Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórzane

28.12.12, 16:45
    porządnie ocieplone?

Moje obecne są gładkie, z wzorkiem wokół mankietu, takie mi się podobają, ale nie ma ich już tam, gdzie je kupiłam.

Na metce jest informacja "rozmiar 8", ale licho wie, co to za rozmiarówka.

W grę wchodzą sklepy stacjonarne w Warszawie, bo rękawiczki wolałabym mierzyć. Sama skóra, z niczym nie łączona.

Ktoś wie? Za wszelkie podpowiedzi szczerze wdzięczna

Metresa
    Obserwuj wątek
      • myszmusia Re: Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórza 28.12.12, 17:43
        juz kiedys pisalam chyba:-) na marszałkowskiej miedzy "cepelia" a placem konstytucji (blizej pl.)po prawej stronie idac od centrum lekko "w bramie" jest facet ktory robi abslolutnie genialne rekawiczki. ma gotowe do kupienia od razu albo robi dokładnie wg reki;-) cieplutenkie rozne kolory i długosci. Sa genialne:-)
        • myszmusia Re: Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórza 28.12.12, 17:45
          to to:

www.zumi.pl/175244,Pracownia_Rekawiczek_Czeslaw_Jamrozinski,Warszawa,firma.html
        • maitresse.d.un.francais Re: Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórza 28.12.12, 20:26
          a ile ten pan bierze?

• myszmusia Re: Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórza 28.12.12, 20:39
            o ile dobrze pamietam to około 80 - 100 zł ale sa nie do zdarcia:-)
            za długie do a własciwie za łokcie;-) robione na miare (mam małe rece)z mieciutenkiej skórki zapłaciłam 150 zł:-)
            sama jak bede miala "wolna" kase mam zamiar kupic własnie cieplutkie
            • myszmusia PS OT:-) 28.12.12, 20:44
              do teraz mam siatke - torbe zakupową kupiona tam gdzie poradziłas:-) na stałym wyposazeniu torebki - nie do zdarcia:-) dzieki:-)
              • maitresse.d.un.francais Re: PS OT:-) 28.12.12, 21:11
                Envirosaxa?

Ja już kupiłam nowe, ale to z rozbestwienia, bo stare tyle, że się podniszczyły (w jednej zrobiła się niewielka dziura, a ten poliester zaszyć się nie daje), ale służyłyby mi dalej.

Dzięki!
                • myszmusia Re: PS OT:-) 28.12.12, 21:21

> Envirosaxa?

tak:-) i żałuje ze kupiłam jedna, a dziewczyna sie wtedy zwijała z tym towarem i przechodziła na własny. Dawno tam nie byłam:-(
                  niewiele jest siatek-toreb ktore sa tak malutkie po złozeniu i pakowne a daja sie bez problemu wygodnie niesc na ramieniu:_)
                  • maitresse.d.un.francais Re: PS OT:-) 28.12.12, 21:25
                    myszmusia napisała:

>
                    > > Envirosaxa?
                    >
                    > tak:-) i żałuje ze kupiłam jedna, a dziewczyna sie wtedy zwijała z tym towarem
                    > i przechodziła na własny. Dawno tam nie byłam:-(
                    > niewiele jest siatek-toreb ktore sa tak malutkie po złozeniu i pakowne a daja s
                    > ie bez problemu wygodnie niesc na ramieniu:_)

Niestety nie udało mi się nikogo w okolicy nimi "zarazić". Społeczeństwo najwyraźniej woli system "sto reklamówek naraz".
                    • myszmusia Re: PS OT:-) 28.12.12, 21:33
                      i do tego zakupy np w oszołomie gdzie panie z musu pakuja własnie w milion torebek wszystko ;-)
                      twoja okolica to moja okolica;-)?
                      • maitresse.d.un.francais Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 16:31
                        Milion torebek to stały element życia zakupowego, niestety.

A problem polega na tym, że jak nawet właduję bułki luzem do koszyka i luzem je wykładam na taśmę, to pani ZAWSZE mi je wsadzi w torebkę. Bo ona bez torebki wziąć nie może.

No i co robić?
                        • lejdi35 Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 17:13
                          naprawdę wkładasz bułki luzem do brudnego kosza,i potem wykładasz je bezposrednio na zasyfiałą taśmę nie wierzę!!
                          • nessie-jp Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 17:54
                            lejdi35 napisał:

> naprawdę wkładasz bułki luzem do brudnego kosza,i potem wykładasz je bezposredn
                            > io na zasyfiałą taśmę nie wierzę!!

Dlaczego? Przecież każda bułka jest pakowana w folię. Po jakiego licha jeszcze to wkładać do torebki foliowej, którą potem pani przy kasie ma obowiązek włożyć do kolejnego foliowego wora? Obsesja jakaś.

Ja używam małych torebek "składanych" w maciupkie, nabytych kiedyś w Yves Rocher, a na większe zakupy mam genialną, długouchą, superpojemną i wytrzymałą torbę materiałową z Leclerca, beżowo granatową. Trwała, pakowna i wygląda po ludzku. :)
                            • lejdi35 Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 19:29
                              taaaa,bułki pakowane KAŻDA w OSOBNA FOLIĘ, to co innego,i tez nie wkładałabym ich do kolejnej reklamowki...co innego bułki które lezą w pojemnikah luzem..myslałam że załozycielka watku pisze o bułkach NIE PAKOWANYCH kazda osobno..
                              • maitresse.d.un.francais Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 20:04
                                Tak, wkładam bułki luzem do brudnego kosza i wykładam na zasyfiałą taśmę. Taki ze mnie brudas. Konsumuję to potem wszystko przy śmietniku, a kąpię się co roku, nieważne, trzeba, czy nie. :-PPPPP

Ps. Owoce i warzywa też ładuję luzem do w/w kosza. Jeszcze żyjesz?
                                • lejdi35 Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 21:19
                                  Zawsze wiedziałam że jestes dziwna,teraz dochodzi jeszcze że jestes syfiarą;-))
                                  Jedz gdzie i co chcesz,ale zastan ow sie nad zdrowiem.
                                  Owoce i warzywa tez nosze w koszu,nie wkładam w torebki,to jednak bez porównania cos inego niz bułki-owoce i warz.myjemy,bułek nie;-))dotyka je kazdy brudnymi łapami-nie brzydzi Cie to?
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 22:35
                                    ldotyka je kazdy brudnym
                                    > i łapami-nie brzydzi Cie to?

Jakoś nie. A skąd wiesz, że brudnymi? Naprawdę wyobrażasz sobie rodaków jako stado brudasów?

• maitresse.d.un.francais Bułki pakowane każda osobno???? 29.12.12, 20:06
                                A gdzie, przepraszam, występuje takie marnotrawstwo?
                                • lejdi35 Re: Bułki pakowane każda osobno???? 29.12.12, 21:21
                                  Są tak pakowane,w wielu sklepach-jednak nie pojedynczo,ale po 3,5 sztuk.Nie uwazam tego za marnotrastwo-lepsze to,że ta bułke dotyka tylko jedna osoba w piekarni,niz dziesiatki osób w sklepie,prawda??
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Bułki pakowane każda osobno???? 29.12.12, 22:32
                                    lejdi35 napisał:

> Są tak pakowane,w wielu sklepach-jednak nie pojedynczo,ale po 3,5 sztuk.Nie uwa
                                    > zam tego za marnotrastwo

A ja owszem.

-lepsze to,że ta bułke dotyka tylko jedna osoba w pieka
                                    > rni,niz dziesiatki osób w sklepie,prawda??

Nie podniecałabym się aż tak tym dotykaniem.

Mnie nauczono, że nie dotyka się chleba, którego nie zamierza się kupić (chyba że przez torebkę), no ale jak klienci są niewychowani...
                        • myszmusia Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 19:18
                          hi hi ;-) nie kupuje pieczywa, sama pieke w domu
                          • maitresse.d.un.francais Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 20:05
                            myszmusia napisała:

> hi hi ;-) nie kupuje pieczywa, sama pieke w domu

lejdi się zaraz zatroszczy, czy aby piekarnik Ci nie usyfiał :-PPP
                            • lejdi35 Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 21:24
                              co Ty nie powiesz...leszy brudny piekarnik,niz żarie bułek które lezą w brudnym koszu i na brudnej tasmie,dotykane łapami brudasów...ja pierniczę,fleja z Ciebie straszna,FUUJ/
                              • maitresse.d.un.francais Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 29.12.12, 22:33
                                lejdi35 napisał:

> co Ty nie powiesz...leszy brudny piekarnik,niz żarie bułek które lezą w brudnym
                                > koszu i na brudnej tasmie,dotykane łapami brudasów...

wszędzie widzisz brud... bardzo ciekawe...
                                • lejdi35 Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 30.12.12, 06:24
                                  sorry,nie wszędzie,bo nie nalezę do pedantów;-)ale to co piszesz,to syfiarstwo,obrzydza mnie samo czytanie..
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 30.12.12, 16:56
                                    lejdi35 napisał:

> sorry,nie wszędzie,bo nie nalezę do pedantów;-)ale to co piszesz,to syfiarstwo,
                                    > obrzydza mnie samo czytanie..

to nie czytaj, każe ci ktoś?
                            • myszmusia Re: Chciałabyś ;-) Niestety jest pewien problem 30.12.12, 10:57
                              oj usyfiał;-) nie cierpie go myc, ha i do tego pieke w silikonowych formach niewykładanych niczym i jesli pieke w niej wyłacznie chleb to czesto nie chce mi sie jej myc po kazdym pieczeniu;-)

maitresse.d.un.francais napisała:

> myszmusia napisała:
                              >
                              > > hi hi ;-) nie kupuje pieczywa, sama pieke w domu
                              >
                              > lejdi się zaraz zatroszczy, czy aby piekarnik Ci nie usyfiał :-PPP
                    • gaga-sie Re: PS OT:-) 28.12.12, 22:53
                      Też używam envirosax, nie znoszę reklamówek. Udało mi się też kupić za grosze materiałową/ortalionową torbę z dłuższymi rączkami ( można nosić na ramieniu) w Rossmanie, tylko trzeba uważać, bo z reguły są takie z krótkimi.
      • opuncja.figowa Re: Baby ratunku! Gdzie dostanę rękawiczki skórza 04.01.13, 22:22
        Na każdym bazarku jest zatrzęsienie chińskich rękawiczek wg koloru i wzrostu, znaczy rozmiaru.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka