Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 03.11.04, 17:02
    Witam! Chciałabym zasięgnąć opini na temat cekinek na bluzkach, swetrach itp.
    Poczytałam sobie niektóre wypowiedzi na forum i z tego co zauwazylam, często
    uwazane są one za szczyt kiczu. Ostatnio kupiłam sobie delikatny sweterek w
    kolorze cos jakby na pograniczu bordo i fioletu, z tkaniny delikatnie
    moherkowej i z dekoltem w serek obszytym koronką i pięknie mieniącymi się
    cekinami w kolorze sweterka. W kazdym razie ja jestem zachwycona i nosić go
    będę;-) A co na temat cekinek sądzą panie interesujące się modą?
    Obserwuj wątek
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Kicz? 03.11.04, 17:06
        "ain't my style.."

:D
        • Gość: Klara Re: Kicz? IP: *.devs.futuro.pl 03.11.04, 17:08
          Przyznam, że taki styl to dla mnie egzotyka:))Można pooglądać, ale zostaje
          niezrozumiałe:)
      • Gość: julita30 Re: Kicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:08
        Przeczytałam opis Twojego swetra, i ja osobiscie nie nosiłabym go, ze względu
        na to że nie jest w moim stylu.Nie uważam go za kiczowaty-ale po prostu nie w
        moim guscie.Nie lubię cekinów,a tez kolor nie odpowiadałby mi.Mam nadzieję,że
        bedziesz go nosic mimo negatywnych opinii-w końcu najwazniejsze ze Tobie sie
        pdoba.
      • Gość: Nika Re: Kicz? IP: *.ibmer.waw.pl 03.11.04, 17:26
        W moim stylu zdecydowanie nie jest, ale na kiczowaty też specjalnie nie wygląda
        (o ile mogę sobie z opisu wyobrazić) - jednokolorowy i tych cekinów nie jest
        zbyt dużo. Zasadniczo krytykowana jako kicz jest wszelka przesada, same cekiny
        jako takie jeszcze nic nie znaczą. A poza tym, jak ci się podoba to noś na
        zdrowie i miej w nosie wszelkie krytyki.
        • miska_malcova Re: Kicz? 03.11.04, 18:15
          oj nie... Zupełnie nie w moim stylu
      • tralalumpek Re: Kicz? 03.11.04, 18:19
        kolor nie moj
        koroneczka, cekineczki czy cykinki z moherkiem polaczone.....
        nie, dziekuje
      • aniabe13 Re: Kicz? 03.11.04, 19:23
        Cekinom śmierć! Najbardziej lubię czystą formę, koronki, koraliki, cekiny i
        inne takie odpadają. Ale to tylko moje zdanie, jak ci się sweter podoba to noś
        i nie patrz na nic.
      • Gość: Richelieu* Re: Kicz? IP: 217.98.107.* 03.11.04, 20:27
        jedynie bordo/fiolet, idealny
        zaś te wszystkie moherki i cekinki przypominają albo Cyganki albo Rosjanki na
        10leciu
      • Gość: marylu Re: Kicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 21:45
        a ja lubię- ale w ilosci sladowej. Lubie takie zwiewne szmatki a la Lv Tyler.
        Ale bez przerostu formy nad treścią
      • stephanie_s Re: Kicz? 03.11.04, 21:53
        cekiny ogólnie sa troche tandetne ale to zalezy od wykonania odpowiednio uzyte
        dodają uroku ale tak jest chyba z wiekszoscia rzeczy co za duzo to nie zdrowo
        • stephanie_s Re: Kicz? 03.11.04, 21:56
          osobiscie ich nie lubie ale zdarzyło mi sie widziec bluzke która miała jakis
          wyszyty cekinami roslinny motyw np i całosc komponowała sie bardzo
          ładnie...aczkolwiek cos zawsze mnie troszke odrzuca nie czułabym sie w tym
          dobrze
      • papryczka_ag Re: Kicz? 04.11.04, 08:18
        Absolutnie nie założyłabym nic z cekinami, ale tylko dlatego, że to kompletnie
        nie mój styl.
        Niektóre rzeczy widziane w sklepach uważam nawet za ciekawe - ale tylko na
        manekinie :)
        Mam tylko dwie rzeczy, które od biedy można by podciągnąć pod cekiny - obrożę
        na szyję z koralikami i kawałkami cekinów, ale nie błyszczących. Mam też
        wieczorową sukienkę w kolorze czekolady a na niej jako aplikacja występują
        pomarńczowe cekiny, ale w postaci okruchów. Tyle na sobie zniosę.
      • inezja21 Re: Kicz? 04.11.04, 08:27
        Nie lubię się swiecić:)
        Ale kolor ładny:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka