Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Który z modeli martensów nosiła Amelia?

27.10.10, 10:08
    Dziewczyny pomocy :) może któraś będzie wiedziała?
    nigdzie nie mogę znalezc zdjec
    czy to byly te klasyczne z blacha (okraglejszym noskiem)
    szwy na wierzchu czy przykryte?

I jeszcze jedno pytanie do specjalistem od martensów
    jak wzięłam je do reki wydały mi sie koszmarnie ciezkie, czy noszac je bede całay czas czula ten ciezar? czy mozliwe ze tak ciezkie buciory beda komfortowe?
    po przmierzeniu mialam tez wrazenie ze noski sa zadarte do gory i tak tez ukladala mi sie palce stop... czy one sie jakos rozklapia czy tak forma zadartego noska jest trwała? :)

Potrzebuje mocnych wygodnych butów o niesportowej linii :) nic nie moge znalezc poza martensami teoretycznie wydały mi sie najlepszym rozwiązaniem ale po przymierzeniu zwatpiłam
    Obserwuj wątek
      • durneip Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 13:15
        prawdę mówiąc nie wiem, jakie nosiła Amelia - ale nie kojarzy mi się, że steel capsy...? (one faktycznie są zadarte)

ja mam od zawsze rozmaite 1460, faktycznie w ręku ciężkie, ale na nodze nie. rozchodzenie ich zajmuje tak ze dwa tygodnie (lakierowanych dłużej).

przymierzam się teraz do dwudziestek... :)
        • myszmusia Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 14:19
          to sa buty gdzie noga sie musi dopasowac do buta a nie but do nogi;-) ciezkie sa i beda - tyle,że mozesz sie do tego przyzwyczaic.A w czasie "rozchodzenia" licz sie z tym ze sobie porozwalasz nogi na maksa;_)
      • jagoda_pl Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 14:47
        Martensy niestety wymagają "ofiary krwi". Trzeba się w nich najpierw trochę pomęczyć, a potem są jak marzenie:) Ja w moich (nie mają zadartego przodu...) przechodziłam całego Erasmusa, a teraz - po kilku latach - noszę okazjonalnie, bo znów obcierają...
        • croyance Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 03.11.10, 14:59
          Nie, nie, nie!
          Ja sie wlasnie na to nabralam podczas kupowania Martensow, tak mnie obtarly, ze chirurg mi potem zrost wycinal. Nie przyszlo mi do glowy, ze w kazdym porzadnym sklepie Martensowym maja maszyne do rozbijania butow, i zaraz po tym, jak sie je kupi, rozpychaja. Drugi raz juz wiedzialam.
      • tralalumpek Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 15:12
        chyba nie lapie, o to chodzi?
        www.alltheshoes.co.uk/dr_martens/dr_martens_amelia_shoe.html

poza tym jestem zaskoczona traumatycznymi przezyciami zwiazanymi z martensami, nie mialam i nie mam takowych krwawych problemow chodzac w martensach
        • agattka_84 Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 15:17

> chyba nie lapie, o to chodzi?

Zapewne chodzi o model martensów, który nosiła bohaterka filmu "Amelia". ;)
        • pasquda77 Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 15:40
          No własnie, czy Wy te Martensy kupujecie za małe???Mam 4 pary klasycznych 8, żadne nie wymagały rozchodzenia, we wszystkich śmigałam od pierwszego dnia jak w starych, dobrze dopasowanych butach.
          Ciężkie na nodze nie są, no ale ja nie jestem obiektywna, Martensy to moja miłość absolutna i ja w swoich chodzę nawet w lecie:-)
          • myszmusia Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 28.10.10, 17:02
            niektórzy ludzie sa szcześciarzami, którym niemal zadne albo zadne buty nie masakruja nóg - innym masakruja wszystkie poza bardzo nielicznymi super wygodnymi;-)

przykład ciut ot;-) chwalone czesto buty ryłko - dla mnie to imadła nienadajace sie do chodzenia;-)
      • littlefrog Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 17:02
        pamiętam że klasyczne ósemki wcale nie były ciężkie, za to wersja z blachami w czubkach już tak, i odczuwało się ten ciężar. ale ja w okresie noszenia ich ważyłam 39 kilo więc niemal tyle co te buty, także moja opinia może nie być do końca wiarygodna ;))
        • littlefrog Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 17:05
          PS: zdjęcie akurat bez problemu znalazłam:
          www.filmonair.com/stills/amelie.jpg
      • tequilkuk Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 27.10.10, 17:18
        zerknij na angulusy. IMHO sa duzo wygodniejsze.
        angulus.dk/
      • mocno.zdziwiona Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 28.10.10, 16:32
        Ja mialam klasyczne i z blacha. Klasyczne po 2 tygodniach, krwawiacych pietach i skarpetach frotowych rozchodzilam. Na te z blacha machnelam reka, mialam je 3 razy na sobie i nie chcialo mi sie jeszcze raz przez to przechodzic. Leza od kilku lat w garderobie nieuzywane, nowe. Wiec jak masz kupowac to kasyczne, bez blachy.
      • foamclene Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 28.10.10, 17:00
        dzieki dziewczyny
        wiem już w takim razie ze na pewno blacha opada (to wlasnie takie przymierzalam ale nr jakis mialy 1925 czy jakos tak - nie bardzo sie orientuje w tych modelach)
        no i troche mnie jednak przestraszyłyście bół krew i pot :) a szukałam czegoś wygodnego :)
        i dzieki za fote (co prawda nie dwoidze czy szwy kryte ale chyba tak?)
        • lejdi35 Foam.... 28.10.10, 17:12
          A ja mam pytanie do Ciebie;-)Czemu tak rzadko zagladasz na to forum,tak mało piszesz.Brakuje mi/i pewnie nie tylko mi/tego.Brakuje mi te z Twoich zdjęć,zawsze były super.Mam moze jeszcze swojego bloga??Prosze o opowiedź;-)
        • vanillafields Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 03.11.10, 13:05
          Ja tez sie dziwie, czemu tak wiele osob ma 'krwawe przezycia' z Martensami. Pamietam, jak mialam klasyczne 8-mki w liceum, (zielone!), i skora byla troche twarda na poczatku, ale nie pamietam zadnych drastycznych przezyc, moze jakies male otarcie czy co, pamietam ze byly megawygodne i latalam w nich caly czas. A stopy mam wymagajace i 'kaprysne' przy tym!
          Jesli bede kupowac Martensy jeszcze, to wlasnie 20stki, bo w nich mozna przez snieg, kaluze, i dalej wygldaja jak nowe!
        • ryfka81 Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 06.11.10, 15:27
          Nie znam się na martensach, ale oni tam chyba mają różne rodzaje, nie? Takie ciężkie, wysokie, którymi można zabić, i takie lżejsze, bardziej "babskie". Oglądałam kiedyś kolorowe, w kwiatki, ciapki i inne, i były dość lekkie, smukłe, miały giętką podeszwę i wyglądały na całkiem wygodne.
          • marinellla Re: Który z modeli martensów nosiła Amelia? 06.11.10, 19:23
            One mają wygodny, hm, kształt stopy, ale skóra jest pancerna. Ja niestety od swoich odwykłam i znów mnie obcierają na piętach (skóra się lekko fałduje)... :(
            Ogólnie - jak superwygodne i niesportowe, to niekoniecznie martensy, tylko raczej ciotkowate ecco, clarksy albo caprice...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka