Dodaj do ulubionych

Dekoracyjne ścianki z balonów

26.08.23, 00:19
Czy tylko mi nie podobają się? Totalny kicz. I są wszędzie, na każdej imprezie, od chrzcin począwszy, na któryś tam urodzinach skończywszy.
A ja robię rodzinną imprezę i coś tam muszę pomyśleć. Widziałyście coś ładnego z balonów? Przeglądam i nic, coraz bardziej zniesmaczona jestem...
Obserwuj wątek
    • mabel_mora Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 00:27
      bezmyslne produkowanie niepotrzebnych smieci nigdy nie będzie ładne

ten syf (nawet "eko" biodegradowalne lateksowe rozkładają się wiele lat) zanieczyszcza srodowisko i jest niebezpieczny dla dzikiej przyrody
    • kk345 Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 00:31
      Czekaj, bo nie rozumiem: ścianka z balonów to totalny kicz, DLATEGO szukasz dekoracji z balonów? Konsekwentnie, nie powiem.
      • alfa36 Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 01:26
        Tak myślałam, że to padnie 😉
        Powiedzmy, że przygotowuję imprezę rodzinną i realizuję prośby jubilata. Dlatego coś tam bym chciała i nie upieram się przy dekoracji z balonów. Chciałabym,, żeby było ładnie.
        • waleria_bb Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 01:50
          Dla mnie ścianki to generalnie kicz. Także te z kwiatów, zielone, brrr.
    • majenkirr Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 03:12
      😅
    • 35wcieniu Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 08:46
      Nie znam nikogo kto by tego używał, raczej uznawane jest za kicz i bzdurne wydawanie kasy na coś co po jednej imprezie będzie kupą śmieci. Nie kumam też szukania balonowych inspiracji jak Ci się nie podobają.
    • krwawy.lolo Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 08:56
      Musiałem guglać. Co raz bardziej dopada mnie przekonanie, że żyję w innym świecie, a to forum jest punktem styku tych światów.
      • malaperspektywa Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 10:05
        Też mam czasami takie wrażenie 😀. Chyba, że jubilat jest w wieku przedszkolnym/wczesnoszkolnym. Wtedy rozumiem, że marzy o balonach i spełniam. Sama dekorowałam pokój dzieciom na kinderbale balonami. Przyklajałam do mebli taśmą klejącą. Polecam też bitwę na papier toaletowy. Wrzucasz do pokoju rolki z papierem, balony, wpuszczasz do środka stado rozwrzeszczanych dzieci i zamykasz drzwi pozostając na zewnątrz. Sukces gwarantowany.
      • iwles Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 10:07

Specjalnie dla naszego purysty: coraz
        🤪
        • krwawy.lolo Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 10:30
          👍
    • ga-ti Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 09:04
      Ha kiedyś każda sala dekorowana była balonami, fakt nie ścianki a po całości kępkami. Później stwierdzono że balony to kicz i nigdzie ich nie uświadczyłaś. Teraz wróciły do łask tylko w innej formie.
      Jak oglądam te dekoracje na zdjęciach to niektóre są nawet Ok, zwłaszcza te dla dzieci. Ale ich cena odstrasza 😉
      A co zamiast? Na ściankę to nie doradzę, są takie fajansiardki kurtyny z błyszczących pasków 😀 Można papierowe (bibułkowe) kule, kwiaty, girlandy, lampiony.
    • turzyca Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 09:15
      Podsumowując - organizujesz imprezę rodzinną. Jubilatka chcę mieć "taką ładną dekorację, może baloniki albo coś", a Ciebie wstrząsa na widok ścianki balonów?

Podejdź do sprawy odwrotnie. Poszukaj lokalnego usługodawcy, którego prace Ci się podobają. Instagram Twoim przyjacielem. Ustal, co byłoby dobrym motywem przewodnim, np. u mojej babci to byłyby hortensje, ulubione kwiaty, a u ciotki trójkąty, zawsze ma w mieszkaniu takie dodatki. I poproś usługodawcę o propozycje.
    • kozaki_za_kolano Re: Dekoracyjne ścianki z balonów 26.08.23, 10:24
      Z gatunku "mniejsze zło" to rozważ zrobienie ścianki z kwiatów z bibuły przetykanych srebrnymi albo złotymi włosami z folii. Kwiaty musiałabyś powiązać w pionowe pasy. Będzie odrobinę bardziej eko. Ale wymaga dużo pracy.
      Takie kwiaty do własnoręcznego rozłożenia są w pepco, wychodzą jakby wielkie piwonie z małego poskładanego paska bibuły. Widziałam białe i różowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka