Dodaj do ulubionych

Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.13, 15:13
Ciśnie mi się tylko jedno określenie na patologię opisaną w tym artykule: CWANIACTWO.
I to wszystko z naszych podatków i mandatów.
Ale to nie jest wina szeregowych policjantów tylko takich przełożonych jak niedawny komendant wojewódzki o którym podobno pisano "knur".
Powoli na światło dzienne powychodzą świnstewka, przekręciki, aferki jakie występują w policji.
Żal mi tylko tych szeregowych policjantów bo paniusie z komendy wojewódzkiej mają się dobrze (fajne zarobki a roboty nie za dużo). Może dalej niektórych obowiązuje kariera w stylu Szawdylas ? Poczekamy, pożyjemy. No i może następnym razem nie tylko usłyszymy, ale i zobaczymy co się dzieje za drzwiami komendy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 15:18
      Tego typu artykuły, paradoksalnie, zwiększają zaufanie i zrozumienie do Policji. Wizerunkowo, moim zdaniem też mocno na plus. Humor! :-) Fajnie się czytało...
    • Gość: Policjant Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 16:10
      To ja dodam jeszcze jeden "przekręt''podobnie jak dzielnicowi ujmowani są w statystykach kierownicy ogniw. Wykazuje się, że pełnią służbę min 4 godz. dziennie w terenie - czytaj w patrolu. Prawda jest taka, iż w tym czasie robią papiery i inne zbędne pierdoły, których jest co rok więcej do wypełnienia. Młodzi policjanci nie mają skąd brać wiedzy i doświadczenia bo kierownik robi papiery zamiast być z nim w terenie i uczyć roboty. To już inna sprawa, że przełożeni kierowników zawsze chcą się wykazać i każą robić więcej papierów niż nakazują przepisy. Tak panowie naczelnicy punktują u komendantów, wyżej i wyżej.....i spirala się nakręca, a efekty tylko w statystykach no i w portwelach
    • Gość: inny opolek Tricki IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 08.08.13, 16:26
      Oczywiście,że szeregowi policjanci nie są niczemu winni. To dziewice orleańskie zeżerane przez okrutnych przełożonych. Przyrzekali walczyć z patologią nawet z narażeniem życia.Tylko zapomnieli dodać że za pomocą anonimów.Bo jak się przeciwstawią to alb o stracą 20 zł albo przełożonych ich zeżre.Tymczasem mandaty nakładają przeszkoleni policjanci a nie ich przełożeni. Policjant ma prawo decydowania na miejscu zdarzenia czy pouczyć czy ukarać mandatem. I co wybiera najczęściej? Prasa pisała o policjancie,który sam ukarał siebie mandatem bo chciał mieć wynik.. Policjanci to dorośli obywatele,przeszkoleni funkcjonariusze publiczni i takie pieprzenie o tym,że wszystkiemu winni są przełożeni to możecie sobie na haku powiesić.
      To Wy biegnąc do studentów trzymających w rękach puszki gotowiście połamać sobie nogi a nie Wasi przełożeni. I tak sobie będziecie zwalać na wszystkich wokół a w lustro nie popatrzycie.
      • Gość: mbb Re: Tricki IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 17:31
        po upadku wszyscy niemcy mówili ze tylko wykonywali rozkazy
    • Gość: borsuk Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 18:22
      Gratuluję durniom z redakcji... Kto wam pozwolił wysmażyć taki artykuł?
      Gratuluję durniom z Policji... Kto wam pozwolił zdradzać swoje know-how, aby skutecznie łapać wariatów drogowych oraz pijanych za kółkiem?

Na pewno czytelnicy srają ze szczęścia, bo teraz wiedzą jak lepiej kiwać przepisy i gliniarzy!

Bo to Polska właśnie! Kraj cwaniaków i ludzi o podwójnej moralności!
      A w niedzielę polski katolicki motłoch spotka się w kościele...
    • Gość: inny opolek Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 08.08.13, 20:25
      W opolskiej policji nie ma tematów tabu. Podsłuchują,nagrywają się wzajemnie,piszą na siebie anonimy.To jak to nazwałeś ładnie know-how zwyklego obywatela nie interesuje. Jakie to są tricki. To jest jak ktoś wyżej napisał wybiórcze cwaniactwo ,w którym obywateli się nie liczy. I trafiła się okazja w postaci aferki marcowej to teraz wszystko będzie ona usprawiedliwiać?
      To Marzec i Szawdylas kazali czaić się na ludzi z radarami w najgłupszych miejscach? To oni kazali ścigać babcie a omijać karków. Powtórzę. To nie są przedszkolaki ale pełnoprawni,dorośli obywatele,przeszkoleni funkcjonariusze zbrojnej formacji. Policjant na miejscu pełnienia służby podejmuje decyzje. A tu płacz,że policjant nie jest winien niczemu. I płacz,że coraz częściej biją policjantów. A może to przełożeni pod przykrywką ich biją? A na koniec. To gazeta musi kogoś pytać o pozwolenie co ma publikować? Kogo? Przełożonych czy niewinnych policjantów?
      Policjanci jednej z komend napisali anonim do biskupa,że ich komendant jest niewierzący i kazał w komendzie pozdejmować krzyże zawieszone na ścianach. Ciekawe co teraz będzie. Pewnie komendant poleci na emeryturę. Ciekawe kiedy ta komuna zechce wrócić.
      • Gość: behemot Re: Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 09:24
        Tak policjant pracuje, jak przełożony kieruje. MO poległa, jest PP a sposób rozliczania z czasu pracy funkcjuszy pozostał. Patrole nocne MO były rozliczane z ilości spisanych nocą obywateli. Milicjant miał w kapowniku nazwiska i dane, znaczy się pracował a nie spał gdzieś po bramach czy portierniach, zwłaszcza zimą. Opole było dziurą z dwoma bodaj lokalami czynnymi do 2 w nocy i striptizem, więc obywatel porą nocną był rarytasem, dającym gliniarzowi alibi, że pracuje. Kiedyś na odcinku Pl. Lenina- Dekabrystów spisali mnie 4 razy. Więc cwani gliniarze wpadli na pomysł, by udać się na Wrocławską i z nagrobków pospisywać nazwiska, daty urodzenia a adresy wymyślali. Spisał taki parę nazwisk i resztę nocy mógł pokimać. Kimał też jego przełożony i gitarra. W każdej robocie trzeba tak robić, by się nie narobić a zarobić.
        • Gość: ljubownik Re: Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 12:39
          Kocham Policję, ZUS, Urząd Skarbowy i Platformę Obywatelską !
        • Gość: inny opolek Niby tak IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 09.08.13, 12:55
          Ale przecież po to Wałęsę przerzucano przez płot,żeby było inaczej.Ciągle słyszę ,że nasza nowa policja odżegnuje się od milicji,że kontynuuje tradycje światłej policji z II RP. No to co jest? Czekam na wytyczne ,by nie bili ludzi kolbami bo to się niszczą a to kosztuje. Wolę być spisany niż dostać mandat w imię spokojnego powrotu policjanta do komendy.
    • Gość: rapapor Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 12:52
      Kuriozalne procesy wytaczane przez straże miejskie i gminne człowiekowi, który ośmielił się piętnować ich nadużycia. Chodzi głównie o fotoradary, o to - że jak wykazał oskarżany przez strażników mężczyna - ustawiane przez nich fotoradary, służą wyłącznie zarabianiu pieniędzy, a nie poprawie bezpieczeństwa. Strażnicy poczuli się tym znieważeni - wytoczyli mężczyźnie trzynaście procesów, z których... siedem już przegrali. Sześć toczy się dalej. Skandaliczne nadużywanie władzy i uprzywilejowanej pozycji straży miejskiej.
      ttv.pl/archiwum/94943,kuriozalne-procesy-strazy-miejskiej,1923.html
    • Gość: gre Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.13, 20:20
      CHWała Dzielnej Policji!
      • Gość: borsuk Re: Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 14:28
        kiepska prowokacja z tymi literkami, wpis na poziomie gimbusa któremu policjant skasował jointa
    • Gość: Jeszcze1Jelen Dodam trick z Krakowa, którego doświadczyłem... IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 17:57
      Zgłosiłem kradzież, wezwanie do złożenia zeznań dostałem na komisariat oddalony w linii prostej o 20 km od miejsca zdarzenia oraz 12 km od mojego miejsca zamieszkania (min godzina jazdy w korkach w jedna stronę + zwolnienie z pracy). Czy kogoś zaskoczę dodając, że 300 metrów od mojego domu jest posterunek policji, oddalony tylko o 8 km od miejsca kradzieży? Oczywiście nie wybrałem się na drugi koniec świata się i po 3 tygodniach dostałem pismo o umorzeniu sprawy...
    • Gość: dziadek Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: 176.97.27.* 11.08.13, 17:37
      ta ostatnia strona jest śmiechu warta, po co odnośnik do pustej strony?!
      ...w gazeta.pl też są rankingi..
    • Gość: Ber Policyjne tricki, czyli jak zarobić żeby się ni... IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 20:49
      Odniosłem wrażenie, że jakiś pseudopolicjant ( nieudacznik ), który myślał, że zawód policjanta polega na robieniu co się chce ( że będzie szeryfem jak zostanie policjanetm ) i jedynie będzie przeprowadzał staruszki przez ulicę ( i brał za to pieniądze ) - bez urazy dla tych staruszek - poskarżył się prasie. A Pan z prasy nie sprawadził, że opolska opolicja wogóle to tak dobrze nie stoi ani z wykrywalnością ani z ilością osób pouczanych w stosunku do ukaranych wobec innych województw. Policjant jest po to aby reagować na wykroczenia i przestępstwa, ale też po to aby fałszywe zgłoszenia eliminować i również pouczać. Każdy wie, że jeżeli przekracza prawo będzie ukarany. I czym tu pisać. Ciekawe zaco rozlicznay jest Pan redaktor może nam opisze ( za niesprawdzone informacje aby wprowadzić zament )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka