Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakie marki ubrań polecacie?

16.11.10, 11:00
    chciałabym sobie kupić coś, a że nie mogę nigdzie wyjść, to pomyślałam o necie i tak przegląda ebay, amazon,allegro i właściwie to błądzę po omacku:(
    podrzućcie jakieś marki, może będzie łatwiej:)
    Obserwuj wątek
      • iwoniaw Żadne 16.11.10, 11:06
        Nie dość, że we wszystkich firmach odzieżowych jakość na przestrzeni lat dramatycznie się pogorszyła, to jeszcze można trafić na opatrzone tym samym logo zarówno hity jak i badziewie nadające się do śmietnika po pierwszym praniu. Dlatego wolę "pomacać", jeśli konkretnego modelu jeszcze nie widziałam na żywo.
        • ladyjm Re: Żadne 21.11.10, 21:56
          z marek z uk (niedostepnych niestety w polsce) lubie french connection, warehouse i all saints
      • broceliande Re: jakie marki ubrań polecacie? 16.11.10, 11:28
        Ja raczej nic nie kupuję bez przymierzenia.
        Na marki nie zwracam uwagę, chyba, że ciuchy i sprzęt narciarski.
        Tutaj jestem snobką.
        • krapheika Re: jakie marki ubrań polecacie? 16.11.10, 19:28
          Marco Polo i Tommy Hilfiger, oni maja zawsze dobre jakosciowo produkty,nigdy sie nie zawiodlam.
          • crises Re: jakie marki ubrań polecacie? 19.11.10, 11:09
            Lniane spodnie Marc O'polo za ponad pięć stówek wytrzymały dwa sezony (nici się przetarły, a szwy były podwójne i ozdobne, więc niespecjalnie do bezproblemowego bezstratnego odtworzenia), tak więc ten marce mówię już NIE.
      • p_estka1 Re: jakie marki ubrań polecacie? 18.11.10, 11:30
        Mi najbardziej pasuje Mohito, właciwie za każdym razem coś znajduję dla siebie, ale nigdy nie kupuję nic bez przymierzania, dlatego net odpada, choć za robieniem zakupów nie przepadam.
        • sztuczne-futerko Re: jakie marki ubrań polecacie? 18.11.10, 15:08
          ja wole doplacic, ale miec cos co sie nie zdeformuje kompletnie i bedzie troche trwalo, ale musze przyznac, ze troche o nie dbam i czasami piore recznie te najbardziej delikatne, susze na plasko na reczniku itp...

moje ulubione marki, :
          American Vintage - przepiekne milusienkie welny i kaszmiry, cena bardzo przystepna jak na niesamowita jakosc !
          Zara - ogolnie dobre, modne kroje, mialam tylko raz problem ze sweterkiem, ale kupiony z duza redukcja, wiec nie duza strata ;)
          Best Mountain - fajne kolekcje i bardzo interesujace ceny
          Reserved - normalka ;)

no i przyznam, ze odwiedzam regularnie h&m (nie potrafie z niego wyjsc, niczego nie kupujac ! ;)), Naf Naf - czasami mozna trafic na cos naprawde oryginalnego
          • nessie-jp Re: jakie marki ubrań polecacie? 18.11.10, 18:36
            > miec cos co sie nie zdeformuje kompletnie i bedzie troche
            > trwalo, ale musze przyznac, ze troche o nie dbam i czasami piore recznie te na
            > jbardziej delikatne

Dla mnie to zupełnie nie do przyjęcia. Rzecz, która się niszczy od prania w pralce na programie delikatnym, po prostu nie nadaje się moim zdaniem do użytku.

Niszczenie sobie rąk detergentami po to, żeby oszczędzić "rzecz"
            • alpepe Re: jakie marki ubrań polecacie? 18.11.10, 20:16
              to tak jak ja, staniki wrzucam do pralki z innymi rzeczami, ten, który to wytrzymuje, jest ok. Pranie ręczne robię za pierwszym razem i to rzeczy w oczojebnych kolorkach, najczęściej to rzeczy córek, a i to też w ekstremum, bo w wyższej temperaturze, niż podana i sprawdzam, czy nie farbuje.
              • krapheika Re: jakie marki ubrań polecacie? 18.11.10, 21:14
                Robie tak samo,po to stworzono program prania recznego w pralce,by z niego korzystac.A tak na serio jakbym sie tak pieprzyla z kazda bardziej wartosciowa rzecza ktora mamto raz na tydzien musialabym caly dzien poswiecic na pranie reczne.Albo cos jest dobrej jakosci i pralak nie szkodzi,albo jest do doopy i wtedy pranie reczne bedzie dzialalo kilka razy,potem i tak sie szmata zrobi.
                Tez piore staniki w pralce,eee ogolnie to nie znam nikogo kto by pral recznie.
              • nessie-jp Re: jakie marki ubrań polecacie? 19.11.10, 15:00
                alpepe napisała:

> to tak jak ja, staniki wrzucam do pralki z innymi rzeczami, ten, który to wytrz
                > ymuje, jest ok.

No właśnie. I muszę powiedzieć, że wytrzymały jak dotąd wszystkie z wyjątkiem jednego (taniego jakiegoś za 50 zł). Reszta potulnie i z pogodą znosi pranie na pełny program i wirowanie na 800, a czasem i na 1000 obrotów.

Wkładam je w woreczki do prania bielizny, żeby haftki nie pokaleczyły innych ubrań
                • prawie_prawniczka Re: jakie marki ubrań polecacie? 20.11.10, 00:00
                  Na ebay poleciłabym J. Crew, , Ann Taylor, Elie Tahari, Liz Claiborne - jeśli potrzebujesz takich bardziej eleganckich i kobiecych rzeczy - najlepsza jakość z amerykańskich marek. Z takich bardziej młodzieżowych to Gap, Banana Republic, Old Navy. Z droższych np Kenneth Cole, DKNY, Calvin Klein. Tommy Hillfiger na shoptommy.com
                  A najlepiej polecieć do USA i zrobić zakupy w którymś z Outletów - w NY np Century, jeśli dysponujesz większymi zasobami Neimann Marcus, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue.
                  • angazetka Re: jakie marki ubrań polecacie? 20.11.10, 21:18
                    > A najlepiej polecieć do USA i zrobić zakupy w którymś z Outletów

A zafundujesz?
          • mamamarmolada Re: jakie marki ubrań polecacie? 21.11.10, 15:37
            Ubrania (góra) - Zara, H&M, Reserved
            Spodnie - LEVIS, Reserved
            Buty - Prima moda!!!

Nie znoszę zaś Trolla i terranovy :<
            • marinellla Re: jakie marki ubrań polecacie? 23.11.10, 17:38
              Mnie się RE strasznie niszczy, nie wiem czy nie gorzej od Terranovy. Torebka - pół sezonu. Sweterek - po roku przetarty na wylot. Bluzka - traci kolor i to nierównomiernie.
              A w porównaniu z cenami z outletów Terranovy to jakoś drogo wypada taka zabawa ;).

Na aukcjach zazwyczaj przeglądałam Primark/Atmosphere, bo są tanie i jak coś nie przypasuje, to mała strata, jak się nie uda odsprzedać ;>
      • maddalena81 Re: jakie marki ubrań polecacie? 24.11.10, 00:21
        Desigual - swietne modele, ale raczej jeden dwa ciuchy na garderobe, bo sa bardzo charkterystyczne.
        Esprit - moim zdaniem dobra jakosc i tez fajne modele.
      • mariantowa Re: jakie marki ubrań polecacie? 30.07.16, 10:45
        Ja tam już omijam te znane marki odzieżowe, bo naprawdę jakość tam zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia. Kiepskie wykończenie, słabe materiały, dobrze wyglądają do pierwszego prania. Wolę mniej znane marki, które nie tylko zapewniają jakość, ale też oryginalność. Moja ulubiona to pepe y flor, gdzie kupuję ubrania już od kilku lat i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś było nie tak. Wygląda się w nich mega kobieco, a przy tym są bardzo wygodne
      • stylistka_nikitina Re: jakie marki ubrań polecacie? 03.08.16, 11:05
        Jeśli potrzebujesz pomocy w wyborze stroju, zapraszam do kontaktu nikitina.pl/
      • sliveczka16 Re: jakie marki ubrań polecacie? 03.08.16, 12:54
        Polecam polskich producentów - La Perla, by Mielczarkowski, na wyprzedażach można w dobrych cenach kupić fajne ciuszki.
        Ja np 2 lata już noszę kieckę taką jak ta: aisinom.pl/sukienki/31-sukienka-z-lezka.html i nic sie nie dzieje mimo prania w pralce i wirowania. Miałam też podobną z innej firmy i niestety szybko na szewkach się popruła i zmecholiła.
      • dorcia22.sl Re: jakie marki ubrań polecacie? 04.08.16, 17:18
        Bardzo lubię markę emanzana.pl/, ładne, kobiece i dobre jakościowo ubrania w rozsądnych cenach. Również ich torebki cieszą się powodzeniem bo z tego co czytałam to nawet co niektóre nasze gwiazdeczki je noszą, a to jednak dobrze świadczy o sklepie i warto do nich zajrzeć.
      • zofiakwiat88 Re: jakie marki ubrań polecacie? 09.08.16, 19:27
        Ja na ubrania raczej nie wydaje duzo pieniedzy, kupuje glownie na promocjach, wyprzedazach. Z bielizną jest troche gorzej, bo ciezko kupic dobry i tani stanik. Najczesciej wiec kupuje przez internet. Po wielu róznych przygodach trafiłam własnie na fajną markę ZOiO. Gdzie indziej raczej trudno kupic cos w podobnej jakosci i cenie.
      • kristin88 Re: jakie marki ubrań polecacie? 10.08.16, 10:57
        Ja polecam sklep www.rzymskiezakupy.pl. Oryginalne włoskie rzeczy, przystępne ceny
      • kangurek222 Re: jakie marki ubrań polecacie? 12.08.16, 13:34
        Bardzo fajny sklep z odzieżą outletową allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=43690737 licytacja już od 29.90 zł (głównie marka Asos, a cenie normalnej kosztuje duzo duzo wiecej!) na facebooku mają też inną odzież www.facebook.com/momico.store/
      • pszotka Re: jakie marki ubrań polecacie? 19.08.16, 21:53
        jeśli chodzi o bieliznę to le petit trou, wszystkie rzeczy mają urocze i przede wszystkim one są wygodne
        intopassion.pl/francja-na-saskiej-kepie-czyli-zuza-kuczynska-z-le-petit-trou-o-pasji-i-inspiracji/
      • pepster Re: jakie marki ubrań polecacie? 20.08.16, 12:44
        Jeśli o mnie chodzi to fajne i dla niektórych mało znane produkty, a dokładniej rzecz ujmując dodatki są w sklepie internetowym modarium.pl
        • vanlin Re: jakie marki ubrań polecacie? 27.08.16, 11:56
          Snobistyczne gonienie się za markami trochę przypomina mi wyścig szczurów, po co wam to? I co z tego ze na ciuszkach istnieje lable Boss czy Fendy jak nie pasuje do twarzy, czy do sylwetki? Kto ma możliwość zaplacić za takie marki to jeszcze nic. A jeśli studentka czy malo zarabiająca kobieta odklada każdy grosz, oszczędza sobie w bardziej ważnych aspektach życiowych i stawia cel aby koniecznie mieć to co noszą inni, bo to markowa rzecz, bo to teraz modne. Taka tendencja jest chora. Często czytam że za tą czy za inną znaną markę zaplacili tyle a tyle a summy nazywają takie śmieszne że w glowie sie nie mieści taka naiwność. Np. jak można kupić Just Cavalli albo Zilli czy Artioli za jakieś 800 zl.? Przecież ceny tych marek zaczynają się od 2000zl. jak nie więcej. I jaki efekt końcowy? Wychodzi że oszczędzają by kupić podroby. Zapewniam na ulicy przyciąga wzrok gustownie stylizowany wygląd i nikt nie ma zamiaru zaglądać wam za kolnierzyk, żeby sprawdzić jaka metka tam przyszyta? I jeśli sobie wybierzecie dopasowane do swojej sylwetki normalne ubrania polskiego producenta, dobierzecie kolor i stylizacje na wlasny gust i wygląd to będziecie wyglądali modne i pociągające. Nie musielibyście martwić ani praniem ani suszeniem i nie będziecie musieli odmawiać sobie pewne przyjemności. W tym celu zapraszam was do naszego sklepu. vanlin.pl Zapoznajcie się z nasza ofertą bielizny i odzieży damskiej jest co wybrać. Polskie marki, staranne wykonanie i atrakcyjne ceny. Będziecie zadowoleni.
          • rock-1 Re: jakie marki ubrań polecacie? 29.08.16, 08:56
            Spamujesz po chamsku reklamując w jakimś dziwnym języku swoją szmaciarnię.
            • notting_hill Re: jakie marki ubrań polecacie? 29.08.16, 12:31
              Najlepsze te blahniki ze skóry pitona... :)
      • iga25.i Re: jakie marki ubrań polecacie? 04.09.16, 08:03
        Nasza marka Manzana.pl, znakomite wykonanie i rozsądna cena. Warto zapoznać się bliże z ich ofertą, bo wiedzą doskonale co w modzie "piszczy" i jak powinna wyglądać dobrze ubrana kobieta.
      • edyt-ka86 Re: jakie marki ubrań polecacie? 13.09.16, 14:43
        Ja lubię bardzo HM, Zarę, Medicine i swetry z Marks and Spencer.
      • sliveczka16 Re: jakie marki ubrań polecacie? 14.09.16, 16:12
        Zerknnij sobie również na ofertę Miss City - ubrania szyte w Polsce, fajnie wykonane, dość dobre jakościowo :)
      • sliveczka16 Re: jakie marki ubrań polecacie? 14.09.16, 16:16
        Miss City
      • sliveczka16 Re: jakie marki ubrań polecacie? 14.09.16, 16:19
        Miss City
      • knaper88 Re: jakie marki ubrań polecacie? 26.09.16, 21:46
        Moim zdaniem warto rzucić okiem na markę kazar - wydaje mi się, że każdy obchodzi ją gdzieś z daleka bo boi się kosmicznych cen, ale kto się przejdzie i zobaczy, to okaże się, że jest naprawdę nieźle. Rzuć okiem np tutaj: www.kazar.com/pl/sklep/kobieta/buty/botki Botki ekstra, skóra, widać, że jest to porządny but. Dlatego moim zdaniem nie ma co wybrzydzać, tylko wybrać się do jakiejś lepszej galerii albo właśnie internetu i kupić coś porządnego. Niestety, większość kobiet zaopatruje się chyba na bazarze...
      • wojker90 Re: jakie marki ubrań polecacie? 07.06.17, 11:32
        Wszystko zależy co lubisz i w czym czujesz się dobrze. Fajne ubrania są tu sukienki.damskie.net/sukienki-bombki i mają dobrą jakość, nie jak na ebay bo tam kilka razy się nieźle nacięłam
      • damoanos_93 Re: jakie marki ubrań polecacie? 07.06.17, 18:37
        Polecam sklep internetowy www.kashmir-butik.pl
      • patra1987 Re: jakie marki ubrań polecacie? 09.06.17, 18:08
        Jeśli chcesz coś fajnego, zobacz na www.rozmiar32.pl
        Spory wybór,super,fajne stylizacje. Ja jestem oczarowana. Polecam !!!!!:-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka