Gość: Mack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:57 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mack Restauracja w Ratuszu (pod czyja jest opieka?) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 22:02 Niby opolski Urzad Miejski ma tak malo pomieszczen (a duzo potrzebuje) a w budynku Ratusza, w poziomie parteru miesci sie Restauracja!!! Dla mnie jest to bardzo dziwna sprawa. Jak to jest, kto mial i tak dobrze dal, ze inne lokale w Rynku zlikwidowano, a ten lokal dalej dziala? Powtarza sie stara prawda: - "Najciemniej jest pod latarnia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiodor Re: Restauracja w Ratuszu (pod czyja jest opieka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:13 Niech ktoś kompetentny się wypowie: - kto jest właścicielem Bulla ? - dlaczego kłopoty miały po kolei wszystkie lokale na rynku a ten w ratuszu jest bezpieczniutki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Re: Restauracja w Ratuszu (pod czyja jest opieka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:22 no a gdzie moga sie napic urzedasy z ratusza, jak wszystko wokolo pozamykane? Co moze beda na dworzec glowny latac? - a pic sie chce, wiec lokal musi byc i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .behemot Re: Restauracja w Ratuszu (pod czyja jest opieka? IP: 217.197.74.* 02.03.06, 10:57 I tu urzędnik chiba dotknął sedna by nie powiedzieć jądra sprawy.W czasach Pogańskich gdy knajpa powstawała pod rządami ustawy o wychowaniu w trzeżwości zastanawiałem się jak to jest możliwe by w zakładzie pracy, siedzibie władz gminy, był wyszynk alkoholu? W takim szpitalu, uczelni, kampusie akademickim nie może być a w rtuszu i owszem. Tym bardziej, że dookoła ratusza naszego jedynego, knajp od zbitej dupy, gdzie klinika powracającego życie można walnać a także rozmowę biznesowo-korupcyjną przeprowadzić w cztery oczy i magnetofon. Można też jakimś posiłkiem oczywiście wzmocnić osłabione urzędnicze siły. No ale przecież tak za wzór stawiany nam Wrocław ma w ratuszu Piwnicę świdnicką, a w Grodkowie mieście słynącym z Elsnera też jest knajpa w ratuszu.Ale to betka.A w samym sejmie Najjaśniejszej gdzie dumne syny pracują, knajpa ostoją demokracji i wolności.Raz rajcy warszawscy chcieli odebrać nawet koncesyję knajpom sejmowym i polegli w nierównym boju o trzeżwość polskiego posła. To co, radni gminni gorsi od posłów? Przecież pan na zagrodzie równy wojewodzie.No i mamy Rathauskneipe podobno nawet z duchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielski restauracja czy pub? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:57 Bull został restauracją? Hmm dawno tam nie zagladałem... Jeśli jest restauracją, to bardzom ciekaw jak zmieścili się z całym zapleczem gastronomicznym. Zaplecze pubu to magazyn na kegi z piwem, zaplecze restauracji to już spora zabawa - kuchnia, magazyn, pomieszczenie na odpadki, pomieszczenie dla pracowników, instalacje, wentylacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: restauracja czy pub? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:04 Obojetnie czy to jest restauracja czy pub, dla mnie Ratusz to jest Ratusz, a nie pijalnia piwa...A jak sie ktos chce, -musi sie napic, (bo ma tzw. glod alkoholowy) to na miescie jest lokali do tego przeznaczonych dosyc! Odpowiedz Link Zgłoś