Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:)

08.06.10, 21:13
    tak tematem jest sukienka na wesele.Wiem wiem napiszecie temat rzeka :) nie
    chodzi mi o kolor tylko o fason sukienki.Grubych nie lubicie wiem-ja chyba do
    nich należe bo poszukję sukienki w rozmiarze 42.Moim ogromnym problemem są
    biodra -są dość szerokie w porównaniu ich z talią-którą akurat mam (tzw typ
    gruszki:()Co do biustu miseczka B(nie mam raczej czego eksponować:) Czytam Was
    juz jakiś czas i potraficie faktycznie innym doradzić co i jak -jeśli możecie
    doradzcie mi fason sukienki.
    Dacie radę mi pomóc??
    będę ogromnie wdzięczna:)pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • venettina Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 08.06.10, 21:53
        A teraz wypisz zalety swojej figury, co warto wyeksponowac? :)
      • dagny1001 Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 08.06.10, 22:17
        No to chyba talię trzeba wyeksponować. Wcięcie w talii przy rozmiarze 42 to
        naprawdę nie brzmi źle, coś jak MM:) Stanik lepszy dobierz, pewnie zaraz Ci
        dziewczyny podrzucą stosowne linki. A wysoka jesteś?
      • nothing.at.all Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 08:17
        Dlaczego grubych nie lubimy? Lubimy:).

A co do sukienki, niedawno był podobny wątek, niska dosyć kurpulętna
        kobietka szukała sukienki. Zerknij na wątki.
        A jak z nogami - mozna pokazać? Czy też nie?
        • dziewczynawitryna Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 10:04
          "Kurpulętna" - cudowna wersja, zapamiętałam i zapisałam, niewątpliwie
          wykorzystam :))))))))))
          • maranka Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 10:40
            Jeżeli już , to KORPULENTNA !!!
            A sukienka prosta , bez rzadnych udziwnień, falban . Stylisci
            doradzili by pewnie jakiś akcent przez środek , odwracający uwage od
            bioder albo duuuży dekolt.Wysoki obcas - obowiązkowo !
            • nothing.at.all Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 10:59
              Masz rację, to mój błąd - korpulentna jest oczywiście poprawnie.
            • lejdi35 Maranka... 09.06.10, 22:34
              nie badz taka do przodu w poprawianiu innych,i sama zobacz jakie
              walisz byki-jeszcze gorsze niz osoba która upominasz,hehehehehe.
            • mesmery Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 23:22
              żadnych
      • nessie-jp Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 09.06.10, 22:39
        Właściwie jedyne, co "musisz", to dobrać odpowiedni stanik, żeby zrównoważyć optycznie biust i biodra.

Na Lobby Biuściastych pomogą ci wybrać rozmiar (trzeba się wpisać w wątku "Jaki powinnam nosić rozmiar"), ja ze swojej strony podpowiem firmę: Curvy Kate, lekko usztywniane biustonosze, pięknie eksponujące i optycznie powiększające biust, a przy tym dostępne w dużej gamie rozmiarów.
      • lilly78 Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 10.06.10, 11:21
        akcent powinien być dany na talię, pasek, broszka, coś co będzie przyciągało wzrok, ewentualnie dodatkowo dekolt w odpowiednim kształcie i wyeksponowanie biustu
      • ida_listopadowa Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 11.06.10, 11:14
        Idealnie będziesz wyglądać w tej sukience:
        img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/10/65/66/94/1065669494
        w rozmiarze 42 jest do kupienia na allegro oraz w outletach Simple. Sukienka robi wrażenie, nie jest przesadnie droga, ukrywa biodra (bombka), eksponuje talię (szarfa), pozwala pokazać łydki, bo ma odpowiednią długość i powiększa mały biust - ze względu na krój góry.
        Widziałam ją na żywo, jest fajna.

Podobna ładna sukienka jest w solarze - nie moge dac linka, bo tak jest zbudowana ta solarowa strona, ale wejdź na www.solar-company.com.pl i przejdź do kolekcja i na stronę 7 - ta sukienka po prawej.

Poza tym w rozmiarze 42 znajdziesz mnóstwo sukienek wszędzie! Przymierzaj aż znajdziesz coś, w czym się sobie spodobasz. Gorzej mają te kobiety, są nieco większe niż 42 - tu jest rynkowa tragedia.

• trish1986 [...] 11.06.10, 13:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ida_listopadowa Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 12.06.10, 12:01
          Trish - zabiją ją, jeśli pójdzie w czarnej sukience na wesele...
      • zamszowa Re: witajcie dziewczyny:) ąz boję się zapytac:) 14.06.10, 17:51
        linia A, odcięta pod biustem. Biodra giną wtedy w warstwach materiału. jelsi ich
        nie lubisz , nie podkreslaj ich po prostu chociaz mi kobiety o pełniejszych
        kształtach w sukienkach kopwertowych bardzo się pdoobają:) bardziej niz
        szkielety. ale do takiej sukienki trzeba akceptowac swoej duze biodra i byc z
        nich dumną. więc albo zaakzceptuj i kupuj ołówkową albo chowaj je w takiej
        odciętej pod biustem, do kolan.
        • kajka_80 odcięta po biustem - NIE!!! 14.06.10, 18:29
          > linia A, odcięta pod biustem.

I wtedy z talii nic nie zostaje!
      • kajka_80 fason dla gruszki 14.06.10, 18:36
        Jeśli rzeczywiście masz figurę gruszki, to obejrzyj to najlepsza będzie sukienka
        z dopasowaną górą bez ramiączek (podkreślona talia) i rozszerzający się dół
        (ukryje biodra i uda).

Poszukaj relacji z wczorajszej wizyty Trinny i Susannah w Galerri Mokotów ze
        stylizacją "gruszki",

• nioma Re: fason dla gruszki 15.06.10, 08:37
          na wszystkich weselach w ostatnich latach bylam w czarnych kieckach
          i zyje.

jesli biust maly, to moze warto o push upie pomyslec? jak piekny
          dekolt bedzie przyciagal wzrok, to nikt nie zwroci uwagi na wieksze
          biodra
          • sigrun Re: fason dla gruszki 15.06.10, 16:39
            Niestety nie we wszystkich przypadkach maskowanie wad i usilne, ostentacyjne
            uwypuklanie domniemanych "atutów" się sprawdza. Wręcz można uzyskać efekt
            zupełnie odwrotny od zamierzonego. Dlatego jeżeli sylwetka autorki wątku jest
            typową gruszką, gdzie wąskie ramiona i niezbyt wydatny biust widocznie
            kontrastują z przysadzistymi biodrami, nie ma co przesadzać z podkreślaniem
            talii, która jeszcze bardziej uwypukli dysproporcje góry względem bioder. Tak
            samo nie ma co kłaść przesadnego akcentu na biust w celu "odwrócenia uwagi".
            Push up na piersiach, które nie są zbyt imponujące w porównaniu do reszty wcale
            nie pomaga. Ba, nawet wygląda sztucznie, by nie rzec pretensjonalnie, ponieważ
            tak naprawdę efekt powiększenia jest znikomy lub żaden. Lepiej będzie
            zrównoważyć optycznie górną część ciała, np. okalając ramiona delikatnie
            udrapowanym zwiewnym szalem, dodatkowo upinając go bogatą, efektowną broszką.
            Można też pokusić się o bolerko z poduszkami na ramionach lub rękawami typu
            motyl, ewentualnie bufkami. Jeśli chodzi o dekolt można dowolnie żonglować
            różnego rodzaju drapowaniem, falbanami, aplikacjami, haftami, etc. w celu
            "dodania ciała".
            W przypadku bioder zgadzam się, że rozkloszowany dół będzie tuszował co trzeba.
            Warto też rozważyć wariant ze spodniami o szerokich, prostych nogawkach w kant.
            Wbrew pozorom doskonale zasłaniają "wady", wysmuklając sylwetkę gruszki.
            Tak na marginesie rozmiar 42 to wcale nie tak wiele. Oczywiście wszystko zależy
            czy masz 175cm czy 155cm wzrostu ;-) W każdym razie to tylko dwa rozmiary więcej
            ode mnie, a ja póki co wyglądam bardzo szczupło. Więc, cytując Obeliksa: "Nie
            widzę tu grubych!".
            • julilija cieszę się ze odpisujecie:) 15.06.10, 17:26
              idąc Waszym "tropem"wpadłam na tą sukienkę -może być czy żle dobrałam ???
              img233.imageshack.us/img233/6622/obraz1182small.jpg
              • sigrun Re: cieszę się ze odpisujecie:) 16.06.10, 00:18
                I o to chodzi. Na razie doskonały wybór :-) Pozdrawiam i życzę udanej imprezy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka