Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńcie

15.06.11, 14:58
    Zapytałam jakiś czas temu na tym forum czy wypada iść do ślubu kościelnego w krótkiej sukience (dodam ślub połączony z chrztem dzieci). Wywiązała się dyskusja nt regilijne, dlatego też zakładam nowy wątek i proszę o ocenę sukienki jaką zakupiłam (mam jeszcze możliwość wymiany). Sukienka jest dopasowana, sięga mi tuż przed kolano. Chciałabym jakieś kontarstujące dodatki (żakiet, buty, torebka), nie zdecydowałam jeszcze odnośnie ich koloru - może coś doradzicie.
    http://img807.imageshack.us/img807/3822/sukienkay.th.jpg

Obserwuj wątek
      • razdwa.3 jeszcze raz zdjecie 15.06.11, 14:58
        [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/807/sukienkay.jpg/][IMG=http://img807.imageshack.us/img807/3822/sukienkay.th.jpg][/IMG][/URL]
        http://img807.imageshack.us/img807/3822/sukienkay.jpg

• razdwa.3 przepraszam nie wiem jak wstawić foto 15.06.11, 15:00
        skopiujcie proszę po prostu link:
        img807.imageshack.us/img807/3822/sukienkay.jpg
        • kasiaba1 Re: przepraszam nie wiem jak wstawić foto 15.06.11, 15:36
          Sukienka, moim zdaniem może być. ŻADNEJ torebki! Torebkę to mają goście :P Panna młoda ma bukiet i wszystko. Inne ewentualne rzeczy upycha się pod pieczę świadkowej.
          Ja bym założyła dodatki w kolorze sukienki i dodała jakieś typowo "pannomłodowe" typu welon, jakaś dopinka do włosów czy coś takiego, może eleganckie długie rękawiczki? Po to żeby się odróżnić od gości.
        • shellerka Re: przepraszam nie wiem jak wstawić foto 15.06.11, 18:35
          jeżeli faktycznie sięga Ci TUŻ przed kolano, a nie do połowy uda, to IMO możesz w niej iść. dobierz tylko efektowny bukiet i klasyczne buty - żadne czubki, paseczki wkoło kostki, czy inne wydziwojtki.

sukienka ślubna może się świecić. bo to sukienka ślubna. dekoltu raczej też dużego nie ma. ma sporo materiału w okolicy biustu. jest prosta i klasyczna.

pokaż się w niej, żebyśmy wiedziały czy Ci dobrze leży, nie opina się i nie marszczy nigdzie.
      • martalis30 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 15:33
        na co mogłabyś ja wymienić? niestety, nieciekawy krój, kolor i materiał, na pewno można znaleźć coś lepszego i chyba warto na taką okazję.
        • fangora Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 16:27
          Zgadzam się z powyższym, Kolor i krój nieciekawy, wręcz smutny. Wsyztsko tylko nie to!
        • malwina79 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 16:27
          Nie podoba mi się błysk tego materiału. Oddaj i poszukaj czegoś ciekawszego, a jeśli założysz dodatki w kolorze sukienki to będzie bardzo, bardzo mdło.
          • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 16:52
            moze wieczorem lub jutro rano uda mi sie wstawic jakies zdjecie w sukience.
            Tymczasem, co proponujecie? Nie bardzo mam czas jeździć i szukać, nie stać mnie też na kieckę za kilka tysięcy.
      • sofitell Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 18:24
        Bez urazy, w halce chcesz iść do ślubu?
        Nie mam nic przeciwko krótkiej sukni ślubnej, ale powinna być elegancka i nie roznegliżowana.
        Rozejrzyj się, może jeszcze upolujesz coś bardziej stosownego, ewentualnie pomyśl o kostiumie.
        • xtrinn Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 18:43
          Jeśli sukienka jest, tak jak piszesz, dopasowana, to ze zdjęcia wynika, że albo masz ogromny biust i ramiona, albo sukienka ledwo zakrywa tyłek, albo masz jakieś dziwne proporcje. Na tym zdjeciu ta sukienka wyglada strasznie niezgrabnie, wielka góra, mało materiału od biustu do dołu... Zresztą kolor i materiał też mi się nie podobają, sukienka smutna i bez wyrazu, jeśli na dodatek jesteś blondynką, to będzie porażka - masło maślane.
          • shellerka Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 15.06.11, 18:52
            a jaka ma być suknia do śłubu? czerwona? pomarańczowa?
            kolor jest fajny, bo to nie jest czysta biel.

a fason - trudno sobie wyobraić, ze niskie panie mogą mieć biust?
            normalna kiecka. jakość materiału trudno ocenić na fotce, ale wygląda na gruby i porządny.
            • razdwa.3 moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 20:05
              img853.imageshack.us/img853/576/91075299.jpg
              img683.imageshack.us/img683/8394/23301264.jpg
              img688.imageshack.us/img688/7732/26915356.jpg
              img688.imageshack.us/img688/7732/26915356.jpg
              Mam ponad 170 cm wzrostu. Zastanawiam się nad kolorem dodatków do sukienki - buty, żakiet - jak pisałam chciałabym kontrastujące, ale nie wiem jaki kolor wybrać (fuksja?).
              Jakie inne fasony sukienek proponujecie do mojej sylwetki.
              • wilowka Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 20:17
                Nie masz wrażenia, ze dół jest za obszerny?
              • 184l Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 20:19
                Zakiecik koniecznie , bo sukienka jest za bardzo "rozebrana". Fuksja bylaby dobrym rozwiazaniem . na glowe koniecznie toczek z woalka w kolorze sukienki. Buty czarne w modne paseczki zachodzace do kostki. Masz fajne szczuple nogi-trzeba to podkreslic.
                • razlemongrass Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 21:18
                  Czarne buty? Tylko nie to...

Jeśli mam powiedzieć szczerze, to wg mnie wyglądasz za skromnie jak na własny ślub kościelny. Sukienka jest ładna, ale w żaden sposób nie kojarzy mi się ze suknią ślubną, na zdjęciu świeci się i przypomina bardziej halkę, niestety. Jak widzę, włosy masz w podobnym odcieniu co kiecka-trochę mdło to wygląda. Pomysł z dobraniem dodatków w kolorze fuksji, czy w innym żywszym kolorze, uważam, za nieciekawy. Wątpię czy będziesz wyglądała jak panna młoda a nie jak gość weselny. Z kolei jeśli wybrałabyś np żakiet w jakimś spokojniejszym kolorze, nadal będzie źle bo mdło. Dlatego radzę poszukać innej sukienki, na pewno znajdziesz coś ciekawego, krótkiego, a tę kieckę zostaw sobie na wesele, na które pójdziesz jako gość a nie panna młoda. I proszę nie odbieraj tego jako złośliwość z mojej strony, napisałam szczerze jak myślę.

Nie wiem czy odpowiada Ci taki styl, ale wklejam może Cię zainteresują, myślę, że skromne i za przystępną cenę, nie wiem jak z kolorem, znalezione na szybbko:
                  img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/48/10/80/1648108057 - 360 zł
                  img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/48/10/80/1648108085 - 250zł
                  • ofelia1982 Re: moje zdjęcia w sukience 17.06.11, 18:10
                    oj, akurat te suknie które wkleiłaś są mało urodziwe..
                • mandolinka.bramborova Re: moje zdjęcia w sukience 18.06.11, 08:34

> Zakiecik koniecznie , bo sukienka jest za bardzo "rozebrana".

???

Suknia jest bardzo grzeczna moim zdaniem. Fakt, odkrywa ramiona i plecy, ale w porównaniu z typowymi sukniami ślubnymi, a nawet z sukniami, w jakie wiele pań przyodziewa się na niedzielne msze w dużym mieście, jest naprawdę bardzo grzeczna - szerokie ramiona, a nie żadne makarony, dekolt też do przeżycia - nie widać "rowka". Naprawdę nie uważam, żeby się ktokolwiek zgorszył. Co najwyżej może być Ci zimno, nawet w upał, jeśli kościół stary, z grubymi murami.
                  Zgadzam się z fuksją jako kolorem dodatków - ale wtedy też buty koniecznie fuksjowe.
              • ama-ka Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 21:12
                a mi się podoba :) w szczególności nogi na zdjęciu - normalnie cuuuuudo :)
              • shellerka Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 21:22
                ja tam jestem tradycjonalistką i założyłabym albo buty w kolorze cielistym, albo w kolorze sukienki. zwykłe klasyczne czółenka.
                żadne tam fuksje itp.
                sukienka jest mała, więc jesli dodasz do niej różowy żakiecik, to będzie widać żakiecik a nie sukienkę i wtopisz się w tłum gości.

i nie zgadzam się, że sukienka jest jakoś mocno wydekoltowana. wszystko zasłania, nic wulgarnie nie eksponuje.

i masz piękną figurę.
                • hankaanka11 Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 22:03
                  > i masz piękną figurę.

To prawda. Az żal takiej figury do źle uszytej i niezgrabnej sukienki. :)
                  • shellerka Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 22:13
                    góra jest bardzo, ale to bardzo fajna, tylko ten dół robi takie niechlujne troszkę wrażenie - mógłby w ołówek się układać i mniej powinno być widoczne podwinięcie materiału - ale uznajmy, że to efekt zdjęcia
                    • razdwa.3 Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 22:35
                      Dziękuję za komlementy :) Z tym dolem może coś da się zrobić (krawcowa?) ja mam po prostu strasznie chude łydki, może dlatego to tak wygląda. Ale reasumując jak na sukienkę za kilkadziesiąt złotych chyba nie jest tak źle ;) Sukienkę zostawię, jak nie znajdę nic innego (a przy dwójce małych dzieci naprawde nie bardzo mam czas) to pójdę w tej. Bardzo podobają mi się sukienki w stylu greckim, ale większość to długie, no i nie bardzo wiem gdzie takich szukać, wszędzie bezy albo inne koła czy falbany :/
                      • shellerka o maj gad! 15.06.11, 22:45
                        masz dwójkę dzieci?!
                        idź stąd i nie denerwuj ludzi ;)

te zalinkowane tutaj przez którąś z dziewczyn są bardzo ładne.
                        • razdwa.3 Re: o maj gad! 15.06.11, 23:06
                          shellerka napisała:

> masz dwójkę dzieci?!

tak :D urodziłam w lutym ;)

> idź stąd i nie denerwuj ludzi ;)
                          >
                          dobra dobra, już spadam :P

> te zalinkowane tutaj przez którąś z dziewczyn są bardzo ładne.

ładne, ale białe. Mam mieszane uczucia, czy w białym mi wypada, z tą moją dwójką, hmm
                          No i trochę się All boję, bo a nóż z rozmiarem nie trafię i się potem będę bujać z odsyłaniem i zwrotami.
                          • kloocek Re: o maj gad! 15.06.11, 23:20

Ta pierwsza sukienka jest też dostępna w kolorze ecru np :) i zgadza się, niestety lub stety;) są z allegro;)
                      • hankaanka11 Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 22:57
                        Nie szukaj winy w swoich łydkach, są ok:)
                        Sukienka ma faktycznie trochę dziwny dół, tak jak pisała Shellerka - chyba jest tam miejsce na wystający brzuch, którego na szczęscie Ty nie masz :)))
                        Mimo to, na Tobie wygląda sto razy lepiej, niż na wieszaku :)
                        • 184l Re: moje zdjęcia w sukience 15.06.11, 23:42
                          Sukienka mimo ze skromna jest elegancka . Toczek na glowe z woalka doda jej szyku.
                          Mnie pomysl z kolorowym zakietem ( koniecznie krotki i dopasowany) podoba sie.
                          Widocznie mam podobny gust do autorki watku. Lubie takie niebanalne , ale skromne zestawienia.
              • dakota77 Re: moje zdjęcia w sukience 16.06.11, 07:34
                O, sukienka na tobie wyglada o wiele lepiej niz na pierwszym pokazanym tu zdjeciu:). Bardzo ci w niej ladnie:)
              • martalis30 Re: moje zdjęcia w sukience 16.06.11, 09:01
                sukienka wygląda na tobie dużo lepiej niż na wieszaku, może ten nieciekawy dół to znów wina zdjęcia? Na pewno trzeba sukienkę bardzo dobrze wyprasować, kolorowe dodatki to niezbyt ciekawy pomysł, raczej coś w kolorystyce sukienki," idąc w motywy ślubne".Ogólnie zdania o sukience nie zmieniam i zwłaszcza przy takiej ładnej figurze prosi się o jakąś bardziej wyszukaną kreację. zajrzyj do Mango mają przecenę -50%, czasem można znaleźć tam coś ciekawego.
      • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 16.06.11, 16:04
        powiem Ci, że ja brałam ślub kościelny w krótkiej, ale była bardziej "ślubna". oto ona:fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2049403,2,3,mY4H8qZWbmhxbSQdLB.html
        • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 16.06.11, 16:49
          jestem_73 napisała:

> powiem Ci, że ja brałam ślub kościelny w krótkiej, ale była bardziej "ślubna". oto ona: href="fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2049403,2,3,mY4H8qZWbmhxbSQdLB.html" target="_blank"
          rel="nofollow">fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2049403,2,3,mY4H8qZWbmhxbSQdLB.html

bardzo ładna. na żywo tez sie tak dobrze prezentuje jak na foto? dużo za nia płaciłas?
          • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 11:59
            to jest kolekcja Apartu chyba sprzed dwóch lat, obecnie pokazuje się na all... nie pamiętam ile moja kosztowała, ale ok. 300 - 400 zł, teraz mogą być tańsze. real foto mogę wyszperać i przesłać na maila:)
            • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 13:19
              jestem_73 napisała:

> to jest kolekcja Apartu chyba sprzed dwóch lat, obecnie pokazuje się na all...
              > nie pamiętam ile moja kosztowała, ale ok. 300 - 400 zł, teraz mogą być tańsze.
              > real foto mogę wyszperać i przesłać na maila:)

Wyczytałam ze te sukienki byly spredawane w jakims katalogu wysylkowym, a z tego co mi wiadomo ubrania z takich katalgow czesto jakościowo zostawiają wiele do życzenia, więc będe wdzięczna za fotki sukienki. Jak uda ci się znaleźć wyślij prosze na gazetowego :)
              • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 15:07
                zdjęcia mam, ale chyba nie masz konta gazetowego?
                • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 16:18
                  jestem_73 napisała:

> zdjęcia mam, ale chyba nie masz konta gazetowego?

faktycznie nie było aktywne, ale juz jest :) Z góry dzięki
                  • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 16:23
                    www.apart-fashion.fr/mode-femme/tenues-habillees/tenues_habillees.html#&&/wEXAQUEUGFnZQUBM1P0Ow/U2wuwbFZA6RFrRfoDKV58
                    • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 16:50
                      ja też dziękuję za link, mam słabość do tej firmy:)
                  • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 16:54
                    chyba nie jest aktywne:(
                    • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 17:42
                      jestem_73 napisała:

> chyba nie jest aktywne:(

do poczty loguję się normalnie :/ hmm wyślij na razdwa.3@gazeta.pl
                      • jestem_73 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 19:34
                        wysłane:)
                        • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 20:44
                          Dzięki, suknia prezentuje się naprawdę bardzo ladnie :)
                          Juz odpowiedzialam Ci na maila.
        • sofitell Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 16.06.11, 19:11
          No właśnie, to jest to!
          • sabriel Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 16.06.11, 20:38
            Sukienka bardzo skromna, dobra dla gościa, ale nie dla panny młodej.
      • aniabos Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 02:07
        Po pierwsze zazdroszcze takiej figury i to zaraz po dzieciach. Sukienka nie oddaje zalet Twojej figury, ale strasznej tragedii nie ma. Jest prosta, w zamysle elegancka, nie za bardzo wydekoltowana. Pisze "w zamysle", bo niestety nie uklada sie dobrze na brzuchu i to jest jej zasadnicza wada. Jesli mozesz z tym zyc, to oczywiscie ladne i eleganckie dodatki beda bardzo wazne. Pomysl z woalka uwazam za fajny, bukiet musi byc "mocny" i nowoczesny, bo tu nie beda pasowac delikatne, romantyczne "polne" kwiatki, pomysl raczej o orchideach itp. No i oczywiscie buty, ladne klasyczne czolenka.
        A gdybys miala czas, energie i pieniadze na rozejrzenie sie za lepsza kiecka, to moglaby byc podobna do tej, tylko zeby lepiej lezala. Bo nie wiem, czy tu krawcowa pomoze, chyba nie byloby proste usuniecie tego nadmiaru materialu.
        A lydki masz w porzadku, nie wyszukuj w sobie wad.
      • monikaa13 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 17:47
        Niestety ja chyba z tych tradycjonalistek jestem i według mnie absolutnie się nie nadaje tzn. nadawać się może i nadaje ale według mnie jest poprostu za zwykła, prosta, nie ciekawa, zwyczajna, pospolita, nudna.

Ja n aślubie chciałabym wyglądać inaczej, wyjątkowo, oryginalnie a tu może się okazać, że trzy kolejne panie mają taką samą sukienkę tylko jedna różową, jedna czarną, a kolejna w brązie...no i ty biała.

Jestem zdecydowanie na nie.

Jestem na nie jeżeli chodzi o długość jak i o krój. Jeżeli ma być krótka to niech będzie chociaż ślubna, a nie codzienna.
      • ofelia1982 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 18:22
        Jestem jak najbardziej za krótkimi sukniami ślubnymi, ale Twoją suknię bez problemu mógłby założyć gość na Twoim ślubie i byłoby to akceptowalne. Ona jest za skromna, za mało efektowna..nie mówię tu o jakichś barokowych pasach czy tonie ozdób, ale jest tyle pięknych fasonów krótkich sukien ślubnych...
        Dla przykładu:

Jeden

Dwa

Trzy

Cztery

Pięć

Sześć

Siedem

Ale skoro już zdecydowałaś, to na pewno jakieś kontrastowe dodatki i buty. tylko juz nie satynowe, za duzo radosci. I dobry pomysł z toczkiem i woalką - to będzie wyróżniac Cie jako PM.

Takie buty

Lub takie

Taki toczek

Lub taki
        • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 20:16
          uzupelnienie sukienki (+ toczek z woalka) + buty na wysokim obcesie w kolorze wdzianka
          www.asos.fr/Asos/Asos-Embroidered-Shoulder-Kimono-Jacket/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1573615&cid=2623&sh=0&pge=1&pgesize=20&sort=-1&clr=Rust
          • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 20:48
            Te stroiki/toczki to super pomysł - dzięki !!
            Z obcasami będzie gorzej - mój M jest niewiele wyży ode mnie i nie noszę obcasów, co za tym idzie, chyba bym się zabiła jakbym włożyła tak wysokie jak wkleiła ofelia1982.

Za to powoli przekonuję się do sukienki Apartu ;)
            • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 22:48
              Tylko trudno bedzie z zakupem sukienki w Apart , bo maja tylko male rozmiary 34 i 36. Z tym , ze ja mam ta wiadomosc z franuskiej strony Apartu. Moze gdzies indziej na swiecie maja Twoj rozmiar-domyslam sie ze 38. Bardzo ladne buty na niewielkim obcasie dostaniesz u Minellego
              www.minelli.fr/femme/chaussures/escarpins/mule-la-mull
              • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 17.06.11, 23:40
                A moze taki dodatek z Yoox
                www1.yoox.com/item.asp/YOOX/HOPE/dept/women/tskay/2FA4E164/rr/1/cod10/41197250PN/sts/sr_w
                www1.yoox.com/item.asp/YOOX/TOY+G./dept/women/tskay/2FA4E164/rr/1/cod10/41204479LN/sts/sr
                www1.yoox.com/item.asp/YOOX/OKY+COKY/dept/women/tskay/2FA4E164/rr/1/cod10/41214375WN/sts/sr_women80/abt/release95
          • nie-tak Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 18.06.11, 01:32
            Żaden toczek ani woalka, tylko wyczarować piękną ciekawa fryzurę i upiąć ciekawy kwiat w włosy.
            Buty normalne elegancko-skromne czółenka w kolorze sukienki albo w kolorze kwiatka w włosach.
            Bukiet skromny mały podpasowany pod kwiat w włosach. Trochę świeżości jak i oryginalności własnego pomysłu a nie toczki czy woalki. Toczki i woalki kosztują a tu widać dziewczyna przy dwojgu dzieci liczy się z kasa, przecież powinno być to zrozumiałe dla każdego.
            • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 18.06.11, 09:19
              Dziękuję za wszystkie pomysły :) Faktycznie toczki na all dość drogie - niektóre droższe niż sukienka, ale może sama sobie zrobię (byle tylko znaleźć czas) na wzór czegoś z internetu :)
              Decyzję podjęłam taką, że póki co sukienkę mam, poproszę tylko mamę by zwęziła ją na dole by powstał fason ołówkowy, dokupię jakieś fajne dodatki - może jakieś propozycje bizuterii? Jeśli w międzyczasie uda mi się znaleźć sukienkę Apartu w moim rozmiarze i w przystępnej cenie to myślę że się zdecyduję - jeszcze to przemyslę :)
              • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 18.06.11, 11:01
                Toczek-lezka za 59 zlotych. Toczka sama nie rob-do tego trzeba byc modniarka
                www.restyle.pl/product-pol-173-Toczek-z-woalka-bialy-lezka-slubny-slub-welon.html
              • nie-tak Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 17:16
                Nie trzeba wydawać tysięcy złotych, można tanio ale elegancko obrać się do ślubu.
                www.amazon.de/Astrapahl-Knielanges-Braut-Abend-Cocktailkleid/dp/B001MWX3KO/ref=pd_sim_sbs_a_43
                www.amazon.de/Envie-Paris-Abendkleid-Ballkleid-2-teilig/dp/B004OZ120E/ref=pd_sim_sbs_a_27
                www.amazon.de/Envie-Paris-Abendkleid-Ballkleid-1-teilig/dp/B004M3I0BC/ref=pd_sim_sbs_a_22
                www.amazon.de/Astrapahl-Vielseitiges-Braut-Abendkleid-Farbe/dp/B002XZK3JI/ref=pd_sim_sbs_a_11
                www.amazon.de/CRUSZ-Zweiteiliges-Abendkleid-Taft-Wei%C3%9F/dp/B004EEX28K/ref=pd_sim_sbs_a_1
                www.amazon.de/Envie-Paris-Abendkleid-1-teilig-Weiss/dp/B004Y12W1G/ref=pd_sim_sbs_a_47
                www.amazon.de/Envie-Paris-TANJA-Abendkleid-2-teilig/dp/B004L4Q3IY/ref=pd_sim_sbs_a_50
                www.amazon.de/dp/B002DUMUVW/ref=asc_df_B002DUMUVW3115338?smid=A1M7H2CIGQDAW6&tag=lz-mode-21&linkCode=asn&creative=22506&creativeASIN=B002DUMUVW
                de.shopping.com/brautkleid/N90SNDk1Zp9r18EFV9-O0Q==/info
                www.brautkleidonlineshop.de/kurzes-brautkleider-c-37.html?page=3&sort=20a
                www.baur.de/brautmode/mode-fuer-die-braut/hochzeitsshop/shopping/damenmode/shop-sh6211802/ob-Std_MinPrice/versand/baur-de;sid=Mb3SHi7iBtjZHmMfrdxod0Lo7W69VrsbMgcDV83-M4lvUBFXgY3GHOMgJmfXOw==
                http://www.universal.at/brautmode/mode-fuer-die-braut/hochzeitsshop/shopping/damen-mode/shop-sh13699158/ob-Std_MinPrice/versand/universal-at;sid=BzFABqvz8zxCBuYNFnP8b8f5cB98-j4KBItakAH5y_udaoT5Y2dUBGYxGv-aaA==?specialtype=hochzeitsshop
                Możesz sobie tez wylicytować tanio jak ci się uda suknie do ślubu.
                http://kleidung.shop.ebay.de/Kleidung-Accessoires-/11450/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A6%257C72%253A5023&rt=nc&_nkw=brautkleid&_nkwusc=brautkleer&_rusck=1&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=1&_sc=1
                • eirenne Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 21.06.11, 17:22
                  Rany, pokazujesz tragedię za tragedią...
          • tralalumpek Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 10:07
            184l napisała:

> uzupelnienie sukienki (+ toczek z woalka) + buty na wysokim obcesie w kolorze w
            > dzianka
            > rel="nofollow">www.asos.fr/Asos/Asos-Embroidered-Shoulder-Kimono-Jacket/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1573615&cid=2623&sh=0&pge=1&pgesize=20&sort=-1&clr=Rust

ty dziewczyno moze juz przestan doradzac z toczyczkiem i woaleczka i wdzianeczkiem.....
            • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 12:40
              toczyczek , woaleczke i wdzianeczko to ty sobie.... a potem naucz sie podstawowych zasad grzecznosci bo ci tego najbardziej brakuje
              • tralalumpek Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 21:51
                ok, rzecz tylko w tym ze na forum moda gust i pojecie o modzie , tudziez pojecie o zestawianiu garderoby jest wazne a nie twoje filozofie na temat 'podstaw zasad grzecznosci'
                ty niestety ani o modzie, ani o dobrym smaku pojecia nie masz wiec daj sobie z tym forum spokoj i poplyn na forum o dobrych manierach
      • frog1 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 18.06.11, 18:43
        Sukienka ładna, mnie to marszczenie na brzuchu nie razi, wygląda, jakby tak miało być.

Moim zdaniem pasują proste buty w kolorze sukienki,
        komplet biżuterii z kryształków w takim stylu:
        www.vowstory.com/1625-3526-category/set-de-bijoux-collier-cristal-boucles-d-oreilles-pzh002-robe-de-mariee-robe-de-mariage.jpg
        duży bukiet z długimi łodygami np.
        magazine.zankyou.com/am/wp-content/uploads/2010/12/ramo-de-novia-azul.jpg
        toczek jakoś mi się nie widzi do sukni bez rękawów, lepszy krótki welon albo nic
        • razdwa.3 Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 09:49
          frog1 napisała:

> Sukienka ładna, mnie to marszczenie na brzuchu nie razi, wygląda, jakby tak mia
          > ło być.

Bo ono jest specjalnie :) Widać to na pierwszym zdjęciu gdzie sukienka wisi na wieszaku.
          Bardzo podoba mi się komplet biżuterii, który zaproponowałaś :)
        • 184l Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 18:33
          a moze tak:
          img.alibaba.com/photo/259169135/LV267_bridal_veil_elegant_veil_Elegant_Bridal_Hat_with_Bird_Cage_Face_Veil.jpg
      • nie-tak Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 19.06.11, 19:31
        Krotka z Apart rozmiar / Große 40
        cgi.ebay.de/Hochzeitskleid-Jersey-creme-Gr-40-neu-/380327059049?pt=Brautkleider&hash=item588d425e69
        cgi.ebay.de/S-C-130-APART-Brautkleid-Kleid-Empire-Stil-creme-Gr-40-/310324591200?pt=Brautkleider&hash=item4840c97a60
        cgi.ebay.de/APART-Susses-Brautkleid-Hochzeitskleid-champagner-40-/110683971799?pt=Brautkleider&hash=item19c54760d7
        cgi.ebay.de/Hochzeitsrock-creme-APART-Gr-40-/130514549102?pt=Brautkleider&hash=item1e6345f96e
        Aukcja kończy się 21. Jun./czerwca 2011 o godzinie 20:59:03 MESZ)
        cgi.ebay.de/APART-Brautkleid-Plissee-Kleid-creme-Gr-40-Neu-/140564573067?pt=Brautkleider&hash=item20ba4d2b8b

• ookaa Re: Krótka sukienka do ślubu kościelnego - oceńci 21.06.11, 08:13
        Ta sukienka lepiej wygląda z przodu. Z tyłu niestety znacznie gorzej. Jest zbyt szeroka w okolicy pach. Jeszcze gorzej jest z jej dołem, który jest zbyt obszerny i ma skopane zaszewki (spójrz, co się dzieje na pośladkach). Tył sukni ślubnej jest b. ważny, bo goście w czasie ceremonii właśnie tył widzą. Sukienka jest moim zdaniem trochę za skromna na taką uroczystość. Bardzo mi się podoba sukienka pokazana przez jestem 73. Myślę, że byłoby Ci w niej świetnie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka