Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    15.04.04, 11:08
    czy możecie mi powiedzieć, co chiałbyście dostać w prezencie kupując drogie
    buty, torebkę, czy elegancki ciuch. Jeśli firma x chciałaby zrobić Wam jakąs
    niespodziankę czyli promocję.... co spowodowałoby, że kupicie dany produkt.
    Czy kupujecie rzeczy ze względu na promocję, na prezent?

te informacje potrzebuje do pracy magisterskiej więc proszę o szczerą
    odpowiedź
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: prezent 15.04.04, 11:18
        nie dość, że ciuch nie warty swojej ceny to jeszcze dopłacać do prezentu, za
        który i tak płacę

jaki tytuł pracy? Zachowania konsumenckie durnych bab?
      • lady Re: prezent 15.04.04, 19:42
        Coś do kompletu. Do torebki - etui na okulary itp.
      • aiczka Re: prezent 20.06.13, 21:05
        Gdybym kupowała drogie buty, torebkę czy elegancki ciuch, to dlatego, że naprawdę bardzo by mi się podobały, świetnie pasowały lub miały jakąś niezwykle pożądaną przeze mnie, rzadką cechę. Dodatkowy gadżet by mnie nie przekonał.
        • aqua48 Re: prezent 20.06.13, 21:42
          aiczka napisała:

> Gdybym kupowała drogie buty, torebkę czy elegancki ciuch, to dlatego, że napraw
          > dę bardzo by mi się podobały, świetnie pasowały lub miały jakąś niezwykle pożąd
          > aną przeze mnie, rzadką cechę. Dodatkowy gadżet by mnie nie przekonał.

Podpisuję się obiema rękami.
          • ookaa Re: prezent 21.06.13, 09:41
            Dołączę się. Dodam jeszcze, że gadżety bardzo trudno obmyślić tak, by trafiały w gust i potrzeby wielu klientek. Z chęcią natomiast przyjęłabym propozycję rabatu. Myślę, że warto dać sprzedawcom możliwość pewnego manewru w zakresie ceny. Dość często widzę, że przy droższych zakupach klientki o rabat pytają i coraz częściej go otrzymują.
      • lubiewarzywa [...] 22.06.13, 18:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • keepersmaid Re: prezent 22.06.13, 22:19
        Rabat, panie szanowny, czyli obnizka ceny. To po pierwsze.

Ewentualnie inny przedmiot tej samej marki, patrz: krem pod oczy z malym opakowaniem kremu do twarzy za cene samego kremu pod oczy i inne pudelka oferowanie przez firmy kosmetyczne i perfumeryjne; do torebki moglaby to byc portmonetka albo pasek z tej samej serii.
        Tak czy inaczej - jezeli ma to byc kuszacy "prezent" to musi to byc cos pelnowartosciowego np. w mniejszym opakowaniu.

Dodanie jakiegos plastikowego, chinskiego gadzetu do niczego mnie nie przekona...
        • keepersmaid Re: prezent 22.06.13, 22:24
          Dodam, ze rabat czy promocyjny "coffret" moga mnie przekonac do zakupu w czasie trwania promocji czegos co i tak mi sie podoba, nie przekonaja mnie jednak do zbednego zakupu.
          Np. ostatnio mialam bon na 25% obnizke w sklepie kosmetycznym i przyspieszylam zakup kremow, chociaz jeszcze mi sie nie skonczyly. Niedlugo sie skoncza, ale i tak kupilabym te same, wiec dlaczego nie skorzystac.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka