Gość: ROWERZYSTA IP: *.atol.com.pl 17.09.06, 23:59 MIASTO DLA ROWERóW!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lejak Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.zwm.punkt.pl 18.09.06, 21:51 O jakim rondzie na ul. Budowlanych mowa? Jechałem dzisiaj ul. Budowlanych od pl. Konstytucji 3 Maja aż do obwodnicy północnej - przez żadne rondo na Budowlanych nie przejeżdżałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tico Re: Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: 213.17.145.* 18.09.06, 22:37 najpierw nauczcie sie korzystac z dróg rowerowych wybudowanych dla was za grube miliony ciołki a potem protestujcie !!!! przykłady? luboszycka i most piastowski....codziennie wymujam was jak jezdzicie po ulicy....o ile na moscie faktycznie ludzie chodzą jak chcą to na luboszyckiej nie miesci sie w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shogun Re: Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.atol.com.pl 30.09.06, 20:58 Kolego Tico, twoje grubiaństwo jest zdecydowanie nie na miejscu, ciekawi nie czy w mojej obecności, tważą w tważ też byś mnie, między innymi nazwał "ciołkiem". A teraz na zimno: podpowiedz mi w jaki sposób (zgodnie z ustawą o ruchu drogowym) zmienić pas ruchu i wjechać na ścieżkę rowerową na wymienionym przez ciebie moście, jadąc od centrum ??? Chodnikiem jechać nie wolno, jezdnią przez most też nie, podwójnej ciągłej przekraczać nie wolno, wjeżdżać rowerem na przejście dla pieszych ani zatrzymywać się na nim też nie wolno. Zadałem to pytanie trzem instruktorom nauki jazdy - sytuacja patowa, jeśli chodzi o ten most to ktoś dał ciała planując ścieżkę (o ile ktoś ją rzeczywiście planował :) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shogun Masa Krytyczna chce dróg dla rowerów IP: *.atol.com.pl 30.09.06, 20:47 Rozwiązanie problemów komunikacyjnych związanych ze ścieżkami rowerowymi to nie tylko sprawa rowerzystów, jeśli każdy chciałby w tym pomóc, to przecież rozwiązują się problemy pieszych na chodnikach i placach, kierowców pojazdów samochodowych na naszych naprawdę niebezpiecznych drogach ale też większe zaufanie do swoich możliwości i umiejętności przez osoby w podeszłym wieku i młodzież a nie zapominajmy o płci pięknej, która mimo pewnych wyjątków raczej stroni od jazdy rowerowej z obawy przed potrąceniem przez samochód !!! Podsumowując : stworzenie sieci bezpiecznych i przede wszystkim połączonych wzajemnie ścieżek rowerowych przyniesie kożyści dosłownie nam wszystkim, pieszym, rowerzystom, kierowcom, policji, młodzieży, kobietom i osobom starszym !!! Odpowiedz Link Zgłoś
opolak Rowerzysta jest zagrożeniem na chodniku 30.09.06, 21:41 Obowiązkowo każdy rowerzysta zółtą kamizelkę odblaskową , każdy rowerzysta musi mieć kartę rowerową i widoczny numer rejestracyjny roweru. Dotąd każdy rowerzysta jeździ inkognito, szaleje po chodnikach, potrąca pieszych , zagraża bezpieczeństwu pieszych, kierujących samochodami.Szybko znika i nie ma możliwości zatrzymania szaleńca, który spowoduje zaistnienie zagrozenia lub wypadek. Czasem idąc chodnikiem jestem omijany przez szybko jadącego od tyłu rowerzystę.Chwila nieuwagi lub nagły zwrot przez nadjeżdżającym rowerem może skończyć się kalectwem . Większość rowerzystów lawiruje między pieszymi - zwłaszcza w centrum miasta przebijając się przez tłum oczekujących na autobus. Czy przez głupotę rowerzysty mam ponosic straty? Rowerzystów należy wychować do jazdy po chodnikach - wymagać znajomości przepisów ruchu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Re: Rowerzysta jest zagrożeniem na chodniku IP: 217.173.202.* 03.10.06, 21:57 Poproszę o ścieżkę do Suchego Boru z tunelem pod obwodnicą. Odpowiedz Link Zgłoś