Dodaj do ulubionych

8 regionów

IP: 81.15.226.* 14.07.05, 20:13
Coraz głosniej slychac o nieudanej reformie administracyjnej,zwykli zjadacze
chleba maja tego dosyć,miala byc decentralizacja,a jest wieksza
centralizacja ,niz przed reformą,jak to bedzie to nie wiem i czy Opole
pozostanie siedzibą wojewodztwa,to tez niewiadomo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aleksander K Re: 8 regionów IP: 217.197.78.* 14.07.05, 20:18
      ciekawe gdzie ty to słyszysz, bo ja nic poza jakimiś pierdołami pisanymi w kółko
      przez te same osoby na tym forum nie słyszałem
    • Gość: alfik Re: 8 regionów IP: 81.15.226.* 14.07.05, 21:58
      forum wroclaw ZIELONA GORA W DLNOSLĄSKIM.
      • Gość: Aleksander K Re: 8 regionów IP: 217.197.78.* 14.07.05, 22:27
        no, czyli teza potwierdzona

Forum to zdecydowanie najlepsze źródło informacji, tyle polotu w tych wszystkich
        wypowiedziach, aż chce się czytać!
        • Gość: Opolanin Re: 8 regionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:37
          Olek,
          czego się denerwujesz. Zniknie to wojewódzdztwo i nikt tego nawet nie zauważy!
          Będziemy mniej płacili za urzędasów, a mając więcej kasy z chęcią pójdę na
          dobry obiad do knajpy. A może wreszcie ktoś zadecyduje się u nas również
          zainwestować, a nie tylko Gliwice i Łódź!
          • Gość: bagiennapijawka Re: 8 regionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:49
            A czemu Wrocław, Zielona Góra? Czyżby alfik wstydził się, że jest z Elbąga?
            Pełny obraz psychologiczny alfika jest na forum Elbąga i Olsztyna (o
            przepraszam - olsztynia). Nie martwcie się, alfik żyje obsesją dokopania
            bagiennym pijawkom (olsztyniakom) z woj. bagienno-szuwarowego (warmińsko-
            mazurskiego), których obwinia o swe zmarnowane przed komputerem życie. Poza tym
            używa paskudnego języka. Nie dajcie sobie zaśmiecać forum.
            • Gość: Aleksander K Re: 8 regionów IP: 217.197.78.* 14.07.05, 23:38
              kolega próbuje wcisnąć nam, prawdziwym internautom i fanom województwa
              opolskiego coś z czym sie w ogole nie zgadzamy

Trzeba mieć mało wyobraźni aby myśleć, że po przyłączeniu np. Nysy do Wrocławia
              coś tam się poprawi na lepsze. Przecież będzie wręcz odwrotnie. Nie trzeba być
              mną aby to zrozumieć!
              • Gość: emik Re: 8 regionów IP: *.domain.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 08:19
                Ja jestem z Nysy i uważam że nawet jeśli nie od razu to z czasem będzie lepiej.
                Wrocław jest większym cyckiem z którego można więcej wyssać. A co nam może dać
                takie Opole? Wszyscy o tym wiedzą że Opole to taka większa Nysa. Z tym miastem
                w roli województwa nic dobrego już nas nie spotka. Adios opolskie!
                • Gość: Aleksander K Re: 8 regionów IP: 217.197.78.* 15.07.05, 08:37
                  ależ myślenie, i co sie dziwić, że tak trudno u was o pracę
                  ja bym cię nigdy nie zatrudnił wyciskiwaczu i pijawko
                  • Gość: emik Re: 8 regionów IP: *.domain.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:51
                    To że o pracę trudno to efekt tego, że opolskie jest małe, smutne i bez
                    perspektyw, a nie dlatego że ktoś myśli tak jak ja. Dziś rano w Radiu Wrocław
                    znowu usłyszałem informację że we Wrocławiu powstaje nowa firma i nowe miejsca
                    pracy a jesienią będzie następna. I co? Czy ktoś słyszał kiedykolwiek
                    informację o inwestorze w woj. opolskim który buduje fabrykę i zatrudnia? Nie!!!
                    Więc naprawdę nie ma o czym dysktutować. Obrońcy woj. opolskiego niech uderzą
                    się w pierś i przyznają do błędu. Bo błędem było walczenie o coś co i tak nie
                    było perspektywiczne. To tylko utrzymywanie wielu niepotrzebnych stołków.
                    • Gość: wiking Re: 8 regionów IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 15.07.05, 16:47
                      Ty mądralo, to powiedz jakie jest bezrobocie w woj. dolnośląskim, a jakie w
                      opolskim? Np. w 2004 roku w woj.dolnośląskim było 22,3% (w kraju 19,1%), a w
                      opolskim 19,9%. Przy czym tak jak w naszym regionie w niektórych
                      miejscowościach dolnośląskiego stopa bezrobocia sięgała 35%. Tak że spokojnie
                      Nysa czy Prudnik mogą dołączyc do Wrocławia bo NIC IM TO NIE DA!
                      • Gość: Jerzy Re: 8 regionów IP: 217.197.78.* 15.07.05, 16:59
                        ty koleś powyżej o dwa
                        co ty bredzisz
                        co jak co, ale to w opolu mniejsze bezrobocie niż we wrocławiu
                        i tu twoja teoria legła w gruzach

pozdro
                        Jerzy
                        • Gość: alek Re: 8 regionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:09
                          Panie Jerzy, jak się nie wie nic o robieniu statystyk, to się nie gada.
                          Statystyczne bezrobocie w prowincjonalnej wsi Opole jest takie niskie, bo
                          mieszkańcy zapieprzają na czarno w Nimcach i inszych Niderlandach. Jak
                          zaprzeczysz, toś kiep. A ilu ich tam robi? Oto według waszych, opolskich
                          specjalistow nawet sto tysięcy. Czyli mniej więcej tyle, ile jest
                          zarejestrowanych bezrobotnych w rozkwitającej gospodarczo Opolszczyźnie. Ci
                          ludzie robią tam, bo tu pracy dla nich nie ma, albo jest na skandalicznych
                          warunkach. Gdyby wrócili, to i tak na nich w tym grajdole wokół Opola nie czeka.
                          Powiększyliby więc armię bezrobotnych i z dnia na dzień mielibyście statystykę
                          NAJGORSZĄ w KRAJU. Te wyjazdy jeszcze was jako region ratują. I nic więcej.
                          Dolny Śląsk nie mając dwupaszportowców mimo wszystko daje sobie radę, tworzy
                          stanowiska pracy. Rozwija się. Za parę lat popatrzymy, kto będzie miał powody do
                          radości. Opolanie się starzeją. Wiecznie tam na zachodnie na nich czekać nie
                          będą. Na emeryturki nie sparują. Spadną na garnuszek innych, bo który z nich
                          płaci sobie ZUS? Ale jak sobie ścielą , tak się wyśpią. I nie nadymajcie się
                          Opolanie, bo naprawdę nie ma czym. Realny osąd własnej sytuacji nikomu jeszcze
                          nie zaszkodził
            • Gość: alfik Re: 8 regionów IP: 81.15.226.* 16.07.05, 21:00
              Nie ja planuje takie zmiany,a slownictwo moje niech ocenia inni,nie wlazę na
              wasze, szuwarowe strony ,wiec się odemnie odczep bagienna pijawko,twoj nick
              oznacza ze jestes bardzo swiatowa.
            • Gość: alfik Re: 8 regionów IP: 81.15.226.* 16.07.05, 21:02
              I kto powiedzial ze wstydze sie Elbląga?
    • Gość: Madz Re: 8 regionów IP: 80.51.222.* 15.07.05, 18:39
      A jakie będą to regione???
    • Gość: Madzia z Lublińca Re: 8 regionów IP: 80.51.222.* 15.07.05, 18:39
      post powyzej jest mój :)
      • Gość: alfik Re: 8 regionów IP: 81.15.226.* 16.07.05, 21:14
        Madziu,tego nawet nie wiedza madrale z Wawy,ale myslę,ze te najwieksze miasta
        polskie,jeszcze raz powtarzam,należy odcentralizowac gospodarkę naszego
        kraju,pogonic aferzystow,madrale i twardoglowych kolesiow,dać więcej wladzy w
        teren,a co za tym idzie pozostawić większosć naszych pieniędzy w terenie,czyli
        u nas,w gminach,zlikwidowac beznadzieję,apatie i niechęc do życia,dać szansę
        dla mlodych i pewny byt dla przyszlych emerytów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka