Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 10:28
    Od 5 lat choruję. Szpital, sile leki... spowodowaly, ze bardzo schudlam.
    Jestem tak chuda, ze niewazne czy zaloze bluzki w paski poziome czy biale
    swetry, bluzki, bo i tak wygladam przerazliwie chudo. Nosze rozmiar 38/36,
    180 cm wzrostu. Gdy zakladam dopasowane spodnie, bluzke to ona nie wisi, sa
    rozmiary 36, 38, ale ja wyladam w tym przerazliwie chudo. jestem zalamana, bo
    zadne zabawy z kropkami, kreskami, paskami nie pomagaja zatuszowac chudosci:-
    (((((((( Lekarze mowia,ze przez dluzszy czas mam nie liczyc na cuda i mowia,
    ze tak szybko nie nabiore masy. :-(((((((((
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: pola Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:23
          ja naprawde ci współczuje.....:( i domyslam sie co czujesz gdy chcesz ladnie
          wyglądac....nie przejmuj sie....bedzie dobrze... a takie laski jak ta ktora ci
          odpisala to wydusic....idiotko!!!!! ciekawe co bys zrobila jakby ciebie takie
          cos spotkalo....zero tolerancji i zrozumienia.... ludzie szanujmy sie....
          • Gość: plum1000 Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:33
            Ja------jestes bezczelna chamską świnią.
            • Gość: zalamana Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:40
              :-(
            • kamisia22 Re: choruje 26.03.05, 00:17
              no i na szczescie ta bezczelna swinie Ja usuneli z tego forum. szczyt chamstwa!
          • vic_vic Re: choruje 24.03.05, 13:25
            nie ma co liczyć na to, że ona kogokolwiek uszanuje ... pewnie nie szanuje
            samej siebie, innych traktuje jak śmieci, bo sama siebie uważa za śmiecia (-> w
            tej jednej kwestii się nie myli). Krew zalewa jak się coś takiego czyta.
      • Gość: zalamana Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 12:41
        co mam nosic?
        • monia515 Re: choruje 24.03.05, 12:54
          Zrób ze swojej chudości atut (tak jak modelki). Mi sie podobają wysokie,
          szczupłe dziewczyny z dłuuuugimi nogami w garniturach- proste spodnie +
          dopasowana (lub męska) marynarka, do tego jakaś fajna koszula (na przykład z
          wiązaniem /kokardą/ pod szyją). Masz Elle z dodatkiem o modzie? Tam jest sporo
          takich 'sutych' bluzek z 'bajerkami' pod szyją i na biuście. Fajnie to wygląda,
          zwłaszcza na szczupłych dziewczynach.
          Dopóki nie przytyjesz, to chowaj dekolt i nogi.
          • Gość: lisa Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 13:36
            jakieś marszczenia, gniecenia, falbanki "dodają wagi"... a teraz to wszystko
            jest modne :)
            życzę powrotu do zdrowia i nie przejmuj się idiotkami typu "Ja"
            • vanillaice Re: choruje 24.03.05, 16:05
              Mam podobny problem...jestem chuda. Rozmiar 34 przy 171 cm wzrostu. I też mi
              się to nie podoba... Unikaj obcisłych ciuchów noś falbanki, marszczone bluzki i
              nie przejmuj się! :)
      • agataku Re: choruje 24.03.05, 18:18
        hej:)
        nie martw się, jest wielu ludzi, którym podobają się bardzo szczupłe (wręcz
        chude) kobiety:)
        mnie samej, jeśli mam być całkowicie obiektywna, dziewczyna zbyt chuda wydaje
        się atrakcyjniejsza od takiej, która nosi normalny rozmiar. moja przyjaciółka
        jest bardzo chudziutka, ale nosi spódniczki za kolano, bluzki ściągane na dole
        tasiemką, sukienki z delikatną falbanką, spodnie mocno rozszerzane i wygląda w
        tym bardzo twarzowo.
      • Gość: derika Re: choruje IP: *.petrus.com.pl 24.03.05, 19:17
        staraj sie nosić jasne kolory, dla Ciebie sa wszystkie połyskliwe, jaśniutkie
        tkaniny,
        próbuj, przymierzaj, może na tzw. cebulkę?
      • bonzee Re: choruje 24.03.05, 21:47
        Nie przejmuj sie, nabierzesz masy. Najwazniejsze zebys byla zdrowa!
      • Gość: S. Re: choruje IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 24.03.05, 23:40
        Nie zalamuj sie :-).

Rozumiem, ze chudniecie z powodu choroby to nic przyjemnego, ale akurat w dziedzinie mody daje Ci
        to pewna przewage nad wiekszoscia kobiet. Mozesz bowiem nosic fasony, ktore sa projektowane na
        chude i wysokie modelki z wybiegow, prezentowane na pokazach, ale potem nie przyjmuja sie masowo,
        albo wygladaja niezgrabnie na "zwyklych" kobietach.

Wydaje mi sie, ze masz figure bardzo dobra do bojowek, ktore ciagle sa modne, a wiele niskich
        dziewczyn wyglada w nich b. niezgrabnie. Rowniez wszelkie proste spodnie, rowne i waskie (ale nie
        obcisle jak legginsy!) beda wygladac dobrze na Tobie i robic wrazenie super-dlugich nog - a to
        spodoba sie kazdemu mezczyznie :-). I oczywiscie, jak juz ktos tu wspomnial - ubieranie sie na
        cebulke moze dac bardzo szykowny efekt na super-szczuplej dziewczynie, podczas gdy osoba z
        przecietna figura moze w tym wygladac jak przesiedleniec z Syberii. Mozesz sobie pozwolic np. na T-
        shirt, na to cienki rozpinany sweter pod obszerna marynarke, a na to rozchylony plaszcz-prochowiec.
        Marynarke mozna sciagnac szerokim skorzanym paskem. Chodzi o to, zeby wartwy wystawaly troche
        jedna spod drugiej. Zebys byla modna na wiosne, ten zestaw moze byc w neutralnych kolorach z
        jednym jaskrawym akcentem, np. zielono-pistacjowym, albo pomaranczowym (ten ostatni kolor to nie
        jest moj faworyt, ale zdecydowanie modny). W lecie sprobuj zakladac kilka warstw cienkich T-shirtow w
        zblizonych do siebie kolorach, albo np. top na ramiaczkach, a na to cienki polprzejrzysty T-shirt, a na
        to rozpieta bluzka koszulowa.

Zycze dobrej zabawy w dobieraniu :-).
      • Gość: <MAGDA> Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:35
        Zalamana: nie zalamuj sie! jężeli moge spytac: ile ty ważysz? moja rada:
        ubieraj sie w lużne ciuchy. Spodnie na dosc chude osoby sa w diversie. zycze
        powrotu do zdrowia! jezeli mozesz odpisz:)
        • kamisia22 Re: choruje 26.03.05, 00:23
          aha jeszcze cos dodam. kiedys tez pare razy w szpitalu ladowalam i potrafilam
          schudnac 5 kilo w 3 dni..to bylo straszne ale po wyzdrowieniu bardzo szybko
          wrocilam do swojej wagi "sprzed szpitalnej" a naleze do bardzo szczuplych
          osob-przy wzroscie 173 cm waze 47 kilo. wiec nei przejmuj sie- obys ZDROWA byla
          reszta przyjdzie sama i z latwoscia. :-) zycze powodzenia :-)
      • dori7 Re: choruje 26.03.05, 01:34
        Bedziesz wygladac pieknie w modnych teraz sukienkach retro, takich w stylu
        hippisowskim, z morzem falbanek i innych pogrubiajacych detali.
      • Gość: natka Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:26
        nie przejmuj sie . pomysl o tym w ten sposob, nie jedna dziewczyna marz o tym
        zeby nosic taki rozmiary jak ty i zeby w nich wygladac ekstra szczuplo. we
        wszytskim nalezy odnalezc pozytywne strony. ja uwazam, ze lepiej byc bardzo
        szczupla niz otyla - wtedy dopiero jest problem zeby dobrze wygladac. poza tym
        to nie wazne jak wygladasz a co masz w "srodku" - jakim jestes czlowiekiem.
        pozdrawiam cieplo i zycze wesolych swiat.
        • Gość: zalamana Re: choruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:48
          Dziekuje za cieple slowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka