Dodaj do ulubionych

Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów

IP: *.atol.com.pl 17.09.06, 23:59
MIASTO DLA ROWERóW!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lejak Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.zwm.punkt.pl 18.09.06, 21:51
      O jakim rondzie na ul. Budowlanych mowa? Jechałem dzisiaj ul. Budowlanych od
      pl. Konstytucji 3 Maja aż do obwodnicy północnej - przez żadne rondo na
      Budowlanych nie przejeżdżałem.
    • Gość: tico Re: Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: 213.17.145.* 18.09.06, 22:37
      najpierw nauczcie sie korzystac z dróg rowerowych wybudowanych dla was za grube
      miliony ciołki a potem protestujcie !!!! przykłady? luboszycka i most
      piastowski....codziennie wymujam was jak jezdzicie po ulicy....o ile na moscie
      faktycznie ludzie chodzą jak chcą to na luboszyckiej nie miesci sie w glowie
      • Gość: Shogun Re: Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.atol.com.pl 30.09.06, 20:58
        Kolego Tico, twoje grubiaństwo jest zdecydowanie nie na miejscu, ciekawi nie
        czy w mojej obecności, tważą w tważ też byś mnie, między innymi
        nazwał "ciołkiem".
        A teraz na zimno: podpowiedz mi w jaki sposób (zgodnie z ustawą o ruchu
        drogowym) zmienić pas ruchu i wjechać na ścieżkę rowerową na wymienionym przez
        ciebie moście, jadąc od centrum ??? Chodnikiem jechać nie wolno, jezdnią przez
        most też nie, podwójnej ciągłej przekraczać nie wolno, wjeżdżać rowerem na
        przejście dla pieszych ani zatrzymywać się na nim też nie wolno. Zadałem to
        pytanie trzem instruktorom nauki jazdy - sytuacja patowa, jeśli chodzi o ten
        most to ktoś dał ciała planując ścieżkę (o ile ktoś ją rzeczywiście
        planował :) ).
    • Gość: Shogun Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.atol.com.pl 30.09.06, 20:47
      Rozwiązanie problemów komunikacyjnych związanych ze ścieżkami rowerowymi to nie
      tylko sprawa rowerzystów, jeśli każdy chciałby w tym pomóc, to przecież
      rozwiązują się problemy pieszych na chodnikach i placach, kierowców pojazdów
      samochodowych na naszych naprawdę niebezpiecznych drogach ale też większe
      zaufanie do swoich możliwości i umiejętności przez osoby w podeszłym wieku i
      młodzież a nie zapominajmy o płci pięknej, która mimo pewnych wyjątków raczej
      stroni od jazdy rowerowej z obawy przed potrąceniem przez samochód !!!
      Podsumowując : stworzenie sieci bezpiecznych i przede wszystkim połączonych
      wzajemnie ścieżek rowerowych przyniesie kożyści dosłownie nam wszystkim,
      pieszym, rowerzystom, kierowcom, policji, młodzieży, kobietom i osobom
      starszym !!!
      • opolak Rowerzysta jest zagrożeniem na chodniku 30.09.06, 21:41
        Obowiązkowo każdy rowerzysta zółtą kamizelkę odblaskową , każdy rowerzysta musi
        mieć kartę rowerową i widoczny numer rejestracyjny roweru. Dotąd każdy
        rowerzysta jeździ inkognito, szaleje po chodnikach, potrąca pieszych , zagraża
        bezpieczeństwu pieszych, kierujących samochodami.Szybko znika i nie ma
        możliwości zatrzymania szaleńca, który spowoduje zaistnienie zagrozenia lub
        wypadek. Czasem idąc chodnikiem jestem omijany przez szybko jadącego od tyłu
        rowerzystę.Chwila nieuwagi lub nagły zwrot przez nadjeżdżającym rowerem może
        skończyć się kalectwem . Większość rowerzystów lawiruje między pieszymi -
        zwłaszcza w centrum miasta przebijając się przez tłum oczekujących na autobus.
        Czy przez głupotę rowerzysty mam ponosic straty?
        Rowerzystów należy wychować do jazdy po chodnikach - wymagać znajomości
        przepisów ruchu drogowego.
        • Gość: MIeszaniec Re: Rowerzysta jest zagrożeniem na chodniku IP: 217.173.202.* 03.10.06, 21:57
          Poproszę o ścieżkę do Suchego Boru z tunelem pod obwodnicą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka