Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co zakładacie na Wigilię ?

21.12.10, 12:46
    Co planujecie założyć na wigilię ? Fotki mile widziane :) Mam jutro 2 godziny na zakupy i kompletne zero pomysłów :(
    Obserwuj wątek
      • ladyjm Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 12:58
        waham sie pomiedzy sukienka a aksamitna spodnica z koszula
        • pani.marto Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 14:00
          Czerwoną spódnicę ołówkową (jeśli uda mi się nabyć ;), grafitową bluzkę, czarny krótki żakiecik a la Chanel, czarne zamszowe szpilki...
        • ladyjm Re: Co zakładacie na Wigilię ? 23.12.10, 20:01
          a zatem stanęło na tej czerwonej sukience (już się nią kiedyś tutaj chwaliłam). a do tego czarna marynarka, czarne kryjące rajstopy i duze srebrne kolczyki.
      • brattby Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 14:46
        Czarną ołówkową spódnicę z wysokim stanem + jedwabną bluzkę kremową z czarną aplikacją przy dekolcie i czarnymi mankietami
        albo
        stalowoszarą sukienkę ołówkową do kolan
        albo
        spódnicę z wersji 1. + bluzka koszulowa w cienkie paseczki
        albo nie wiem co jeszcze, w te święta mam 4 okazje i muszę mieć co najmniej 3 wersje, żeby codziennie nie łazić w tym samym, szczególnie, że jak znam życie zaraz zachlapię się zupą grzybową :)
        • rock-1 Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 14:58
          a dlaczego tylko jedna pisze, co włoży na nogi? Czyżby pozostałe przewidywały...kapcie?
          • brattby Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 15:43
            hehe :) ja dokładnie tak - kapcie. Wszędzie tam gdzie się wybieram jest dębowa podłoga, a kapcie mam takie gustowne, czarne, na pewno będą pasować :D
            może jak ktoś tak bardziej oficjalnie to ubiera pantofle, ale ja nie lubię. Poza tym stóp i tak spod stołu nie widać :)
      • p_estka1 Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 15:09
        Prostą, lekko dopasowaną ciemno-szarą (prawie czarną) sukienkę do kolan z weluru bez rękawów, do tego krótki czarny żakiet z baskinką z tyłu (rękawy 3/4, wiązany z przodu na kokardę). Wersja nie sprawdzona, więc na wszelki wypadek wezmę też pod uwagę żakiet wrzosowo-popielaty w delikatną kratę. Buty mam upatrzone w sklepie z myślą o sylwestrze, ale nie mogę się zdecydować, które wybrać: klasyczne szpilki z lekko połyskującej skóry z dziurką na palce (praktyczne, bo na lata i pasujące do wszystkiego ), czy zamszowe bardziej fikuśne z kwiatkami na przednim pionowym pasku (skrają lekko łydkę, ale śliczne)?
      • jej_torebka Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 16:35
        czerwoną prostą bluzkę z długim rękawem i dość dużym dekoltem,
        cygaretki z paskiem, antygwałtki w kolorze mojej skóry i czarne balerinki.
        do tego bardzo wyraźny, wielki czarny naszyjnik
        bi.gazeta.pl/im/7/8755/z8755557M.jpg
        i czerwoną satynową opaskę w kolorze bluzki.
      • jagoda_pl Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 18:09
        O kurczę... U mnie Wigilia w bardzo skromnym i wąskim gronie, więc my tak raczej po domowemu... Spodnie, trapezowa spódnica + bluzka koszulowa lub jakiś sweterek:) Na stopy balerinki.
      • myszmusia Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 18:53
        hi hi welurowy komplet spodnie i bluza w typie "po domu";-) ja z tych olewajacych tradycje w wigilie siedzimy w domu i odpoczywamy ;-) a przed wigilia rozkoszuje sie i napawam widokim ludzi zasuwajacych z obłędem w oczach;-)
        • shellerka Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 22:18
          ja tam się nie napawam tym widokiem. mnie ten widok rozstraja nerwowo. ale w dresie sobie dnia powszedniego nie wyobrażam, co dopiero wigilii. dres jest fajny - na siłowni i joggingu...
      • hotally Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 20:31
        białą sukienkę z długim rękawem.
        • usunelamkonto Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 20:47
          jeansy i jakis sweter/bluzke - po co mam sie produkowac i stroic i nie potrzebnie kase wydawac na stroj ktory zaloze raz w roku. oczywiscie w wigilie i w bn wychodze do rodziny ale to nie ma znaczenia co zaloze :D
          • black_magic_women Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 21:12
            "Złota"jakby dzianinowa,lejąca się spódnica tuż za kolana(lumpeks),kremowa jedwabna bluzka z koronkową wstawką+baletki
            W świąteczne dni-coś z mojej pokaźnej kolekcji sukienek;)
        • jagoda_pl Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 10:44
          Myślałam o białej bluzce z mankietami na spinki, ale ta biel i barszcz mnie przerażają:)
        • aga.pier Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 11:51
          Ally, gdzieś taką dorwała?
        • shellerka Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 22:20
          Ally! Skąd masz taką sukienkę? Moim postanowieniem noworocznym jest szycie co miesiąc sukienki. Na styczeń przewiduję kremową. Zamierzam być w 2011 r. ultrakobieca.
      • keepersmaid Re: Co zakładacie na Wigilię ? 21.12.10, 21:09
        Szara princeske do kolan, pod nia jedwabna bluzke w kwiaty w roznych odcieniach niebieskiego i granatu, granatowe rajstopy, lakierkowe baleriny.
      • nothing.at.all Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 10:26
        Spodnie czarne w kant, bluzke niebiesko-granatowa w kwiaty, płaskie buty.
      • aga.pier Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 11:48
        granatowa wąska sukienka za kolano, z długim rękawem, buty na słupku (mam granatowe zamszowe) a na szyję białe perły
      • grzeszna_marta Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 12:05
        pół roku poluje na zieloną sukienka ( dosc nietypowy kolor ostatnio wyrwałam bluzeczkę z Zary idealny kolorek ) przed kolano i nic z tego gdybym takowa miała na pewno założyłabym ja na świeta :)) a tak to pewnie czarna spódnica ołówkowa z wysokim stanem i do tego mam bluzeczkę na ramiączka ale kurcze nie mam nic na wierzch więc pewnie tego nie włoże :(( no chyba ,ze jeszce cos dorwę
      • mahadeva Panterka... 22.12.10, 12:12
        Słuchajcie Kochane - jest wysyp ubranek i dodatkow w panterke - ja jako lew dobrze sie czuje w takich widocznych ubraniach. Ale czy panterka nie trąci myszka? Czy nie popelnie modowej gafy zakladajac taka sukienke, buty czy torebke? :)
        • aga.pier Re: Panterka... 22.12.10, 12:22
          panterka nie wygląda kiczowato tylko ze szlachetnych materiałów
      • mahadeva Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 12:13
        2 godziny to troche malo...
        poza tym zalezy z kim bedziesz
        ja bede sama z chlopem, wiec postawie na seksowne ubranko :)
      • dixi Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 13:23
        milutką, ciepła dzianinową sukienkę, takież rajstopy, a na stopy, yyyy... wypadaloby chociaż balerinki, ale nie dam glowy że nie zostane w miekkich kapciorach mikołajowych :)
        przedstawiony powyżej zestaw to szczyt elegancji na jaki mnie stać w tak kameralnym gronie - wigilia zapowiada się w towarzystwie synka, męża i może teściowej, przeważającą część wieczoru planuję spędzić na sofie i dywanie ;)
      • myaka Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 13:24
        Sukienka aksamitna - świetnie spisała się na imprezie rodzinnej więc teraz ją też wykorzystam.
        Podobna do TEJ - moja jest czarna.
        Do niej będzie delikatny naszyjnik na szyję - ze względów sentymentalnych on będzie.
        Czarne, cienkie rajstopy i chyba TE buty.
        Facet, z którym wigilię spędzam [będziemy tylko we dwoje] zapewne w garniturze wystąpi.

W kolejne dni świąt - czarne spodnie na kant + czarna koszula z żabotem oraz czarna spódnica ołówkowa + biała bluzka + czarna kamizelka. Buty pewnie te same, co powyżej.

Tak czarno, bo żałobę mam. Wszystko zaplanowane już, bo wyjeżdżam na święta i powoli pakować się muszę.

Miłych świąt dla wszystkich!
        • sigrun Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 19:52
          Natomiast ja muszę przede wszystkim stawiać na ciepło, ponieważ autko wysiadło i jesteśmy zmuszeni pomykać komunikacją miejską :-(
          Mimo wszystko stawiam na swój odwieczny wiktoriański styl wymieszany z klasyką. Góra i dodatki w odcieniu pudrowego różu + jasnoszary, dół czarny lub pastelowy w zależności od pogody. Na nogach oczywiście śniegowce (też pudrowo różowe, a co); w mieszkaniu... klasyczne papucie (horror gości wszelakich!), które i tak ktoś z rodziny nam wciśnie bez możliwości sprzeciwu i odwołania do Sądu Najwyższego, pomimo iż raczej wszyscy są obyci z zasadami savoir vivre :-(
          • razlemongrass Re: Co zakładacie na Wigilię ? 23.12.10, 19:11
            sigrun napisała:

w mieszkaniu... klasyczne papucie (horror gości wszelakich!), które i tak
            > ktoś z rodziny nam wciśnie bez możliwości sprzeciwu i odwołania do Sądu Najwyż
            > szego, pomimo iż raczej wszyscy są obyci z zasadami savoir vivre :-(

A nie możesz zabrać ze sobą własnych kapci/balerinek ?
      • shellerka Re: Co zakładacie na Wigilię ? 22.12.10, 22:16
        sukienkę w kolorze modrakowym, ale takim głębokim, ciemnym, do tego czarne rajstopy i czarne zamszowe szpilki i w talii czarny szeroki pasek. sukienka dopasowana od góry do talii. bez rękawów, dekolt prawie pod szyją, rozkloszowana od talii i dość krótka - zakrywa tyłek, ale zdecydowanie dłuższa niż nieszczęśna skóra z zary:)

druga opcja - bo nie zdecydowana jestem - aksamitna mała czarna w kształcie litery A, ze wstawkami z tiulu. dekoltu też brak, bez rękawków. zdecydowanie dłuższa niż modrakowa, ale i tak dość wysoko nad kolanami;)

generalnie - z klasą, kobieco, ale na spoikojnie.
      • nessie-jp Re: Co zakładacie na Wigilię ? 23.12.10, 00:32
        Coś miłego, ciepłego, wygodnego i miękkiego. Po całym dniu zapylania w kuchni będę w końcu mogła usiąść i odpocząć :) Na szczęście spędzamy Wigilię w bardzo rodzinnym gronie i ubieramy się po prostu ładnie, a niekoniecznie superelegancko.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka