Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

oceńcie moje buty

31.08.04, 10:50
    kupiam je we włoskim butiku Perroni (ze 2 lata temu), są to zamszowe kozaczki
    do pół łydki na płaskiej podeszwie. Są czerwone w czarne (jakby krowie:)
    łatki. Doadam, że są pięknie wykonane, b. starannie uszyte ze znakomitego
    zamszu. Moim zdaniem są b.fajne, ale czy Wam z opisu nie wydają się
    obciachowe? Mnie się b. podobają, ale może mój wyśmienity zazwyczaj gust mnie
    zawodzi w tym wypadku?;) Pytam, bo butki dość zwracają uwagę.. Będę wdzięczna
    za każdą opinię:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Patrycja Re: oceńcie moje buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:01
        czerwono czarne krowie łaty uh...wybacz nie widziałam takich, ale sama myśl o
        nich mnie przeraza. Jak dla mnie obciach pierwszego stopnia.
        • lunalovelight Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 11:04
          patrycja: mam nadzieje [szczera], ze nie nalezysz do tych osob, ktore sa chore,
          kiedy kazdy szczegol ubrania czy czegokolwiek innego nie jest zgodny z
          NAJNOWSZYMI trendami? i ze Twoje zycie nie skupia sie tylko na tym...

kiddo: jesli Ci sie podobaja, to nos :). zreszta uwazam, ze lepiej sie
          wyrozniac, niz grzecznie wtapiac w tlum.
          • Gość: Patrycja Re: oceńcie moje buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 11:21
            Nie wiesz, po prostu czarno czerwone łaty nie pokrywają się z moją prywatną
            wizją estetyczności.
            • Gość: Kate Re: oceńcie moje buty IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 31.08.04, 11:29
              Jak tobie sie podobaja to je nos, i nie ogladaj sie na innych, a jak komus nie
              pasuje to niech nie patrzy. Wyobrazilam sobie te twoje butki :) musza byc
              niesamowite :) przynajmiej nie spotkasz nikogo innego w takich samych. Jestem
              za. Pozdr.
              • Gość: klara Re: oceńcie moje buty IP: *.crowley.pl 31.08.04, 15:12
                jeśli lubisz zwracać na siebie uwagę - noś je, oczywiście jeśli pasują do
                reszty Twojego ubrania i Twojego stylu, ale pewnie tak jest, skoro je kupiłaś.
                Lepiej zwracać na siebie uwagę ciekawym wyglądem i własnym stylem, niż wtapiać
                się w tłum i "kserowac ulicę". Osobiście przepadam za nietypowym obuwiem.
                Pozdrawiam.
                • miska_malcova Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 15:16
                  namawiam szczerze do noszenia tych butów. Nie myslę, żeby były obciachowe...
      • kiddo Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 17:04
        dziewczyny,serdeczne dzięki za opinie:) teraz, mając Wasze wsparcie moralne,
        będę je nosić z większą pewnością siebie:) Ja osobiście uważam, że te buty są
        zabawne i na określone okazje (oczywiście nieoficjalne!) pasują świetnie.
        Dodatkowym ich atutem jest ich świetna jakość - naprawdę zacne, włoskie butki:)
        jeszcze raz dzienx:) pzdr
      • blinski Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 17:05
        hm, mimo wszystko i tak za mało danych by sobie wyobrazić jak dla mnie:)
        bo tak - jakiej wielkości są te łatki? jak kapsle od butelek czy może wielkie
        łaciszcza których mieści się na jednym bucie najwyżej z pięć:)? czerwony jest
        wściekły czy bardziej przechodzący w purpurę? podeszwa płaska - zupełnie, czy
        może ma z 0,5 centymetrowy przeskok; zachodzi z tyłu na na skórę, czy nie - a
        może jest cofnięta wręcz? jaki nosek - okrągły zupełnie, kwadratowy, wydłużony
        zaokrąglony czy może wydłużóny lekko kwadratowy? bo chyba nie szpiczasty - do
        kozaczków na płaskim się takich chyba nie daje..
        dla mnie z obciachem nie jest tak prosto - jesli coś ma być definitywne
        obciachowe, żadne szczegóły nie mogą tego ratować; a tych szczegółów nie
        podałaś.
        :))
        • kiddo do eksperta:) 31.08.04, 17:21
          :) Aż poszam po nie do garderoby, żeby mieć je przed oczami podczas pisania tej
          odpowiedzi. Łatki mniej więcej jak kapsle od butelek, nieregularne, takie
          właśnie jakie mają mućki, tyle że mniejsze ofkors; czerwony nie jest wściekły
          ani "oczojebny"(hyhy sorry za wyrażenie), to taka głęboka czerwień (mniej
          więcej jak kolor czerwonego wina, jak się patrzy na nie pod światło),podeszwa
          płaska niezupełnie; ma ze 2 cm grubści, na obcasie ze 2,5 cm, jest tu też
          troszkę jakby cofnięta; nosek leciutko wydłużony, kwadratowy. Eeee.. nie wiem
          co by tu jeszcze napisać.. To chyba byłoby na tyle.. Blinski, czekam na
          werdykt:) I palce mi drżą.. (stąd tyle literówek).
          • blinski Re: do eksperta:) 31.08.04, 18:31
            e, z limitem literówek spokojnie się wyrabiasz:)
            ekspert lubi takie gadki-szmatki o pierdółkach i dlatego tak cię zmęczył:)
            (pójście po buty do garderoby).
            mogę ci powiedzieć, że wg. mnie chyba luz - ważniejsze od tych łatek był dla
            mnie sam kształt i fason - w końcu mogą wyglądać i fajnie, i beznadziejnie w
            zależności od tego do czego chcesz je nosić; ale to jest banał i chyba świetnie
            wiesz to sama:)
            osobiście najbardziej lubię buty na niskim, zwężającym się obcasie, ale ten
            fason też jest chyba ok:)
            no właśnie, teraz bym się skupił na tym, z czym je nosić by wyglądały ok..

• kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 17:24
        kiddo napisała:

> kupiam je we włoskim butiku Perroni (ze 2 lata temu), są to zamszowe kozaczki
        > do pół łydki na płaskiej podeszwie. Są czerwone w czarne (jakby krowie:)
        > łatki. Doadam, że są pięknie wykonane, b. starannie uszyte ze znakomitego
        > zamszu. Moim zdaniem są b.fajne, ale czy Wam z opisu nie wydają się
        > obciachowe? Mnie się b. podobają, ale może mój wyśmienity zazwyczaj gust mnie
        > zawodzi w tym wypadku?;) Pytam, bo butki dość zwracają uwagę.. Będę wdzięczna
        > za każdą opinię:)

trochę dziwne,do czego je nosisz?ja bym włożyła wyłącznie do czarnej kiecki
        • kiddo Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 17:37
          nno, noszę je do dżinsów (wygląda to przepięknie! niebieski dżins do czerwonego
          zamszu:) i ogólnie do rzeczy gładkich, nie wzorzystych - do dżinsowych,
          sztruksowych spódnic, ofkors że do małej czarnej również..
          • kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 31.08.04, 17:54
            kiddo napisała:

> nno, noszę je do dżinsów (wygląda to przepięknie! niebieski dżins do czerwonego
            >
            > zamszu:) i ogólnie do rzeczy gładkich, nie wzorzystych - do dżinsowych,
            > sztruksowych spódnic, ofkors że do małej czarnej również..
            imho lepiej do dużej czarnej
      • Gość: papryczka Re: oceńcie moje buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 20:37
        Zawsze lubiłam nietypowe buty - te brzmią nietypowo. Noś - bądź oryginalna a
        nie lataj jak klon w szpileczkach ze szpicem, czubem czy jak się to
        zdeformowane gówno nazywa...
        • Gość: Patrycja Re: oceńcie moje buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:18
          Szpic papryczko SZPIC.
          • Gość: papryczka Re: oceńcie moje buty IP: 212.160.106.* 01.09.04, 12:24
            A mi sie wydaje, im dłużej czytam, że jednak czubek...
            • ga.ba Re: oceńcie moje buty 01.09.04, 12:33
              Już w przedwojennej piosence "Ja nie mam co na siebie włożyć" padło zdanie "Ma
              Zosia przy pantoflach szpic, ja nie mam nic, ja nie mam nic". Ale z opisu chyba
              wolę omawiane butki w łatki. Uwielbiam naturalny zamsz dobrej jakości i staranne
              wykonanie...
            • b_bb Re: oceńcie moje buty 01.09.04, 12:33
              Gość portalu: papryczka napisał(a):

> A mi sie wydaje, im dłużej czytam, że jednak czubek...

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • Gość: papryczka Re: oceńcie moje buty IP: 212.160.106.* 01.09.04, 12:36
                ;)
                • Gość: Patrycja Re: oceńcie moje buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 12:58
                  Tak tak czubek jasne. Szalenie fachowe nazewnictwo.
                  • Gość: papryczka Re: oceńcie moje buty IP: 212.160.106.* 01.09.04, 13:02
                    Znam bardziej fachowe, ale bez badań nie użyję :)
                    • Gość: Patrycja Re: oceńcie moje buty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:05
                      Np. zdeformowowane g**no?
                      • kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 01.09.04, 16:42
                        Spokój,ludzie.Ja bym te buty(kiddo,bez szpica)wlożyła do dużej czarnej,do tego
                        drobna czarna biżuteria (kamienie półszlachetne bywają czarne),włosy
                        proste,sczesane do tyłu,lub bardzo krótkie, w spokojnym kolorze (np.pszeniczny
                        blond czy rudy nie pasuje,nawet jak ktoś ma takie piękne włosy z natury).
                        Pod dyskusję.
                        • b_bb Re: oceńcie moje buty 01.09.04, 16:52
                          Czy "duża czarna" oznacza sukienkę do kostek? Bo jeśli tak, to buty nie będą
                          należycie wyeksponowane. Ogólnie lubię taki styl, jaki namalowałaś, jednak
                          szkoda takich ciekawych butów zakrywać długą suknią. Proponuję obciąć kieckę tuż
                          nad kolanem. ;)
                          Co do włosów, to ruda szopa (poza Twoją propozycją) wydaje mi się przy tym
                          stroju całkiem ok.
                          • kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 01.09.04, 17:39
                            b_bb napisała:

> Czy "duża czarna" oznacza sukienkę do kostek?
                            Mam wizję do pół łydki,ale do tego trzeba mieć noooooooooooogi.

> nad kolanem. ;)
                            A ja tuż pod.

>
                            >
                            • Gość: arek mnie sie podobaja... IP: *.plus.com 01.09.04, 21:27
                              Jestem fetyszysta i generalnie lubie kobiety w kozaczkach.Jedynie czego njie
                              cierpie to buty na koturnach.To dobre do teatru a nie na spacer czy do kina.I
                              jeszcze jedna rada kobietki dbajcie o swoje stopki bo niestety w porownaniu z
                              angielkami strasznie licho wypadacie.
                              • blinski Re: mnie sie podobaja... 02.09.04, 08:20
                                zgadzam się z przedmówcą:)
                                tylko nie wiem do końca jak jest z tymi stopami; u angielwk nie miałem okazji
                                poobserwować a u polek dotychczas nic mnie nie odepchnęło..
                              • Gość: gnom Re: mnie sie podobaja... IP: 217.17.46.* 02.09.04, 16:39
                                Zdecydowanie się nie zgadzam, w erze japonek świetnie widać, że stopy Polek są
                                równie atrakcyjne jak one same.
                      • papryczka_ag Re: oceńcie moje buty 02.09.04, 08:24
                        Ja tym razem nie o butach...
      • Gość: ada Re: oceńcie moje buty IP: *.cable.mindspring.com 01.09.04, 22:32
        Sluchaj jesli sa dobrze uszyte z dobrego materialu o jednym z najmodniejszych
        krojow ostatniego sezonu ,to mysle ,ze spokojnie mozesz je nosic i nie
        przejmowac sie paniusiami z zadartym nosem ,obutych w klasyczne,czarne mokasyny
        podruby Ralpha Laurena lub Rylko.
        Wiecej pewnosci siebie.
        Jesli ci jej zabraknie tym razem to wystaw je na aukcji internetowej np.
        ebay ,albo zapakuj w pudeleczko i wyciagnij wtedy kiedy stana sie modne ,a
        paniusie ktore je krytykowaly beda sie za nimi zabijac , bo wlasnie przeczytaly
        w gazecie ze to sie nosi
      • Gość: gnom Re: oceńcie moje buty IP: 217.17.46.* 02.09.04, 16:17
        Z opisu wygladają na sympatycznie ekstrawaganckie. Jeżeli planujesz załozyć je
        przed pierwszym śniegiem to już wogóle bedzie szczyt odwagi, bo generalnie w
        Polsce kobiety zakładaja kozaczki dopiero jak im sie snieg wsypuje do klapków i
        sandałków. Tak więc masz szansę naprwdę wyróznic się z tłumu !
        • misae Re: oceńcie moje buty 02.09.04, 16:25
          najlepiej byloby tak: zrob ze dwa zdjecia apartem cyfrowym i podeslij nam fotki
          bo tak z opisu to nie moge sie zdecydowac. Ale powiem Ci w sekercie ze tej
          jesieni zamszowe buty beda modne i wlasnie w dwoch kolorach - wzory
          niesymetryczne - choc krowich latek nie widzialam :o))
          • kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 02.09.04, 16:28
            i noś czarne ciuchy,czy istnieją czarne sztruksy lub czarne dżinsy podwijane,do
            pół łydki?
            a jeśli spodnie i golf,to jakiś duperel w tym odcieniu,co czerwone łatki.
            bomba!
            • misae Re: oceńcie moje buty 02.09.04, 16:46
              tak tak spodnie 3/4 czarne do tego czerowny golf, fajnie by to wygladalo :o))
              • kochanica.francuza Re: oceńcie moje buty 03.09.04, 00:00
                misae napisała:

> tak tak spodnie 3/4 czarne do tego czerowny golf, fajnie by to wygladalo :o))
                golf miał być czarny a czerwony miał być DUPEREL,czyli jakaś mała rzecz ozdobna
                (z biżuterii)
                coś się nie doczytałaś
      • kiddo Re: oceńcie moje buty 02.09.04, 22:25
        jeszcze raz dziękuję za wszystkie opinie & rady:) niestety nie dysponuję
        aparatem cyfrowym, żeby Wam zwizualizować moje buty; jeśli kiedyś będę mieć
        taką możliwość, to je sfotografuję, odgrzebię ten wątek i wstawię foty:) dzięki
        i pozdrawiam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka