Gość: red dred IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:54 A czy to, między innymi, nie Mała Panew zapaskudza zbiornik turawski, pomimo obecności w nurcie czyściochy, rzęśli hakowatej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gutek Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.chello.pl 06.08.09, 22:10 Nie, to ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: January1611 Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.net195.zaw.net.pl 06.08.09, 22:14 Na pewno nie Mała Panew lecz ludzie zanieczyścili zbiornik na Turawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janaury Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.net195.zaw.net.pl 06.08.09, 22:19 Widać że autor artykułu wybrał się na spływ kajakowy i ktoś nieopatrznie doradził mu najgorszy odcinek tej rzeki. Sam przepłynąłem całą tą rzekę już wielokrotnie i mogę powiedzieć iż ciekawszy jest odcinek Zawadzkie - Kolonowskie (zwłaszcza jeśli chodzi o wyprawy rodzinne). Natomiast do amatorów przygód (przenoszenie, wywrotki, duża ilość przeszkód) to polecam odcinek Krupski Młyn (woj.śląskie) - Zawadzkie, jednak należy na tym odcinku pamiętać o fakcie iż do kosztów wynajęcia kajaka, jeśli nie będziemy płynąć rozważnie, będziemy musieli doliczyć jeszcze koszt naprawy lub zakupu nowego kajaka :). Pozdrawiam i POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.net81.citysat.com.pl 12.08.09, 10:36 Racja, płynęłam w niedzielę, super odcinek z zawadzkiego do staniszcz małych, idelany dla rodzin z dziećmi. niestety pod mostem w fosowskim nadal znajdują sie niebezpieczne elementy stalowe, wystające pręty, ale samorząd kolonowskiego obiecał je usunąć no i te ścieki w kolonowskim: ktoś na bezczelnego wpuszcza zaraz za jazem w kolonowskim ścieki. podobno wszyscy wiedzą kto. warto potem zjeść kiełbaskę w jakiejś okolicznej agroturystyce, np w starym młynie państwa Drzymała w Krasiejowie-Myślince Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.sanetja.pl 10.08.09, 21:47 "Koło Woźników"?? Chyba koło Woźnik..... luudzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.09, 22:24 Witam, chciałąbym sie wybrac na spływ Doliną Małej Panwi (okolice Zawadzkiego) moze podać mi ktoś jakieś namiary na wypożyczalnie kajaków albo coś w tym stylu - moze ktos organizuje jakies splywy grupowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burne Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: 77.255.79.* 17.02.10, 20:49 Chcesz spłynąć Mała Panwią? Na odcinku Zawazdkie Kolonowskie? skontaktuj się z www.talent-kajaki.pl maja profesjonalne kajaki oraz cały osprzęt potrzebny do spływu, czyli kamizelki, etui wodoszczelne itp. Po spływie częstują swojskim oscypkiem oraz odwożą sprzęt na miejsce - polecam,pływałem juz z nimi kilkakrotnie ;) Wypożyczają również sprzęt na osobłodze na odcinku Komorniki Krapkowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczetruje Re: Cuda w dolinie Małej Panwi IP: *.pool.mediaWays.net 18.02.10, 11:52 Ten sciek za jazem w Kolonowskiem to z starej fabryki tektuy. Ten kanal leci ok.2 km przez las, kiedys byl to horror. Obecnie troche mniej, ale to juz dawno powinno byc zaprzestane. Wszyscy powinni kiedys na wiosne wziac lopaty i ryle i zrobic taki dzien zakopania kanalu sciekowego. Dziwie sie, ze taki syf sie jeszcze toleruje- oni tam sobie spuszczaja co im sie akurat nawinie. Odpowiedz Link Zgłoś