Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Długa sukienka

05.07.12, 15:42
    Co sądzicie o takiej sukience? Jest przecena i kusi mnie, chociaż limit na ciuchy w tym miesiącu mocno przekroczony;-)
    www.e-solar-company.com.pl/sukienka,1626.html
    Obserwuj wątek
      • kbjsht Re: Długa sukienka 05.07.12, 15:49
        ładna, tylko inny kolor powinna mieć bo wygląda jak do slubu trochę :}
      • mocno.zdziwiona Re: Długa sukienka 05.07.12, 15:58
        Ładna, ale czy masz niedługo okazję żeby ją założyć? Bo wg mnie to sukienka na wesele czy inną ważną uroczystość a nie na grilla na działce. Jak nie to daj sobie spokój - będą jeszcze ładniejsze.
        • lora_c Re: Długa sukienka 05.07.12, 16:04
          O właśnie potrzebuje takich porad, dzięki:-)
          Podoba mi się, ale z tym, że wygląda trochę jak kiecka na ślub to się zgadzam.
          Na żadną imprezę też w sumie się nie wybieram, trochę skojarzyło mi się to z jakimś kurortem, a plany wakacyjne mam zupełnie inne.

Myślałam o takim codziennym użytkowaniu, ale chyba byłabym trochę "przestrojona" gdybym w takiej sukience poszła na targ po pietruszkę.
          • elf1977 Re: Długa sukienka 05.07.12, 16:38
            Jak Ci się podoba, to kup. Można ją nosić na co dzień, wszystko zależy od dodatków. Ja tam się nie przejmuję tym, co nosi ulica, bo nosi przeważnie rzeczy nudne.
          • eirenne Re: Długa sukienka 05.07.12, 16:47
            dla mnie to zwykła kiecka na co dzień
      • alpepe Re: Długa sukienka 05.07.12, 17:02
        do bolerka jeansowego i butów na koturnie możesz w niej chodzić po mieście, najlepiej na promenadzie w nadmorskim kurorcie.
        Jakoś dziwnie wygląda ta sukienka na manekinie, więc może mieć coś nie tak z krojem.
        • lora_c Re: Długa sukienka 05.07.12, 18:12
          Jeansowe bolerko i buty na koturnie, to nie mój klimat, ale dzięki za radę. Raczej wiedzę jakiś szal, sandałki na płaskim obcasie i fajne bransoletki. Co do nadmorskiego kurortu, to też mam takie skojarzenia;-)

W zasadzie w moim mieście dużo się dzieje latem; jakieś uliczne festiwale teatralne, koncerty plenerowe, też trzeba jakoś wyglądać. Chociaż szafa pełna ciuchów.

Gdybym w ubiegłym tygodniu nie kupiła sukienki, a parę dni wcześniej jedwabnych spodni, to już bym kliknęła w tę sukienkę.

A tak jeszcze się wstrzymuję i szukam argumentów, zarówno tych za, jak i przeciw:-)

Ot i takie dylematy.
      • oleandra20 Re: Długa sukienka 05.07.12, 18:21
        ja kupilam taka. jak przymierze zastanowie sie czy zatrzymac czy oddac :) Ta Twoja tez ladna! Uwielbiam maxi sukienki.

https://images.asos.com/inv/media/0/4/3/1/2121340/print/image1xxl.jpg
        • monikate Re: Długa sukienka 05.07.12, 19:55
          Na obrazku ładna, choć generalnie nie lubię fasonów z podwyższaną talią, mało komu jest w nim dobrze.
          • xtrinn Re: Długa sukienka 05.07.12, 21:00
            A moim zdaniem wiele kobiet wygląda w takim fasonie korzystnie. Wystające brzuszki, pozostałości po ciąży, wałeczki można schować pod taką sukienką a i brzucha nie trzeba wciągać ;)
            Co do sukienki - fajna, ale moim zdaniem taka właśnie bardziej na co dzień, na spacer po deptaku czy imprezę plenerową, a nie na jakieś wesele.
          • kaga9 Re: Długa sukienka 09.07.12, 11:48
            monikate napisała:

>generalnie nie lubię fasonów z podwyższaną talią, mało k
            > omu jest w nim dobrze.

Zgadzam się. Moim zdaniem wcale nie ukrywają wystających brzuchów, ale dają właśnie efekt "ciążowy". A już szczególnie nie nadają się dla kobiet z większym biustem. Chyba że ja do tej pory widywałam wyłącznie źle skrojone sukienki na wyjątkowo niezgrabnych dziewczynach;)
            • lora_c Re: Długa sukienka 09.07.12, 13:46
              A mnie dziwią takie radykalne opinie. Drogie Panie może trochę więcej obiektywizmu i tolerancji.
              Nie każda kobieta w fasonie z podwyższaną talią wygląda źle. To jest akurat mój ulubiony fason i myślę, że korzystnie wyglądam. Na pewno nie jest to sukienka, która ma za zadanie coś ukryć. Zgadzam się natomiast, że wystający brzuszek czy zbyt obfity biust przy takim fasonie odpadają.
              To sukienka raczej dla szczupłych i wysokich kobiet, z talią i małym obwodem pod biustem.

• kaga9 Re: Długa sukienka 09.07.12, 16:05
                A gdzie Ty wyczytałaś, że będziesz wyglądać źle? Zgodziłam się z Monikate, że niewiele kobiet dobrze wygląda w tym fasonie, choć jest on ostatnio modny i masowo noszony. Pisząc swojego posta, nawet nie myślałam o Twojej sukience, ale o sukienkach odcinanych pod biustem w ogóle. Gdzie tu radykalizm i brak tolerancji?
          • lora_c Re: Długa sukienka 09.07.12, 16:15
            To była odpowiedź do monikate, rozumiem krytykę, np że sukienka na fatalny kolor albo dziwną aplikację albo jest po prostu brzydka, ale nieco irytuje mnie stwierdzenie, że mało komu w tym fasonie dobrze. Od razu negatywne założenie. Nie wszystkie mamy takie same figury.

• ookaa Re: Długa sukienka 07.07.12, 14:03
        Bierz! Ładna.
        • moo-n Re: Długa sukienka 09.07.12, 09:26
          Ja jej nie widzę na wesele, ni w pięć ni w dziesięć, będzie wyglądać jak 'panna młoda w przebraniu.To piękna suknia w stylu miejskim, na spacerki po deptaku w prawdziwie letni dzień.
          • lora_c Re: Długa sukienka 09.07.12, 10:47
            Nie wybieram się na żadne wesele. To sukienka do codziennego użytkowania: na spacer, zakupy, może na wieczorny koncert plenerowy w pakiecie z szalem.
            Dzisiaj się zdecydowałam ostatecznie na zakup:-)
      • sid_sid Re: Długa sukienka 11.07.12, 18:08
        Ujdzie, ale szału nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka