keepersmaid 01.03.13, 19:46 Po tej cholernej zimie stracilam pamiec ubraniowa albo cos. Wyjezdzam na tydzien, prognoza +15-18 w dzien ok. +9-10C w nocy, mozliwy deszcz. I jak sie ubrac? Niezobowiazujaco, troche wycieczkowo. Przypomnijcie mi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 01.03.13, 20:03 Zabierasz polar, parę T-shirtów z długim i krótkim rękawem, kurtkę lub płaszcz typu prochowiec, dżinsy/legginsy i baleriny/buty sportowe. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 01.03.13, 20:34 Dorzuciłabym jeszcze kardigan , cienki szal, elegancką bluzkę i mimo kiepskiej prognozy pogody okulary przeciwsłoneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 01.03.13, 21:47 Blisko - Lizbona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 02.03.13, 15:12 jak nie bedziesz chodzic po gorach czy spedzac czasu w lesie - to zabierz podstawowy taki miejski zestaw - elegancki plaszcz/kurtke wiosenna, buty baleriny- chociaz zabierz tez cos co ma zakryty wierzch np. jakies botki, szal na szyje a reszta to normalnie. Ja jak bylam w Paryzu to byla taka pogoda- raz upal a raz taki misz-masz deszczowy. Zabralam takie ciuchy zeby ubierac sie na cebulke, no i wygodne plaskie buty (duzo zwiedzania) ale tez takie ciuchy zeby wygladac fajnie - no bo zdjecia i ogolnie to miasto a nie wypad w gory. Ale jak to wypad w gory to zabeirz wygodne sportowe buty, polar, czapke, szalik i jakas kurtke. Ja mialam ze soba: plaszcz (taki wiosenny), krotkie jeansowe spodenki (eleganckie - do tego nosilam legginsy), sukienke (+ legginsy), 1 biker jacket - cienka, ktora wkladalam pod plaszcz, 1 rozpinany sweterek, szal na szyje, pare podkoszulek - takich ktore mozna zalozyc pod sweterek albo biker jacket i jak by bylo cieplo to zdjac wierzchnie ciuchy i chodz w samej koszulce, spodnice mini (tez z zamyslem noszenia do legginsow), 1 para jeansow. Buty mialam baleriny, botki na plaskiej podeszwie (akurat na deszcz) i tyle. No i oczywiscie bielizna, kosmetyki i okulary przeciwsloneczne. Ciuchy lekkie, nie mnace sie i jak bylo trzeba to zdejmowalam, rolowalam i wkladalam do torby. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 02.03.13, 15:15 aha, mysle ze spokojnie spakujesz sie w bagaz podreczny- ciezsze ciuchy po prostu zaloz na siebie, a wszystko inne do walizki, i kosmetyki w wersji mini - ja tak robie, oszczedzam na oplacie za bagaz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 02.03.13, 17:13 Na taką pogodę w podróż ja brałam płaszcz-kurteczkę typu prochowiec z kapturem (bardzo przydatna rzecz przy wietrze), szal, dwie pary spodni, adidasy plus wygodne mokasyny do biegania przez cały dzień, jedną elegantszą spódnicę z rajstopami, 3-4 cienkie bluzeczki dzianinowe z długimi rękawami, jedną z krótkimi rękawkami i gruby, ciepły sweter z golfem - można zamiennie polar. I parasol, ale myślę że w Lizbonie nie jest on konieczny. Wszystko mieściło się spokojnie do podręcznego wraz z kosmetyczką, pantoflami, aparatem fotograficznym i małą miękką torebką, którą pustą daję na wierzch walizki i wyjmuję jako pierwszą jeszcze na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 02.03.13, 20:47 Dzieki dobre kobiety, troche juz sobie poukladalam w glowie i na podlodze (przed pakowaniem, taki zwyczaj). Wypad jest zdecydowanie miejski i w celu zobaczenia znajomych itp. bo mieszkalam dlugo w Lizbonie, ale teraz jestem w duzo zimniejszym miejscu i wszystko mi sie pokrecilo - u mnie jeszcze leza ostatnie resztki sniegu, chociaz dzisiaj bylo +3. Po prostu trudno sie przestawic... Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: Temp. +15-18 - co sie nosi? 02.03.13, 18:31 Kolorowe jeansy albo rurki, wygodne loafersy albo wiązane półbuty, rozpinana koszula, dzianinowy sweter z długim rękawem, kurtka. Osobiście bardzo dobrze czuję się w stylu promowanym przez Julie Sariñanę - wygodne, komfortowe ciuchy, ciekawe wzory i paleta kolorów.Myślę, że na wypad do Lizbony będzie w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś