Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

marynarka zapinana na jeden guzik

18.01.10, 14:54
    pytanie dotyczy wyżej wymienionego produktu :) Nowy nabytek, trochę
    spontaniczny (bo pasowała idealnie a zawsze muszę szyć) i teraz nie wiem co do
    niej założyć. Chodzi głównie o to, że te dwa "przody" marynarki pod guzikiem
    się rozchodzą na boki (oczywiście celowo). Mam spódnicę,która idealnie pasuje
    krojem do marynarki ale pozostaje problem co pod marynarkę - bo spódnica nie
    sięga do guzika i kawałek materiału (koszuli, koszulki)jednak widać. Czy to
    źle? Nie jestem jakąś modową specjalistką ale idę na ważne spotkanie i kurcze
    trochę mi to nie pasuje...
    Obserwuj wątek
      • gabrielafrancuz Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 15:30
        Jeśli nie zamierzasz się rozbierać ;) i nie jest to spotkanie z gatunku
        poważnobiznesowych, spróbowałabym z tanktopem.
        • gabrielafrancuz Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 15:31
          Włożonym do środka spódnicy.
          • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 15:54
            Uhuhu! Dzięki za odpowiedź! A czy mogłabyś mi przybliżyć o jaki tanktop chodzi -
            wpisałam w google i wyskakują z jednej strony różne podkoszulki a'la body a z
            drugiej luźne T-shirty.
            • gabrielafrancuz Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 16:19
              Coś przy ciele, np:
              flypaper.bluefly.com/images/graphic_necklace_Black_tank_blueflys_blog_flypaper.jpg
              • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 16:27
                Ok, to jeszcze ostatnie pytanko: spódnica czarna, marynara ciemny grafit w
                bardzo leciuteńkie prążki (więc deseń odpada) - jaki kolor rajtków, i tego topu
                (zważając na to, że będzie trochę wystawać). Buty niestety tylko czarne, torebka
                tak samo... Wiem, że nudno ale kasiorki brak :)
                • gabrielafrancuz Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 17:38
                  Moja propozycja: Top może szary, do tego bordowe rajtki i złota biżuteria - ale
                  wszystko i tak zależy od tego, gdzie się wybierasz tak ubrana. W biurze czy w
                  banku, jako pracownik, nie odważyłabym się na kolorowe rajtki, chyba, że pod
                  spodnie :P :P
                  • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 18:01
                    :) dzięki za pomoc!
      • tralalumpek Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 18:20
        skoro kupujac twierdzilas ze jest idealna to skad naraz odkrycie ze
        ze spodnica bedzie 'nie tak'
        moim zdaniem te wszystkie tu propozycje to szukanie na sile
        taka marynarka tylko do sukni klasycznej biurowej bedzie poasowac
        juz widze te kombinacje:
        grafitowa marynarka, czarna spodnica, cos tam na brzuchu
        wystajacego i bordowe rajtki a moze od razu za bociana sie zrob ale
        moze bialego bo inaczej chajstra bedziesz :)
        • anias34 [...] 18.01.10, 18:51
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • black_magic_women marynarka 18.01.10, 19:08
            Taka marynarka(na jeden guzik) jest wg mnie jednym z najbardziej uniwersalnych
            ubrań,noszę ja prawie do wszystkiego,na imprezy i na co dzien i do pracy.
        • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 19.01.10, 10:40
          tralalumpku, czy przymierzając jedną rzecz w sklepie wiesz jak będzie wyglądać z
          całą resztą, którą masz w domu? Czy nosisz wielką torbę przy sobie i w
          przymierzalni dobierasz? :) Napisałam "idealna" bo: 1. ma odpowiednią długość
          rękawów 2. nie jest mi "przykrótkawa" 3. jest dopasowana a o taką mi chodziło. W
          sklepie wyobrażałam ją sobie z sukienką, okazało się że materiały się "gryzą".
          Kobiety wysokie, z długimi rękoma i tułowiem wiedzą jaki to ból kupno marynarki.
          Ja dotąd wszystko szyłam. A tu nagle marynara za 90 dyszek na wyprzedaży mi się
          trafiła - to wzięłam :)
      • nothing.at.all Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 20:57
        Ja szukam takiej marynarki już dłuższy czas i nic:(. Każda ma za krótkie rękawy, bu.
        Nosiłabym ją do wszystkiego. Na pewno pod nią jakiś top, w środek spódnicy. Co
        do kolorów to zależy gdzie się wybierasz tak ubrana.
      • nsc23 Re: marynarka zapinana na jeden guzik 18.01.10, 21:03
        Ja mam dwie granatowe marynarki o podobnym kroju, jedna w prazek szary, druga
        gladka. Pod obie mam cala masa prostych koszulek z Jackpota (takie z dlugim
        rekawem i ze streczem), jak ubieram ta marynarke do jeansow, to pasuje prawie
        dowolny kolor. Do jednej z nich mam spodnice (w prazek szary), w planie mam
        nosic pod spod szara koszulke, cieliste rajty i szare buty - moim zdaniem
        wyglada ladnie, do tego dyskretna srebrna bizuteria, zegarek i tyle :)
        Nudne, niekreatywne, ale wygodne, schludne i estetyczne :)
      • zaba133 Re: marynarka zapinana na jeden guzik 19.01.10, 09:35
        kremowy przylegający top lub bluzka pod spód, ewentualnie odważniej
        i mniej nudno fuksja
        rajstopy dopasuj może grafitowe...
        delikatna bizuteria- małe srebren kolczyki, będzie ok
        • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 19.01.10, 10:42
          Sory, źle mi się odpowiedziało :
          tralalumpku, czy przymierzając jedną rzecz w sklepie wiesz jak będzie wyglądać z
          całą resztą, którą masz w domu? Czy nosisz wielką torbę przy sobie i w
          przymierzalni dobierasz? :) Napisałam "idealna" bo: 1. ma odpowiednią długość
          rękawów 2. nie jest mi "przykrótkawa" 3. jest dopasowana a o taką mi chodziło. W
          sklepie wyobrażałam ją sobie z sukienką, okazało się że materiały się "gryzą".
          Kobiety wysokie, z długimi rękoma i tułowiem wiedzą jaki to ból kupno marynarki.
          Ja dotąd wszystko szyłam. A tu nagle marynara za 90 dyszek na wyprzedaży mi się
          trafiła - to wzięłam :)
          • gabrielafrancuz Re: marynarka zapinana na jeden guzik 19.01.10, 11:53
            Błagam, nie tłumacz się :-)))
            • karasha Re: marynarka zapinana na jeden guzik 19.01.10, 12:16
              ok :) ale mnie takie łapanie za słówka nie bawi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka