Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lasocki - ceny

28.09.10, 14:46
    Mam takie pytanie do eksperymentującyh z ta marką. Wiadomo, ze wchodzi w skład marek CCC czyli popularnej sieciówki , ale jak w kazdej sieciówce sa produkty ok i produkty do kitu. Jakie te buty są ? Czy nei rozpadają sie błyskawicznie? Czy cenowo to nie jest jednak pozawyzane - spodobały mi sie pseudotrapery zamszowe w cenie 179 zł i zastanawiam się czy to ma w ogole sens - tj. czy buty uzywane poza dniami deszczowymi i tak nie rozlecą się w przeciągu poltora miesiaca , co mnie spotkało przy dwóch parach butów beznadziejnej siecówki Boot Square z butami po 70 zł. Co o ni9ch myslicie?
    Obserwuj wątek
      • gyongyhaju_lany Re: Lasocki - ceny 28.09.10, 14:58
        W styczniu na przecenach kupilam zimowe skórzane kozaki Lasockiego za 270zł ( obniżka z 330zł). Skóra delikatna, łatwo się ściera, raz odpadł mi element ozdobny z boku, skóra na obcasach po 2 tygodniach zaczęła się marszczyć i lekko schodzić - nie uznano tego w reklamacji, nie wiem, to są obcasy typy kowbojki (lekko ścięte), więc może to normalne. Ale najgorsze jest to, ze te buty nie nadają się do chodzenia w zimie, bo podeszwa jest za cienka i stopa marznie od spodu. Na dodatkową wkładkę nie ma już w bucie miejsca. Na jesień są ok, ale uważam, ze przepłaciłam jak na buty na jesień i chyba drugi raz bym ich nie kupiła.
        • drinkit Re: Lasocki - ceny 29.09.10, 18:28
          Takie buty trzeba podzelować.
          • gyongyhaju_lany Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 00:20
            Dziękuję za radę:) Nie pomyślałam o tym.
            • nessie-jp Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 00:58
              Samo podzelowanie gucio da, podzelować to można po to, żeby się nie ślizgały, a żaden szewc nie przerobi butów z cieniutką podeszwą na ciepłe...

Niestety, trudno znaleźć damskie buty zimowe z normalnej grubości podeszwą.
              • drinkit Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 13:05
                > żaden szewc nie przerobi butów z cieniutką podeszwą na ciepłe...

Ale stopa jest wtedy lepiej izolowana od podłoża, więc jest nieco cieplej.
              • alpepe Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 13:18
                ja mam na to patent, wkładka izolująca, z aluminium od spodu.
      • nothing.at.all Re: Lasocki - ceny 28.09.10, 15:26
        Ja mam dwie pary butów i sa ok. Zero problemów, ale to są bardziej jesienne buty.
      • jarka63 Re: Lasocki - ceny 28.09.10, 17:41
        W jesiennych butach Lasockiego przechodziłam 4 lata (8 sezonów), kozaki zaliczą teraz piątą zimę - choć przyznaję, że to modele pancerne, a nie pantofelki do opery.
      • szampanna Re: Lasocki - ceny 28.09.10, 19:42
        Na temat kozaków się nie wypowiem, ale kupowałam sandały i japonki tej marki - i wytrzymywały najmarniej 3 lata, a bardzo dużo chodzę, więc były eksploatowane do granic możliwości. Dla mnie jakość bez zarzutu, czego nie da się powiedzieć o innych markach CCC.
      • sundry Re: Lasocki - ceny 28.09.10, 20:05
        Mnie się nic nie stało ani z Lasockimi, ani z innymi z CCC.
      • izamoda [...] 29.09.10, 19:19
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nikitka78 Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 08:32
        Mam 3 pary: sandały są praktycznie niezniszczalne, japonki- po pierwszym założeniu zaczęła się ścierać farba na wkładce, po miesiącu buty nadawały się do wyrzucenia. I lakierowane baleriny- wytrzymały jedne sezon. Moim zdaniem cena jest za wysoka w stosunku do jakości tych butów.
      • postka Re: Lasocki - ceny 01.10.10, 14:02
        80% moich butów to buty Lasockiego na wszystkie możliwe pory roku, nic mi się z żadnymi z nich nie dzieje, są wygodne, nie rozpadają się, normalne buty do normalnego chodzenia. Na zimę kupiłam takie czarne za kostkę na płaskim obcasie, idealne do spodni, byłam przeszczęśliwa, że je znalazłam.
      • dan-mark Re: Lasocki - buty są do bani 03.10.10, 00:23
        jesli chcesz, to je kup.
        ale buty lasockiego są do bani.
        kupiłam balerinki lasockiego. po miesiącu normalnego użytkowania, góra oddzieliła się od dołu-czytaj- podeszwa straciła kontakt z resztą buta. Reklamacji nie uwzględniono.

Lasocki: never, ever.

• kasiacholtur Re: Lasocki - buty są do bani 03.10.10, 08:00
          a ja mam kozaki lasockiego i to będzie 4 zima w której w nich przechodzę. Nic się z nimi nie dzieje po za wymianą fleków, ale to naturalne...kosztowały 300 zł i pamietam że to było wtedy dla mnie bardzo drogo ale powiedziałam sobie że pewnie buty będą wytrzymałe i faktycznie tak jest. mam pełno pantofli lasockiego i również nie mam do nich zastrzeżeń.
      • bijatyka Lasocki - gdzie w necie ? 23.11.10, 11:56
        Witam,
        wiecie może, gdzie w necie można zamówić buty Lasockiego ? Przeszukałam kilkanaście stron i ku.pa. Wyłączność ma chyba CCC, ale ci nie mają skelpu internetowego.
        Ślepa jestem, czy jak ?
      • jarka63 Re: Lasocki - ceny 23.11.10, 12:23
        Kozaki Lasockiego będę nosić piątą lub szóstą zimę. Buty za 70 zł wychodzą dużo drożej, bo ciągle trzeba kupować nowe.
        -
      • jej_torebka Re: Lasocki - ceny 23.11.10, 13:56
        1 para kozaków noszona jeden sezon, mimo dbałości o skórę i normlnej eksploatacji wygląda jak wykopany z ziemi zabytek.
        w tym sezonie zaryzykowałam z drugą parą. nieźle się trzymają, ale to chyba tylko dlatego, ze z powodu cienkiej podeszwy bardzo rzadko je zakładam. zimno mi w stopy nawet przy jeszcze dodatnich temperaturach.
        wkładka mi się już nie zmieści, bo na styk mam największy rozmiar ( w tym modelu - 40). z wkładką nie mieści mi się stopa :(
      • montija Re: Lasocki - ceny 23.11.10, 16:12
        Kupiłam już dwie pary lasockiego w ccc. Obie się rozpadły po jednym sezonie. A ja rzadko chodzę raczej wszędzie samochodem. Byłam wczoraj bo potrzebuję nowe. Wzory bardzo fajne ale za cenę 385 zł wybacz ale nie kupiłabym. Wolę dołożyć niecałą 100 zł i kupić np. w Wojas dużo porządniejsze i bardziej wytrzymałe. Nie polecam tez Kazar-u bo drogi, a buty tracą formę raz dwa. Jesienne, letnie i klapki różnego typu z lasockiego sa jak najbardziej ok.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka