Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Redakcja "Avanti"

IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 19:14
    kolejny oglupiajacy magazyn reklamowy
    bedacy zlepkiem gazetek PR-owych
    firm kosmetycznych, farmaceutycznych itp
    Obserwuj wątek
      • Gość: Magda Re: Redakcja "Avanti" IP: 213.25.22.* 28.03.04, 23:53
        Droga redakcjo.Wasza gazeta adresowana do kobiet,które uwielbiają
        zakupy.Niewątpliwie jestem jedną z nich.Jednak przedstawiona tam konfekcja
        (dokładnie czarna spódnica firmy Reserved) pochodzi z kolekcji zimowej.A z tego
        co się orientuję, miesięcznik jest poświęcony zakupom wiosennym.
        • Gość: Magdalena Re: Redakcja "Avanti" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 19:04
          Droga redakcjo! szkoda, że miesięcznik Avanti poświęcony jest jedynie dla
          kobiet o dość zasobnych portfelach!!! Mało jest tam propozycji o dostępnych
          cenach. Poza tym nie trudno jest doradzać jak ma się ubierać kobieta o
          wymiarach modelki, może tak warto też doradzać kobietom o okrąglejszych
          kształtach?
          • Gość: Kakakasia Re: Redakcja "Avanti" IP: *.chello.pl 06.04.04, 20:40
            Kochani!
            To świetny pomysł z taką gazetą jak Avanti tylko litosciwie nie zapominajcie że
            duża część polek ma rozmiar 42/44 i niekoniecznie 300 do wydania na wiosenna
            spódnicę.
            Pozdrawiam K
            • jpol2 Re: Redakcja "Avanti" 05.03.06, 23:21
              jak slusznie zauwazylas Avanti to gazetka promocyjna, nikt nie musi reklamowac
              spodniczki za 50 zl bo i tak bez problemu zostanie sprzedana. Kobitki nie
              bądzcie idealistkami pod tym wzgledem, rynek rzadzi sie swoimi prawami.
          • Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:19
            Droga Magdaleno-proponuję schudnąć ,kupować ciuchy na targu albo nie kupować
            Avanti.
            • connecting.the.dots dla tych, ktorzy n i e n a w i d z ą 28.03.07, 16:50
              Nastepna odpowiedz w serii "haters". nikt cie nie prosi o komentarz, a swojej
              złosliwosci możesz dać upust na jakiejś kozetce terapełtycznej!
        • Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:16
          Lutowy numer Avanti to już komedia pomyłek-połowa rzeczy w nim pokazanych już
          dawno jest wyprzedana, spodnie sztruksowe Esprit Waszym zdaniem kosztują 159zł-
          a tak dokładniej to 279...przesłać Wam metkę na dowód?nie ma sprawy.
          Początki Avanti były super! ale teraz-połowa nieaktualna,drugie pół jeszcze nie
          jest w sklepach i ekspedientki patrzą na człowieka jak na czubka gdy się
          pyta"bo w ostatnim Avanti jest taka/taki...". Odwalacie Państwo robotę
          niechlujnie-padniecie wkrótce jesli tego nie zmienicie.Bo sam pomysł był
          strzałem w dziesiątkę moim zdaniem!
          Pozdrawiam! i życzę większej solidności!
        • renat-a1 Re: Redakcja "Avanti" 12.03.08, 17:43
          A ja w ostatnim numerze,tj. z marca znalazłam kurtke "PATROLA",którą
          kupiłam dwa lata temu.
      • Gość: greten Re: Redakcja "Avanti" IP: *.visp.energis.pl 29.03.04, 15:52
        Moze i tak, ale do licha dajmy wydawcom szanse, moze akurat stworza cos
        ciekawego. Nie ma w Polsce dobrego magazynu (rodzimego) o modzie (ani o zadnym
        innym hobby i dziedzinie, poza moze ekonomia, ale i tam splycane jest
        wszystko). Zmora naszych wydawcow jest targetowanie... czy ktos kiedys
        targetowal Swiat Mlodych, Mlodego Technika, Przyajciolke, Kobiete Zycie,
        Filipinke, Jestem.. ???? W zyciu, bo po co? Nic nie jest tylko czarne i tylko
        biale... a okreslenie grupa reprezentatywna to najwieksza bzdura pod sloncem,
        choc mozna sie ze mna nie zgodzic, ale to tylko dlatego, ze osoby w danym
        przdziale wiekowym po prostu zaczynaja postepowac i zachowywac sie tak, jak
        tego chca wyniki badan na rzekomej grupie reprezentatywnej.. ot, taka
        kwadratura kola ;)) Ale i tak jestem zdania - dajmy wydawcom szanse.. a nuz sie
        uda..
        • Gość: omell Re: Redakcja "Avanti" IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.03.04, 21:36
          Jestem tego samego zdania. Moja kolezanka, która nie nawidzi chodzic po
          sklepach stwierdzila, ze to jest dla niej cos pozytecznego.
          Ten magazyn przynajmniej nie oszukuje i nie udaje, wszystko czarne na bialym,
          chcesz isc na zakupy, bedzie twoim przewodnikiem, nie chcesz nie kupuj, cale
          szczescie, ze nie ma durnych artykolów na temat swiata schow bisnesu i innych
          pustych glupot.
        • Gość: Stanisław W Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:46
          Postaraj się Jasiu

trzymać fason
      • Gość: Sally Re: Redakcja "Avanti" IP: *.tkchopin.pl 29.03.04, 23:29
        Nie zgadzam się, że magazyn jest ogłupiający. Jest ciekawy i ma ładną szatę
        graficzną. Świetnie, że nareszcie pojawił się rodzimy przewodnik po ciekawych
        sklepach. Chyba pierwszy na naszym rynku. Każda z dziewczyn może coś wypatrzeć
        dla siebie i jeszcze ma podany adres sklepu, to mało??? Przeglądając magazyn
        przed wyjściem na zakupy można naprawdę zaoszczędzić czas, zamiast biegać bez
        ładu i składu po całym mieście, przed zbliżającą się imprezą (oczywiście aby
        kupić modny "ciuch")
        • Gość: sOnnEe Re: Redakcja "Avanti" IP: *.ib.com.pl 30.03.04, 07:15
          "modny ciuch"? moze i sa modne.. ale dlaczego musza kosztowac od razu po 1500
          zl (okulary Alain Mikli) albo jakies beznadziejne kiecki za 600 zl.. to moda
          dla jakis nowobogackich ktorzy przescigaja sie kto bedzie miec drozsze.. a nie
          zawsze drozsze jest lepsze.. ladnie i modnie mozna sie ubrac za o wiele mniej
          pieniedzy.. dobrze ze nie cala gazeta (choc jej wiekszosc) prezentuje produkty
          w takich cenach... Tą gazete kupują młode dziewczyny nawet 14, 15 latki i skad
          one moga miec pieniadze na te wszystkie "gadki szpatki" dla ludzi z high-
          life'u ? czy redaktorzy gazety wzieli to pod uwage?
          • Gość: tr_ns Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 11:35
            właściwe, zgdzam sięz ostatnią wypowiedzią....
            czemu te rzeczy są takie drogie, nawet jeśli zarabiam, to nie dam za okulary
            1000zł.kiedy za to będę miała buty i jeszcze torebkę skórzaną....,
            no i czemu znowu tylko Wawa, przecież poza Wawą też mieszkają ludzie
            • Gość: olgga Re: Redakcja "Avanti" IP: *.era.pl 30.03.04, 12:54
              zastanawia mnie na ile aktualne są i będą produkty pokzane na łamach tego
              miesiecznika. kazde czasopismo jest przygotowywane z duzym wyprzedzniem, oby
              się nie okazało, że idąc do sklepu ze "świeżym" numerem nie dostaniemy już
              żadnej rzeczy.
          • wojtekoswiecim Re: Redakcja "Avanti" 24.04.04, 13:47
            droga redakcjo dlaczego nie pokazecie mody dla młodzierzy co?? ja mam 15 lat i
            chciałabym zebyscuie jakies ciuszki znalezli dla młodzierzy a nie dla pan po 30
            roku zycia cos lepszego i chce zebuscie wprowadzili orsay! do gazety!
            • Gość: :P Re: Redakcja "Avanti" IP: *.ib.com.pl 25.04.04, 15:29
              orsay to najbardziej dziwkarski sklep na swiecie :P dla takich laleczek ktore
              nie wiedza w co sie ubrac !! nie maja wlasnego stylu i podazaja za moda...
          • Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:24
            Drogi/a soonne - nie wybieraj wybiórczo cen z Avanti bo głupio przez to
            wypadasz ze swoimi osądami. Co do 14-15 latek-może nie mają,a może mają
            pieniądze?od zamożnych rodziców lub kochanków-trzeba myśleć szeroko a nie ubogo!
      • Gość: Ms Reklama IP: *.olin.wustl.edu 30.03.04, 22:19
        Umieszczenie waszej reklamy pomiedzy tytulem artykulu "Drugi dzien zamachow w
        Uzbekistanie" a jego rozwinieciem, jest co najmniej niesmaczne. Nie wiem jak
        dokladnie pragniecie sie pozycjonowac, ale jesli moge cos doradzic, zwracalabym
        wiesza uwage na niebezpieczeny wpyw takich drobnych "gaf". Jak narazie macie na
        pewno jedna klientke mniej.
      • Gość: przyjaciółka Re: Redakcja "Avanti" IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 22:25
        Jadac samochodem i idzac bilboard z reklama miesiecznika "Avanti"
        pomyslama "ojej przeciez to gazeta dla mnie". Jestem osoba, ktora nie lubi
        zakupow, a konkretnie tego łażenia od sklepu do sklepu. Szczegolnie, ze brak mi
        na to czasu. Na dodatek jestem osoba wybredna i zeby cos dopasowac musialabym
        przejsc chyba cale miasto. Dlatego tez kupilam owa gazete. Niestety okazalo
        sie, ze gazeta w ogole nie jest na moja kieszen. Czytajac powyzsze opinie
        stwierdzam, iz nie tylko na moja, innych tez nie stac na takie ciuchy. Zakiet,
        ktory mi sie spodobal razem ze spodnica kosztuje ponad 800zł, a ja nawet tyle
        nie zarabiam. Buty nie sa w moim stylu a cena ich mnie przerasta. Juz sobie
        pomyslalam "o Boze moze ja nie znam sie na modzie?". Jedynie bielizna jest w
        cenie "dostepnej" (przynajmniej dla mnie). Szczerze, myslalam, iz pokazecie
        firmowy ciuch i tanszy jego odpowiednik, ale widocznie sie mylilam. Moja skala
        ocen co do kupna kolejnego numeru "zastanowie sie".
        PS. Przepraszam za ta dluga i wyczerpujaca odpowiedz:)
        Przyjaciółka.
      • Gość: tomalkaka66 Re: Redakcja "Avanti" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 00:23
        Macie bardzo niskie mniemania o polskich kobietach. Kupowanie to nie jest
        jedyna rzecz na swiecie interesujaca polskie kobiety. Zamiast robic kolejny
        szmatławiec, który podobno zaliczony został do czasopism ekskluzywnych,
        zajelibyście się czymś bardziej adekwatnym do polskiej rzeczywistości.
        Mam nadzieję, że dlugo nie utrzymacie się na rynku, bo taki gnój należy tępić!!!
      • niebieskaa1 Re: Redakcja "Avanti" 17.04.04, 21:05
        pomysl pisma bardzo mi sie podoba.
        za duzo jest odziezy z wielkich sieciowek
        typu reserved, hm, cubus,tatuum(tych akurat
        sobie nie cenie),bo te akurat sklepy sama latwo sobie obejrze.
        mimo, ze nic dla siebie nie znalazlam jeszcze ze dwa numery
        kupie.
        inna sprawa, ze w sklepach odziezowych mizeria, wszedzie
        jakby to samo, wiec skad stylistki maja brac wzory?
      • Gość: banana Re: Redakcja "Avanti" IP: *.chello.pl 18.04.04, 09:54
        Mam wiele zastrzeżeń do rubryki z tzw. modą do pracy.
        Podejrzewam, że rubrykę opracowała osoba, która nie ma pojęcia ani o
        standardach wypracowanych przez dziesiatki lat w firmach, ani o wygodzie i
        przydatności stroju w pełnieniu roli zawodowej przez kobiety.
        Moda w pracy lokuje sie w obszarze od bardzo konserwatywnej do umiarkowanie
        konserwatywnej. Wyjatkiem sa zawody spoza biznesu i "budżetówki".
        Ale jesli robi się rubrykę dla zawodów artystycznych czy innych "wolnych",
        nalezy to zaznaczyć. Gdyby na profesjonalny lunch przysza pani z odkrytymi
        ramionami, jak to sugeruje Avanti pokazując takie sukienki, jeszcze tego samego
        dnia wyleciaaby z pracy.

Słowem: rubryka jest robiona bez kompletnej znajomości zagadnienia CZEMU SŁUZY
        STRÓJ W MIEJSCu PRACY, jakie sygnały wysyła profesjonalista za pomoca stroju.
        Dopiero gdy zna sie odpowiedż na to pytanie, mozna rozważać, na ile taki strój
        może podlegac modyfikacjom związanym z aktualnymi trendami.
      • Gość: Ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.atena.pl / *.atena.pl 23.04.04, 14:05
        Witam,
        a mnie się gazeta podoba. Nie jest idealna i nigdy taka nie będzie - to
        niemożliwe, jest wiele kobiet i wiele gustów.
        Do Redakcji miałabym prośbę o informacje o sklepach, w których znajdą coś dla
        siebie kobiety "niestandardowe", np. bardzo niskie lub bardzo wysokie.
      • Gość: aga Re: Redakcja "Avanti" IP: 213.241.54.* 02.05.04, 16:30
        witam! no więc uważam że jesteście b niewiarygodną gazetką! w ostatnim numerze
        waszego pisemka było zamieszczone zdjęcie pewnej spódnisi, która spodobała mi
        się bardzo i chciałam ją zakupić, lecz niestety pod podanymi adresami sklepu
        V&BIS NIE BYŁO i nikt o takim nie słyszał
      • Gość: Betty Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:49
        Avanti podoba mi się jako gazeta, ogólnie to bardzo fajny pomysł na czasopismo,
        tylko szkoda,że większość prezentowanych ubrań ma tak wysoką cenę,postarajcie
        się poszukać ubrań w troszeczkę niższych cenach :)
      • Gość: po-prostu-ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.nemys.com 02.05.04, 23:42
        czesc,ogolnie lubie te gazete jednak zgadzam sie ze jest to ona raczej dla
        zamozniejszych Polek.
        jednak rzeczy,ktore sa tam zaprezentowane czesto sa bardzo ladne i inspirujace:)
        niech redakcja jednak zaprezentuje rzeczy dla przecietnie zarabiajach a na
        pewno kobiety beda chetniej przy zakupach korzystaly z AVANTI :) pozdrowienia
      • Gość: kolorowa panna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 19:47
      • Gość: kolorowa panna Re: sprzeciw na zle traktowanie "Avanti" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 19:48
        przez talie pisma ktos inteligentny sie nie ogluppia a ty nie musisz ich
        klupowac
      • Gość: kreolka Niedopatrzenie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 18:07
        Chyba przez niedopatrzenie zabrakło we WRocławiu sklepu H&M, wprawdzie niedawno
        otwarty, ale już jest, a w czasopiśmie ani na stronie nie ma. Trochę to podważa
        wiarygodność.

Ogólnie czasopismo mi się podoba - lubię przeglądać kolorowe obrazki, mniej
        męczy niż przebijanie się przez tłum ludzi, no i jest na moją kieszeń :)
      • Gość: julitka bez sensu polecacie strony www IP: *.tychy.org.pl / *.tychy.org.pl 07.05.04, 16:41
        polecacie strone www.wylegarnia.webpark.pl na ktora w ogole nie da sie wejsc,
        moze zacznijcie sprawdzac co piszecie?
        dziekuje
        • Gość: inezja Re: bez sensu polecacie strony www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:29
          www.wylegarnia.com
      • Gość: meggi Re: Redakcja "Avanti" IP: *.toya.net.pl 15.05.04, 18:44
        wasza gazeta jest wporządku ale coś w niej brakuje, a mianowicie tego że nie
        piszecie jaki fason np. spodni pasuje do jakiej figury itp. Kupowałam tę gazetę
        z myśla ze znajdę w niej odpowiedni fason do mojej figury, ale niestety nie
        znalazłam tego. Pomyślcie nad tym
      • Gość: pstryk Re: Redakcja "Avanti" IP: *.stoen.pl 19.05.04, 13:20
        >jeżeli chodzi o samą ideę miesięcznika, to ok.
        >pewnie niektórym się przyda przewodnik po sklepach, komuś dla kogo cena nie
        gra roli.
        >dla mnie zlepek kolorowych ciuszków, większość z nich nie nadaje się do
        noszoszenia na codzień.
        >ale wporządku, to przeciez dopiero Wasze początki, plusik za koncepcję.
        >pozdrawiam
      • Gość: szaga Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:35
        Uwazam, że nareszcie mozna sobie pooglądać dużo i ładnych rzeczy nie zawsze z
        koniecznością wyjścia z domu. Trafiliście z tą gazetką w dzisiątkę. Kiedyś
        kupowałam dodatek Moda do Twojego Stylu, bo lubię oglądać fajne ciuchy, ale tam
        było tylko kilka ciekawych fotek, ciuchy udziwnione a cena jak za zboże. U Was
        jest dokładnie to co w sklepach.
        Tak trzymać. Tylko żeby cena nie rosła. Proponuję włączyć do kolekcji sklepów
        również Orsay oraz Carry i Terranowa. Tam są ceny bardziej na ludzką kieszeń.
        Pozdrawiam
      • Gość: sceptyczna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:54
        od majowego numeru reklamowane są płocienne baleriny z kokardką podobno
        dostępne w sklepach Troll. Z kolei sprzedawczynie na oczy tego towaru do tej
        pory nie widziały i mówią, że chyba nie zobaczą. Denerwuje mnie taki brak
        wiarygodności.
      • Gość: inezja Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:32
        Jak wszystko, czasopismo ma swoje wady i zalety.Poleca rzeczy i drogie i tanie-
        ale czyz tego samego nie robia Uroda, Glamour, Claudia, Elle i inne? Nie
        wyladowywujmy swoich frustracji wylacznie na Avanti, jak gdyby inne czasopisma
        byly doskonale!
      • dunsia Re: Redakcja "Avanti" 07.06.04, 14:57
        Zakupy z Wami,
        w dniu wczorajszym (niedziela) chciałam po promocyjnej cenie - 20% rabacie
        kupić ubrania w sklepie CARRY w Łodzi.Sprawdziłam adresy i wyglądało na to że
        wszystko ok (galerie umieszczone w spisie sklepów - nawet u Was na portalu)
        jednak już przy kasie nie było miło - zakupy zostały policzone po normalnej
        cenie.Kosztowało mnie to sporo nerwów i nieprzyjemności w sklepie (bo
        ostatecznie z części ubrań wycofałam sie z checi zakupu,koszty!!!!).
        Panie ze sklepu - galeria łódzka i M1 - zgdonie orzekły że tylko sklepy
        warszawskie objęte są promocyjną cenową.

Proszę o wyjaśnienie kto niedoinformował klientów.
        • Gość: ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:04
          przpraszam czy moglibyscie mi panstwo odpisac czy sklep carry ma swoja strone
          internetowa w internecie ( ania_0@gazeta.pl) prosze o szybka odpowiedz!!
      • Gość: Agnieszka Re: Redakcja "Avanti" IP: 62.233.152.* 08.06.04, 13:20
        Wczoraj wybrałam się na zakupy z zamiarem kupna kostiumu kaielowego w sklepie
        Go Sport w Katowicach, przy ulicy Alpejskiej (miał ponoć wczoraj promocje) i
        pani przy kasie uświadomiła mi że nic na temat tej promocji nie wie!!!! Czy
        publikujac kupony rabatowe i zamieszczając adresy sklepów, konsultujecie to z
        danym sklepem??????
        • Gość: Jaga Re: Redakcja "Avanti" IP: 62.233.152.* 08.06.04, 13:28
          Do Redakcji!
          No właśnie, to nie pierwszy taki przypadek, że adres skelpu zamieszczony jest w
          gazecie, a panie przy kasie nic na ten temat nie wiedzą!! Jest to bardzo nie
          miłe z WASZEJ strony, że wprowadzacie ludzi w błąd!
          Proszę o wypowedż na temat tych PROMOCJI!!!
        • Gość: malami Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:29
          A ja jestem zadowolona z waszego pisma. Nie zdażyła mi się żadna
          nieprzyjemność. Dzięki wam moja mama ma tańsze tabletki, a ja kupiłam sobie po
          atrakcyjnej cenie zestaw walizek dobrej firmy. Oby tak dalej
      • Gość: Agnieszka Re: Redakcja "Avanti" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 15:11
        informując czytelnika nie wprowadzajcie go w błąd - dotyczy to zwłaszcza
        adresów sklepów, większość z nich jest po prostu nieaktualnych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka