Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co powinnam wywalić z szafy???

16.08.04, 10:03
    Dziś się to dowiedziałam mnóstwa ciekawych rzeczy, niewątpliwie powinnam
    wyrzucić moje dwa naturalne futra, bo przecież to niesłychanie godne
    potępienia, swetry Benetona bo on maltretuje jakieś tubylcze plemiona i tak
    się zastanawiam co jeszcze. Czy kogoś dręczy, męczy lub uciśnia;
    1. Levi's
    2. Simple
    3. Solar
    4. an'ge
    5. Tatum
    Bo niewątpliwie Gino Rossi i jego buty (toż to skóra!!!!) oraz Gucci i jego
    dodatki (skóra, skóra, skóra...)
    Hmmm może może wszystkie rzeczy nieodpowiednie powinno się spalić w jakimś
    widocznym miejscu np. na Wiejskiej. przecież ekolodzy i obrońcy uciśnionych
    lubia takie akcje!??
    Obserwuj wątek
      • Gość: zagatka Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: 212.160.106.* 16.08.04, 10:10
        ... a za zaoszczędzoną kasę kupić kaftan...
        • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 10:12
          lepiej lniany worek bo to ekologiczne ;)
      • Gość: amelie Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:27
        najlepiej mozg... po co ma tam lezec nieuzywany?
        • tralalumpek Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 11:32
          Gość portalu: amelie napisał(a):

> najlepiej mozg... po co ma tam lezec nieuzywany?

dobry pomysł, można kupić mózg, tylko której z tych nawiedzonych go
          zainstalować, tele ich tu na forum a mózg tylko jeden....
          • tralalumpek ps. 16.08.04, 11:34
            tralalumpek napisała:

> Gość portalu: amelie napisał(a):
            >
            > > najlepiej mozg... po co ma tam lezec nieuzywany?
            >
            >
            >
            >
            > dobry pomysł, można kupić mózg, tylko której z tych nawiedzonych go
            > zainstalować, tele ich tu na forum a mózg tylko jeden....
            >
            >

chyba że zagrają w "zielone" .....i na jedną sprawiedliwie wypadnie
            • papryczka_ag Re: ps. 16.08.04, 11:36
              ja myślę, że wszystkie nawiedzone chętnie Tobie ustąpią pierwszeństwa.
              • Gość: juz rozbawiona ja Re: ps. IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 11:44
                jesli nawiedzona to ja to bardzo chetnie :)
                nie poczuwam sie zarowno do tytulu ani braku mozgu :D
              • tralalumpek Re: ps. 16.08.04, 11:45
                ależ dziękuję za pośweięcenie ale mimo wszystko nie skorzystam, myślę że
                jesteście bardziej potrzebujące
                mój stary móżdżek dobrze się jeszcze trzyma, nie potrzebuje wymiany a ty bez
                mózgu masz jak widzę kłopoty.... a zatem poświęce się i będę używać dalej mój
                stary wypróbowany
                • Gość: papryczka Re: ps. IP: 212.160.106.* 16.08.04, 11:53
                  Poczytałam o starczej demencji i klimaksie, więc obraźliwe słowa na temat
                  mojego intelektu zrzuce na karb pewnych naturalnych zjawisk :))
                  Każdy ma prawo do własnego zdania.
                  • tralalumpek Re: ps. 16.08.04, 11:55
                    Gość portalu: papryczka napisał(a):

> Poczytałam o starczej demencji i klimaksie, więc obraźliwe słowa na temat
                    > mojego intelektu zrzuce na karb pewnych naturalnych zjawisk :))
                    > Każdy ma prawo do własnego zdania.

dziewcze a o czym ty mówisz, bo wiesz ja już jestem taka stara że zapomniałam
                    co przeczytałam
                  • b_bb Re: ps. 16.08.04, 12:40
                    Gość portalu: papryczka napisał(a):

> Poczytałam o starczej demencji i klimaksie, więc obraźliwe słowa na temat
                    > mojego intelektu zrzuce na karb pewnych naturalnych zjawisk :))
                    > Każdy ma prawo do własnego zdania.

Ileż w Tobie agresji, dziewczyno! Kochasz zwierzątka, ale nienawidzisz ludzi,
                    obrzucasz obelgami forumowiczki za to, że mają inne zdanie od Twojego. Fanatyzm
                    prowadzi do zbrodni, więc zalecam więcej spokoju.
                    • Gość: papryczka Re: ps. IP: 212.160.106.* 16.08.04, 13:16
                      Mnie to akurat raczej bawi :))) Jak poczytasz dokładnie, to zobacz, kto
                      pierwszy na kogo naskoczył.
                      Gdybym miała sie przejmować takimi rzeczami, to już dawno bym na psychotropach
                      skończyła. Ja po prostu mam tak wredną naturę, że uwielbiam wkręcać takie
                      zapalone gaduły w bezsensowne dyskusje. Mój błąd :))))
                      A to, co ktos tam w sieci zagubiony o mnie myśli mam naprawdę głeboko. Bo nigdy
                      nie wiem czy to naprawdę normalna osoba, czy znudzona małolata słuchajaca Dody
                      i nudząca się w wakacje... Można się naciąć.
                      • Gość: papryczka Re: ps. IP: 212.160.106.* 16.08.04, 13:25
                        Aha... zanim znowu mi sie oberwie, to po pierwsze znudzona małolata miała byc
                        w "", a jak ktos dalej chce sie czepiać, to w jakimś wątku juz pisałam co
                        oznacza dla mnie słowo "małolata"
                        ( dochodzi do tego, że juz własne posty sprawdzam :> )
                        • b_bb Re: ps. 16.08.04, 15:58
                          Nie chce mi się sprawdzać, co napisałaś w innym wątku na temat określenia
                          "znudzona małolata".
                          Ja czepiam się poglądów, wypowiedzi, a nie konkretnych ludzi. Dałaś się ponieść
                          emocjom w kilku wypowiedziach. Być może wrzuciłam Cię do jednego worka z
                          bardziej nawiedzonymi obrończyniami szczurów itp, za co przepraszam, ale uważam,
                          że jakakolwiek forma fanatyzmu i zacietrzewienia jest zła.
                          • Gość: papryczka Re: ps. IP: 212.160.106.* 17.08.04, 09:46
                            Naprawde nie jestem fanatyczką i czasem ponoszą mnie negatywne emocje związane
                            z czyimiś wypowiedziami i owocuje to niestety krytyką ad personam. Nie jestem
                            niestety bez wad. Myslę, że każdy tutaj czasem się denerwuje, ale myslę że
                            chodzi w tym o jakieś odreagowanie, które jest o tyle bezpieczne, że anonimowe.
                            Przyznaję sie bez bicia, że lubię czasem "wkręcić" kogoś w taką dyskusję, ale
                            na zywo jeszcze nie spotkałam się z takim jadem, nawet u najbardziej
                            nielubianych ( z wzajemnością ) znajomych. Poza tym mam skłonność do zbyt
                            ostrego przedstawiania swoich poglądów, nawet jak sytuacja tego nie wymaga. I
                            przepraszam jeśli kogoś bardzo uraziłam, ale wszystkie wyrażone przeze mnie
                            poglądy są prawdziwe, choć może mniej nacechowane emocjami.
                            Pozdrawiam i liczę na wybaczenie :)
          • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 12:33
            Tralalumpku nie sądze żeby aż tyle mózgów było za zbyciu żeby każda się
            załapała. Co do tematu to ja ze swojego jestem zadowolona, myśle że nie
            funkcjonuje najgorzej. Moim skromnym zdaniem twój Tralalumpku też ma się
            dobrze :)
      • Gość: rozsierdzona ja Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 11:29
        ja proponuje sprzedac wszystko i kupic sobie nowy mozg, moze wtedy zrozumiesz
        caly moj watek.
        • Gość: ja amelie: coz za jednomyslnosc :) IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 11:31
      • Gość: Richelieu* Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: 195.117.90.* 16.08.04, 11:50
        wyrzuciłabym siebie na bezludną wyspę, kazała jej wtarabaniać korzonki i owoce,
        bez prądu, bez gazu, bez ropy naftowej. Te tutaj są takimi ekolożkami jak ja
        zakonnicą. Ot, dziewuszki chcą mieć modne hobby to mają. A z ekologią to nie ma
        nic wspólnego. Nawet sobie nie zdają biedne sprawy, jak cierpią zwierzęta przez
        to, że same żyją i korzystają z dóbr cywilizacji.

wyrzuć najpeirw komp, bo ten korzysta z prądu, a my nie jedziemy na
        elektrowniach słonecznych czy wiatrowych aby sobie tak bezmyślnie marnować prąd
        gadając i gadając na forum
        • Gość: siss Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:02
          kto nie jedzie na elektrowni wiatrowej, ten nie jedzie.. bo ja np. tak ;]
        • Gość: rozbawiona ja Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 12:10
          ja nie jestem ekolozka. ostatni raz radze przeczytac moj watek. i bardzo
          dziekuje za taki odzew, szkoda ze nie moge zmienic tematu mojej pracy
          licencjackiej :)
        • Gość: ja Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 16.08.04, 12:18
          jesli o mnie chodzi to tydzien temu spedzilam kilka dni w beduinskiej wiacie
          bez pradu, gazu ropy naftowej itd i bylo calkiem przyjemnie. poznalam
          wspanialych ludzi i najchetniej zostalabym tam na duzo dluzej (zawsze?) gdyby
          nie kosztowalo to tyle ile kosztowalo :D

• Gość: Leena Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: *.doskomp.lodz.pl / 195.205.148.* 16.08.04, 13:20
        daj znac wcześniej gdzie bedziesz to wywalać ;)
        • Gość: Sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:52
          Leena a tobie takie zbrodnicze rzeczy jakie do tej pory trzymałam w szafie nie
          będą przeszkadzać??? Jak nie to się lepiej nie przyznawaj bo jeszcze cię
          zlinczują. Ale niewątpliwie prezentujesz bardzo praktyczne myślenie :)
      • Gość: tolka Re: do sitc IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 16.08.04, 13:20
        Jedno wyjaśnienie.

Owszem buty też sie robi ze skóry (i torebki i dodatki...), ze skór zazwyczaj
        bydlęcych, które to bydło po obdarciu ze skóry wędruje na Twój stój. Niestety
        na Twój stół nie wędrują, ani tygrysy, ani oceloty, ani szynszyle. Zabijanie
        dla pozytku, a zabijanie dla fanaberii to dwie zasadniczo różne sprawy.

Zdecydowanie z szafy nie wyrzucaj nic. Oskalpuj sie i zrób obroże dla swoich
        piesków. Nie sądze żeby wystarczyło jeszcze na zimowy kubraczek, bo mózg masz
        mały, oj bardzo mały.
        • Gość: Richelieu* Re: do sitc IP: 195.117.90.* 16.08.04, 14:06
          a krokodyle? piękna skóra, mi nie za bardzo się podoba, ale jest cenna. A
          krokodyle się zjada.
          Gdyby głód Cię przycisnął to zjadłabyś i ocelota. To stosunkowo mały kotek więc
          raczej nie powinno być zagrożenia, że on pierwszy Ciebie zje.

I co z tymi ocelotami? To są koty trzymane przez bogatych amerykańców głównie
          jako zwierzątka domowe, jeśli "obejdą" zakazy WWF. Oceloty należą do czerwonej
          księgi więc trzymanie ich w domu jest nielegalne, a co dopiero produkcja na
          masową skalę futer. Podobnie z większością gatunków tygrysów.

bydło, czy w sytuacji panoszącej się pryszczycy czy bse mającej konsekwencje w
          niemal zupełnym zahamowaniu uboju bydła na mięso można je, według "ekolożek",
          przeznaczać na skóry?

No i po raz kolejny zróżnicowanie. Bo ektóre tutaj to nawet do ust nie wezmą
          trupa, ach, trupa, co pod rzeźnickim toporem zginął śmiercią męczęnską. Dobry
          przykład z mięsem koszernym, dobry z mięczakami.
          • b_bb Re: do sitc 16.08.04, 14:15
            Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> I co z tymi ocelotami? To są koty trzymane przez bogatych amerykańców głównie
            > jako zwierzątka domowe, jeśli "obejdą" zakazy WWF.

W Polsce powinien być zakaz trzymania psów w małych mieszkaniach w blokach,
            pozostawiania ich na cały dzień samych.
            Kolejna kwestia to sprzątanie po pieskach na spacerach. Kochającej pańci do
            głowy nie przyjdzie zebrać kupkę, niech dzieci wdeptują, co tam, przecież to
            sama natura!
            • Gość: papryczka Re: do sitc IP: 212.160.106.* 16.08.04, 14:26
              Wprowadzili przepisy nakazujące sprzątanie po psach, a pod samym nosem straży
              miejskiej i policji dalej to co zawsze. I wytłumacz damulce, że musi
              posprzątać... Przecież głowę ci odgryzie prędzej.
              • Gość: Richelieu* Re: do sitc IP: 195.117.90.* 17.08.04, 14:52
                no, wreszcie

nie tylko pańcia głowę odgryzie, ale nawet powie, że po to płaci ciężko
                zarobione pieniądze na czynsz aby sprzątaczka sp[rzątała bo się pańci grubej
                dupy sprzed telewizora ruszyć nie chce
                • Gość: papryczka Re: do sitc IP: 212.160.106.* 17.08.04, 15:05
                  W mojej okolicy się to rozwiązało "po sąsiedzku" - jest miejsce gdzie się
                  psiaki wypuszcza i raz na tydzień, a w lecie dwa razy, przyjezdża firma
                  sprzątająca. Natomiast jak się coś w innym miejscu zdarzy to niestety szufelka
                  i do roboty. Ja mam najgorzej bo mój zwierzak 120 kg waży... Nawet sobie nie
                  wyobrażajcie co czasem przeżywam. Na szczęście rzadko.
                  Wydaje mi się, że to był dobry sposób na rozwiązanie problemu, bo był już taki
                  moment, że chodnikiem się iść nie dało - trzeba było po ulicy. A teraz jak jest
                  czysto i miło, to nawet wszystkie jadowite staruszki sprzątają bez słowa.
                  Podejrzewam jednak, że w Wawie czy innym dużym mieście, na osiedlu, trudniej
                  się między sobą dogadać.
            • sitc Re: do sitc 16.08.04, 16:02
              Czy to sugestia że ja swojego psa trzymam w małym mieszkanku w bloku?? Ja tez
              uważam że psy w takich warunkach się męczą, a mam całkiem spory dom z ogrodem
              więc mój ma na szczęście lepiej.
              • b_bb Re: do sitc 16.08.04, 16:13
                sitc napisała:

> Czy to sugestia że ja swojego psa trzymam w małym mieszkanku w bloku?? Ja tez
                > uważam że psy w takich warunkach się męczą, a mam całkiem spory dom z ogrodem
                > więc mój ma na szczęście lepiej.

To była uwaga ogólna do miłośników zwierząt, którzy wszem i wobec trąbią, jak
                bardzo kochają zwierzątka, nie jedzą mięsa, nie noszą futer, hodują w domu
                siedem kotów i trzy psy, jeszcze kilka szczurów, kanarka, królika i osiołka.
                Fajnie, tylko zapominają, że te zwierzęta męczą się w warunkach, jakie kochająca
                pańcia im stworzyła. Dla mnie trzymanie psa na czwartym piętrze w betonowym
                bloku nie jest przejawem miłości do zwierząt, lecz katowaniem ich. Jest to
                zjawisko powszechne i czymś takim powinni zająć się miłośnicy zwierząt, a nie
                sprayowaniem kurtek skórzanych.
      • naels Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 14:52
        Kobieto, ty sie ciesz, i tak niewiele... Chwala Bogu, ze to forum gwarantuje
        jaka-taka anonimowosc, bo pomysl, jaki masakryczny lincz by mnie spotkal, gdyby
        tak ktores z tych "ekolozek" od siedmiu bolesci wpadly mi z nienacka do domu i
        ujrzaly SKORZANA KANAPE??? O, ja paskudna...
        • heluu Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 15:00
          to jest wygodny poglad: nosze wszystko ze wszystkiego, jem wszystko, zabijam
          wszystko, betonuje wszystko... no bo przeciez w kammbodzy dzieci umieraja! i
          jak to tak losem zwierzat sie interesowac! to wrecz niewypada! to niemorlane!
          nieetyczne! ludzie ktorzy bronia zwierzat to szatan wcielony! zabic ekologow! a
          potem wszystkie zwierzeta! hahahaha! bedziemy sobie ogladac tygrysy w
          ksiazkach! jazda!
          • naels Re: Co ma piernik do wiatraka??? 16.08.04, 16:07
            Sloneczko, mam tylko nadzieje, ze ten post to ci sie tak przypadkiem pod moim
            wkleil, bo nic mnie tak nie denerwuje w dyskusji, jak argument typu "A u was to
            Murzynow bija!" Czy ty w ogole wiesz, co to znaczy "ekolog"? Jesli to mimo
            wszystko bylo do mnie, to dedykuje ci moj post
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=14921748&a=14953666
            , bo juz mi rece opadaja z rozpaczy nad ignorancja niektorych ludzi i nie chce
            mi sie pisac tych samych oczywistosci po 100 razy.
        • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 15:56
          Naels to tylko teraz czekaj na pomysł że twój mąż powinien obedrzeć cię ze
          skóry i zrobić z ciebie podnóżek, bo paranoja niektórych to już osiąga
          apogeum :)
      • heluu Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 14:56
        juz mi sie gadac nie chce. jezli milas sumienie kupic sobie te wszystkie rzeczy
        uszyte z trupow zwierzat to teraz je sobie trzymaj i je nos. widac ze ta szafa
        to twoj caly swiat wiec spoko nie bede ci odbierac tej radosci
        • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 16.08.04, 15:58
          Heluu moja droga, mino że moja szafa jest dość duża, mój świat nie jest tak
          ograniczony. I nie wiem na jakiej podstawie wyciągnełaś takie wnioski.
      • ruda_80 Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 17.08.04, 09:23
        sitc napisała:
        Czy kogoś dręczy, męczy lub uciśnia;
        > 1. Levi's
        > 2. Simple
        > 3. Solar
        > 4. an'ge
        > 5. Tatum

No Simple to jak najbardziej do kosza bo przypomniało mi się właśnie, że oni w
        swych zimowych kolekcjach mają (mieli 2 lata temu i w zeszłym roku) futra ;-).
        Zastanawiałam się nawet nad kupnem, ale ceny były zabójcze. Dobrze, że nie
        kupiłam bo żal by było wyrzucać :-)
        • miska_malcova Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 17.08.04, 09:51
          moim skromnym zdaniem nie powinnaś nic wyrzucać...
          • misae Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 17.08.04, 10:16
            Zwariowalyscie????
            Nie dosc ze biedne zwierzeta pozabijano to teraz jeszcze ich skory chca
            powyrzucac na smietnik, to jest dobiero barbarzynstwo :o))))))))))

Zamiast wyrzucac dajcie mi, ja nie mam wyrzutow sumienia :o))))

PS I nie musze nikogo przepraszac, ze siedze sobie teraz przed komputerem i
            popijam kawke, a tam w Somalii biedni ludzie gloduja. Wiem ze gloduja i dlatego
            od czasu do czasu wspomagam finansowo rozne akcje, zamiast wypisywac glupoty w
            internecie czy rozczulac sie nad niesprawiedliwoscia tego swiata.
            • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 18.08.04, 12:10
              misae napisała:
              >
              > PS I nie musze nikogo przepraszac, ze siedze sobie teraz przed komputerem i
              > popijam kawke, a tam w Somalii biedni ludzie gloduja. Wiem ze gloduja i
              dlatego
              >
              > od czasu do czasu wspomagam finansowo rozne akcje, zamiast wypisywac glupoty
              w
              > internecie czy rozczulac sie nad niesprawiedliwoscia tego swiata.
              Misae i to jest zdrowe podejście, no bo co, że w Somalii głodują, to my
              powinniśmy integrowac się z nimi i doprowadzić się do stanu opuchlizny
              głodowej?? Ja lubie mój płaski brzuszek!! To jest niewątpliwie straszne, ale
              wpędzanie się przez takie rzeczy w kryzysy egzystencjalne, było modne za czasów
              młodości Leopolda Staffa teraz możemy sobie już odpuścić!
        • sitc Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 18.08.04, 12:06
          ruda_80 napisała:

> No Simple to jak najbardziej do kosza bo przypomniało mi się właśnie, że oni
          w
          > swych zimowych kolekcjach mają (mieli 2 lata temu i w zeszłym roku) futra ;-
          ).
          > Zastanawiałam się nawet nad kupnem, ale ceny były zabójcze. Dobrze, że nie
          > kupiłam bo żal by było wyrzucać :-)
          Piękne było, karakuły z lisem, króciutkie, też widziałam :)
          • ruda_80 Re: Co powinnam wywalić z szafy??? 18.08.04, 12:27
            sitc napisała:
            > Piękne było, karakuły z lisem, króciutkie, też widziałam :)

No właśnie ta kurteczka mi się podobała najbardziej :-)
          • Gość: tolka Re: Co powinnam wywalić z szafy??? IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 18.08.04, 23:01
            tchórzofretki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka