Dodaj do ulubionych

prasa lokalna

21.01.06, 23:34
w nawiazaniu do starego juz watku z 2004 o mediach
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16759&w=14002000&a=14002000
proponuje dyskusje na temat aktualnej sytuacji.
W wielkich trudach rodzi sie konkurencja dla
"Strzelca Opolskiego" - "Kurier Strzelecki"
A i SO przezyl "lifting". Zmienil sie skladacz
wiec chce sie udowodnic ze zaslozyl na posade.
Mnie sie nie podoba - ale moge byc nie obiektywny.

Obserwuj wątek
    • s.d.o Re: prasa lokalna 01.02.06, 10:22
      Nowy składacz rzeczywiście się pojawił i rzeczywiście SO przeszedł lifting.
      Tylko, że nie zrobiłem tego by udowodnić że zasłużyłem sobie na posadę, a
      dlatego że stary wygląd był (nie tylko moim zdaniem) fatalny. Nie komentuj
      czyichś motywów jeżeli ich nie znasz. Jeżeli na przyszłość zamierzasz komentować
      czyjeś poczynania, to rób to proszę bez wycieczek osobistych, bo możesz doczekać
      się ostrej odpowiedzi.

Wszyscy z zainteresowaniem obserwujemy rozwój nowej gazety w Strzelcach i mówię
      to bez żadnych negatywnych podtekstów. Uważam że jest miejsce dla wielu
      lokalnych czasopism w naszym mieście i regionie.

A skoro już o tym mowa – co chcielibyście widzieć w takich gazetach? Postaram
      się uwzględnić Wasze sugestie.

Pozdrawiam

SDO
      • am55 Re: prasa lokalna 01.02.06, 15:36
        chciałabym wiedzieć czy nasze "supermarkety"mają odśnieżone dachy??
        • gweeny Re: prasa lokalna 01.02.06, 18:56
          nie mają
      • xylooo Re: prasa lokalna 02.02.06, 21:37
        > Nowy składacz rzeczywiście się pojawił i rzeczywiście SO przeszedł lifting.
        > Tylko, że nie zrobiłem tego by udowodnić że zasłużyłem sobie na posadę, a
        > dlatego że stary wygląd był (nie tylko moim zdaniem) fatalny. Nie komentuj
        > czyichś motywów jeżeli ich nie znasz. Jeżeli na przyszłość zamierzasz
        > komentować
        > czyjeś poczynania, to rób to proszę bez wycieczek osobistych, bo możesz
        > doczekać się ostrej odpowiedzi.

Kozak z ciebie !! ale do czasu.
        To wolny kraj i mamy wolnosc slowa wiec moge komentowac co zechce,
        podobnie zreszta jak z tego prawa korzysta SO i ty.

> A skoro już o tym mowa – co chcielibyście widzieć w takich gazetach? Post
        > aram się uwzględnić Wasze sugestie.
        Chcialbym i sporo ludzi rowniez zobaczyc ostatni numer SO.
        • ilosternka Re: prasa lokalna 04.02.06, 10:29
          xylooo - nikt cie nie zmusza do kupowanie SO, mozesz kupowac "Nasz dziennik" ta
          gazeta napewno ci sie spodoba , bo to chyba na twoim poziomie
          • xylooo Re: prasa lokalna 05.02.06, 21:39
            :-DD
            dobre!
            ubawilem sie ..
            • trwam_tv Re: prasa lokalna 08.02.06, 12:33
              tak synu- kupuj nasz dziennik , to bardzo cenna gazeta i jedyna która pisze
              prawde. Tak calkiem poważnie, to ponad rok temu przestalem kupowac SO bo to co
              tam wypisywano stało sie już bardzo nudne, ale musze przyznac ze od jakiegos
              czasu znow kupuje So, bo uważam ze wiele sie tam pozmieniało i to na lepsze
        • s.d.o Re: prasa lokalna 08.02.06, 16:10
          Ciekaw jestem co oznacza to "do czasu" :) Mafię naślesz?
          Ciekaw też jestem dlaczego koniecznie chcesz widzieć ostatni numer gazety w
          której pracuję. Może masz z nią jakieś osobiste zaszłości? A może jesteś po
          prostu bezmyślnie złośliwy - w rodzaju tych dzieciaków które wyrywają muszkom
          skrzydełka?

Jeżeli nie lubisz gazety to jej nie kupuj. Innym widocznie się podoba skoro się
          sprzedaje.
          A jeżeli proszę o opinie, to robię po to, by podnieść jej poziom, a nie
          wysłuchiwać narzekań że istnieje.
          Pazdrawliaju
          SDO
          • maksik9 Re: prasa lokalna 08.02.06, 21:14
            najpierw prosisz o opinię na temat "SO" a potem gdy ktoś tak jak
            "xylooo" wyraża swoją negatywną opinię to od razu go atakujesz,obrzucając
            epitetami, właśnie w takim stylu jak wcześniej postępował "SO" ze swoimi
            przeciwnikami.
            Przyznam że od dawna nie kupuję "SO" właśnie z uwagi na jednostronny profil
            gazety, która była ( nie wiem - czy dalej jest) gazetą "ku czci".Była stronniczą
            gazetą aż do bólu i atakowała swoich przeciwników politycznych bez pardonu i
            bez przyzwoitości. Ale właśnie po twoim złośliwym poście do "xylooo" utwierdzam
            się w przekonaniu że chyba nic się tam nie zmieniło i posłucham rady jaką dałeś
            "xylooo", żeby jej nie kupować.

• ilosternka Re: prasa lokalna 09.02.06, 12:09
              Myślę maksik ze jednak nie bardzo masz racje, bo xyloo najpierw napisal ze z
              niec ierpliwoscią oczekuje na ostatni numer SO i dopiero na ten post sdo
              odpowiedział. Na prośbę o opinie o gazecie xyloo wcale nie odpowiedział.
              Ja uważam ze ostatnio wiele rzeczy sie zmieniło i to na lepsze ......... I znów
              zaczełam kupowac SO.
              Mysle ze gdyby ludzie dostarczali pracownikom gazety wiecej ciekawych pomyslów i
              tematów, na ktore chcieliby w SO coś pzreczytac, to ta gazeta była by całkiem ,
              całkiem................
            • s.d.o Re: prasa lokalna 10.02.06, 17:26
              > najpierw prosisz o opinię na temat "SO" a potem gdy ktoś tak jak
              > "xylooo" wyraża swoją negatywną opinię to od razu go atakujesz,obrzucając
              > epitetami,

Wybacz ale mijasz się prawdą

Po pierwsze to Xyloo rozpoczal dyskusję i to on zaczął od złośliwości, które
              odebrałem bardzo osobiście.

Po drugie - prośbę o opinię skierowałem PO tym jak wypowiedział się Xyloo

> Ale właśnie po twoim złośliwym poście do "xylooo" utwierdzam
              > się w przekonaniu że chyba nic się tam nie zmieniło i posłucham rady jaką dałeś
              > "xylooo", żeby jej nie kupować.

Po trzecie nie dawałem rady żeby jej nie kupować - wolnośc wyboru prasy jaką
              czytamy jest naszym podstawowym prawem - tak samo jak jej krytykowania.
              Co innego jeżeli pisze się "Chcialbym i sporo ludzi rowniez zobaczyc ostatni
              numer SO", bo jest to już przejaw skrajnej nienawiści, której nie rozumiem.
              Można sobie jakiegoś czassopisma nie lubić, ale trzeba mieć na względzie to, że
              inni go czytają. Xyloo widocznie tego nie rozumie.

I po czwarte w końcu - jakim to niby epitetem kogokolwiek obrzuciłem? Jeżeli
              ktoś mnie atakuje, traktuję to właśnie w ten sposób. A z tego postu nie wynika
              nic innego niż to, że ktoś nie lubi gazety i koniec. wobec czego o czym my tu
              dyskutujemy? O tym kto potrafi być bardziej złośliwy? Uwierz mi na słowo - to ja
              potrafię być bardziej złośliwy, ale tego nie wykorzystuję.

Jeżeli masz jakieś uwagi co do zawartości gazety - prosze mów o konkretach a nie
              rzucaj ogólnymi hasłami, bo brzmi to jak program wyborczy jednej z partii.
              Jeżeli nie czytujesz S.O. to przyjmuję to do wiadomości, lecz w takim wypadku
              nie masz o czym dyskutować. Też nie czytuję "Głosu Krótkofalowca", więc się na
              temat tej gazety nie wypowiadam.

Spasiba

SDO

• trwam_tv Brawo SDO 11.02.06, 11:19
                Brawo sdo , popieram w 100 % .
                Przepraszam maksik ale sdo ma racje
              • maksik9 Re: prasa lokalna 11.02.06, 20:49
                piszesz
                <>Jeżeli masz jakieś uwagi co do zawartości gazety- prosze mów o konkretach a nie
                <>rzucaj ogólnymi hasłami, bo brzmi to jak program wyborczy jednej z partii.
                Jeżeli chodzi o konkrety, to nie mam zamiaru się powtarzać. Zajrzyj sobie do
                wątku "Strzelec Opolski" oraz "Ciekawe artykuły wieści z regionu,itd czI " tam
                znajdziesz mnóstwo konkretów na temat "SO".
                <>Jeżeli nie czytujesz S.O. to przyjmuję to do wiadomości, lecz w takim wypadku
                <>nie masz o czym dyskutować. Też nie czytuję "Głosu Krótkofalowca", więc się na
                <>temat tej gazety nie wypowiadam.
                Napisałem że nie kupuję "SO" co nie znaczy, że nie nie czytam czasami wydania
                internetowego. Kupowanie jakiejś gazety, jest pewną formą poparcia dla gazety, a
                na takie poparcie przynajmniej według mnie "SO" nie zasługuje. To że kilka czy
                nawet kilkanaści numerów "SO" jest spokojniejsze, jeszcze o niczym nie świadczy,
                zobaczymy za kilka miesięcy jak rozpocznie się kampania przed wyborami
                samorządowymi. Wtedy naprawdę zobaczymy czy "SO" się w ogóle zmienił.
                <>O tym kto potrafi być bardziej złośliwy? Uwierz mi na słowo - to ja
                Nie masz się czym chwalić - nie jest to powód do dumy.
                • s.d.o Re: prasa lokalna 12.02.06, 20:22
                  > Jeżeli chodzi o konkrety, to nie mam zamiaru się powtarzać. Zajrzyj sobie do
                  > wątku "Strzelec Opolski" oraz "Ciekawe artykuły wieści z regionu,itd czI " tam
                  > znajdziesz mnóstwo konkretów na temat "SO".

Zajrzałem. Żadnych konkretów

> Nie masz się czym chwalić - nie jest to powód do dumy.

A ja się chwalę? Ja to stwierdzam, a to wielka różnica. Więcej szacunku dla
                  logiki języka plis

Jeżeli nie masz niczego konkretnego do powiedzenia - przyjmuję to do wiadomości.

Wsiewo Haroszewo

SDO
    • s.d.o Strzelec Opolski 14.03.06, 11:08
      Ponieważ stało się tak, że poprzednia dyskusja umarła śmiercia naturalną
      chciałbym pociągnąc jeden jej wątek, który nie mógł sie poprzednio jakoś przebić
      na wierzch.
      Ponieważ jestem odpowiedzialny za stronę graficzną i częściowo merytoryczną
      gazety, chciałbym usłyszeć wasze uwagi i propozycje w tej kwestii.
      Mam tylko ogromną prośbę aby były to uwagi rzeczowe a nie kolejne złośliwości.
      Czekam na wasze opinie.
      SDO
      • farys_stop Re: Strzelec Opolski 15.03.06, 07:34
        W wydaniu 11(352) strona główna, przynajmniej ta która zamieszczono w
        internecie, w 1/3 pokryta jest reklamami - wygląda to jak darmowa gazetka
        reklamowa.
        • am55 Re: Strzelec Opolski 15.03.06, 13:40
          w ostatnim strzelcu przeczytałam coś takiego"z 5 na 7 marca......"i to nie
          pierwszy taki kwiatek w Waszej gazecie;-))))))))
          • s.d.o Re: Strzelec Opolski 20.03.06, 22:50
            Wiem i staramy się to wyelimninować. Jutro sobie porozmawiam z nasza korektorką.
            Ale się ucieszy... ;-)
            Pozdrawiam SDO
          • ilosternka Re: Strzelec Opolski 20.03.06, 22:59
            am55 napisała:

> w ostatnim strzelcu przeczytałam coś takiego"z 5 na 7 marca......"i to nie
            > pierwszy taki kwiatek w Waszej gazecie;-))))))))

Nie widzisz ważniejszych rzeczy ?????? czepiasz sie szczegułów a przeciez są
            napewno ważniejsze tematy. Moze poprostu nie masz sie do czego przyczepić ??????
            • am55 Re: Strzelec Opolski 22.03.06, 13:20
              A są i ważniejsze kiedyś przeczytałam że na Placu Żeromskiego rosną graby ha ha
      • stefan_ems Re: Strzelec Opolski 19.04.06, 23:18
        s.d.o napisał:

> Ponieważ stało się tak, że poprzednia dyskusja umarła śmiercia naturalną
        > chciałbym pociągnąc jeden jej wątek, który nie mógł sie poprzednio jakoś przebi
        > ć
        > na wierzch.
        > Ponieważ jestem odpowiedzialny za stronę graficzną i częściowo merytoryczną
        > gazety, chciałbym usłyszeć wasze uwagi i propozycje w tej kwestii.
        > Mam tylko ogromną prośbę aby były to uwagi rzeczowe a nie kolejne złośliwości.
        > Czekam na wasze opinie.
        > SDO

Serwus!
        Wreszcie jakieś zdjęcia, przynajmniej w niektórych artykułach wydania
        internetowego. Duży plus ode mnie! ;-), tylko czy na pierwszej stronie musi być
        tyle reklam?
        Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka