Gość: mp IP: 209.208.236.* 01.03.05, 19:45 Bohaterskie, zaangażowane spolecznie dziennikarstwo... Z drugiej strony, czego się spodziewać po Media Markt: W końcu to "nie dla idiotów" i powinni tego zabronić... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k100 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 01.03.05, 20:47 Relkama dzwignia handlu dziwie sie klientowi ze robi tam zakupu jak nie rozumie ze to sklep dla idiotow wbrew temu co glosi reklama. Po samej reklamie widac co to za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolek MNIE TEŻ IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.03.05, 21:37 Miałem to samo ale na szczęście za o dużo mniej.Kupiłem kartę sieciową a ponieważ nie pasowała do rame poszedłem w 6 dniu zwrócić.Tak zostałem poinformowany przez panienkę w kasie.Okazało sie nie zwrócić a wymienić na inny sprzęt tej samej wartości.Pytałem dlaczego kasjerki informują klientów o tym czego w sklepie nie ma(powiedziała dokładnie-do 7 dni można zwrócić)ale nikt mi nie odpowiedział.I tak za 30 zł sklep stracił klienta.Kupuję często sprzęt komputerowy i inne drobiazgi ale już nie zrobię tego w mediach!!!!!!!!!!!! Czyli reasumując panie w kasie działają na szkodę firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 01.03.05, 21:43 Poczytajcie jak to robia we Wrocławiu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=21053388 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyofiara Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.idea.pl 01.03.05, 22:12 szanowna kolejna ofiaro wielkich sieci. oni tu przyjechali wydoic nas z kasy, a nie obslugiwac. Kto kupuje polprofesjonalny sprzet w hali. po to sa wyspecjalizowane sklepy z fachowa obsluga, aby takie zakupy (raz na kilka lat) tam robic. chyba z ta ich durna reklama to czasami maja racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 00:45 Opowiadal mi pewien człowiek jak za czasów komuny był kierownikiem Pewexu [sklep z luksusowym towarem za dolary] i wtedy również obowiązywał przepis,że do 5 dni można towar zwrócić bez żadnych konsekwencji.W czwartek i piątek schodziły kamery video,telewizory,sprzęt HI-FI,aparaty fotograficzne,a 50% w poniedziałek wracało.Nie wierzyłem. Do czasu jak sam nie otworzyłem sklepu.Do dziś widuję klientki,które w piątek kupowały kreacje i biżuterię,w sobotę zaliczały imprezy,a w poniedziałek wszystkooddawały zgodnie z przepisem. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 02.03.05, 09:07 Na calym swiecie w sklepach obowiazuja takie przepisy. Behemont to co piszesz to klasyczne komunistyczne myslenie. Jakby ludzie mieli wiecej kasy to nie robili by zwrotow po imprezie. Do handlu trzeba miec tzw. zylke jak sie nie ma to do lopaty. Klienta trzeba szanowac to on decyduje gdzie bedzie chodzil na zakupy i ktory sklep ma racje bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_k Re: Wykiwali klienta w Media Markt? 24.04.05, 17:18 Bzdura!! Nie ma takiego prawa, a jak jest to podaj artykuł. Konkrety proszę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 212.244.126.* 02.03.05, 07:34 Bo kto kupuje u tych debili????? Nie słyszeliście reklamy: "NIE, dla idiotów". Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz tylko idioci kupuja w Media Markt 02.03.05, 08:07 podatni na reklamowa manipulacje, ze, az takimi idiotami nie sa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 02.03.05, 08:55 Czy można mieć pretensje do Koleji, że się spóźniło na pociąg? Poprostu Klient miał pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria z Opola Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 02.03.05, 10:03 Ja mam odmienne zdanie Uważam że jak ktoś się spóżnił jest sam sobie winien.Media Markt i tak jest wspaniałe,iż stosuje zasadę zwrotu towaru do 7 dni .Żaden przepis w naszym ukochanym i skorumpowanym Państwie nie mówi o zwrocie towaru .Jak się spóżnileś człowieku np: na autobus lub pociąg to koniec odjechał i nic nie wróci.Masz szanowny kliencie nauczkę na przyszłość a z drugiej strony z tym reporterem to zrobiłeś po świńsku .Maria z Opola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMeM Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 13:13 Droga p. Mario z Opola, następnym razem lepiej zawrzyj dziub zanim ponownie nabazgrzesz jakieś głupoty, o których najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia /prawo/... Takie to typowe w naszym państwie, że głos zabierają osoby które tak naprawdę gó.. wiedzą. BTW: Klient nasz pan, głosujcie nogami a może kiedyś zagraniczne sklepy zaczną nas poważniej traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE dla idiotów ! Re: Wykiwali klienta w Media Markt? dobrze Ci tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:02 Maryjko!A ja mam inne zdanie. Kiedyś kupiłam tam kartę telefoniczną . Zapłaciłam, a przy kasie odezwał się dzwonek. Ochroniarz w tym wspaniałym sklepie zabrał mnie do pokoju do kontroli.Najadłam sie wstydu -w oczach licznej klienteli byłam pewnie złodziejem.A jestem jako była nauczycielka dość znana i mam już swoje lata.Nikt mnie nie przeprosił za niewinne posądzenie.WięIcej tam nic nie kupię ! I innym serdecznie odradzam. Jest wiele polskich sklepów z podobnymi produktami i porównywalnymi cenami oraz z miłą obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafcio Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.media / *.media-saturn.com 02.03.05, 10:41 Wczoraj reklamowałem czajnik i słyszałem częśc rozmowy klienta. Całości nie znam ale jedno wiem na pewno żadnego redaktora przy nim nie było i zastanawiam się czy reszta jest prawdą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.um.opole.pl 02.03.05, 10:49 Niegdzie nie napisali, ale wazne jest ze w MM NIE ZWRACAJA KASY! Mozna wymienic towar nawet na inny (oczywiecie w ramach 7 dni), ale zwrotow nie przyjmuja. Dlatego radze uwazac z zakupami w MM ;( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek a ja kupiłem ..... IP: 80.51.254.* 02.03.05, 11:53 maszynkę do golenia włosów i oddałem ją po 11,5 miesiącu !!! Przyjeli ale pomarudzili. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 Re: a ja kupiłem ..... 02.03.05, 12:25 W sprawie zakupu RTV radzę iść do sklepów np na Matejki - tam uprzejma obsługa, porady, można zamówić co się chce jeżeli obecnie nie ma , potargować - napewno uzyskać niższą cenę od " promocyjnej " w tym sklepie MM dla idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GK Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 212.244.126.* 02.03.05, 15:37 Nigdy więcej nie kupię nic w Media Markt. Banda oszustów i ignorantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:18 Po co kupować w Media Markt jeżeli np. na aukcjach Allegro ten sam sprzęt również z gwarancją jest sprzedawany prawie za pół ceny?. MM stosuje ceny w zależności od regionu Polski i na opolszczyźnie są one przeważnie najwyższe. Te same przedmioty np. w MediaMarkt w Niemczech potrafią kosztować również o połowę mniej niż w Opolu. Raczej trzeba stwierdzić że Media Markt dla idiotów, i nie kupować tam niczego oprócz rzeczy niezbędnych i tanich, które można przepłacić o kilka złotych. Nie ma sensu zwracać uwagi na ich "promocje". Niedawno mój znajomy wyliczył mi że przy zakupie dobrej klasy laptopa opłaci się wsiąść w samolot i polecieć po niego do Nowego Jorku. Koszty laptop + bilet lotniczy będą równe cenie laptopa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: 209.208.236.* 02.03.05, 19:26 Skoro koszty laptop + bilet maja wedlug Ciebie zrownowazyc cene laptopa w POlsce to po cholere zadawac sobie mase trudu i leciec do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupiec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 21:53 Kamera Canon MM 2600 Zl .Vobis w Realu ta sama Kamera 1800 Zl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 21:59 Oni mają w dupie wasze wypowiedzi, kasuja ludzi reklamami i teraz Avans dostał jeszcze po dupie za te 30 rat! Nik tam nie kupuje? To sie jeden z drugim przejdźcie do MM, narodu pełno, a jak jakaś promocja to jeszcze więcej. Jesteście tylko pionkami i w żaden sposób nie zagrozicie Mediamarkt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient moj Pan Re:zamiast w MM do NY IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 22:29 Przeliczylem to z tym Laptopem w NY, ale to nie tak tanio jak piszesz.Bo zlozylem wniosek o wize do USA i nie dostalem, pieniadze przepadly.Zamiast do NY pojade stopem do Lwowa moze tam sprzet elektroniczny jest tanszy???. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.03.05, 23:26 i baaaaaardzo dobrze, oby MM rosło nam w siłę!! a gość niech sie nie burzy, bo jakoś ściemnia. kto "choruje" ten żałuje. wg mnie gość poprostu zniszcył aparat i teraz chce wyłudzić kasę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 03.03.05, 15:45 Kierownik sklepu słusznie postąpił nie przyjmując zgody na zwrot aparatu a tylko na jego naprawę.Tłomaczenie się ze się było chorym nie usprawiedliwia,mógł zadzwonić do sklepu i wytłomaczyć sytuację i uzgodnic z kierownikiem jak ma dalej postąpić.Sprawa pachnie mi oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wykiwali klienta w Media Markt? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:50 No, ale temat szeroko opublikowany w dzisiejszej NTO! Odpowiedz Link Zgłoś