Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

niemodne zapachy

• Gość: kasia234 Re: niemodne zapachy IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 20:41
        One CK - zawsze i niezmiennie od juz około 8 lat :)))nim pachną najfajniejsze
        wspomnienia :)))))))
      • carlam1 Re: niemodne zapachy 01.03.04, 16:55
        Pamietam,ze bedac nastolatka(13-14lat)moja mama uzywala polskiego 'Byc Moze',a
        kolezanka Reve.Pozniej moja kochana mamus zakupila w Pewexie LAMAINT firmy Coty
        i to byl strzal w 10tke!Niestety od kilku lat juz go nie ma w sprzedazy,a
        szkoda:(
        • anula36 Re: niemodne zapachy 19.03.04, 19:31
          zima roznie i eksperymentalnie, ale na lato tylko Sunwater Lancastera-juz sie
          chyba nie uwolnie
          • Gość: kiki Re: Nina Rici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 11:07
            Premier Jour cudowne, DKNY też.
      • Gość: mary lu Re: niemodne zapachy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 14:53
        Tropical Punch- Escada
        Dune-Dior
        i Sentiment Escady, ale to troche nowszy zapach, chyba, ze czas leci szybciej
        niz mi sie wydaje!
        • Gość: Agaa26 Re: niemodne zapachy IP: 80.51.251.* 06.04.04, 15:06
          Poeme - uawzam ze tena zapach jest cudowny
          • Gość: ewa Re: niemodne zapachy IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 16:12
            kiedyś uwielbiałam eden cacharela i aqua di gio armaniego, a teraz zakochałam
            się i wręcz zwariowałam (co mi się wcześniej nie zdarzało) na punkcie chance
            chanel - jest po prostu boski!!! pozdrowionka
            • Gość: rabbia81 jadore diora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 00:23
              uzywam wielu zapachow w zaleznosci od nastroju, pory dnia, stroju..najbardziej
              zawsze lubilam hot givenchy (ta butelka!). ale w wieczor kiedy poznalam tego
              jedynego bylam akurat popsikana jadore diora no i to jest teraz ten wyjatkowy
              zapach na wyjatkowe okazje zawsze juz bedzie ulubiony a jak wycofaja z
              produkcji to po prostu nie wiem co zrobie:(((((
      • babalaba Re: niemodne zapachy 08.04.04, 09:48
        A czy ktoś z was spotkał się z zapachem Furora? Niebiesko-szafirowe szkło,
        wysmukła, opływowa butelka. Polski zapach z lat 70-tych.

Z tym zapachem wiąże wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa. Babcia haftowane,
        krochmalone husteczki wsuwała mi do kieszonki, skroplone tym zapachem. Potem
        dostałam resztkę wody, oszczędzałam na największe okazje, a tak naprawdę, raz
        na tydzień odkręcałam na chwilę korek... Końcówkę wody wylała do toalety moja
        młodsza siostra. Bo nie było odświerzacza. Płakałam tydzień.

Jakiejkolwiek nuty tego zapachu szukałam w perfumeriach przez lata. Przypadkiem
        znalazłam jej akcent w wywietrzałej Must de Cartie, ale w wersji z rynku
        amerykańskiego.
        Z 10 lat temu wybrałam się na zakupy w NY. Jak zawsze - one tony - a ja nic. Z
        nudów zaczęłam wąchać wystawione buteleczki. I nagle... Jak obuchem. Jest tylko
        kilka chwil w życiu, które pamiętam z taką intensywnością.
        Zapach był wywietrzały, bez korka, i nikt nie chciał mi go sprzedać. Po
        powrocie do Polski szukałam takej buteleczki, ale nic z tego.

Czy ktoś z Was zbiera buteleczki? Czy ktoś ma Furorę?
      • Gość: apia Re: niemodne zapachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 12:07
        J. del Pozo - piękny zapach, polecam.
      • kochanica.francuza Czuła trucizna 08.04.04, 22:22
        czyli "Tendre Poison".
        Allure tez mi sie podoba, ale nie wiem, czy jest wystarczająco niemodne;-)
        • szamponetka1 Re: Gloria 09.04.04, 13:03
          Pare lat temu w Polsce była do kupienia Gloria Van Derbieldta (czy jakoś tak)
          niestety pare lat temu przestali ja do Polski sprowadzać :-( cudownie słodko
          waniliowy - taki letni, ciężki ale pełen słodyczy
          Natomiast obecnie
          Angel Schlesser - super świeży i lekki
      • cubbus1 Re: niemodne zapachy 09.04.04, 14:51

Zdecydowanie ciężko i trochę orientalnie: Samsara albo Shalimar (Guerlain),
        Jaipur Saphir (Boucheron), przez ostatnie 2 lata Organza Indecence - niestety
        wycofali nad czym ubolewam!!! Dawno temu w podstawówce Kobako Bourjois!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka