Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

styl klubowy

14.05.04, 09:28
    Moj nowy chlopak -mlodszy wiec moze dlatego- zarzucil mi, iz ubieram sie
    zupelnie nieklubowo. Zatem pomocy. Jakie jest to klubowe ubieranie? Jakie
    buty sa klubowe? Jaki to styl? Jakie firmy? Prosze o przyklady. Ostatnio
    weszlam do "mlodziezowego" sklepu, kupilam kilka laszkow, ubralam sie .... i
    okazalo sie ze wygladam housowo... a nie klubowo. Kicha! Ma ktos jakis pomysl?
    Obserwuj wątek
      • blinski Re: styl klubowy 14.05.04, 09:36
        co to za jakaś bezczelna prowokacja? czegoś tak głupiego tu jeszcze nie było..
        to naprawdę nie wygląda na poważnie zadane pytanie.

--

- wiesz co, po wysłuchaniu twojej argumentacji
        dochodzę do wniosku, że ty jednak udajesz.
        - taa, niby kogo!?
        - homo sapiens.
        - sam jesteś pedał!
      • Gość: akasha Re: styl klubowy IP: *.net.autocom.pl 14.05.04, 09:37
        proponuje trendowo sie zdizajnowac w sabotagu i dieselu.....ale czy NA PEWNO
        musisz sie ubierac tak jak Ci sugeruje Twoj nowy chlopak? czy czasem nie jest
        tak, ze sie akceptuje druga osobe, taka jaka jest (przynajmniej mniej wiecej)?
        • blinski Re: styl klubowy 14.05.04, 09:52
          akasha, nie daj się wkręcić:)! kto zadawałby na poważnie takie pytania?
          kto miałby na serio problem w odróżnianiu 'house'owego' od 'klubowego'?
          naprawdę..

--

- taa, niby kogo!?
          - homo sapiens.
          - sam jesteś pedał!
          • Gość: akasha Re: styl klubowy IP: *.net.autocom.pl 14.05.04, 09:58
            no chyba juz za pozno:) i sie dalam. A przeciez powinna mi sie zaswiecic
            czerwona lampka : MARNA PROWOKACJA :))
          • xencia Re: styl klubowy 14.05.04, 09:59
            a tu jez jest bezczelnosc.
            "na serio " to ludzie maja inne problemy. Rozumiem ze wg ciebie na forum sa
            osoby ktore wszystko wiedza i wszytkie trandy znaja? Taki banal jak odroznianie
            stylow to jest malo powazne problem?
            Skoro tak to dla kogo jest to forum? Dla osob ktore sa guru w sprawie mody?
            "naprawde..." uwazam ze z takimi uwagami nie nalezalo sie w ogole odzywac, bo
            to jest bezczelnosc. Nie chcesz udzielic sensownej wypowiedzi wiec siedz cicho
            zamiast krytykowac innych.
            Natomiast chetnych do pomocy prosze o odpowiedzi.
            • blinski Re: styl klubowy 14.05.04, 10:16
              no nie, ja chyba też dam się wkręcić:))..
              nie chodziło mi o to, że uważam że jesteś głupia, bo nie umiesz rozróżnić
              jakichś trendów, źle mnie zrozumiałaś.
              twój problem jest tak głupi i sztuczny, że wygląda na perfidną prowokację -
              więc wcale nie czuję się winny że tak zareagowałem; chyba nikt nie lubi jak
              ktoś próbuje go wkręcać;)?
              o ile mi wiadomo styl klubowy jest tak trudny jednoznacznie do zdefiniowania,
              że nie ma sensu o to pytać (ok, tego mogłaś nie wiedzieć); natomiast może ktoś
              mądrzejszy odpowie również i mi, co to takiego styl 'house'owy'? jak dla mnie
              keine anung..
              chodziło mi też o to, że nie wydało mi się prawdziwym, iż (nie lubię tego słowa
              ale czasem jest konieczne:)) nie było ci wstyd bez najmniejszej refleksji
              spełniać idiotyczne zachcianki swojego kolesia, który btw ma chyba zdrowo
              nasrane w bańce żeby stawiać ci takie z dupy żądania:)).
              o!:))
              pozd. i nie obraź się za ten umiarkowanie-ostry najazd;), to dla twojego
              dobra;)))))

--

- taa, niby kogo!?
              - homo sapiens.
              - sam jesteś pedał!
              • xencia Re: styl klubowy 14.05.04, 10:27
                Ok, fajnie ze odpowiedziales bo juz sie naprawde obrazilam.
                Co do stylow: moze zaczne ze jestem ze Szczecina gdzie dzieja sie naparwde
                dziwne rzeczy: miesza sie styl zza niemieckiej granicy (czy ktos zna bijace
                popularnosc przed laty i nadal widoczne <o zgrozo> zelazka?) z naszymi polskimi
                aspiracjami bycia trandy.
                Sama nie wiem co to styl housowy, dlatego zdziwilam sie jak pewna pani mnie tak
                nazwala. Robilam zakupy w nowym sklepie CROPP (filia Reserva tylko ze adresowana
                do malolatow)- spodnica do kolan plocienna i czarna koszulka.
                Co do stylu klubowego,hmm. Tutaj dosc rozwinieta jest scena elektro i zauwazylam
                ze w modzie sa sportowe buty w stylu pumy. Zastanawiam sie nad butami BATA z
                rzepami (sztandarowy model). TYlko czy musza byc koniecznie biale? Zauwazylam
                teraz wszystkie dodatki sa biale- sztuczne wstretne torebki ("skora ekologiczna"
                - kicha. Naprawde klasowe sa ze skory).
                Co do butow z czubami. Bylam przekonana ze w tym roku wyjda z mody. A tu nadal
                sie utrzymuja? A co ma zrobic dziewczyna ktora ma rozmiar buta 40 i nalozy
                czuby? Wyglada jak w kozakach.
                Co do chlopaka, to torszke byla to prowokacja. Co prawda taki tekst od niego
                slyszalam, ale ten "wsytylizowany na maxa" chlopak juz nie chodzi obok mojego
                boku. Ale ciekawosc zostala!
                Zatem co jest hiper-klubowe?
                • blinski Re: styl klubowy 14.05.04, 14:35
                  ok, w takim razie przepraszam że posądziłem cię o brak charakteru i bycie
                  trzymaną pod pantoflem (tyle że męskim:)) tylko radzę z dobrego serca:) - nie
                  rób więcej takich prowokacji, bo jeśli nie ja, to skopałoby ci tyłek wyzwolone
                  spod męskiej dominacji forumowiczki (które zresztą najczęściej w tym popieram;))

o sławnych szczecińskich 'żelazkach' już tu parę razy słyszałem;) w warszawie
                  jest głównie popularna u mniejszości wietnamskiej:)
                  a co do tego stylu 'klubowego'..
                  buty pumy popularne są chyba w każdym mieście polski, niezależnie od
                  dominującej sceny muzyki klubowej (oraz od tego czy noszący w ogóle jej
                  słucha), oczywiście najbardziej model avanti (małe nawiązanie do strony forum:)
                  osobiście mi się bardzo podoba, gdyby tylko nie był taki oklepany..) - nie wiem
                  czy są kolory w którym go nie robią, więc nie musiałby być biały:). ja mam np.
                  pumy roma, a z innych pumy podobają mi się modele 'bagietek':), tzn. speedcaty
                  (najłatwiej dostać chyba zamszowe wiśniowe z pomarańczowym floresem pumy). co
                  do 'bagietkowych butów' (popularnych również w wersjach rzepowych - o których
                  myślałaś zapewne - bądź wsuwanych, z elastycznym paskiem 'zet' lub bez), to
                  widziałem fajne u diverse'a, niektóre inne marki odzieżowe nie mające
                  dotychczas w ofercie butów również zaczęły je robić.
                  nawet u badziewskiego z natury deichmanna można czasem przyoczyć fajne tego
                  typu, tyle że na ogół właśnie białe (choć ja osobiście do białych skórkowanych
                  nic nie mam - najbardziej lubię je lub czarne zamszowe).
                  co do reszty ubrania damskiego w stylu klubowym mało mogę powiedzieć, bo nie
                  przepadam. jedyne co mi odpowiada z tego to obcisły t-shirt lub koszulka na
                  ramiączka z jakimiś śmiesznymi napisami czy grafikami nałożona na również
                  obcisłą gładką bluzkę z długimi rękawami, kolorowe brezentowe paski, i czasem,
                  choć rzadko spodnie z wszytymi różnymi badziewami typu troczki, sprzączki itp.
                  podkolanówki czy getry w kolorowe poziome paski też mogę polubić.
                  te przykłady które przytoczyłem nie dotyczą raczej (tak mi się wydaje
                  przynajmniej, ekspertem nie jestem) sceny elektro, tylko zwykłych trendziackich
                  (albo i mniej) klubików (gdzie mnie się nigdy nie spotka:)).
                  a tak właściwie czy nie lepiej jest się ubrać po swojemu, nawet jeśli miałoby
                  się być out:)?
                  pozd.

--

- taa, niby kogo!?
                  - homo sapiens.
                  - sam jesteś pedał!
        • xencia Re: styl klubowy 14.05.04, 10:02
          Nie nie musze sie tak ubierac. Ale zaciekawilo mnie to jego "klubowanie" i chce
          sie dowiedziec konkretnie co i jak aby nie strzelac gaf.
          Co do akcpetacji drugiej osoby masz zupelnie racje!
          • eirenne Re: styl klubowy 14.05.04, 10:29
            :-))) ja tez jestem ciekawa, jaki to jest styl klubowy, bo nie mam zielonego
            pojecia:-) tudzież jaki jest styl "house'owy", bo tez nie wiem (taki buraczek
            ze mnie) Pytam poważnie, ale z czystej ciekawości:-)))
      • envi Re: styl klubowy 14.05.04, 12:21
        a może zapytaj twojego żigolaka jak sobie wyobraża styl klubowy i idźcie razem
        na zakupy.a swoją drogą to ile masz lat.piszesz ze nie jestes na topie i ze
        twoj żigolo chce abys wyglądala jak laska z klubu,podejrzewam wiec ze on ma 20
        a ty 40.dlatego klubowego stylu racze nie polecam.
      • Gość: Miska Re: styl klubowy IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 00:31
        dowiedz sie czy styl klubowy dopuszcza chłopaka...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka