Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

problem ze spodniami

18.04.12, 19:00
    Mam problem z zakupem dzinsow, nie mam figury patyczaka tylko typowo kobieca, czyli biodra, nogi. Jesli uda mi sie znalezc spodnie dobre w udach to wisza w pupie, jesli znajde spodnie prawie dobre to wygladam w nich jakbym nosila rozm. XXXXL, a nosze 38 w porywach do 40stki.
    W spodniach materialowych, typu cygaretki wygladam w miare szczuplo, zgrabnie...moze pasc pyt. dlaczego szukam dzinsow, skoro w innym fasonie wygladam fajnie, poprostu potrzebuje dzinsy!Ostatnio przeszlam wszystkie mozliwe sklepy i nic godnego uwagi nie znalazlam. Moze wiecie gdzie powinnam szukac dzinsow, na juz musze kupic :((((((( Jesli chodzi o fason to rurki lub z prosta nogawka, aha i najlepiej, zebym znalazla jakies do 100 zl.
    Obserwuj wątek
      • lonely.stoner Re: problem ze spodniami 18.04.12, 19:22
        ale to nie bardzo rozumiem chyba- z opisu wynika ze masz dosc masywne uda w porownaniu z biodrami/pupa ?? moze powinnas kupic jakies takie elastyczne bardziej, i najwyzej na udzie beda troche bardziej naciagniete?
        a poza tym takie naprawde dobrze skrojone jeansy to najczesciej sa albo w Gap albo w Levis. Ale kosztuja wiecej niz 100zl, chyba ze trafisz na wyprzedaz jakas.
        • margueri3 Re: problem ze spodniami 18.04.12, 19:59
          lonely.stoner napisała:

> ale to nie bardzo rozumiem chyba- z opisu wynika ze masz dosc masywne uda w por
          > ownaniu z biodrami/pupa ?? moze powinnas kupic jakies takie elastyczne bardziej
          > , i najwyzej na udzie beda troche bardziej naciagniete?
          > a poza tym takie naprawde dobrze skrojone jeansy to najczesciej sa albo w Gap a
          > lbo w Levis. Ale kosztuja wiecej niz 100zl, chyba ze trafisz na wyprzedaz jakas
          > .

Tak dobrze zrozumialas...tylko ja chyba musze miec spodnie, ze tak to opisze obrazkowo, ktore beda "trzymaly" moje nogi, jesli spodnie beda z materialu elastycznego to beda sie rozciagac i moje uda bede wygladaly na rozlazle he
          Jest sens wydawac 300zl na wycierusy???
          Moje ulubione mam za mniej,niz 50 zl z orsay i sa super, szkoda,ze teraz takich nie ma :(((((
          • anais_pl Re: problem ze spodniami 18.04.12, 20:16
            Mam zupełnie inną figurę, ale też duże problemy z dobraniem spodni. Szczupłe nogi, szersze biodra i wąska talia. Jak dobre w biodrach, to za szerokie w talii i na odwrót. Najbardziej odpowiadają mi spodnie w Marks&Spencer, duży wybór rozmiarów i długości. Ostatnio kupiłam proste dżinsy za całe 60 zł, szyte jak na mnie. Może spróbuj tam:)
      • julia-1989 Re: problem ze spodniami 19.04.12, 10:10
        a ja polecam Tk Maxx i Marks&Spencer, mają tam różnego typu spodnie i na pewno coś dopasujesz:)
      • morgen_stern Re: problem ze spodniami 19.04.12, 10:49
        Mam podobny problem (szerokie biodra i zaokrąglone uda, wąska talia, szczupłe łydki) i znalazłam świetne spodnie w Lee / Wrangler - trzy pary w ciągu ostatniego pół roku. Lekko podwyższona talia, świetnie leżące w biodrach i rozszerzane nogawki.
      • sofitell Re: problem ze spodniami 19.04.12, 13:19
        Mam podobnie, nie zliczę, ile par dżinsów naprzymierzałam się w życiu, choć podobno uchodzę za osobę w miarę szczupłą i zgrabną. Moje największe odkrycie: sklepik bazarkowy, w którym nabyłam rurki (z lycrą) za jedyne 40 zł. Dodam, bardzo podobne kupiłam w Camaeiu za 130 zl., no ale nigdy nie miałam smykałki do interesów. Jedno i drugie made in China.
      • margueri3 Re: problem ze spodniami 19.04.12, 21:13
        Dziekuje, sprobuje poszukac czegos! :)
      • mechantloup Re: problem ze spodniami 21.04.12, 14:32
        Ja kupiłam idealne w Big Starze, model chyba Dalia. Wysoka talia, proste nogawki, biodra pasują i w pasie tez ok, a jestem klasyczną klepsydrą z równymi 30 cm różnicy między biustem, talią i biodrami i znalezienie spodni (nawet Levisy ideal curves, czy coś tam odpadły w przedbiegach) było koszmarem (w sumie dzięki temu mam bardzo bogaty zbiór pasków).
        • asiek_asiekowaty Re: problem ze spodniami 21.04.12, 21:09
          Ja mam podobnie, mam duza pupe i roznica biodra-talia jest spora. Biodrowki odpadaja, musze miec spodnie z wyzszym stanem. Kupuje w C&A jeansy z lycra marki Yessica. Mialam rozszerzane, mam proste, ostatnio za 65 zl kupilam zwezane. Wszystkie ma ten plus, ze sa na tyle wysokie, ze mieszcza moje poslady, a do tego nie odstaja mi w pasie. Oczywiscie trzeba poprzymierzac, bo Yessica ma wiele modeli -niektore leza lepiej, inne gorzej, do tego np. w jednych 40 jest ok, a z innycvh nie zapne sie w 42. Ostatnie zwezane sa bez nazwy, ale poprzednie 2 pary to Sally Straight i Sarah Bootcut.
      • aeromonas Re: problem ze spodniami 22.04.12, 23:22
        Ze spodniami faktycznie jest problem, one są szyte na dziewczyny o wielkich dupskach i pajęczych nóżkach. Noszę rozmiar 36, ale niektóre spodnie - jeśli dobre w biodrach, to za ciasne w udach i za luźne w talii. Czasem uda mi się coś dorwać w Tatuum, a najczęściej w dobrych SH. Generalnie najlepiej leżą na mnie modele męskie, choć nie mam męskiej figury. No i spodnie mam przeważnie za krótkie...
        • black_magic_women Re: problem ze spodniami 23.04.12, 10:30
          Rozmiar 38,talia jak w 36.Jeśli wchodzę w nogawki w udach,to w talii mogę się owinąć 2 razy.Kupuję więc dżinsy,najczęściej w Mango na przecenach i noszę do pani krawcowej.Niestety nic lepszego nie wymyśliłam:(
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka