Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Letnie buty na szersze stopy

03.05.11, 09:42
    Ostatnie kilka sezonow chodziłam w róznych wariacjach birkenstocków (tych prostszych) albo balerinach. W tym roku chciałabym sobie kupić jakieś bardziej wyjściowe sandałki, bo dość mam w upaly balerin a birkenstocki, mimo mojej wielkiej miłosci do nich, do wyjściowych butów nie należą. Nie chodzi mi o nic eleganckiego - raczej na wieczorne wyjścia do knajpy, pracy (nie mam żadnego dresscodu), na miasto w dzień. Noszę głownie kolorowe lniane i bawełniane spodnice (rożne z mango, takie z tattuma w rózne rozmaite paski, bardziej sportowe z esprit) oraz lniane szmizjerki i spodnie. Wieczorami często posiłkuje się jeansową kurtką. Planuję też zakup kilku długich spodnic i sukienek.
    Jako że mam szerokie stopy i halluksy to muszę mieć coś z paskiem przy linii palców. Myślałam o czyms takim, ale poki co nie ma mojego rozmiaru, są też beżowe, ale beżowe chyba za bardzo trącą ortopedią? te srebrne są w podobno w realu bardziej złotawe niż srebrne.
    www.butyk.pl/towar.4940.Sandaly_Bronx_Footz_83384.html
    Lub takim
    www.clarks.pl/products/womens/womens-sandals/olivia-claire--metallic-leather tylko tu już drożej to wychodzi.
    Podobają mi się też espadryle TH, ale wątpię, żeby moja stopa się w nie wcisneła i średnio nadają się do codziennego latania i na rower.
    Podpowiecie jakieś fajne sandały? Zupełnie nie znam się na modzie obuwniczej, wyprawa po szersze łądne buty rozmiar 40/41 to raczej survival niż przyjemność. Nie chcę niczego wyżej wiązanego, bo raciczki mam ładne, ale niezbyt długie.
    Obserwuj wątek
      • aqua48 Re: Letnie buty na szersze stopy 03.05.11, 10:38
        Jeśli masz problemy ze stopami to polecam sandały Rieker, są to najwygodniejsze butki jakie miałam w życiu na nogach. Półbuty ich niestety nie są piękne, ale z sandałków już można wybrać sobie coś odpowiedniego. Zwłaszcza do bawełnianych i lnianych spódnic. Polecam jednak mierzenie, a nie kupno przez internet.
        • bobralus Re: Letnie buty na szersze stopy 03.05.11, 12:34
          Dziękuję za radę, buty rieker kupuje moja matka, która ma jeszcze większy problem niz ja z butami ponieważ ma mały rozmiar a stopę szeroką. Buty na pewno będę kupować gdzies stacjonarnie w Warszawie, ewentualnie przez butyk, bo tam chyba system zwrotów jest bezproblemowy. Przejdę się do sklepu rieker i zerknę, bo sądząc po necie nie wszystkie sandały są babciowate.
      • jarka63 Re: Letnie buty na szersze stopy 03.05.11, 21:11
        W firmowych sklepach Clarks jest mnóstwo przecenionych sandałków po ok.200 zł.
        • bobralus Re: Letnie buty na szersze stopy 03.05.11, 22:39
          naprawdę? właśnie teraz? dzięki wielkie za informację! skoczę jutro do jakiegoś centrum handlowego w takim razie
      • ladyjm Re: Letnie buty na szersze stopy 04.05.11, 17:16
        niezbyt ladne te zalinkowane buty
        • bobralus Re: Letnie buty na szersze stopy 05.05.11, 18:02
          zatem poproszę o ładniejszą alternatywę:D

Bylam dzis w clarks - przecen ani widu, ani słychu. Zalinkowane buty kosztują 319zl, są całkiem do rzeczy, ale jednak drogie i nawet lekko za luźne w moim rozmiarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka