Dodaj do ulubionych

OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 23:24
Takie to mamy towarzystwo
Nierenberg z SLD
Berlińska z UW
Pasierbiński z PZPR
Szczygielski z UW
Simonides z SD

Obserwuj wątek
    • Gość: Berlińska Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 23:31
      Male sprostowanie - nigdy nie byłam członkiem UW, lecz sympatykiem, czynnie
      wspierajacym Mazowieckiego w kampanii prezydenckiej i później kandydatów UW w
      wyborach parlamentarnych.
      Mam do tego prawo, a Panu moze się to nie podobać. To Panski problem, nie mój.
      • Gość: olin Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:54
        kto z kim przestaje takim się staje
    • Gość: Konrad_Op Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 23:32
      To są jaja normalnie. Mam nadziej ze to juz koniec tego Towarzystwa w Opolu.
      Prokuratura musi sie tym zainteresować
      • Gość: Berlińska Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 00:17
        Czyzby popieranie Mazowieckiego i Unii Wolności było karane?
        Bo chyba nie bierze Pan poważnie pierwszego postu.
        Żeby należeć do Ordynackiej trzeba było wcześniej byc aktywistą SZSP. Tylko
        jedna osoba spełnia to kryterium.
        • Gość: AnnaPierożek Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 18:27
          Dość tego Niemieckiego Towarzystwa z Ordynackiej! Tylko w zniemczaniu widzą
          szansę na kierowaniu Opolszczyzną. Nie ma narodu Polskiego tylko jakiś nowy jak
          on się nazywa - Śląski!!! Jak młoda mieszkanka Opola zrzekłam się obywatalstwa
          Niemieckiego. Dlatego, że chciałam zostać Polką, nawet kuszące oferty pracy
          odrzuciłam. Jestem Polką i jestem z tego dumna!!
        • Gość: ostrzerca Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:58
          Urban nigdy nie był członkiem SZSP,a do Ordynackiej należy
    • Gość: Pasierbiński Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.synet.com.pl / *.opole.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 00:54
      Szanowny Obserwatorze_27,
      pewnie znasz bajkę o wstrętnym i okrutnym księciu, który był znienawidzony od
      wszystkich swych poddanych. Z postawy przypominał korkociąg, a twarz wykrzywiał
      mu grymas, który powodował, że każdemu kto na niego spojrzał zbierało się na
      wymioty, a niektórzy nawet zwracali ostatni posiłek. Miał takiej sytuacji
      dosyć, mówiąc krótko wkurzała okropnie. Postanowił zasięgnąć rady
      najmądrzejszych w okolicy, by temu zaradzić. Dowiedział się, nie ważne od kogo,
      mógł być to mędrzec lub wróżka, że przyczyną jego nieszczęścia była decyzja o
      wstąpieniu do zakonu, sekty, czy innego tworu, którą był kiedyś podjął.
      Nieważne z jakich powodów, ale w obecnych czasach i tak skutkowała postawą i
      obliczem wymiotkowym. Tenże mędrzec, czy wróż powiedział też, że jeżeli chce z
      siebie zdjąć zły czar to musi przez czas jakiś zniknąć z oczu ludziom.
      Wyznaczył okres lat pięciu. Gdyby, w tym czasie nikt mu nie wypomniał
      wymiotkowego wyglądu mógłby wrócić do normalnego życia. Gdyby jednak zdarzyło
      się, że ciągle mu ktoś przypominał o jego złym wyborze, to powinien do lat 10
      wytrwać w zniknięciu ludziom z oczu. Po 10 latach jednak nie powinien się
      pokazywać, tylko czekać aż ktoś publicznie wypomni mu jego wygląd. Wtedy czar
      pryśnie. Kręgosłup pokręcony, twarz wykrzywiona, uśmiech szczerbaty znikną i
      stanie się normalnym człekiem o niewymiotkowym wyglądzie.
      Dzięki Ci zatem Obserwatorze_27, że wypomniałeś mi moje „kalectwo” PZPR-owskie.
      Tak, byłem członkiem tego bractwa. Natomiast nie jestem członkiem żadnej sekty,
      partii, ugrupowania, ligi, unii, platformy itd. od momentu wyprowadzenia
      sztandaru, do dziś. Ale Twoje wystąpienie zdejmuje ze mnie czar potrzeby
      dalszej dekomunizacji. I wreszcie uznaję się za zdekomunizowanego bez reszty i
      bez wstecznej odpowiedzialności.
      Kiedyś, chyba w 1989 albo 1990 r., jechałem sobie pociągiem do Warszawy i
      czytałem „Gazetę Wyborczą”. Akurat trafiłem na tekst o potrzebie dekomunizacji,
      wyznaczający byłym członkom „siły przewodniej” różne okresy karencji na
      obecność w życiu publicznym. Zdaje się mi dziś, że było to jakieś stanowisko
      Komisji Krajowej liczącego kiedyś 10 mln. niezależnego samorządnego związku
      zawodowego. Była tam mowa o przynależności i pełnionych funkcjach, które
      dyskwalifikowały człowieka do funkcjonowania w życiu publicznym w nowej Polsce.
      Jako zarozumialec wyliczyłem sobie, może na wyrost, że przynajmniej 5 lat
      karencji odpublicznej mi się należy. I przyznam się trzymałem się tego
      własnego wyroku, mimo ze nigdy tego projektu nie uchwalono jako prawa. Ale po
      tych 5 latach uznałem, że parę razy zawiniłem (np. pysk publicznie otwierając)
      i przedłużyłem sobie okres autodekomunizacji do lat 10-ciu. I kiedy już nikt
      prawie nie pamiętał o mojej partyjnej przeszłości, a jak durny czekałem, żeby
      mi to ktoś publicznie wypomniał, wreszcie się pojawiłeś Obserwatorze_27. Dzięki
      Ci wielkie.
      Tylko KURWA!!!!, nie łącz mojego nazwiska z Ordynacką.
      Ja nawet po tych kilkunastu latach dekomunizacji jestem bardziej lewicowy (może
      nie tylko w poglądach) niż ci faceci usiłujący robić dziś za lewicę w naszym
      kraju. Więc proszę bardzo przypisuj mnie nawet do Proletariatu, SDKPiL, KPP.
      Jak kto mnie pyta o mój profil polityczny to odpowiadam: jestem socyalistą
      konserwatywnym, przywiązanym do nadziei, które wiązano z socyalizmem na
      przełomie XIX i XX w.
      Ale dzięki Ci, że o czymś mi przypomniałeś.
      • Gość: mściciel Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:09
        pewnie. dobrze by było gdybyście sobie sami mogli wyznaczać okresy karencji.
        Niedoczekanie. Ja sam kiedyś byłem zwolennikiem dekomunizacji ale dzisiaj
        jestem przeciwnego zdania. Dobrze się stało, że jej nie uchwalono; do końca
        życia zostaniecie już komuchami, czerwonymi zbrodniarzami, po prostu
        parszywymi, trędowatymi
      • Gość: pamiętliwy Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:57
        od tych lewicowych bzdetów się zaczęło, panie Psierbiński, chcesz pan zaczynać
        znowu od zabierania ludziom ich ciężko zapracowanych pieniędzy, aby je później
        sprawiedliwie, a jakże, dzielić, nie zapominając o sobie.
        Sprawiedliwość wg lewicy ( M.Załucki):

Powstał problem na pewnym
        składkowym przyjęciu
        podzielić sprawiedliwie
        jadło wśród dziesięciu

Kto ma dzielić?
        "Pan mistrzu!-
        zakrzyknął ktoś z gości.-
        Pan o sprawiedliwość
        walczył od młodości!"

Wszyscy przytaknęli
        w szlachetnym porywie.
        Więc zacząłem dzielić-
        dzielić sprawiedliwie:

Dla każdego serdelek,
        ale dla mnie świeży
        (Za tę sprawiedliwość
        coś mi się należy!)

Każdemu kawał gęsi-
        tylko dla mnie duży.
        (Kto bowiem sprawiedliwy,
        ten sobie zasłużył!)

Każdemu ciastko z kremem-
        mnie, gdzie więcej kremu...
        (No bo komuż, jeżeli
        nie sprawiedliwemu?)

Każdemu puchar wina,
        lecz dla mnie bo-żo-le...
        (Sprawiedliwie przyznaję,
        że francuskie wolę.)

Niestety..
        Obudziłem tylkozłość i mściwość,
        Sprawiedliwie premiując
        ludzką sprawiedliwość...

Wszyscy w najpospolitszej
        tonąc demagogii
        "Sprawiedliwość dla wszystkich"
        darli się jak mogli.

Dla wszystkich?... O, Bracia
        o, Obywatele!
        Sprawiedliwość jest jedna!
        Jakżesz ją podzielę?

Czyż porżnę, czyż posiekam
        na kawałki tycie
        Tę, o którą walczyłem
        Całe swoje życie?!

Stąd kpiny towarzyszy Szmaciaków w rodzaju, że koniak to jest produkt
        wytwarzany przez robotników, spijany ustami ich przedstawicieli
    • mar-wes Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ 19.12.03, 18:47
      brawo panie pasierbiński...popieram pana zdanie absolutnie.....
      • Gość: Darek Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.punkt.pl / 217.173.196.* 19.12.03, 19:35
        Był Pan w PZPR - wstyd nr 1. Pisze Pan bzdurne listy do NTO - wstyd nr 2. I
        jeszcze się Pan durnowato tłumaczy ze swoich komunistycznych znajomosci - wstyd
        nr 3.

wszyscy wy z PZPR SLD i UW Simonidesy, Berlińskie, Pasierbińskie, Szteligi i
        Dolaty powinniscie zostac raz na zawsze wyrzuceni poza nawias rozmow
        politycznych.jestescie żałośni
        • Gość: obiektyw Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 21:20
          Małe dyskusje jeszcze mniejszych grupy ludzi ! "Dzieki wam" to nie jest
          opinitwórcze forum tylko mały opolski grajdołek. Źeby pisać nawet w necie
          trzeba mieć coś więcej do powiedzenia niz przysłowiowa przekupka na targu (
          przeparszam przekupki )
        • Gość: Joachim Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 13:58
          WSTYD NR 4 - PISZE PAN DŁUGO I NUDNIE. CZUĆ TU DAWNĄ PZPR-OWSKĄ NOWOMOWĘ.
          WSTYD NR 5 - KOLEŻEŃSTWO Z NIERENBERGIEM I JAKUBOWSKĄ - DYSKWALIFIKACJA!!!
      • Gość: mściciel Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:18
        to samo dotyczy kolaborantów panie mar-west. Nie pomoże żadne przemalowanie.
        Trzeba się udać do Canossy, ubrać włosiennicę, posypać głowę popiołem, a jest
        za co. 100 mln. trupów woła o pomstę do nieba. Komunistyczny pisarz, niejaki
        Bertold Brecht, na wiadomość o kolejnych tysiącach ofiar Stalina powiedział:
        jeśli byli niewinni tym bardziej zasłużyli na śmierć!
        • Gość: Kura Re: OPOLSKIE TOWARZYSTWO ORDYNACKIEJ IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 00:20
          Moze zacznij mścić się na zbrodniarzach! Napisz protest do rządu Izraela, żeby
          wydał Morela, żyje jeszcze Gęborski, który stracił pamięć, więc mu ja przywróć,
          pozbaw spokoju prokurator Wolską, zażądaj wyjasnienia sprawy moskiewskich
          pieniędzy na ratowanie partii komunistycznej, a co ze sprawą FOZZ? Zajmij sie
          tym, a do cholery zostaw porządnego człowieka w spokoju!!!
          Odpowiedzialność zbiorowa - typowa dla obu systemów totalitarnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka