Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakość bielizny H&M

02.12.12, 18:36
    czy widzicie jakąś różnice między bielizną z H&M i innych typowo bieliżnianych marek ? przymierzyłam biustonosz h&m i jestem bardzom ile zaskoczona że pięknie leży , podkreśta co trzeba i fajnie powiększa (push up) , kupiłam ale po kilku praniach zauważyłam że gumki są mocno pofalowane , czyżby już się rozciągnęły ? fason najbardziej odpowiada mi , niż intimissimi, triumph czy inne , ale czy jakość jest taka sama , czy któraś używa dłużej ich bielizny ?
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • sfornarina Re: jakość bielizny H&M 02.12.12, 20:04
        Jak na swoją półkę cenową, bielizna HM jest całkiem niezła i naprawdę wytrzymała.

W przeciwieństwie do całej reszty ciuchów z HM, które nadają się jedynie do jednorazowego założenia (wyłączając jedynie ichnią markę Logg).
        • znana.jako.ggigus zgadzam sie i co do 02.12.12, 22:04
          bielizny i co do L.O.G.G.a. chociaz eaz mialam dwie bluzki w paski z H&M, wyrzucilam je po 6 latach noszenia z nudow, bo nie mialy zadnch sladow zuzycia, a byly noszone czesto. Teraz czasem troche zaluje:)
          Ale do rzeczy - bielizna jest oki, kiedys mieli np. piekne zlote komplety, staniki w tygrysie cetki, i ttakie tam. A teraz mam swietne push-upy np
          • matyldenka Re: zgadzam sie i co do 31.01.13, 18:19
            Ciężko stweirdzić jak to jest z tą bielizną ponieważ swojego czasu kupiłam push-up od h&m i noszę go do teraz (a wszystko piorę w pralce). A kupiłam też usztywniany czarny biustonosz i po kilkunastu praniach ramiączka mi sie wyciągnęły :(
      • ladyjm Re: jakość bielizny H&M 02.12.12, 22:51
        staniki z linii "bezszwowej" - rewelacja
        szkoda tylko że obwody 65 i 70 sa tylko spotykane przy miseczkach A i B
        • aqua_woda Re: jakość bielizny H&M 28.12.12, 09:41
          ja też oglądałam i przymierzałam bistonosze w him i powiem że fasony jak dla mnie są idealne ale jak jest z jakością , czy np białe staniki żółkną szybko , czy gumki sie nie wyciągają po "2 razach" , czy koronka nie odpada, czy stanik traci fason , jak długo można ich używać ?
          też zamierzam kupić kilka ale czy warto ?
          woda
      • pann_a_nikt Re: jakość bielizny H&M 28.12.12, 09:57
        ja w zasadzie większość bielizny mam z H&M'u i jestem bardzo zadowolona, zarówno z biustonoszy i jak i majtek/stringów...i co najlepsze bardzo pięknie wyglądają, niektóre są ślicznie wykończone, miałam w zasadzie tylko dwie wpadki z biustonoszem mega push-up, ale sama jestem sobie winna..po co mi aż taki cycki :P
      • dagny1001 Re: jakość bielizny H&M 28.12.12, 12:26
        A propos H&M - taka ciekawostka dla zainteresowanych
        ekonsument.pl/a66651_nietypowe_metki_w_kieszeniach_ubran_hm.html
      • kasiabraun Re: jakość bielizny H&M 06.01.13, 09:13
        Ja lubie ich staniki i jak na razie te, ktore mam trzymaja sie lepiej niz np te z atlantica czy la senza
      • lonely.stoner Re: jakość bielizny H&M 06.01.13, 16:36
        dopoki nie bylam uswiadomiona w kwestii rozmiaru to nosilam z powodzeniem biustonosze z H&M - i do tej pory sie niezle trzymaja, po ok.10 latach. Teraz jak juz mam wybierac z takich popularnych sklepow to wole La Senza- maja ciasne obwody i duze mieseczki, 70DD dla mnie jest u nich idealny!
      • kamik2 Re: jakość bielizny H&M 06.01.13, 17:52
        Miałam podobne doświadczenia ze swoim biustonoszem z H&Mu, dlatego przerzuciłam się na amen na Triumpha. Ale majtki i skarpetki czasem kupuję, zwłaszcza jeśli są w promocji, bo wtedy można dostać całkiem ładne w naprawdę sensownych cenach.
      • panna_wanna1 Re: jakość bielizny H&M 09.01.13, 18:31
        miałam chyba ze dwa staniki - zmiszczyły się bardzo szybko a jeden zwyczajnie rozpadł (materiał pękł), co wprawiło mnie w zdumienie. majtki też nienajlepsza jakość, koronka się psuje. jedyne co jest ok to bawełniane młodzieżowe bokserki i skarpety.
        • last_tara Re: jakość bielizny H&M 10.01.13, 21:21
          kupilam stanik, lezy fantastycznie, triumph sie nie umywa, ale bede prala recznie, boje sie, ze tak jak inne rzeczy z hm sie rozleci
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: jakość bielizny H&M 11.01.13, 03:39
            W wiekszosci przypadkow sprawdza sie- ile placisz, tak masz.

poza tym sprawdzajcie - z czego zrobione- 100% bawelna, 75% czy mniej i z czego dodatek - lycra czy spandex czy jakis badziew itp

Wazne jest wykonczenie - jak widac wiszace, a co gorsza- prujace sie nitki - rozleci
            sie raz dwa.

Minnie
      • irmina_anastazja Re: jakość bielizny H&M 15.01.13, 21:27
        mam jeden komplet, bardotke i stringi, bawełniane chyba. trzyma sie 3ci rok, nie zmieniając kształtu. no, w sumie wyplowial nieco i chyba bedzie czas go wywalic, ale ma prawo po takim czasie. czyli całkiem trwałe chyba ;)
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: jakość bielizny H&M 16.01.13, 00:46

irmina_anastazja napisała:

mam jeden komplet, bardotke i stringi, bawełniane chyba. trzyma sie 3ci rok, nie zmieniając kształtu. no, w sumie wyplowial nieco i chyba bedzie czas go wywalic, ale ma prawo po takim czasie. czyli całkiem trwałe chyba

a ile kosztowalo, pamietasz? pewnie nie majatek, ale pewnie i nie groszaki. i pewnie bylo przadnie wylonczone, a to juz dobrze.

My z corka tez kupujemy w H&M. niektore rzeczy to sh#t, niektore widac ze wytrzymaja.
          ostatnio kupilam bluze z kapturem, ale ze nie jest 100% bawelna to juz sie pod pachami
          i rekawem pozbijalo w kulki, na to jest rada:
          ecx.images-amazon.com/images/I/51ht3bxgORL._SY300_.jpg
          i raz na jakis czas czyszcze.
          poza tym trzyma fason sie super.
          po prostu trzeba patrzec. i myslec :)

Minnie
      • ciastko_z_kota Re: jakość bielizny H&M 15.01.13, 21:48
        mam stamtąd 2 pary majtek, z gatunku pancernych. chodzi mi o wytrzymałość. mam je od co najmniej 4 lat i w ogóle się nie zmieniły. co innego staniki - te się defasonują, ale przez pewien czas trzymają kształt.

z sieciówek oferujących biustonosze polecam m&s.
        • anka33_online Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 18:27
          Mnie jednak mimo wszystko się wydaje, że majtki się powinno wymieniać częściej niż co cztery lata...nawet jak nie są zniszczone:) To troche tak jak ze szczoteczką do zębów, nawet jak wygląda jeszcze na całkiem ok, to i tak raz na trzy miesiące powinna być nowa.
          • ciastko_z_kota Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 21:03
            no nie wiem. moja pralka sprawnie pierze.
          • panna_wanna1 Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 22:33
            anka33_online napisała:

> Mnie jednak mimo wszystko się wydaje, że majtki się powinno wymieniać częściej
            > niż co cztery lata...nawet jak nie są zniszczone:) To troche tak jak ze szczote
            > czką do zębów, nawet jak wygląda jeszcze na całkiem ok, to i tak raz na trzy mi
            > esiące powinna być nowa.

po co? boisz się, że wyprodukujesz wystarczającej ilości śmieci?
            • anka33_online Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 22:58
              Żartujesz chyba z tymi śmieciami. Nawet chyba nie wiesz jakie bakterie się zbierają w takiej szczoteczce do zębów. A co do majtek to jak ktoś ma 50 par lub więcej i nosi i pierze jedną parę raz na miesiąc, to ok. Ja tyle nie mam, więc też częściej używam i dlatego też częściej je wymieniam. Nie tylko ze względu na higienę- nikt mi nie powie, że majtki używane przez 4 lata wyglądają jak nowe:)))))
              • panna_wanna1 Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 23:32
                anka33_online napisała:

> Żartujesz chyba z tymi śmieciami. Nawet chyba nie wiesz jakie bakterie się zbie
                > rają w takiej szczoteczce do zębów.

to ty nie wyparzasz od czasu do czasu szczoteczki do zębów? wiem, że się zbierają. odrobina gorącej wody wystarczy.

> Ja tyle nie mam, więc te
                > ż częściej używam i dlatego też częściej je wymieniam. Nie tylko ze względu na
                > higienę- nikt mi nie powie, że majtki używane przez 4 lata wyglądają jak nowe:
                > )))))

no przecież dziewczyna właśnie pisze, że jej trzymają (czyli wyglądają dobrze) przez kilka lat. a ty piszesz, że nawet jak wyglądają jak nowe, trzeba wymienić... bo? z higieną nie ma to nic wspólnego - w końcu chyba je pierzesz... czyli co sądzisz, że na początku pranie zabija zarazki, a po roku czy dwóch przestaje?
                • anka33_online Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 23:51
                  Wiesz, to już nie chodzi nawet o zarazki, bakterie, bo te pewnie giną podczas prania. Ale nawet bluzka po 4 latach noszenia i prania nie wygląda już jak nowa, szczególnie tam, gdzie dotyka ciała, czyli np pod pachami. Wszystko przesiąka potem, szarzeje, mechaci się, materiał po tylu latach prania nie jest już taki elastyczny, tylko twardy, nie mówiąc o kolorze, który blaknie. Ale ok, być może H&M faktycznie robi majtki niezniszczalne:) I kto wie, może nadają się do noszenia przez 10 lat, lub nawet i dłużej. Ale ja tego testować nie będę:)
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: jakość bielizny H&M 18.01.13, 01:36
            anka33_online napisała:
            Mnie jednak mimo wszystko się wydaje, że majtki się powinno wymieniać częściej niż co cztery lata...nawet jak nie są zniszczone

alez nie przesadzaj z tymi majtkami. majtki mozna nosic dopoki nie rozleca sie na d..e,
            a co dopiero takie co wygladaja jak nowe.

szczoteczki do zebow to co innego - nalezy je wymieniac i to co 3-6 miesiecy wcale nie
            ze wzgledu na bakterie, a na wlosie ktore sie niszczy i wyciera i juz tak efektywnie nie czysci.

Minnie
      • 8n Re: jakość bielizny H&M 17.01.13, 18:12
        majtki lubie.

ostatnio kupiłam spodnie piżamowe, skulkowały się po trzech nocach :( jeszcze przed pierwszym praniem. a w cale nie byly takie tanie.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: jakość bielizny H&M 18.01.13, 01:37
          to kup to odkulkowywania i usun kulki.

Minnie
      • blue_phoebee Re: jakość bielizny H&M 27.01.13, 21:53
        kiedyś myślałam, że tylko H&M jeżeli chodzi o bieliznę... niestety niedawno uświadomiono mi, że nie noszę 75C, a 70E... z Triumpha - zdecydowanie lepiej leży, nie naciąga się w obwodzie :)

producenci z H&M uważają, że kobieta kończy się na D... niestety...
        • ciastko_z_kota Re: jakość bielizny H&M 28.01.13, 13:33
          nie jest tajemnicą, że oni mają rozmiarówkę "nieuświadomioną", ale czasem po prostu można trafić na coś dobrego, co mimo, że na metce ma słynne 75 B, to nadaje się do noszenia.
          • mgriza Re: jakość bielizny H&M 28.01.13, 19:37
            mam biliezne z H&M i nie mige zlego slowa powiedziec, bardziej zawiodla mnie bielizna z triumpfa i intimisimi. ale ja widze rozne sa opinie.
            • blue_phoebee Re: jakość bielizny H&M 28.01.13, 22:55
              oczywiście jak masz miseczkę w przedziale A-D to jak najbardziej... ale np 70D w hamie już nie uświadczysz... kupiłam mój najnowszy stanik w triumph i leży bardzo dobrze, myślę, że ich staniki są generalnie szyte na większe biusty, dlatego opinia zależy chyba od stanu posiadania :D gdy jako nastolatka i wczesna studentka nosiłam B-C H&M był bardzo w porządku... teraz już nie jest... ;)
              podejrzewam, że ham jest jest jeszcze poza stanem brafiterskiego uświadomienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka