Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

karmelowe kozaki nessi - pytanie o zabrudzenia

30.10.10, 21:42
    dziewczyny, mam pytanie
    upatrzyłam sobie takie oto buty:
    kozaki
    kozaki1

nie ukrywam, że podobają mi się, ale mam pewne wątpliwości, co do skóry, z której są uszyte
    może ma takie kozaki, któraś z Was i powie mi jak one się zachowują po ubrudzeniu, zakurzeniu
    czy jest to rodzaj skóry, na której widać najmniejsze zabrudzenie, nawet zaschniętą kroplę wody, czy może jednak wystarczy przemyć szmatką i po kłopocie?
    mam torebkę z podobnej (wydaje mi się) skóry i ona jest fatalna w utrzymaniu: każdy brudek tak ciężko zlikwidować, że odechciewa się noszenia
    buty - wiadomo - brudzą się i dlatego nie chciałabym kupić kozaki, które po każdym założeniu będą coraz brudniejsze, a ich wyczyszczenie będzie niemożliwe
    będę wdzięczna za odpowiedzi :-)
    Obserwuj wątek
      • kolor_purpury Re: karmelowe kozaki nessi - pytanie o zabrudzeni 30.10.10, 22:57
        taki karmel to generalnie niewygodny kolor. podobne buty (chyba zakupione w sklepie venezia), dobrej jakości ma moja znajoma- są ciepłe, nie przemakają, skóra mimo intensywnego noszenia się nie zniszczyła ALE po kilku pierwszych założeniach buty się poodbarwiały. widać zacieki od śniegu, generalnie cała przednia część buta jest teraz ciemnobrązowa.
        generalnie wolę czarne i syntetyczne, bo wtedy żadna sól i zacieki nie straszne ;)
        • mefiko Re: karmelowe kozaki nessi - pytanie o zabrudzeni 31.10.10, 17:05
          Ja noszę buty w takim kolorze od 4 lat.
          Przede wszystkim zabezpieczam preparatem NANO, ewentualne zabrudzenia wycieram wilgotną szmatką. Poza tym buty w takim kolorze można również zapastować, jest teraz taka gama produktów np.Tarrago, że można idealnie dobrać odpowiedni kolor pasty.
          Ja uwielbiam buty w tym kolorze i nie uważam że są one problematyczne.
      • ja-26 Re: karmelowe kozaki nessi - pytanie o zabrudzeni 31.10.10, 21:51
        Nikt nie odpowiedział Ci na twoje pytanie. Ja wiem o czym mówisz, ponieważ mam takie właśnie kozaki karmelowe z takiej skóry. Rzeczywiście są trudne w utrzymaniu, ale nie ze względu na kolor, tylko na rodzaj skóry. Widać na nich każdą kroplę wody, deszczu, na szczęście jeśli to tylko woda, to szybko zasycha i nie ma śladu, ale jeśli kapnie na nie jakikolwiek inny płyn, np. napój to pozostaną plamy już na stałe, nie da się ich już wyczyścić niestety. Kup sobie kiwi aqua stop w sprayu, po spryskaniu co drugi dzień woda się nie wchłania w tą skórę a spływa, więc warto. pozdrawiam
        • panna_gapa ja-26 03.11.10, 23:30
          dzięki za porady :-)
          a co do aqua stop, to trzeba pryskać co 2 dzień i tak przez cały okres noszenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka