Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Suknia dla chudych

02.08.11, 13:37
    Witam! Jestem bardzo chuda ( 165 cm, 47 kilo). Jaka suknie mam ubrać na wesele kolezanki?? Do tego mam strasznie szzcupłe nogi, zwłaszcza łydki;/ Myślałam o balowej długiej ale wszyscy mówią, że nie pasuje taka bo teraz w takich nie chodzą.
    Obserwuj wątek
      • martalis30 Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 13:45
        jaką masz figurę? balowa na wesele odpada.
        • batutka Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 14:03
          Ania Rubik się nie wstydzi swojej chudości, to Ty też nie masz czego ;-)
          poza tym nie jesteś wysoka, a w przypadku osób chudych wysoki wzrost nie jest atutem (moim zdaniem)
          a uda masz też bardzo chude? bo skoro nie, to wyeksponuj je (oczywiście z umiarem ;-)), to będziesz zwracać uwagę na swoje zgrabne uda, a nie łydki
          • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 15:59
            Właśnie uda też mam chude. Więc krótka odpada a do kolan to i tak łydki będą widoczne:( I co teraz? Balowa na wesele nie pasuje? To gdzie pasuje balowa jak nie na wesele?
            • nexstartelescope Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 16:44
              Przecież długie sukienki są bardzo różne, "długa" nie musi od razu oznaczać "balowa". Np. któraś z tych moim zdaniem na wesele by się nadała, wcale nie są sztywne ani pretensjonalne:

www.houseoffraser.co.uk/Phase+Eight+Shona+maxi+dress/150682413,default,pd.html
              www.houseoffraser.co.uk/Planet+Jersey+maxi+dress/150812301,default,pd.html
              www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_54510+201491693_-1?breadcrumb=Home~Women~Dresses
              oczywiście to tylko przykłady, pierwsze z brzegu, ale sukienek w tym stylu jest naprawdę sporo, powinnaś bez problemu znaleźć coś dla siebie.
              • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 17:06
                Ale ja już mam suknie kupiłam jakiś czas temu i miałam ją tylko raz. I ona jest balowa tzn dłuda, szeroka itd.
      • martalis30 Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 17:39
        balowa nadaje się na bal, ale czy Twoja jest rzeczywiście balowa? pokaż fotkę własnej lub podobnej. Nie każda długa i szeroka suknia jet od razu balowa.
      • dixi Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 18:05
        akurat modele zalinkowane dwa posty wyżej moim zdaniem najbardziej pasują dla osób o pełniejszych kształtach - na chudzielcu zawisną jak na wieszaku ;)
        dałabym sobi e spokój z ukrywaniem łydek, a spróbowała wyeksponować atuty ;) może coś z tego Cię zainspiruje - na modelkach z chudymi nóżkami nie wyglądają źle:

www.asos.com/Coast/Coast-Irah-Side-Drape-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1679775&cid=8799&sh=0&pge=4&pgesize=20&sort=-1&clr=Ivory
        www.asos.com/ASOS/ASOS-Midi-Fit-Flare-Dress-with-Basqued-Waist/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1647515&cid=8799&sh=0&pge=7&pgesize=20&sort=-1&clr=Red+clay
        www.asos.com/ASOS/ASOS-Ponti-Fit-and-Flare-Dress-with-Boat-Neck/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1590457&cid=8799&sh=0&pge=7&pgesize=20&sort=-1&clr=Orange
        www.asos.com/ASOS/ASOS-One-Shoulder-Dress-with-Corsage/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1596454&cid=8799&sh=0&pge=7&pgesize=20&sort=-1&clr=Lime
      • thisisspartaaa Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 18:24
        długa sukienka nie musi być balowa. wybierz taką, która niezbyt przylega do ciała, jest odcinana pod biustem i dalej się rozszerza jak np ta: numer jeden (oczywiście nie taki dekolt...)
        lub ta: numer dwa
        stawiaj na jasne kolory, warstwy (sukienka z podszewką doda trochę centymetrów) i zwiewne materiały. unikaj dużych dekoltów i wycięć.
        • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 19:44
          moda.allegro.pl/suknia-suknie-wieczorowe-balowe-sukienki-slubne-i1722090816.html
          Tak mneij więcej wygląda moj suknia. Jest bordowa. Tylko nei wiem czy na wesele pasuje, dużo osób mówi mi że teraz tak nei chodzą...
          • simm-ona Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 21:24
            Mają rację, będziesz bardzo dziwnie wyglądała w tej sukience.
          • batutka Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 22:23
            psotkaaa napisała:

> moda.allegro.pl/suknia-suknie-wieczorowe-balowe-sukienki-slubne-i1722090816.html
            > Tak mneij więcej wygląda moj suknia. Jest bordowa. Tylko nei wiem czy na wesele
            > pasuje, dużo osób mówi mi że teraz tak nei chodzą...

błagam Cię - powiedz mi,że to żart
          • thisisspartaaa Re: Suknia dla niewidomych 02.08.11, 22:44
            LOL!
        • simm-ona Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 21:23
          Szczególnie podoba mi się numer 1;-)
      • jagoda_pl Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 21:42
        O, mam dokładnie takie same gabaryty!

Ja na wesela zakładam na ogół niezbyt obcisłe, rozszerzane sukienki do kolan lub lekko za kolana (ja się swoich nóg nie wstydzę...). Nie jestem takimi kreacjami przytłoczona, a eksponuję szczupłą sylwetkę. Polecam jako inspirację blog Kasi Tusk - dziewczyna jest też z tych mniejszych;), a kolekcję sukienek ma pokaźną!
      • batutka Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 22:23
        ania_666 napisała:

> Zagraj, Warto;) Zajrzyj koniecznie;)
        > www.superpuzzle.com.pl/?t=1349

z choinki się urwałaś????
        • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 02.08.11, 22:39
          To niby po co jest tyle sukiem balowych skoro nie nosi się ich??
          • batutka Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 21:14
            psotkaaa napisała:

> To niby po co jest tyle sukiem balowych skoro nie nosi się ich??

o matko, za za dziwne myślenie - jak się komuś podoba, to nosi i dlatego dla niektórych robią takie suknie wątpliwej urody, są gusta i guściki
            robi się wiele paskudztw, ale przecież nie każdy musi to nosić
      • martalis30 Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 09:05
        taką suknię balową można nosić, jeśli ktoś chodzi na bale j.luxlux.pl/l929/f0cbbdee002bec0145ae714d/195613bi.jpg
        ta z allegro jest przykładem złego smaku i nie nadaje się do niczego, a już szczególnie na wesele jest nieodpowiednia.
        • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 09:29
          Czyli co wyśmieją mnie? Byłam lata temu w takiej na weselu i musze przyzna, że widziałam 2 inne dziewczyny w podobnych...tylko że teraz podobno już nie chodzą i tu jest problem.
          • batutka Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 21:16
            psotkaaa napisała:

> Czyli co wyśmieją mnie? Byłam lata temu w takiej na weselu i musze przyzna, że
            > widziałam 2 inne dziewczyny w podobnych...tylko że teraz podobno już nie chodz
            > ą i tu jest problem.

a powiedz szczerze - te suknie z linku podobają Ci się?
            jeśli tak, to je załóż - będziesz wyglądać beznadziejnie (moim zdaniem), ale Twój wybór
            widzę,że upierasz się,żeby założyć tę suknię, nie możesz pogodzić się z faktem,że to wyjątkowy kicz, więc zakładaj i nie patrz na nikogo
        • psotkaaa Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 09:29
          Czyli co wyśmieją mnie? Byłam lata temu w takiej na weselu i musze przyzna, że widziałam 2 inne dziewczyny w podobnych...tylko że teraz podobno już nie chodzą i tu jest problem.
          • thisisspartaaa Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 09:59
            ta sukienka jest zwyczajnie paskudna a Ty się uparłaś, że ją ubierzesz. po co założyłaś ten wątek skoro nikogo nie chcesz słuchać i się upierasz przy swoim?
            • floyd1978 Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 14:01
              Tak, ta sukienka jest na bal ...ale chyba przebierańców...

• zdziwaczalastarapanna Re: Suknia dla chudych 03.08.11, 18:48
        Ja mam 164 cm, 46 kg i nigdy nie nazwałabym siebie bardzo chudą, nawet chudą. Jestem po prostu szczupła jak większość kobiet mijanych na ulicy. Znam też sporo dziewczyn mojego wzrostu ważących mniej ode mnie. Ich również nie określiłabym mianem "chudzielców" czy "anorektyczek". Zwyczajne filigranowe panny.
        Co do stroju, to wszystkie sukienki ładnie układają się na szczupłej bądź chudej sylwetce. Nie bez powodu modelki wybiegowe są wiotkie. Ciesz się z chudych nóg. To twój ogromny atut.
        Suknia, której zdjęcie wkleiłaś IMO nie jest ładna. Materiał wygląda brzydko, a dół przypomina namiot. Ale zauważyłam, że taki fason jest popularny wśród wielu Polek. Na studniówce co druga dziewczyna miała podobną kieckę.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka