dorotawey1 26.02.04, 19:47 Witam!Przepraszam że nie o modzie ale może ktoś mi może powiedzieć coś o studiu mody Infiniti w Warszawie mieszczącym się na ulicy Elektorzlnej 47/40.Prosiła bym o jakieś informacje na temat tej agencji . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avantgarde INFINITI, COSMOPOLITA, EBONY 01.03.04, 19:45 Chcialabym ostrzec potencjalne modelki i rodzicow, ktorzy chcieliby zobaczyc swoje dzieci w reklamach, czy magazynach, przed dzialalnoscia pseudo-agencji INFINITY (i jej 'blizniaczki' COSMOPOLITA.Byla takze EBONY. Wlascicielem obu jest ten sam czlowiek). Agencja pobiera oplaty za tzw. rejestracje i obiecuje konkretna ( z data) sesje zdjeciowa; suknie slubne/makijaze/zabawki/katalogi etc. Oczywiscie latwo sie domyslic, ze jest to jedynie nabijanie ludzi w przyslowiowa butelke. Pieniadze sa inkasowane (40pln), a sesji zadnej nie ma. Nie prowadzona jest zadna ewidencja modeli, zdjecia porozrzucane sa po agencji (siedzba miesci sie w Poznaniu. Oprocz tego w calej Polsce jest jeszcze kilka filii), a szef wydal zarzadzenie swoim pracownicom, zeby w przypadku osob domagajacych sie zwrotu wlasnych pieniedzy..wzywac policje (te informacje dostalam od jednej z pracownic agencji, ktora zmeczona i przestraszona telefonami o zdenerwowanych ludzi, poddala sie i opowiedziala mi jak funkcjonuje "firma") Najgorsze jest to, ze w momencie rejestracji , oprocz stadardowej umowy o wspolprace (gdzie nalezy podac wszystkie swoje dane, oraz STAN CYWILNY(??) ) nie podpisuje sie umowy na konkretne zlecenie, wiec materialnych dowodow na niewywiazanie sie z obiecanej sesji zdjeciowej nie ma.. Nie ma prawdopodobnie zadnych prawnych powodow, ktore umozliwlyby wytoczenie sprawy. Niemniej jednak aby pseudo-agencja dokonala zywota samodzielnie, wystarczy podac informacje do publiczej wiadomosci. Wtedy szybko zmniejszy sie liczba chetnych do wspolpracy z naciagaczami. Ktos powinien zajac się ta sprawa, bo przymykając oczy na tego typu oszukancza dzialalosc, niejako przyzwalamy na inne tego typu i na to, żeby cwaniacy wypychali portfele naszymi pieniedzmi. Telefon do agencji 22 620 96 74 adres E. Plater 47/40, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
ashnah Re: INFINITI, COSMOPOLITA, EBONY 21.09.04, 15:13 Witam. Ja rowniez mam cos do powiedzenia w tej kwestii. Mieszkam w Bydgoszczy, gdzie dzialaja obie te agencje, tzn Infinity i Cosmopolita. Dzis bylam na spotkaniu w tej drugiej. Pani przejzala moje cv i zdjecia i powiedziala, ze w tej chwili maja 4 oferty pracy. Po ich przedstawieniu bylam prawie wniebowzieta. Pisze prawie, bo po tym pieknym wstepie pni oswiadczyla, ze musze wplacic 50zl wpisowego. Czemu mnie to nie dziwi? Rok temu bylam na spotkaniu w agencji Outlook, ktora teraz dziala najprawdopodobniej pod nazwa Infinity. Tez chcieli ode mnie kase za wpisowe w poczet ich przyszlych wydatkow zwiazanych z rozsylaniem mojej oferty do roznych firm. Nie wplacilam wtedy tych pieniedzy, wiec powiedziano mi "do widzenia". I dzis sytuacja sie powtorzyla. Na poczatku pomyslalam sobie, ze teraz wszystkie agencje tak robia, tzn. biora pieniadze, jednak postanowilam najpierw sprawdzic COSMOPOLITA w internecie. Dlugo szukac nie musialam.Dzieki WAM nie nabralam sie. Nie stracilam pieniedzy, nerwow ani cennego czasu. Tez jestem studentka. Chcialabym sobie dorobic. Ale czy dalej beda dzialaly nieuczciwe, pasozytnicze agencje, ktore dorabiaja sie naszym kosztem? Powiedzmy im NIE!!! Najbardziej mnie jednak rozbawila pani, ktora ze mna rozmawiala. Powiedziala, zebym sie zdecydowala. Powiedzialam, ze sie zastanowie, i wtedy ona oznajmila, zebym przyszla moze w piatek, bo ona jedzie na szkolenie. No nie, to juz lekka przesada. Jaka szanujaca sie agencja reklamowa pozwala sobie na tygodniowe "wylaczenie z interesu"??? To dziwne. Pragne wiec ostrzec wszystkie poczatkujace hostessy, modelki, modeli: LUDZIE, NIE DAJCIE SIE NABIJAC W BUTELKE. ZADNA PROFESJONALNA AGENCJA NIE WEZMIE OD WAS NAWET ZLOTOWKI. W koncu to ona na was zarabia, to w jej interesie jest, abyscie dobrze wypadli na sesjii, bo dzieki temu to ona bedzie miala pieniadze na funkcjonowanie. W razie jakichkolwiek pytan piszcie: ashnah@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.juszczak Re: infiniti 04.03.04, 01:54 Nie mam pojecia co to jest za studio. Nigdy wczesniej o niem nie slyszalam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nellle agencja flash art 13.03.04, 21:16 ja chcialabym ostrzec przed agencja flash art studio...zdarli ze mnie 500 zl. na sesje gwarantowali prace w reklamie i wiecej o nich nie slyszalam...nie polecam nie sprawdzonych agencji Odpowiedz Link Zgłoś
katka81 Re: agencja flash art 29.08.05, 23:09 Witam:) Czy ta żałosna agencja jeszcze istnieje??? Też mnie naciągnęli ale nie na 500 zł lecz na 1000zł!! Zamiast obiecanej pracy dostałam kilka marnych zdjęć.Co mi pozostało? Chyba tylko wydobyć resztę tj. 40 zdjęc, które zapewne u nich gdzieś sie włóczą. Tak na pamiątkę własnej głupoty i naiwności. Pisze ku przestrodze, nigdy nie wpłacajcie żadnej kasy (wpisowego lub opłaty za sesję) to powinna zapewnić Wam agencja za darmo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś