Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaka długość spodni

IP: *.cst.tpsa.pl 09.11.04, 10:38
    Jak dobieracie długość spodni? Czy mają przykrywać but czy w butach na
    obcasi? do połowy obcasa, czy do końca obcasa? A co jak raz do tych samych
    spodni chodzicie w butach na płaskim (są do ziemi), a raz w butach na ocasie
    (wydają się być zbyt krótkie)?
    Obserwuj wątek
      • Gość: rodzyneczka Re: jaka długość spodni IP: *.cst.tpsa.pl 09.11.04, 12:32
        nikt nie potrafi tego okreslić?
        • krysia_laska Re: jaka długość spodni 09.11.04, 13:31
          mam osobne spodnie do szpilek, osobne do niższych i płaskich obcasów. Jeśli
          chodzi o spodnie do płaskich obcasów, to wg. mnie powinny zachodzić na piętę,
          natomiast nogawki moich spodni do szpilek kończą się centymetr pod łączeniem
          pięty z obcasem (tak mniej więcej). Nie podoba mi sie, jeśli spodnie noszone do
          szpilek zasłaniają cały obcas, bo jaki byłby wtedy sens noszenia szpilek? Mam
          też dwie pary korsarek trochę za kolana, jedna z nich - czarna, doskonale pasuje
          do kozaków na wysokim obcasie.
      • Gość: Richelieu* Re: jaka długość spodni IP: 195.117.90.* 09.11.04, 14:17
        ja zaś skracam spodnie tak, aby tylko minimalnie załamywały się na przodzie
        stopy, więc tył sięga też minimalnie poza górną granicę buta. Nie cierpię
        długich spodni.
        Ba, potrafię skrócić je tak, że tego strategicznego załamania nie ma i kończy
        się idealnie prosto na stawie skokowym
        • Gość: Madzia Re: jaka długość spodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:32
          no co Ty???
          ja uwielbiam za dlugie
          potem sa takie wystrzepione z tylu i coagna sie za mna farfocle:))
          i wkrecaja sie w schody ruchome w kinie ;)))
        • aniabe13 Re: jaka długość spodni 09.11.04, 17:45
          Robię podobnie, za długie spodnie dają wrażenie niechlujnego wyglądu, jak jest
          mokro podciągają wodę do góry.
      • Gość: Sineira Re: jaka długość spodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 19:28
        Ponieważ przy moim wzroście musze skracać wszystkie kupione spodnie,
        wypracowałam sobie metodę - staję boso na krześle i skracam nogawki tak, by
        kończyły się parę milimetrów nad siedziskiem krzesła, czyli, mówiąc jaśniej,
        sięgały prawie do ziemi. Obojętnie, jakie buty potem założę - jest dobrze :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka