Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jakie rajstopy

26.02.18, 12:07
    Poszukuje cienkich, wytrzymałych, cielistych rajstop. Pracuje w takim miejscu, gdzie wymagane jest utrzymywanie pewnego dress codu, do którego zaliczają się rajstopy. Te, które dotychczas kupuje niestety są nietrwałe i zdarza się, że niszczę czasem nawet dwie pary na tydzień. Możecie mi polecić jakieś wytrzymałe rajstopy, które nie będą puszczać oczek przy pierwszej lepszej okazji?
    Obserwuj wątek
      • fantastik95 Re: Jakie rajstopy 27.02.18, 00:40
        To i tak nie źle jeśli zużywasz tylko dwie pary rajstop na tydzień ;)
        • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 27.02.18, 06:15
          Tylko? Dla mnie to aż :/
          • fantastik95 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 00:44
            Te najcieńsze niestety maja to do siebie ze sa często "jednorazowe" ;(
            Polecam Gabriella matt efect, gatta visone i te cieliste z Marylin ;)
            Jakie w takim razie nosisz rajtki w taka pogodę, bo raczej nie cienkie ? 😬
            • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 06:51
              Noszę tylko cienkie, nawet w taką pogodę, z tym, że na na drogę zakładam spodnie, a przebieram się na miejscu w spódnice. Grubszych u nas nie wolno mieć, ale zimno nie jest dla mnie problemem. A co do rajstop polecanych przez ciebie to miałam Marylin i niestety nie wyróżniały się trwałością. Z gattą wydaje mi się, że jest trochę lepiej, ale jednak do ideału "trochę" im brakuje. :)
      • horpyna4 Re: Jakie rajstopy 27.02.18, 19:36
        Ja bardzo łatwo drę rajstopy, najtrwalsze dla mnie są Golden Lady. Bardzo fajne są ich 40 den, bo w miarę ciepłe, ale trochę przezroczyste i udają cienkie. Oczywiście możliwe jest, że w Twoim przypadku zostaną uznane za zbyt grube, ale jeżeli nie, to polecam - bardzo mocne. Cieńsze są zawsze trochę słabsze, ale tej firmy starczają mi jednak na jakiś czas.
        • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 06:53
          Nawet o nich nigdy nie słyszałam, ale koniecznie sprawdzę. A 40 den to jednak za dużo w moim przypadku.
          • horpyna4 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 10:26
            Jak trafisz na nie, to na wszelki wypadek oprócz cieńszych kup jednak przynajmniej jedną parę 40 den, tylko dobierz odpowiednio cielisty odcień. One są przezroczyste, nieprzezroczyste u nich zaczynają się dopiero od 50 den.

W sklepach stacjonarnych bywają rzadko, w niektórych nawet o nich nie słyszeli. Ja na szczęście mam w pobliżu sklep, gdzie są. Ale myślę, że w sklepach internetowych można je dostać.
            • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 17:07
              Nawet nie wiedziałam, że 40 den mogą być przezroczyste. Poszukam ich gdzieś w mojej okolicy. Mogą być rozwiązaniem mojego problemu, choć z moim szczęściem do destrukcji, to i one mogą nie dawać ze mną rady. Tak czy inaczej dziękuje za poradę. :)
      • ninakow Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 10:11
        Dla mnie najlepsza jest Gabriella - mega wytrzymałe, a tak jak Ty muszę nosić rajstopy praktycznie codziennie. Mają bardzo duży wybór, a ceny wcale nie wygórowane, koniecznie sprawdź!
        • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 28.02.18, 17:02
          Sprawdzę napewno, nie znałam do tej pory tego producenta.
      • pralka_frania_x Re: Jakie rajstopy 04.03.18, 11:06
        Niestety nie ma czegoś takiego jak wytrzymałe rajstopy. Przerobiłam masę rajstop i z doświadczenia wiem, że różnice między nimi pod względem trwałości są niezauważalne. Nie zauważyłam żadnej koleracji między ceną a trwałością. Czasami zdarza się, że rajstopy za kilkanaście złoty drą się już przy zakładaniu, a te za przysłowiowe pięć złoty dzielnie znoszą kilka czy nawet kilkanaście wyjść. Dlatego nie będę polecać konkretnego modelu, ale mogę do tego dodać jedynie to, że nie warto przepłacać i kupować drogich rajstop, bo w tym przypadku cena nie idzie w parze z jakością. Trwałość wszystkich jest na podobnym poziomie. Uważam, że znacznie lepiej jest kupić cztery pary rajstop po 4 złote niż jedne za 16 złotych. Ma to szczególnie znaczenie dla nas, które musimy nosić rajstopy codziennie i przynosi to realne oszczędności. Z mojego doświadczenia wynika, że większy wpływ na trwałość rajstop ma sposób ich użytwowania aniżeli producent. Rozumiem przez to zdejmowanie biżuteri przy ich zakładaniu, paznokcie bez zadziorów, gładkie pięty czy unikanie ostrych przedmiotów, które mogły by je podrzeć.
        • martynaczarna996 Re: Jakie rajstopy 04.03.18, 19:58
          Dziękuję za wyczepującą poradę. Mogłabyś mi powiedzieć jakie rajstopy można kupić w cenie 4 zł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka