Dodaj do ulubionych

Generalska 2 Apartamenty Opole

17.10.13, 08:48
Przyszli oraz potencjalni lokatorzy - łączmy się!
Mile widziane wszelkie sugestie, uwagi nt. inwestycji oraz dewelopera.
Obserwuj wątek
    • Gość: general Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.13, 11:49
      Jak Was podtopi to się na pewno połączycie :)
      • Gość: marshal Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 17:18
        Będzie chyba lekkie opóźnienie z oddaniem 1-szego bloku...
      • Gość: Toneiro Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.tktelekom.pl 04.12.13, 14:05
        Witam wszystkich, zapraszam na www.generalska2.fora.pl
        Przy odrobinie zaangażowania stworzymy jedno wspólne miejsce do dzielenia się opiniami:)
        Pozdrawiam!
    • Gość: Ola Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 13:19
      Jakie macie doświadczenia posprzedażowe - jestem w trakcie negocjacji, a słyszałam, że z tym jest nie najlepiej.
      • Gość: kapral Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.13, 16:45
        no niestety standardowe, wszystko jest cacy do momentu sprzedaży, a później generalnie mają cię w tyłku - trzeba łapać kolejnych klientów - i to nie są tylko moje odczucia, ale co najmniej 5 innych przyszłych lokatorów, ale tego się można było spodziewać po kimś takim jak ta ich szefowa sprzedaży -dramacik !!!!
        • Gość: bazzeman Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: 176.98.119.* 28.10.13, 20:34
          może rozwiniesz bardziej swoja wypowiedź dla potencjalnych klientow?:)
          • Gość: Surowy Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 14:50
            Osiedle jest zajebiaszcze, lokalizacja też - wokół pełno zieleni, apartamenty bardzo funkcjonalne, poziom obsługi klienta też ok, choć jak już kupisz apartament, to po fakcie ten poziom obsługi spada - i to jest takie subiektywne odczucie, kiedy nie dzwonią z informacją, a obiecali że zadzwonią, nie podają wyceny na jakieś dodatki, a obiecali, że podadzą itd itp.
            • Gość: lokatorzy Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.arkadia.opole.pl 29.10.13, 18:51
              jesteśmy w momencie załatwiana pierwszych umów itd. i jak na razie wszystko się zgadza- jest miło, wszystko można załatwić bez problemu, są elastyczni.. mam jednak nadzieję, że tak będzie do końca, a nie tylko na początku....

Czy to prawda z tym opóźnieniem w oddaniu I bloku?

Czy macie jeszcze jakieś spostrzeżenia, rady dla kupujących?
              • Gość: lokatorka Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.13, 18:51
                No niestety jest obsuwa z oddaniem I bloku, dziś byłam zobaczyć i na moje oko to potrzebują jeszcze co najmniej miesiąc, oczywiście jeśli pogoda pozwoli.
                A to prawda, przed podpisaniem umowy notarialnej wszystko jest wzorowo...
                • Gość: 123 Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 18:46
                  Na I bloku roboty realizowane są jeszcze nawet dziś (przy największych mieszkaniach elewacja, balustrady na balkonach, malowanie, wejście do klatki, itd). Jeszcze przynajmniej jeden-dwa tygodnie nim będzie to wstępnie zakończone.
                  Zresztą brak jest aktualnych zdjęć na stronie z dziennika budowy.
                  • Gość: gość Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.opera-mini.net 22.11.13, 23:00
                    na I budynku roboty będą realizowane jeszcze przez 2 miesiące bo próbują dopieścić każdy szczegół....jestem cały czas na bieżąco bo codziennie przywożę naprzeciwko dziecko do szkoły ;)
                    • Gość: lokatorka Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.13, 13:37
                      2 m-ce...???? Jak tak dalej będzie to I budynek w pełni będzie gotowy na wiosnę. Tam jest jeszcze tyle roboty, że ho, ho... Pracuję poza Opolem i doglądam budowy raz na jakiś czas. Dziś się przekonałam ile jeszcze pracy wokoło jest do zrobienia.

Za tydzień spadnie 10 cm śniegu i będzie, że zima nas zaskoczyła.
        • Gość: gość Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.g1.citymedia.pl 20.11.13, 20:56
          oj Panie KAPRALU z taka opinią zgodzic się nie mogę! Obsługa zawsze robi wszystko co może. Dokumenty do banku załatwili mi od ręki. Zawsze wszystko załatwione sprawnie i miło!
      • nowatorski Re: Generalska 2 Apartamenty Opole 04.12.13, 20:21
        Jesteśmy z partnerką po podpisaniu umowy w biurze dewelopera i jak narazie wszystko przebiega bezproblemowo. Na dokumenty do banku czekaliśmy dwa dni. To chyba nie dużo? Chciałem podzielić się również swoimi spostrzeżeniami na temat użytych materiałów, są z wysokiej półki, deweloper dużo rzeczy dołożył ekstra, a nie musiał, mógł zrobić tak jak inni, czyli wypiąć się na swoich klientów i zrobic wszystko wg planów. Chciałem dodać również, że dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie u innego dewelopera i uciekamy od niego.
        • Gość: nowy Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 17:28
          Oglądałem mieszkanie i na pierwszy rzut oka wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze.
          Myślę, że jest to solidna robota i wykonanie. Klatka schodowa, piwnice, tynki, posadzki, okna, balkony, parapety, itd. wyglądają bardzo dobrze.
          Z zewnątrz też budynek prezentuje się klasowo.
          Jakby ktoś zauważył coś niepokojącego niech się podzieli opinią.
          • Gość: JLu Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 15:15
            Ja w przyszłym tygodniu podpisuje już umowę ostateczną. Do tej pory wszystko w jak najlepszym porządku.

Wykonano już płytki na balkonie, ściany lekko musieliśmy wygładzić do malowania. Ogrzewanie podłogowe i grzejniki działają bardzo sprawnie.

Czy ktoś orientuje się jak będą oznaczone miejsca parkingowe i czy w ogóle w jakikolwiek sposób zostaną oznaczone?
    • Gość: JLu Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.13, 21:43
      My jutro mamy już odbiór mieszkania. A na początku grudnia mają być podpisywane ponoć umowy ostateczne. Nie mieliśmy do tej pory żadnych problemów z podpisywaniem umów czy uzyskiwania jakichkolwiek informacji, czy wprowadzanymi zmianami w projekcie. Dziewczyny z biura odwalają kawał dobrej roboty. Jako jedni z pierwszych podpisywaliśmy umowę rezerwacyjną i akty notarialne i nie jesteśmy żadnymi znajomymi ani nikim z rodziny od dewelopera. Jak trzeba dostajemy informację nawet po ich godzinach pracy, jak trzeba żeby wejść później na budowę to także zostają po godzinach. Obsuwa jest, ale wydaje mi się że przy tegorocznej pogodzie znikoma ( długa zima, upalne lato) patrząc względem innym budów.

Przydałoby nam się jakieś porządne forum do poruszania różnych kwestii.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów:)

• Gość: lokatorka Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 17:45
        To dobre wiadomości. Jak ostatnio się przyglądałam to trochę pracy jeszcze było do zrobienia. Czy tzn. że już teraz wszystko gotowe (droga dojazdowa, czynna winda, gotowa klatka schodowa, piwnice)?
        Napiszcie o pierwszych wrażeniach!
        • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.13, 18:38
          Już zostało oddanych parę mieszkań w tym tygodniu i już rozpoczęli wykańczanie wnętrz. Parking oraz elewacja są na ukończeniu. Kwestia 1-3 dni. Winda czeka na zabezpieczenie przed zniszczeniami, aby nie została uszkodzona przez lokatorów gdy będą zwozić wyposażenie. Klatka schodowa nie wiem czy będzie od razu malowana, czy dopiero jak się większość wprowadzi żeby nie odrapali ścian ( tak niektórzy deweloperzy robią). Piwnice są gotowe, również dostaliśmy klucze. Wrażenia bardzo pozytywne, wykończenia są wykonane z bardzo dobrej jakości materiałów.
          • Gość: lokatorzy Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.arkadia.opole.pl 20.11.13, 21:13
            Takie informacje cieszą! W takim razie gratulujemy i zazdrościmy:)
            W naszym przypadku kontakt z paniami również uważam za bardzo udany, choć jeszcze długa droga przed nami;)

Czekamy na kolejne newsy z Generalskiej!
          • Gość: gość Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.g1.citymedia.pl 20.11.13, 21:43
            Gratuluje i czekam na nowe wpisy! JAK DLA MNIE JAKOŚĆ JEST TU NA PIERWSZYM PLANIE! i nie tylko mowa tu o jakości materiałów (kolega pracuje w firmie, która dostarcza deweloperowi materiały- więc info z pierwszej ręki) ale jakość obsługi to też 1 KLASA!!!! oby tak dalej Generalska ekipo! pozdro dla pana Bodzia :)
            • Gość: nowi Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 22:13
              Codziennie mijamy budowę i tempo prac jest zabójcze. Co do jakości materiałów użytych do budowy - najwyższa półka (widać jaki materiał jest na budowie). Jakość wykończenia mieszkania też bez zarzutów a sam odbiór to tylko formalność, 30 minut i klucze w rękach.
              Pozdrawiamy i życzymy sukcesów !!!
          • Gość: lokatorka Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 17:47
            Z tymi materiałami dobrej jakości to zobaczymy...?
            Dziękuję za informacje.
            Muszę się wybrać do biura ponieważ nikt do mnie nie dzwonił od dewelopera, że już można odbierać mieszkania.
            • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 18:05
              Myśmy się sami dowiadywali odnośnie odbiorów. Chyba wszystko odbywa się bez pośpiechu. Bo dziennie są max 2-3 odbiory na różnych piętrach . Dzień jest krótki, a niestety nie polecam robić tego przy żarówkach. Tak jak pisałam wcześniej nikt nikogo nie poganiał więc trochę czasu to zajęło.
      • Gość: Apel do lokatorów Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 16:57
        PRZY ODBIORACH SPRAWDZAJCIE WSZYSTKO DOKŁADNIE I CZEPIAJCIE SIĘ DROBNOSTEK !!!
        Jak pierwszy blok postawi wysoko poprzeczkę to lokatorzy z innych bloków będą mieli łatwiej. Na to liczę bo my kupiliśmy w drugim bloku mieszkanie.
        • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 17:56
          Poprzeczkę wysoko postawił sobie sam Wykonawca. Myślę że całe to osiedle ma być dla niego rozpoznawalną reklamą. Na sprzedaż chyba też nie narzeka więc nie sądzę żeby chciał zawieść swoich klientów. Odbiory każdy robi na swój sposób, ale przyznam że niczego nie ukrywają i każdą uwagę przyjmują (oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku). Można zabrać ze sobą specjalistę. Wszystko przebiega miło, nikt nikogo nie pomagania, wszystko jest tłumaczone. Co klient to na pewno co innego. Poza tym każde mieszkanie jest prawnie objęte prawem 3letniej rękojmi bo zawsze coś może "wyjść" po czasie ( ale nie zapeszam;)). Życzę wszystkim zerowych usterek i aby wszystko było tak jak sobie wymarzyli.
          • Gość: lokatorzy Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.arkadia.opole.pl 21.11.13, 19:54
            Czy wiadomo już kto będzie zarządcą osiedla?
            • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 19:56
              Z tego co wiem- Zarządca Sp. z o.o. z Armii Krajowej- zna ktoś?
              • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 20:08
                zarzadca-sc.fm.interia.pl/o_nas_.htm to chyba to.
              • Gość: sąsiedzi Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 20:10
                Dzięki za info. Czy zna ktoś odpowiedzi na takie pytania jak:
                - Czy Deweloper zajmuje się wykończeniem mieszkań pod klucz (oczywiście za opłatą)?
                - Od kiedy trzeba wnosić ewentualne opłaty czynszowe?
                - Na co zwracać szczególnie uwagę przy odbiorze?
              • Gość: Lokatorzy Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 10:00
                No właśnie słyszałam takie opinie, że ten zarządca może sobie nie poradzić z tym osiedlem, że będzie dla niego za duże. I lepiej dopłacić więcej, żeby wszystko było ok...
                No, ale zobaczymy..
                • Gość: lokatorka Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.13, 13:20
                  Jak będzie zarządca drogi to się go zmieni!!! To jest nowy budynek a więc koszty powinny być na początku bardzo tanie (praktycznie bez funduszu remontowego).
                  Zobaczy się jakie będą koszty zarządu? Niech zarządca się stara ponieważ na rynku jest duża konkurencja.
                  • Gość: zarka Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.opera-mini.net 23.11.13, 15:47
                    bardzo dobra sugestia ;) jak będzie coś nie tak to niech spada! nie on jeden na rynku!!!!
                  • Gość: Lokatorzy Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: 176.98.119.* 24.11.13, 14:54
                    Nie chodzi o to, że będzie drogi tylko o to, żeby nie bylo bałaganu. Z tego co wiem, to opłata ma wynosić 2zł/m - to nie jest dużo. Ważne żeby było wszystko zrobione :)
                    • Gość: 123 Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 18:25
                      2 zł/m... (!?) ale co to za opłata? Za co?
                    • Gość: 123 Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 18:28
                      Właśnie to jest kluczowe czy zarządca będzie za drogi, ponieważ ktoś inny może pilnować aby nie było bałaganu za mniejsze pieniądze.
      • Gość: Tak tylko pytam? Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 20:05
        Kiedy będą zagospodarowywać przestrzeń koło budynku? Sporo tam bałaganu, a już miesiąc minął od planowanego początkowo terminu.
        • Gość: JLu Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.13, 21:39
          Też mnie to interesuje, choć w akcie notarialnym chyba było zaznaczone że to może być nie gotowe w momencie oddawania mieszkania.
      • Gość: Toneiro Re: Generalska 2- Hallera 4A IP: *.tktelekom.pl 04.12.13, 13:44
        Przy odrobinie zaangażowania stworzymy jedno wspólne miejsce do dzielenia się opiniami:)
        Pozdrawiam!

Toneiro
    • sfea_84 Re: Generalska 2 Apartamenty Opole 21.11.13, 09:26
      Ci z Was, którzy tak strasznie narzekają na Dewelopera, czy na Panie w biurze chyba nie mieli styczności z innymi biurami! Uważam, iż dobrze trafiłam! Widząc co się dzieje u innych. Osiedla stają się kolejnymi blokowiskami, w których osobiście nie chciałabym mieszkać. Niektóre nie skończone i już nigdy nie będą! A materiały z których są wykonane pozostawiają wiele do życzenia! Panie w biurze odwalają kawał dobrej roboty, pomogły mi z dokumentami a, że czasami im się coś zapomni np. zadźwonić to nic przecież jesteśmy tylko ludzmi a i Ja mogę zadźwonić do nich!
      • Gość: czyżby? Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 12:11
        No widać że się załoga dewelopera obudziła i wytoczyła wiele dział...
        • Gość: Wii Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 13:07
          Jak się komuś coś nie podoba to przecież nikt nie przymusza do zakupu mieszkania na danym osiedlu, można kupić gdzie indziej gdzie się uważa że lepsza obsługa i będą Was po nogach całować, że kupiliście mieszkanie na które nie było chętnych od wielu miesięcy i w końcu się go pozbędą.

Skoro na danym osiedlu sprzedało się już wiele mieszkań, to jest także wielu klientów których trzeba obsłużyć. Mieszkań jest 40 na każdy blok to sobie przeliczcie ile to klientów na 2 osoby w biurze. Wydaje mi się że na zdrowy rozsądek nie ma co się dziwić obsłudze że mają wiele na głowie. Ja nikogo nie bronię, ale faktycznie zgadzam się z poprzednikami że poziom obsługi w Atlantis Deweloper jest dużo lepszy niż w innych biurach.

Życzę dużo cierpliwości i powodzenia z mieszkaniami dla przyszłym sąsiadów.

• Gość: bezinteresowny Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 19:56
            Wii a kupiłaś mieszkanie u innego dewelopera?
            • Gość: Wii Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 11:09
              Tak kupiłem i dlatego będę zmieniał mieszkanie, poza tym jak wiele innych osób bywałem w różnych biurach i już na wstępie widać było różnice w obsłudze. Przynajmniej nie odczułem tutaj żeby ktoś mi kity pociskał.
    • Gość: nowy Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 19:29
      Nie wiedziałem, że jest takie fajne forum o nowej inwestycji?
      To jest coś czego brakuje na oficjalnej stronie dewelopera!
      Tak samo jak automatycznej informacji ile mieszkań jest sprzedanaych, które są zarezerwowane, itd. Interesuje mnie ta inwestycja. Jestem bliski decyzji o zainwestowaniu w mieszkanko...
      Mile widziane wszelkie uwagi !!!!!!!
      • Gość: JLu Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.13, 21:25
        Polecam forum www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=484969. Są tam wrzucane zdjęcia i informacje z różnych tego typu przedsięwzięć. Trochę się mieszkań buduje teraz w Opolu, każdy lubi co innego i każdy wybiera pod siebie. Też od dłuższego czasu szukałam mieszkania, w grę wchodziły różne osiedla, wybór padł na Generalską 2. Najlepsza oferta cenowa, lokalizacja i standard wykończenia który mnie w tej cenie interesował.
    • Gość: ...Notariusz... Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 17:07
      Czy wie ktoś jaka będzie cena za Akt notarialny końcowy? Czy notariuszka zastosuje tańszą taksę notarialną z uwagi na... hurtowe akty notarialne z Generalskiej?
      Poważnie myślę o skorzystaniu z wyboru innego notariusza (kupujący wybiera notariusza).
      • Gość: JLu Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.13, 17:27
        Ceny są zależne od wartości mieszkania. Dostałam taką tabelkę w biurze Atlantisa ( odnośnie pierwszego etapu) i powiem że w porównaniu ze znajomymi co kupili w tej samej cenie mieszkanie u innego dewelopera i robili akt u innego notariusza ( ponoć tańszego) to nasze ceny są bardzo atrakcyjne. Napisz jakie mieszkanie Cię interesuje z I etapu to Ci napiszę ile wyniesie wszystko razem.
        • Gość: ...Notariusz... Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 16:11
          52,20 m2 Ile będzie kosztowała umowa ostateczna (Akt notarialny)?
          • Gość: JLu Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.13, 21:33
            Wychodzi tutaj całość z piwnica i parkingiem 1607,00 z wypisami plus wiadomo 200 wpis w sadzie do hipoteki i 19 pcc w skarbówce.
            • Gość: ...Notariusz... Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 17:34
              Czy aby na pewno od nowego mieszkania kupionego od dewelopera płaci się 19% pcc?
              Mi się wydaje, że raczej nie...
            • Gość: ...Notariusz... Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.13, 17:47
              Podana kwota wydaje mi się dość spora...
              Info odnośnie pcc "...Dla umów sprzedaży wynosi on 2%, jednakże jeśli deweloper od sprzedaży mieszkania płaci VAT, wówczas podatku od czynności cywilnoprawnych nie trzeba opłacać. Oznacza to, że w przypadku zakupu mieszkania od dewelopera, podatek ten w ogóle nie wystąpi..." Jakby ktoś to potwierdził to z góry dziękuję.
              • Gość: JLu Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 19:03
                Nie wiem czy to duża kwota, w porównaniu ze znajomymi co kupowali mieszkanie w tym samym przedziale cenowym gdzie indziej, jest niższa. Ale można szukać innego notariusza, chyba z tym nie ma problemu, może akurat się uda.

A 19 to chodziło mi o to że standardowo 19,00 złotych, a nie 19 %.
                • Gość: JLu Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.13, 19:12
                  Zaznaczone jest 6 progów wartości- drugi, który chyba Cię interesuje to od 200001.00 do 250000.00- opłata sądowa 485,00 zł, taksa notarialna 922,50 ( z VAT), wypisy 200,00 = 1607,50

Liczy się również wartość miejsca parkingowego, balkonu i piwnicy.

Na opłatę sądową składają się: 260,00 założenie księgi wieczystej i wpis własności, 75,00- wykreślenie roszczenia z księgi wieczystej z umowy deweloperskiej, 150,00 - za wpis wyłącznego korzystania z balkonu i miejsca postojowego w księdze wieczystej.

W biurze Atlantisa Panie mają takie tabelki z rozpiską.
                  • Gość: ...Notariusz... Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 20:39
                    Dziękuję.
      • Gość: Toneiro Re: Generalska 2 - Hallera 4a - Notariusz IP: *.tktelekom.pl 04.12.13, 13:45
        Pozdrawiam!

Toneiro
    • Gość: Tak tylko pytam? Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 20:01
      Czy robi już ktoś remont w nowym mieszkaniu? Czy jest dużo ekip remontowych na budynku?
      • Gość: JLu Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.13, 21:36
        Parę osób juz zwozi materiały na mieszkania. Ciężko powiedziec kto już wykańcza bo jeszcze dużo pracownikow budowy sie kreci. My już zaczeliśmy.
    • Gość: Paweł Iżyk Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.13, 13:37
      Opis (aż za dokładny) : inwest/generalska_apartemant
    • Gość: Toneiro Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.tktelekom.pl 04.12.13, 13:40
      Pozdrawiam!

Toneiro
      • Gość: nowy Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.13, 17:29
        Chyba jeszcze nie działa...
        • Gość: Toneiro Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.opole.hypnet.pl 05.12.13, 19:29
          Działa, działa;)

Zarejestruj się, zapraszam!

www.generalska2.fora.pl
    • Gość: kasis Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.205.145.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.14, 23:53
      A co obecni i przyszli lokatorzy na informacje na temat drogi łączącej koszyka z halera?
      • Gość: hhh Re: Generalska 2 Apartamenty Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 09:50
        Na forum osiedla www.generalska2.fora.pl już jest toczona rozmowa na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka