Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    13.07.04, 13:47
    moje drogie, mam prośbę. Szukam sukienki na ślub - mój Ukochany jest
    świadkiem, ja idę tam z Nim. Szukam od jakiegoś czasu odpowiedniej sukienki i
    nic, zupełnie nic nie wpadło mi w oko. Obeszłam całą Galerię Mokotów i nic, a
    to mi się rzadko zdarza. Może mam jakies dziwne wymagania, bo nie podobaja mi
    sie takie typowo wieczorowe kreacje w stylu taft i gorsetów czy innych do
    ziemi na cienkich ramiączkach. Wolałabym coś skromnego, takiego co można by
    było założyć i na inne okazje niż te weselno-ślubne. No i jestem w kropce.
    Jeśli wiecie, gdzie można by było znaleźć ładną, skromną ale z tzw. "pazurem"
    sukienkę za kolanko, będę naprawdę wdzięczna.
    Pozdrawiam, A.
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: Sukienki 13.07.04, 13:49
        a probowalas Odziezowe Pole, na Mokotowskiej na przyklad? nie tak dawno temu
        kupilam tam naprawde sliczna sukienke na slub kolezanki wlasnie, prosta, ale z
        'pazurem'.
        • alyy Re: Sukienki 13.07.04, 13:54
          Dzieki, wpadne tam po pracy, bo mam niedaleko. A jak tam z cenami??? Chociaz
          przy mej desperacji to już chyba ma mniejsze znaczenie...:)
          • lunalovelight Re: Sukienki 13.07.04, 13:56
            o ile pamietam, bo kiecke kupowalam troszke ponad rok temu, to kosztowala mnie
            okolo 300 zl.
            • alyy Re: Sukienki 13.07.04, 13:56
              To do przyjecia, myslałam, ze z 3 tys:)))
              • lunalovelight Re: Sukienki 13.07.04, 13:58
                nie, no cos Ty, w Odziezowym ceny sa ludzkie :)
            • alyy Re: Sukienki 14.07.04, 09:34
              Byłam wczoraj w OP - zamówiłam sobie czarną sukienkę, bbbb elegancką, z
              tłoczonymi wzorkami. ALe jeszcze nie wiem, czy ją wezmę... Ale trop świetny,
              dzięki ogromne.Pozdrawiam.
        • penelope_75 Re: Sukienki 13.07.04, 14:07
          lunalovelight napisała:

> a probowalas Odziezowe Pole, na Mokotowskiej na przyklad? nie tak dawno temu
          > kupilam tam naprawde sliczna sukienke na slub kolezanki wlasnie, prosta, ale z
          > 'pazurem'.
          No własnie, w Odzieżowym P. mozna coś od czasu do czasu fajnego znaleźć. Ja
          znalazłam ładną, długą spódnicę w kolorze pudrowym. Cena ok. 300 zł - po
          przecenie. Niestety nie było juz mojego rozmiaru.
      • Gość: Anusia Re: Sukienki IP: 217.153.18.* 13.07.04, 13:57
        znam ten problem. w sobote oblezlismy 3 centra-sama sie zastanawiam jak to
        znieslismy:-)Niemaz byl bbb dzielny:-) i fakt - jak chcesz kiecke kobieca,
        zwiewna, a tafcie mowisz NIE, to masz problem. ja w koncu kupilam w Klifie, w
        Moltonie (gdzie w przymierzalni mialam chyba ich 7 do przymierzenia),
        taka "malowana w miasto", malinowa,na ramiaczkach, do kolan, prosta.teraz
        poluje na dodatki....wytrwałosci zycze....
      • penelope_75 Re: Sukienki 13.07.04, 14:04
        ciężko trafić w czyjś gust ale mogę podpowiedzieć co mi sie podoba.

1.W Blue City jest sklep BGM (o ile dobrze pamietam nazwę). Podobno jest też w
        Klifie.
        Widzialam tam fajną, ciekawą sukienkę. Taką jak teraz są modne.
        Myśle, ze jest odpowiednia na taką okazję: delikatna, zwiewna, na ramiączka,
        kolor: cytrynowo-zielonkawy (nie każdemu ładnie w tym kolorze ale ta sukienka
        wygląda wyjątkowo uroczo), dół nieregularnie zakończony, warstwowo.
        Długość troszkę za kolano. Cena ok. 400 zł przed wyprzedazą.

2. A zaglądałaś do Simple?
        Podoba mi się tam komplet: marynarka + spódnica do kolan. Kolory: Biel + duze
        pomarańczowo - jakieś tam kwiaty. Jeśli jesteś brunetką to będzie super. To
        ładny, skromny i modny zestaw. No i da się go włozyc na inne okazje. Cena za
        komplet ok. 350 zł.

3. Może zajrzyj do Zary. Nie wiem jak teraz ale wcześniej sporo było różnych
        sukienek. Do tego fajna marynarka, szpileczki, dobrze dobrana torebka.

Oczywiście mój gust niekoniecznie musi pokrywać się z Twoim, no ale moze,
        może :)
        Też nie lubię typowo wieczornych sukienek typu tafta.
        • alyy Re: Sukienki 13.07.04, 14:16
          Cytrynowo-zielonkawy to nie mój kolor, ale propozycja z Simple brzmi ciekawie.
          Tylko keidy tam ostatnio byłam, widziałam tylko wszystko w czarne groszki - to
          zbyt cukierkowe jak dla mnie (wiem, ze marudzę). Fakt, jest jeszcze Zara:)
          Dzięki wielkie!
          Tafty są okropne!!!!
          • Gość: Anusia Re: Sukienki IP: 217.153.18.* 13.07.04, 14:18
            wcale nie marudzisz:-)groszki sa okroppne i jednosezonowe mam nadzieje...
          • penelope_75 Re: Sukienki 13.07.04, 14:37
            alyy napisała:

> Cytrynowo-zielonkawy to nie mój kolor, ale propozycja z Simple brzmi
            ciekawie.
            > Tylko keidy tam ostatnio byłam, widziałam tylko wszystko w czarne groszki -
            to
            > zbyt cukierkowe jak dla mnie (wiem, ze marudzę). Fakt, jest jeszcze Zara:)
            > Dzięki wielkie!
            > Tafty są okropne!!!!
            groszki też są okropne :):)
          • penelope_75 Re: Sukienki 13.07.04, 14:43
            jak będziesz w Blue City to zerknij na tą sukienkę w BGM - mimo tego, ze to nie
            Twoj kolor :)
            Jesli chodzi o komplet Simple to ja go ujrzałam w Galerii w Łodzi. U nas, w GM
            tez powinien być (chyba ?)
            Zara zaczyna byc juz mocno 'przebrana', więc spiesz się spiesz:)
            A do Mango zaglądałaś? Dawno nie byłam ale na początku sezonu były jakieś
            całkiem ciekawe sukienki.
            Powodzenia!
      • Gość: Iza Re: Sukienki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 14:46
        Sliczną sukienke z czarnego lnu z haftem na jednym boku kupiłam w Wallis w
        Forcie Wola. Ok 329 zl. Bardzo elegancka, ale na tyle subtelna. że nadaje sie
        tez na inne okazje.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka