Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka

• malwan Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 02.06.14, 13:30
        zamawiałam w tym sklepie wiele razy i nigdy nie było żadnych problemów;
        pieniądze za niezrealizowane zamówienie zwrócili mi w 4 dni.
        • luksusfashion nie otrzymalam zwrotu pieniedzy za buty 30.06.14, 17:03
          Ponad tydzien czasu czekam na pieniadze , w zwiazku z czym sprawa trafi do sadu cywilnego.
          pisalam do firmy echo...
          ale spróbuj im nie zaplacic do 2 dni za buty zaraz beda wysylac upomnienia.
          odradzam
          • matinekaa Re: nie otrzymalam zwrotu pieniedzy za buty 30.06.14, 17:59
            trzeba dzwonic pisać ja po 2 tygodniach otrzymałam zwrot pieniążków , oczywiście nie mieli butów jakie chciałam i chcieli mi wlepic inne droższe ale jakos oddali kasę
      • matinekaa Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 30.06.14, 17:56
        a mnie po 3 wykonanych telefonach no chyba dwóch i mailu oddali pieniążki ale dwa tygodnie czekałam i pojechałam do normalnego sklepu, juz chyba nigdy nie kupie butów przez neta
      • raver1 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 02.07.14, 15:57
        Wszystko jest pięknie i profesjonalnie do momentu reklamacji zakupionego obuwia.Ja kupiłem trampki Pepe Jeans "industry".Trampki zaczeły rozklejać się po kilku założeniach.Po miesiącu popękała na zgięciach i zaczęła rozwarstwiać się sztuczna skóra.Materiał w środku poprzecierał się.Po niecałych 2 miesiącach trampki zaczęły zamieniać się w szmate pomimo że używałem ich głownie w samochodzie pokonując dziennie setki km.Postanowiłe reklamować ten bubel.Trampki bezpłatnie odesłałem przez paczkomat.Po regulaminowych 2 tygodniach dostałem odpowiedź że moje trampki naprawiono choć moim zdaniem nie nadawały się one do naprawy ze względu na popękania.Odebrałem paczkę i oczom nie wierze.Trampki niechlujnie "pomazane" klejem i byle jak sklejone a miejscami nawet klej już puścił. Pękniecia i przetarcia zostały a do nich dołączona opinia firmowego "rzeczoznawcy" który stwierdził że trampki były nadmiernie eksploatowane i są "przenoszone" i przez to doszło do pęknięć, rozwarstwień i rozklejenia.A to najlepsze - przetarcia wewnetrznego materiału powstały od moich za długich palców stóp.Na koniec podsumowania dowiedziałem się że w wyniku tego mam spier... ze swoimi roszczeniami a buty kleją tylko i wyłącznie ze swojej własnej woli żeby podtrzymać dobre relacje z klientem. Pierwszy raz zrobiłem tam zakupy i chyba ostatni jak narazie. Kolejne buty tak dla zasady kupiłem w Zalando.
      • wiesia1291 Re: Intershoe. - reklamacje 11.07.14, 09:29
        Ja kupiłam buty w kwietniu 2013 roku czółenka w tej firmie, miałam je raz założone bo są dość wysokie. Jakie było moje zdziwienie w lipcu 2014 roku gdy na pięcie tych butów zobaczyłam pasek na każdym z nich w innym kolorze. Buty reklamowałam ale reklamacja została odrzucona z tego względu że jest to wada widoczna w dniu zakupu, ale dlaczego nie widział jej sprzedawca bądż brakarz zakładu produkującego i jak zwykle za błędy wszystkich płaci kto tylko klient. Ja byłam przekonana że nie muszę osobiście sprawdzać je dookoła skoro mierząc je w sklepie sprzedawca stwierdził że są bardzo ładne. Ale napewno nigdy już nie kupię butów w tym sklepie skoro zaślepiony klient kupi bubel i go nie zauważy bo akurat tylko zakłada je na okazyjne wyjścia i trzeba przyznać ta nauka dość drogo kosztuje przeciętnego Kowalskiego.
        • wiesia1291 Re: Intershoe. też ostrzegam innych przed zakupami 24.08.14, 22:45
          Po przeczytaniu na temat obsługi w naszych sklepach obuwniczych gdzie obuwie np. w Intershoe kosztuje około 300 zł przeciętnie ostrzegam zwłaszcza jak ma się parę par jak ja to jest obuwie nie warte tej ceny a gwarancję trzeba 2 letnią wyrzucić do kosza bo klient jest winny że w ogóle kupił u nich buty bo tabu reklamacji jest takie widziały gały co brały a my mamy czystą kasę te 300 czy 500 złotych życzę powodzenia w załatwieniu pozytywnej reklamacji w Intershoe pozdrawiam i radzę naiwnym klientom nie dajcie się nabijać w butelkę 2 letnią gwarancją w Intershoe bo to jest fikcyjna reklama tego sklepu a klient to naiwniak jak na wstępie
      • uuulcia Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 08.09.14, 20:12
        Dołączam się. Sklep negatywnie rozpatruje oczywiste reklamacje, nie dodaje negatywnych opinii o produkcie. Chciałam ostrzec innych klientów, że buty farbują ale oczywiście nie dodali mojego wpisu. Wysyłałam 10 zł na wymianę już innych butów, oczywiście pieniędzy nie oddali bo twierdzą ze nie było. Odradzam zakupy w eobuwie.
      • cocainne Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 15.09.14, 10:50
        Ja rownież odradzam. Zamówiłam w czwartek buty dla dziecka, płaciłam payu wiec o po 10 otrzymałam od nich potwierdzenie płatności do dzis cisza wiec zadzwoniłam(zamówienia zrobione tego samego dnia w deezee i Zarze juz do mnie dotarły) i usłyszałam ze nie maja kaloszy w tym rozmiarze, bo para którą mieli jest zepsuta i czekają na dostawę od producenta (za tydzien może dłużej bedą u nich). Kompletny brak informacji, gdybym nie zadzwoniła nawet bym nie wiedziała a wydaje mi sie ze ta zepsuta para to bajka bo jak wchodzę na stronę sklepu to nadal mogę dodać ten rozmiar do koszyka.
      • bleq1971 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 12.08.15, 19:22
        ten sklep to wtopa n Maxa zamówiłem buty tommy chilfiger jest to dobra firma butów a w eobuwie otrzymałem tanią chińszczyzne!!! rozleciały mi się te buty po 2tygodniach! dałem za nie 300zł paranoja ostatni raz! te opinie które czytałem to albo niezły fart ze dostaliscie normalny produkt albo oczywiscie opinie sa pisane prze pracownika eobuwie... nie róbcie tam zakupów ludzie zgarniają nasze pieniądze i wzbogacają sie na naszej nie świadomości.
      • b-b1 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 13.08.15, 10:24
        Hilfiger nie jest super hiper firmą obuwniczą, to jest chińszczyzna,więc buty miały prawo się rozlecieć-jak każde inne, nawet te za 50zł.

• marchewkad Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 13.08.15, 17:24
        to fakt T.H robi kiepskie jakościowo buty,kupiłam japonki w salonie,po 2 tyg. urlopu farba wewnątrz się wytarła :(
      • rokafenol Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 23.09.15, 15:13
        Ten sklep to oszuści. To nie był mój pierwszy zakup u nich ale teraz kupiłam buty na prezent i dostałam je ze śladami używania, odesłałam je, a oni stwierdzili, że ich nie przyjmą bo są używane:)
      • basik754 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 15.12.15, 09:53
        Nigdy więcej. Buty kupiłam w maju, nie sprawdziłam czy pieniądze ze zwrotu wpłynęły na moje konto, po paru m-cach wyrzuciłam dowód nadania ( byłam pewna, że wszystko jest ok ). Po pół roku otrzymałam informację, ze zwrotu uznać nie mogą, gdyż zwrot otrzymali po pół roku. Ja dowodu nadania nie posiadam ale oni też nie mają nic, co mogłoby potwierdzić, kiedy oni otrzymali zwrot ( myślę, że buty, po prostu, utknęły gdzieś w ich bałaganie ).Oni są sklepem, więc buty ( piękne, czarne szpilki ) mogą bez problemu sprzedać , ja - bez utraty dużej części kasy - nie. No i k-k sklepu postanowił nie odstąpić od swojej decyzji, buty ( których nie widziałam przez 1/2 roku) mi odesłano. I gdzie tu profesjonalne i życzliwe traktowanie klienta?
      • chantelle02 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 12.02.16, 11:07
        Ciekawe ze ja wczesniej nie wpadłąm na te forum zamówilam tydzien temu buty piekne kozaczki Carinii na obcasie szpilka , cudowne szare ale jaka porazka , nie zuwazylam ze jest obcas lekko wykrzywiony dopiero po wyjsciu z domu , kolezanka zauwazyla, a wracajac na schodach masakra odpadl mi obcas !!!!!!!!!! nie polecam tych muszkieterek jak moglo sie sstac ze odpadl; obcas , czekam teraz na reklamacje buty za 360 zl pieniądze uziemione , ciekawe jak mnie potraktują , To nie mozliwe, ale mam porobione zdjecia , mam nadzieje ze zostane uczciwie załatwiona , bo taka sytuacja to absurd jakis :(((( pierwszy moj zakup tutaj
        • chantelle02 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 12.02.16, 11:08
          chcialam jeszcze dodać ze obcas nie ył wykrzywiony szedl minimalnie na skos , a odpadł mi obcas drugi :((((((((((((((((((((((
      • bassia123 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 22.02.16, 17:16
        Buty są słabe rozwalają się w niespełna 5 miesięcy, przy czym są bardzo szanowane. Reklamacja zerowa. Zastanówmy się czy warto wydać ponad 200 zł na coś co nie jest jak dawne Converse.... Gdzie podziało się dawne super CONVERSE, czy to pora na gorzkie pożegnanie i co było to nie wróci ? A może to sklep eobuwie ma swoje za pazurami w tej sprawie ? Piszcie wszystko na ten temat.
      • darla.p Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 11.04.16, 15:24
        Potwierdzam. Kupiłam buty, dostałam maila, że są gotowe do wysyłki - dostaje się maila z automatu po wpłacie - nikt nie sprawdza co mają na stanie ! Pomimo się o zwrócenia uwagi że buty nadal są dostępne nikt nic z tym nie robi. Zamrażaja pieniądze z wpłat i oddają dopiero po napisaniu maila z prośbą o ich zwrot, wcześniej nikt się nie kontaktuje. Jako rekompensatę proponują śmieszne promocje 10% a aktualne zniżki są o wiele wyższe. Zero kompetencji, próby zadośćuczynienia i bardzo utrudniony kontakt, konsultantka dała znać że butów nie ma i już więcej się nie odezwała co dalej z moimi pieniędzmi czy oferta rozwiązania problemu. Zdecydowanie nie polecam. Jak się okazuje większości oferowanych butów, szczególnie w promocji nie dostaniecie.
      • anetta.530 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 19.04.16, 22:47
        Ja ocenię ich jednym słowem: oszuści !!!!
        Kupiłam 2 pary obuwia dla córki ( 2 rozmiary bo wprowadzili mnie w błąd co do długości wkładki) i ok, zwrot pieniędzy miał być za 1-2 dnia, a ja czekam już 10 i nie zapowiada się , żeby szybko oddali .
        Bezczelnie twierdzą , że otrzymali zwrot 15 kwietnia ( nawet gdyby to są już po terminie) , a ja mam potwierdzenie z DHL że odebrali 8 kwietnia. Jak do jutra nie oddadzą pieniędzy to wystosują mega pismo do Rzecznika Praw Konsumenta, przyda im się kontrola - co to , darmowy kredyt??? Chwilówka?
        • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 01.06.16, 21:10
          W Zalando tez różnie bywa że zwrotem pieniędzy. Ja się nie piekle bo co za różnica kiedy całość zakupow jest prosta. To moje kolejne zakupy a asortyment cena i łatwość wyszukiwania modeli jest OK
      • tola344 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 21.04.16, 11:52
        masakra to co tu czytam, na szczęście nie spotkałam się z takimi sytuacjami kupując buty przez internet, ale fakt że u nich nic nie kupowałam jeszcze, najcześciej zamawiam w sklepie markoweobuwie i jak na ta chwilę wszystko jest super, tak więc polecam jako alternatywę;-)
      • tusia2006 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 12.05.16, 18:25
        Witam ,niestety mam to samo doświadczenie! obsługa z "łapanki"odpisują grzecznie na maile ale nie odpowiadają na pytania.Telefonu nie odbiera od 3 dni nikt!!! dzwoniłam na 2 podane na stronie numery ,plus infolinię! Mają klienta ,i nie będą się już zajmować jego problemami!
        Wielokrotnie kupowałam rzeczy przez internet ale z takim zachowaniem spotykam się po raz pierwszy i mam nadzieję ostatni.Zdecydowanie nie polecam tej strony!!!
      • anita899 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 12.05.16, 20:10
        Ja tam zamawiałam dwie pary butów, jedną od razu zwróciłam (zwrot za darmo kurierem). Wypełniłam formularz zwrotu na stronie (mam założone konto) i szybko zwrócili mi pieniądze, bez upominania się. Żadnych problemów na szczęście nie miałam ;)
      • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 26.06.16, 13:02
        Przecież te same marki w sklepie stacjonarnym kosztują tyle samo co eobuwie. Zawsze placi sie za dobrą jakość marki. A ty proponujesz tandete, buty na jeden sezon
      • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 26.06.16, 13:04
        I weź nie śmiesz ze czeka się długo na dostawę
        • hogata6505 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 02.07.17, 13:39
          Na dostawę może nie ale ja czekam na odesłane do reklamacji buty już 47 dni!!! Buty były ubrane trzy razy i się zaczęły rozlatywać, drugie notabene tej samej marki Tommy Hilfiger kupione w tym samym czasie, jedne i drugie po bagatela 370 zł też się już rozklejają a od zakupu mija trzeci miesiąc. Ale jak odeślę drugie i mam czekać kolejne półtora miesiąca albo więcej bo wcześniejsze jeszcze nie dotarły to serdeczne dzięki. A tak nawiasem to zastanawiające jest to czy to oryginalne buty? Bo żeby jedne po trzech tygodniach a drugie po trzech miesiącach się rozlatywały to mi nie wygląda na Tommy Hilfigera, chyba że marka całkiem zeszła na psy!!
      • 9agatka Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 27.06.16, 10:41
        A to nie miałam pojęcia, że tak postępują. Koleżanka tam zamawia i nigdy się nie skarżyła.
        • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 27.06.16, 12:03
          W czytaj się jakie problemy tych osób bo jest cały przekrój od słabych marek (ze niby sklep fałszywe buty sprzedaje?) po za wysokie ceny az do czekania na zwrot.
          Pisałam wyżej ze mnie Zalando tez opóźnia się ze zwrotem pieniędzy prawie 2 tyg. ale zwrócili i nadal tam kupuję
      • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 27.06.16, 20:26
        I aż nicka założyłas żeby napisać o tym sklepie? Sprawdziam tusia2006 tez nieśmiała duszyczka
      • kasik_1972 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 15.09.16, 23:55
        Postanowiła opowiedzieć również swoją jedyną i ostatnią przygodę ze klepem eobuwie. 25.05.2016r. zakupiłam sandały i to nie takie tanie. Dostałam maila, że przesyłka opóźni się i jak odpisałam, że w takim razie rezygnuję z zakupu to na drugi dzień miałam je już u siebie w domu. I za to plus dla nich (jedyny). Po otrzymaniu przesyłki przez ok. dwie godziny nosiłam je po domu, a po ich zdjęciu okazało się że mam całe czarne pięty. Niestety umyć je mogłam tylko pumeksem. Dlatego też zdecydowałam się na ich zwrot. W końcu zgodnie z Regulaminem sklepu mam na to 30 dni. Na początku lipca otrzymałam maila, że buty zostały przekazane w celu reklamacji do producenta. Nawet nie zastanowiło mnie to, dlaczego wysyłają to do producenta? Po jakimś czasie otrzymałam informację, że producent reklamacji nie uznał, ponieważ wg rzeczoznawcy III stopień barwienia (na Internecie nie znalazłam co to oznacza) jest dopuszczalny. Ponieważ nie zgadzałam się z opinią producenta, Pani z eobuwie kazała napisać odwołanie, co też uczyniłam. Tym razem już tylko pracownik eobuwie podtrzymał opinie producenta i obuwie zostało odesłane do mnie z powrotem. Zaintrygowało mnie to, dlaczego nie uznali mi zwrotu jako zwrotu, tylko odesłali do producenta jako reklamację? Dokładnie zapoznałam się z Regulaminem sklepu, ale tam nie ma jakiś obostrzeń dotyczących zwrotów - po prostu masz na to 30 dni. Po kolejnej rozmowie z pracownikiem eobuwie dowiedziałam się, że jeżeli uważam, że popełniono błąd w tej sprawie to mam te buty przysłać do nich ponownie, co też uczyniłam. Najpierw dowiedziałam się, że odsyłają mi buty, ponieważ minęło już 30 dni, a jak po raz już nie wiem który tłumaczyła Pani (którejś już z kolei), że odesłałam je ponieważ tak kazał ich pracownik to sprawa została przekazana do jakiegoś kierownika. Po kilku dniach kolejna Pani poinformowała mnie, że decyzja o nieuznaniu reklamacji została podtrzymana. Kiedy poprosiłam o telefon do tego kierownika to Pani poinformowała, że nie może przekazać, ale przekaże kierownikowi mój numer telefonu, aby oddzwonił. Niestety telefonu od kierownika nie doczekałam się, a dzisiaj dostałam SMS że obuwie wraca do mnie ponownie. Teraz sprawę przekazuję już do Rzecznika Praw Konsumenta.
        • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 16.09.16, 06:48
          Pokaż link do tych butów
      • izazalew Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 29.09.16, 07:43
        echh... miałam bardzo podobnie i przestałam tam kupować... Teraz kupuję w całkowicie polskim sklepie shoe4u.pl/ buty sa dobrej jakości, przesyłka szybko przychodzi i często można trafic na fajne promocje;)
        • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 29.09.16, 12:30
          Spam
          Mówisz polski sklep tylko gdzie są buty polskich producentów?
      • kroma28 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 10.10.16, 18:04
        uwaga na nich jak mają cos zareklamowac to tra to w nieskonczonosc ja na reklamacje czekałem 2,5 miesiąca przyznali zwrot kasy w koncu ale znowu czekam na swoje pieniadze pisza i zapewniajom ze od3 do 5 dni ja juz czekam 4 tygodnie dzwonie do nich to mi mówią ze juz wysłali przelew ządam potwierdzenia to mówią ze ksiegowosc im nie dosłała wiec nie wiem kiedy dostane swoje pieniądze pozdrawiam i nie polecam
        • ana119 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 10.10.16, 19:50
          Kolejny jednorazowy nick
          • hogata6505 Re: Eobuwie ostrzegam i odradzam! sklep-porażka 02.07.17, 13:48
            Przykro mi ale kroma 28 ma rację, reklamację w eobuwie to totalna porażka. W moim wypadku reklamacja oczywistej wady trwa już 47 dni!!! Buty były ubrane trzy razy i się zaczęły rozlatywać, drugie notabene tej samej marki Tommy Hilfiger kupione w tym samym czasie, jedne i drugie po bagatela 370 zł też się już rozklejają a od zakupu mija trzeci miesiąc. I nie są to jedyne buty mojego syna bo ma ich chyba więcej niż niejedna kobieta więc nie używa ich cały czas, tylko zamiennie z innymi :-) A tak nawiasem to zastanawiające jest to czy to oryginalne buty? Bo żeby jedne po trzech tygodniach a drugie po trzech miesiącach się rozlatywały to mi nie wygląda na Tommy Hilfigera, chyba że marka całkiem zeszła na psy!! I nie wiem kto bardziej szkodzi marce, producent czy sklep.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka