Dodaj do ulubionych

Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów

IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 22.04.06, 10:24
jeśli te 3 osoby powiedzą nie to ja z chęcia wystartuje w wyborach na
prezydenta miasta opola. Mam dość tej słabej ekipy obecnie rządzącej miastem.
Czekam na poparcie internautów :)
Obserwuj wątek
    • Gość: arnold Jałowiecki, Kirsten... legendy opolskie S, he, he IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:59
      Niedawno Jałowiecki odciął kupony od swojej dawnej sławy (teraz okazał się
      agentem) został posłem Europejskiem (wcześniej był marszałkiem) ale jako poseł
      nie istniej, wykorzystał, że kiedyś działał w Solidarności jedize na legendzie.
      Czy zrobił on coś sensowengo jako poseł?
      Teraz Kirsten, kumpel Jałowieckiego pozazdrościł i chce dorobić, interes mu
      idzie słabo więc co się robi w takie sytuacji? Inwestuje w politykę i przechodzi
      na finansowanie z kasy publicznej.
      Mam nadzieję, że nie ma szans w wyborach...
      • Gość: Ula Re: Jałowiecki, Kirsten... legendy opolskie S, he IP: *.chello.pl 22.04.06, 12:03
        Watras? Ten zaklamany radny od zonki ktora ustawil w miejskiej spoleczce?
        Buahahahahahaha!!!
        • Gość: informator Re: Jałowiecki, Kirsten... legendy opolskie S, he IP: *.chello.pl 22.04.06, 19:26
          Moralnosc radnego SRK W., czyli kumpel prezesem WiK, kumpel wiceprezesem WiK,
          żona w WiK@ Tak czegos jeszcze trzeba do oceny? Lasota o tym jakos nie
          napisala. Nie czyta nto? Po prostu nie chciała, bo nie wypadalo zle pisac o
          koledze Kirstina. Fuj...
    • Gość: y Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:34
      Naprzód Opole! Do kolejnych lustracji i grzebania się w ludzkich życiorysach.
      Lasota pomoże, z czegoś przeciez trzeba żyć
      • Gość: blocku Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:54
        "Trzech liderów bloku zapowiada,że na ich listach wyborczych nie będzie nikogo
        z łapanki", dalej co ś o druzgocącej przewadze ludzi mlodych na listach/widać w
        tej i poprzedniej kadencji, jak młode wilczki i nieudaczne liski rządziły/no i
        na koniec najlepsze:"chcemy wystawiac osoby....Chcielibysmy,aby ZGŁASZAŁY się
        do nas" - i co? to nie łapanka?
        Inicjatywa rzeczywiście godna Watrasa i Kirsteina,który juz "legendarnie" z
        każdym byleby się dostać.
        • Gość: von Hycel Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 14:34
          Jezeli jest to alternatywa dla "kowalskich" to POPIERAM!
          A ponieważ "kowalskich" jak psów, trzeba im dokopac. Kirstein do boju!
          • Gość: mahal Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 17:22
            no chyba nie sadzicie, ze na listy dostanie sie kazdy kto tylko sie zglosi.
            Wydaje mi sie, ze to raczej niefortunna konstrukcja zdania powoduje takie
            mysli.
          • Gość: gość Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:25
            Von Hycel najwyraźniej też dał się nabrać organizatorom ChBS! Kirstein wcale nie
            idzie przeciwko Kowalskiemu. Przeciwnie, działa w ścisłym porozumieniu z jego
            grupą - ma zbierać dodatkowe głosy dla drużyny Zembaczyńskiego i KOwalskiego.
            ChBS współorganizują ludzie z drugiego szeregu Stop Korupcji, jak np. Barbara
            Grodecka-Klusik, urzędniczka z opolskiego ratusza.
    • Gość: jedi Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.chello.pl 22.04.06, 19:19
      Smiac sie czy płakac nazdwyczajne pomieszanie uczuc mam jak czytam peany
      redaktor dwojga nazwisk i manifesty śluzarza Kirsteina. Sldowo się na pewnoe
      smieje. Ich szanse wzrastaja. Nie wybacze ci tego Romek. Naprawde. Mam nadzieje
      ze to czytasz? Do nocy ochlone i napisze wiecej. Wladzo czemuz tak ludzi
      oglupiasz i zaslepiasz?
      • Gość: kil Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:25
        Rzygać się chce jak się słucha Watrasa, sciągnie ludzi z Angli , a może chodzi
        o jego córeczki które tam są i Opole da im mieszkanielub zatrudni je też w
        wodociągach u jego kumpli Leszka i Piotrka jak to zrobił ze swoją żonką, a tak
        nawiasem mówiąc może by tak żonka powiedziała ile nagród dostała w wik i jaką
        otrzymała pensję ta niezastąpiona osoba. Fe rzygać się chce jak tacy są
        katolicy / sam nim jestem / ale ci są najgorsi co siadają w pierwszych ławkach
        w kościele. Watras przecież ty nie udaczniku jesteś w koalicji rządzącej
        miastem i co zrobiłeś do tej pory. A nawiasem mówiąc jak tam salonik ery
        prosperuje , znowu wykaże się straty?no chyba nie przecież firmy komunalne
        kupują telefony nieprawda?
      • Gość: .PTASZEK Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 11:46
        Panie Kirstein słyszałem pana wypowiedż w telewizji regionalnej dotyczącej
        ujawnienia dobnosicieli do SB zatrunionych regionie,więc niech pan to zrobi
        albo zatruni pana BB ponownie w regionie i wruci stare a MZK zacznie się rozwijać
    • Gość: przenikliwy Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 23:36
      Niech nikt nie da się nabrać.
      Ta niby solidarność to przybudówka Platformy - uzależniona od Zembaczyńskiego
      przez stołki i rady nadzorcze.
      Bardon - MZK
      Żona Watrasa Wodociągi
      W ECO też
      Więc tymi hasełkami przestańcie ludziom mieszać.
      Wyrwom władzę politykom a oddadzą swoim rodzinom - buhaaaa
      • Gość: Baba Jaga Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.chello.pl 23.04.06, 00:25
        A ten Watras, to on nie byl w AWS? A taki niby bezpartyjny
      • Gość: jedi Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.chello.pl 23.04.06, 00:26
        Blok Kirtstaina to nie przybudówka PO. Zembaczynski i jego ekipa od kilku
        miesiecy czuli coś i spodziewali sie numeru Kirsteina. To szczwany lis.
        Najpierw z calym srodowiskiem kombatantow "S" przymilali sie do PO i ci zrobili
        im super obchody rocznicy S. przy uzyciu m.in. naszych podatkow, a teraz
        wychodza z wlasnym pomyslem na Opole pod ręke z Watrasem, ktory porzucili
        koalicję z Zabkiem choc ten dal jego ludziom kilka posadek i to nie tylko w WiK
        (szukajcie tez w ratuszu pani protestujace wobec planow Tesco :-). Obaj siebie
        warci przygarneli tez Ociepe, pokloconego z Kowalskim i wilczkami z Mlodych
        Konserwatystow. Warto o tym wiedziec, choc nie przeczytacie o tym nigdy gw, bo
        to trybuna Kirstaina i mysle, ze nie tylko ja to zauwazylem, wystarczy
        poszperac w archiwum wpisując "Wodecka" oraz "Kirstein"(dzieki za podpowiedz
        greg:-). To po pierwsze.Po drugie jest mi Romku bardzo smutno, ze - byc moze
        bez twojej wiedzy - ukazuje sie artykul z tytulem sugerujacym ze "S" was
        popiera. Zwiazek powinien trzymac się z dala od polityki nawet tej
        samorządowej, bo juz sie sparzyl na AWS, ale widac ty nie lubisz sie uczyc na
        bledach. Wreszcie po trzecie. Chcecie, aby miasto...(tutaj lista bajek i
        obietnic ktore gw na kolanach przyjmuje ), ale czemuż nikt nie zapytal Watrasa,
        co on i jego SRK robiili jako radni przez 4 lata, aby do tego doprowadzic?
        Jakos o nich nikt nic slyszal, a moze ja w innym miescie pomieszkiwuje?
        I tak na koniec. Nie macie szans na wygrana. Mozecie tylko przyczynic się do
        rozdrobnienia glosow w radzie i powrotu widma skloconej prawicy i zwyciestwa
        czerwonych. Czy pamiętasz jeszcze 1994 r.? Gdy mysle o powtórce ciarki mie
        przechodza.
        • Gość: stef Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.04.06, 01:36
          moj poprzednik ma racje, znowu SLD wroci do wladzy, faktycznie niektorzy z nich
          kradli ale przynajmniej SLD potrafi rozwijac miasto a nasza prawica to sami
          paralici z lizusem kowalskim na czele
          • Gość: sku..syn Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 02:11
            Z szefem PO Kowalskim, mój drogi. Janek jesteś wielki! Dzięki Tobie PO odżyje a
            miasto nasze stanie się godne miasta wojewódzkiego.
      • Gość: dodo Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:47
        Przenikliwy ma rację jeżeli chodzi o ogólną ocenę wyborczego bloku KIrsteina,
        ale trochę pogubił się w szczegółach. Po pierwsze Bardon (faktycznie ciepła
        posadka w MZK za sprawą Zembaczyńskiego i Kowalskiego) nie ma nic wspólnego
        z Kirsteinem i jego blokiem. Panowie ci są śmiertelnymi wrogami juz od 25 lat.
        Bardon prędzej podałby rękę samemu diabłu niż KIrsteinowi, który kiedyś wysadził
        go ze stanowiska szefa opolskiej Solidarności. Do założonego przez KIrsteina
        bloku nie należy też Bereszyński, wymieniony pośrednio przez Przenikliwego jako
        członek rady nadzorczej ECO. Bereszyński i Ukleja oficjalnie odcięli się od
        wyborczej inicjatywy Kirsteina w dwóch oświadczeniach skierowanych do Gazety
        Wyborczej. Od tego czasu są z Kirsteinem na stopie wojennej. Poza tym
        Bereszyński nie należy wcale do politycznej klienteli Zembaczyńskiego.
        Przeciwnie - chodzą słuchy, że Zembaczyński zamierza w najbliższym czasie
        pozbyć się go z rady nadzorczej ECO (podobno za krytyczny stosunek do prezesa
        Chmielowicza, który dawniej był bliski Dolacie, a teraz należy do protegowanych
        Ryśka).

• trabucand Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów 23.04.06, 16:05
      Powtórka z przeszłości.
      Mam 60 lat. Chciałbym (to takie nierealne marzenie) doczekać czasów, gdy
      politycy nie będą obiecywać, ale będą realizować. Mam gdzieś nacjonalistyczno-
      socjalne obietnice dla nieudaczników. Nie jest dla mnie ważne jakie partie są
      przy władzy, chcę poprawy, ale ponieważ jeszcze pracuję, to nie chcę tej
      poprawy finansować osobiście.
    • Gość: tao szatanski Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.nyc.res.rr.com 24.04.06, 02:52
      Pier.... o chopenie,tak mawial moj przyjaciej wstanie upojenia alkoholowego jak
      ktos bredzil,galganil. Ruch chrzescijanko-demokratyczny, prawda ewangeliczna,
      rodziny katolickie, itp. Demokracja jest albo jej nie ma, tak samo prawda,
      rodzina. No, ale wy - jak bolszewicy - macie swoja demokracje chrzescijanska,
      rodzine i prawde ewangieliczna. Co to jest? Sa ludzie przyzwoici, gnojki,
      naiwniaki, niewolnicy doktryn. Was zaliczam do trzecich i czwartych. W polsce
      jak nie zostawi sie ideologii i religii w domu to nie sposob cokolwiek dobrego
      dla siebie - a wiec dla kraju - zrobic, jezeli tego nie jest sie wstanie
      zrozumiec to dalej sie brnie w gowno, ktorego - bo nasze - zapachu nie czujemy.
      Ludzie zniewoleni nigdy nie uczynia demokracji, wolnosci, nigdy nie beda
      obiektywni czy odpowiedzialni za swoje czyny.
      Jak to dobrze,ze mieszkam na malej wsi i jestem niezalezny finansowo a to co
      sie wyrabia w tym kraju moge olac. Przykre to, ale coz zrobic?

tao szatanski, suchy bor & manhattan, nyc 23.04.06 8.40 pm
      • Gość: dodo Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 12:16
        A cóż to za blok chrześcijański, którego lider Roman Kirstein publicznie kłamie,
        zapewniając, że popierają go ludzie z pierwszej Solidarności, a potem okazuje
        się, że nie popierają go nawet ludzie z komitetu, który organizował w zeszłym
        roku obchody 25-lecia "S". Kirstein kłamał w GW, że Ukleja i Bereszyński nie
        byli w Solidarności, a potem nie miał nawet odwagi przeprosić ich za te
        łgarstwa. Czytałem ich sprostowanie w GW. Co to za chrześcijaństwo?!!!
        Salonowo-ratuszowe gierki po to, żeby zdobyć dodatkowe głosy dla Zembaczyńskiego
        i załatwić lepsze posady dla swoich kolesiów. To wszystko. Zostawcie Pana Boga
        w spokoju i nie mieszajcie go do swoich kombinacji! Szkoda mi młodych ludzi,
        którzy dali się na to wszystko nabrać i dają się wykorzystywać cwaniakom,
        udającym moralne autorytety.
        • Gość: Karolek Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 28.05.06, 07:45
          Najłatwiej manipuluje się młodymi.Nie znają spółki, zagadnień, problemów.
          Wciska im się wszystko. Za kasę, wyjazdy i pseudo zaufanie młodzi zroobią
          wszystko,. Tylko przykro bo za niekompetencje i brak znajomości zagadnienia
          polecą młodzi wmanewrowani.Nie szef i doradzcy. Spółka musi przecież ukarać
          kogoś za źle wykonane zadanie.
    • Gość: wyborca Re: Pierwsza "Solidarność" idzie do wyborów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 13:19
      Głosować na Watrasa czy Kirsteina to tak jakby pośrednio głosować na
      Zembaczyńskiego. Zobaczycie kogo ostatecznie poprą, gdy przyjdzie co do czego!
      Ich zadaniem jest zbierać głosy tych wyborców, który zniechęcili sie do
      aktualnego układu lub nie wiedzą na kogo głosować, a na koniec wszystkie głosy i
      tak trafią do jednego worka, z którego znów wyłoni się dobrze znana twarz
      Rysia. Wobec tego zostaje nam chyba tylko jedno - ZAJF na prezydenta!!!
      • Gość: Cie Kaw Czy Ukleja bądz Bereszynski będą kandydować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 14:22
        Ciekaw jestem.
        • Gość: dodo Re: Czy Ukleja bądz Bereszynski będą kandydować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 14:43
          Nic na to nie wskazuje. Obaj nie należą do żadnego wpływowego układu lokalnego,
          który mógłby zorganizować i sfinansować skuteczną kampanię wyborczą, a raczej
          nie chcieliby spełniać takiej roli jak Kirstein, który jest tylko pionkiem w
          grze prowadzonej przez inne osoby (Zembaczyński, Kowalski, Watras itp.). Zbyt
          cenią sobie swoją niezależność.
          • mx4 Kirstein popiera Zembaczyńskiego 27.05.06, 15:00
          • mx4 Re: Czy Ukleja bądz Bereszynski będą kandydować? 27.05.06, 15:01
            Kirstein powiedział wprost (było to w NTO), że ten Jego blok (a raczej bloczek)
            poprze kandydaturę obecnego prezydenta (I po to było tworzone to nowe
            ugrupowanko po hasłem odnowy i zmian w Opolu).
            • Gość: Marek Re: Czy Ukleja bądz Bereszynski będą kandydować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:45
              Czyli Kirstein dupek zwykły? Przykre to. Bereszyński i Ukleja do roboty.
              Przegońcie ich na zbity pysk. Wiecie jak walczyć, skrzydełka wam opadły. Macie
              potencjał to dowalcie pseudoprawicowym dupkom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka