Gość: karmelka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karmwlka Re: ...... za grosze!!! :)))))))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 17:29 czy kupiłyście kiedykolwiek w życiu naprawde cenną, piękna rzecz ..za grosze?? ja trafilam ponad rok temu w promodzie przesliczne buciki z cyrkoniami, szpilki za ...9 zł! nawet ekspedientki mialy zdziwienie w oczach ....po prostu ta jedna para (w rozmiarze 35) zostala zaliczona do akcesoriow i straszliwie przeceniona .... :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promodu IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 17:44 We Francji to nawet biedni nie ubieraja sie w Promodzie. Ta marka skoncetrowala sie na Wschodniej Europie, bo tu, to niestety "bas de gamme", czyli prawie szmaty. Kupilam natomiast torebke Chanel, nowa warta 1200 euro, placac tylko 10% ceny w butiku Chanel na avenue Montaigne, czyli najdrozszej ulicy w Paryzu, w ramach présoldow dla dziennikarzy mody. Oni korzystaja tak z przecen, ze placa tylko 10% od wartosci artykulu i to miesiac przed oficjalnymi wyprzedarzami sezonowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo IP: *.elk.mm.pl 19.01.05, 17:52 I do tej torebeczki ubrałaś modne buty typu "załapałam się na wyprawę w Himalaje"? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo 19.01.05, 18:01 wielkie sorry, wielki szacuneczek-ale rozbawil mnie Twoj post;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmelka Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 18:02 i tak nie ochłodziłaś mojej radości :) wcześniej widzialam te butki na sesji (co prawda rok wstecz,ale one sa w typie "wiecznie modnych" ) a powiedz mi prosze, gdzie się ubieraja francuscy biedacy, skoro nie w promod?? hmmmm ..tak się sklada,że mam rodzinke we FR. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo 19.01.05, 19:31 hehehe alez zabawna jestes madame..w co sie w takim razie ubierają biedni z Francji...swoją droga twoje "pseudoburżujskie" nastawienie jest mocno passe...malenka Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa_23 Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo 20.01.05, 14:33 To mi ulżylo, że ja do żebraków sie nie zaliczam bo w Promodzie sie nie ubieram :) Ale z przeceny Chanela?? przecież przeceny artykułów posezonowych lub uszkodzonych artykułów są organizowane dla mieszczańskiej biedoty aby mogła sie dowartościowąć wychodzącym juz z mody akcesorium (koniecznie z dużym, widocznym napisem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot-kanapowiec Rany, ale jesteś żenująca IP: *.chello.pl 31.03.05, 15:31 To co w takim razie robią te tłumy w sklepach Promodu jak tylko we Francji się zacznie sezonowa wyprzedaż? Wkurzyłam się, jak nie mogłam się dopchać do wieszaków, bo omal nie zadeptały mnie francuskie paniusie... Aaaa, wiem, to byli pewnie paryscy kloszardzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot-kanapowiec Re: Rany, ale jesteś żenująca IP: *.chello.pl 31.03.05, 15:36 Aaaa, i jeszcze żeby nie było wątpliwości: to samo działo się w h&m. I nie były to turystki - godoły po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eda Re: Tragedia...Polki wzdychaja za bublami z Promo IP: 193.3.225.* 31.03.05, 15:38 Troche sie ciezko czyta to forum bo dziewczyna poprostu wyrazila swoje zdanie na temat promodu - coz nie uwazam zeby sprzedawane tam ciuchy byly najwayzsej jakosci....a wy juz naskakujecie do gardla. Swoja droga jak udalo dostac ci sie na takie wyprzedaze czy to znaczy ze pracujesz jako dzienikarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr Jestem "fashion victim" IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 18:00 Mam 3 pary botow Chanel, 2 Diora, 2 Karla Lagerfelda i 15 innych. Jak Ciebie jakies interesuja to napisz moge Ci je kupic za 30% wartosci. Prawdziwe, nie kopie z Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jestem "fashion victim" IP: *.elk.mm.pl 19.01.05, 18:03 My,biedne Polki,gdzie upychany jest ciuchowy szajs,mamy paść z wrażenia???? O,Boże,jaka marka,jaki ciuch,ale masz fajnie, jesteś w wielkim świecie,uuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmelka prośba& & #35; 62; propozycja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 18:07 cassandro masz takie dobre serduszko .... to może prześlesz mi jakies swoje stare, niechciane, uzywane ciuchy? co z nimi robisz? :) to nie żart!i nie zlosliwość! jestem zainteresowana!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr to naprawde propozycja!!! IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 18:13 Wszystkie ciuchy markowe chomikuje. Mam w mieszkaniu takie specjalne pomieszczenie, ktore nazywa sie "dressing". Wszystkie polki i wieszaki sa zapchane. Cassandra Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: to naprawde propozycja!!! 19.01.05, 18:18 ;) gimme gimme, more info, plz. rotlf.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr Re: to naprawde propozycja!!! IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 18:22 jaka marka Ci interesuje i jaki ciuch/buty? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: to naprawde propozycja!!! 19.01.05, 18:27 powiem szczerze, ze znam sie wystarczajaco na modzie aby powiedziec, ze to co Chanel wydaje w tym sezonie a takze i 3ech poprzednich to jest wg mnie smiechu warte. nie przepadam za Chanel. dla mnie ciekawe propozycje ma DSQUARED, Pucci.troszeczke ( w wlasciwie zupelnie) rozni sie to z cukierkowoscia Chanel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr Re: to naprawde propozycja!!! IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 18:45 Cukierkowa to byla ostatnia rozowa kolekcja Dior de prêt-à-porter. Twoja marka Dsq w Paryzu nie znana, mi sie obilo o uszy. Mam dostep do takich marek jak : Prada, Gucci, Dior, Chanel, Hermès, Jean-Paul Gaultier, Versace/Vesus (tzw druga linia prêt-à-porter), Vuitton, Dolce&Gabanna, Moschino, Lacoste, Burberry's, Armani, YSL, Christian Lacroix (jego druga linia nazywa sie Bazar) Alaîa (troche zszedl na psy, ale znam jego ultrasekretny sklep z ciuchami przecenionymi z poprzednich kolekcji, Thierry Mugler, Malboro Classics, Comme des garçons, Costume National, Karl Lagerfeld, Charles Jourdan i cala reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: to naprawde propozycja!!! 19.01.05, 18:52 marki, ktore wymienilas nazwe: 'szanowanymi', tylko ze wzgledu na staz, marketing i zdolnych projektantow. ale nie widze mozliwosci stworzenia i trwania w swoim stylu lapczywie probujac uszczknac po troche z kolekcji tylu projektantow. dla mnie DSQUARED i Pucci sa tymi markami,ktore mi pasuja. i nie mam tych Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: to naprawde propozycja!!! 19.01.05, 18:55 mnostwa ciuchow od nich , nie stanowia nawet 25% moich wszystkich ubran, gdyz nie zarabiam 10 000$ miesiecznie. i staram sie bazujac na tych amrkach znalezc cos z marek duzo tanszych i wcale nie gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassandrafr "modna" Polka na zachodzie IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 19:02 To takie Ploki poznaje na 2 km w Paryzu, Londynie, czy NYC. Nawet takich Polakow wyczulam na 200m na safarii w Kenji. Tandetne ciuchy i gruba tapeta na pyzatym pysku. Zobacz sobie taki watek na forum "praca za granica" jak jakis Polak mieszkajacy tam od 20 lat poznaje po ubiorze i tapecie Polki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: "modna" Polka na zachodzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 19:16 nie zapominaj, że Ty takze jesteś Polką, poza tym dawno w kraju nie byłaś skoro nadal kierujesz sie stereotypami w interpretacji makijażu Polek.... chyba, markowe ciuchy to chyba nie jest priorytet Twojej egzystencji w paryżu? są chyba ważniejsze i bardziej ambitne cele .... a właśnie jeśli moge wiedzieć czym sie zajmujesz tam? ps. znam wiele osob ktore zaopatruja sie w drogich butikach w mediolanie, Paryżu czy NY i wiesz co zadna z nich nie afiszuje tego ze ma np butty od Gucciego...jak wiadomo wiele z tych ubran od znanych kreatorow nikt w zyciu by nie ubral o sa jedynie czescia ichh sztuki ktoraniekoniecznie pasuje do swiata realnego...osobiscie nie podoba mi sie francuski styl, poza tym przykro ze juz nikt nic nowego nie kreuje tylko (podobnie jak w sferze muzyki) powiela sie style z przed kilkunastu lat....) moda na lata ....ubiegle....uboga ta nasza "moda" a przeciez zeby ładnie i elegancko wygladac nie trzeba ubierac w takich domach mody jak Chanel...Prada....chociaz ten ostatni czasem cos fajnego wykreuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmelka "modna" Polka na zachodzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 19:49 a Ty już się pewnie czujesz FrancuskA? prawda? mam nadzieję,że tak! bo nie chce miec takiej Rodaczki.... a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: "modna" Polka na zachodzie 19.01.05, 21:07 nie napisze w ilu miejscach, krajach bylam ale uwierz, ze tam swiat nie kreci sie wokol mody w takim stopniu w jaki Ty to przedstawiasz. co z tego, ze interesuje sie moda, mam duzo ciuchow-po pierwsze nie afiszuje sie z tym i nawet zapomnialam juz, ktora rzecz jest jakiej firmy, bo zwyczajnie odpruwam wszystkie metki, ktore przeszkadzaja w wygodnym noszeniu, po drugie dyskretnie 'gardze' ( sorry wielkie za to slowo) tymi, dla ktorych metka z odpowiednim logo jest konieczna do egzystencji, bo nie tylko sa fashion-victim, sa takze ofiarami marketingu, manipulacji- rzecz wg mnie, haniebna dla czlowieka inteligentnego, po trzecie- chcialabym zobaczyc taka panienke z bucikami od Vuitton, torebke od Prady etcetera etcetera w Kenji pomagajaca glodnym dzieciom, leczaca chorych...sa wieksze problemy tego swiata niz torebka, ktora jest juz 'nieaktualna' i buty leciutko nie w tym odcieniu. fakt, moda jest istotna sprawa- jest pewnego rodzaju wizytowka, ale dzizyz krajst- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA_KIKA Re: to naprawde propozycja!!! IP: *.icpnet.pl 20.01.05, 13:12 Hmmmm no tak... typowa rosjanka a raczej noworuska :) byle z metka, byle błyszcząco i drogo (a przynajmniej, żeby tak wyglądało) :) Rozweselona KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: to naprawde propozycja!!! 19.01.05, 19:35 Cassandro kochanie a ile masz latek bo odnosze wrazenie ze ok 13 i bujną wyobraznie zapewne wzorem osobowym jest dla Ciebie Paris Hilton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghny_b Re: Jestem "fashion victim" IP: *.238.100.1.adsl.inetia.pl 19.01.05, 18:11 Cassandro fr! oczarowałaś mnie! jak ja Ci zazdroszcze! proszę przyślij mi swoje zdjęcie?! ...powieszę je na ścianie i bede sie gapić na feszyn co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jestem "fashion victim" IP: *.elk.mm.pl 19.01.05, 18:55 Czyżby na to forum zawitała sama pani Horodyńska???,gdzieś słyszałam te słowa o chomikowaniu itp.Padłam z wrażenia,te przerzucania się nazwami marek i projektantów,no,no... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_s Re: Jestem "fashion victim" 19.01.05, 19:33 jestes "fashion victim" i jeszcze sie do tego pzryznajesz hmm no raczej nie ma sie czym chwalic...ciekawe jak do tego wygladasz ,bo takie "fashion victim"na ogól zastepują modą brak uroku osobistego i tzw prezencji(oczywiscie nie wszystkie) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jestem "fashion victim" 20.01.05, 13:30 WOW!cassandra-od dzisiaj jestes moją idolką!!;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co to Re: Jestem "fashion victim" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:47 ja was bardzo przepraszam za glupie pytanie co to dokladnie fashion victim, jak to przetlumaczyc, mniej lub bardziej doslownie, na nasz jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jestem "fashion victim" 20.01.05, 15:08 > ja was bardzo przepraszam za glupie pytanie co to dokladnie fashion victim, > jak to przetlumaczyc, mniej lub bardziej doslownie, na nasz jezyk fashion victim=ofiara mody. Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: Jestem "fashion victim" 31.03.05, 15:49 guys-czy wy nie widzicie ze cassandra[jezu co za pretensjonalne imie]to la parizianka[look at IP]czyli twory internetowe cierpiace na zaburzenia emocjonalne[pomijam teorie spiskowa ze to Nadobna-bo to by znaczylo ze dziewczyna pojechala sie chyba leczyc do psychiatryka] pojechalo toto sprzatac domy,wyszlo za maz za francuzika[let say so..],przeszlo sie pare razy po wyprzedazach i dostalo tzw."kota". niemniej frapujace jest z jaka nienawiscia ten plebs pluje na miejsce,bylo nie bylo,swego urodzenia czyli Polske.najwieksze pomiotla,pokrzywdzone w kraju wiesniaki,postawiwszy noge za granice,w ktorymkolwiek kierunku,nagle przeobrazaja sie w : rodowitych Francuzow Anglikow Amerykanow ect,ect niestety-tylko ludzie sukcesu nie maja powodu zeby opluwac narod z ktorego sie wywodza.nienawistne buraki wykorzystuja kazda okazje zeby wyzywac sie na krajanach i podkreslac swoj,watpliwy jakze,awans spoleczny. shame on you cassie. ps.aby byc fashion victim to potrzeba troche kasy.duzo wiecej niz tu rzuca ta inzynierowna. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Jestem "fashion victim" 31.03.05, 15:58 wildorchid napisała: >inzynierowna. Nie, nie to jest inżynierowa. Pisała gdzieś tam że jest żoną inżyniera z Telecomu :))) Co nie zmienia faktu że idiotką. I jako Cassandrafr i jako Lala Parizianka. Na Forum Zdrowie przeszła samą siebie. Odpowiedz Link Zgłoś