Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Camilla skandallizuje

10.04.05, 03:12
    brytyjski fashion establishment. Otoz, czy mozna sobie w ogole wyobrazic? -
    podczas weekendu nosila DZINSY, W JEJ WIEKU!!! Camilla ma 57 lat. Dzinsow sie
    nie nosi powyzej ... itd.
    Prasa amerykanska z luboscia NIE komentowala, przytaczajac obszerne cytaty i
    wyrazajac poglad "u nas takie podejscie jest nieaktualne". Fakt.
    A co wy myslicie? Skandall czy nie zeby nosic dzinsy w tak podeszlym wieku?
    Obserwuj wątek
      • axxolotl Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 03:40
        Nie skandal. A niby dlaczego mialby byc skandal?? Bez przesady. Niech sie
        ludzie ubieraja jak im wygodnie.
      • Gość: gosik79 Re: Camilla skandallizuje IP: *.chello.pl 10.04.05, 09:01
        nie rozumiem w czym problem, moja mama ma 52 lata, jest nadal bardzo szczupła i
        świetnie wygląda w dzinsach. uważasz, że jej przystoją tylko kostiumy i spódnice
        za kolana?
        • Gość: kl Re: Camilla skandallizuje IP: *.net 10.04.05, 10:15
          Mnie to ona się w niczym nie podoba, widzę tylko cyniczną babę,która razem z
          Karolkiem idąc po trupach osiągnęła swój cel.
          • Gość: m Re: Camilla skandallizuje IP: *.saska.krakow.pl 10.04.05, 10:33
            nie sądze aby to, co piszesz, miało jakiś wiązek z dżinsami. które są
            dopuszczalne.
          • Gość: Evita Re: Camilla skandallizuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 10:53
            No własnie , skandalizuje napewno, tylko niekoniecznie jeansami...
      • lwica.salonowa Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 11:11
        Moja mama jest w podobnym wieku, też chodzi w dżinsach i wygląda w nich
        świetnie. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że dżinsy w "podeszłym" wieku mogą
        być niedopuszczalne. Czyżby po pięćdziesiątce trzeba było robić się na
        babuleńkę?
      • Gość: deczko Re: Camilla skandallizuje IP: *.chello.pl 10.04.05, 11:23
        Moja mama jest starsza od Camilli o pare ladnych lat, a w dzinsach wyglda
        swietnie.
        • Gość: m Re: Camilla skandallizuje IP: *.saska.krakow.pl 10.04.05, 22:14
          wiesz, raz, ze to zaden skandal, dwa, ze na czole daty urodzenia chyba nie
          nosi...
      • Gość: Marvellous Re: Camilla skandallizuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:30
        Bez przsady:////.
        Zresztą, nawet jakby chodziła z majtakami na głowie, to co mnie to :P
        • charade Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 11:40
          Dziwne to oburzenie, zważywszy na fakt, jak często ludzie chodzą ubrani po
          ulicach Londynu :))) Ale do rzeczy, dziny są tak uniwersalne, że stulatka by je
          mogła spokojnie nosić. Jesli jednak Camilla nosiła wycierane dżinsy z cekinami,
          to bym się zastanowiła :))) Takie są jednak zarezerwowane dla polskich solaro-
          tipsiar w wieku nastoletnim.
      • kochanica-francuza Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz gustu 10.04.05, 11:41
        jak zobaczyłam,co ona ma na łbie podczas ślubu (fryzura i stroik),to spadłam z
        fotela.

Nawet mojej mamie,która modą się tyle interesuje,co kura kaligrafią,rzuciło sie
        w oczy.
        • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 20:11
          kochanico nie wiem czy zwrocilas uwage na storje i wyglad innych osob, ja
          przekonalam sie ze Anglicy nie maja za grosz gustu. Camila przy nich wygladala
          ladnie.
          • kochanica-francuza Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 20:16
            frrancuzeczka napisała:

> kochanico nie wiem czy zwrocilas uwage na storje i wyglad innych osob

A nie.Mało je pokazywali.

,
            • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 20:23
              :) to juz wiem dlaczego napisalas, ze to Camila ma kiepski gust, a raczej nie ma
              go wcale. ja bylam w szoku, przeciez tam byli ludzie z najwyzszych angielskich
              sfer, a kracje pan przypomninaly mi to co wisi na lubelskim targu. konkretnie
              chodzi mi o fasony, materialy i odkrywanie tego co wypadaloby zakryc. bez klasy,
              bez smaku, bez stylu:/ Camila wygladala najlepiej:)
              • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 20:39
                Ja wiem? Tu jest troche zdjec:
                www.msn.co.uk/htx/royalweddinggallery/
                Mi sie np. bardzo kapelusz Sophie podoba.
                • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 20:59
                  chodzi mi o kostiumy, garsonki. wszystkie w cukierkowych kolorach bez wzgledu na
                  wiek. przyslowiowe "nozki jak u fortepianu Moniuszki" a spodnica do kolan:/ dla
                  mnie to byla porazka. niewiele bylo dobrze ubranych pan. moze poszukam jakis
                  zdjec zebym nie byla goloslowna.
                  • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:07
                    Pokaz moze te, ktore ci targowisko w lublinie przypominaja :D
                    • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:14
                      ja wiem ze to moze sie wydawac smieszne! oczywiscie nie mam na mysli tego, ze
                      angielska smietanka ubrala sie na targowku. chodzi o fason i hmm polaczenie
                      materialow, roze na piersi itp. czarna torebka i buty do bialego plaszcza i
                      kapelusza. stroje nie byly wysokich lotow.
                      • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:14
                        pokazuj, pokazuj...
                        • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:51
                          wiec tak, nie jestem mistrzem w szukaniu. w necie sa zdjecia gl. mlodej pary;)
                          praktycznie nic nie znalazm jezeli chodzi o gosci.
                          cos na potwierdzenie ze moim zdaniem Camila wygladala niezle:
                          wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686958.jpg
                          wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686953.jpg
                          cos dla kochanicy jezeli chodzi o "patyki" we wlosach:) :
                          wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686949.jpg
                          jeden z ladniejszych strojow:
                          wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686957.jpg
                          moim zdaniem nie na miejscu:
                          eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394173.jpg
                          eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394171.jpg
                          eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394160.jpg
                          niestety nie znalazlam nic z owych cukierkowych garsonek. jako przyklad moge
                          podac pania Blair.
                          • charade Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:53
                            Uważam, że wyglądała naprawdę nieźle :)
                          • kochanica-francuza Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:54
                            frrancuzeczka napisała:

> wi
                            > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686958.jpg
                            > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686953.jpg

a to chyba cywilny - eee,tak sobie

> cos dla kochanicy jezeli chodzi o "patyki" we wlosach:) :
                            > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686949.jpg

tak!zauważyłam i już o tym napisałam!;-)

> jeden z ladniejszych strojow:
                            > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686957.jpg
                            za słodkie

> moim zdaniem nie na miejscu:
                            > <a
                            href="eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394173.jpg"
                            target="_blank">eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394173.jpg</a>
                            > <a
                            href="eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394171.jpg"
                            target="_blank">eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394171.jpg</a>
                            > <a
                            href="eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394160.jpg"
                            target="_blank">eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394160.jpg</a>
                            >
                            na szczęśćie to ta sama osoba,a nie trzy ubrane nie na miejscu...
                            • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:56
                              :) wiem ze to ta sama osoba ale niestety jedyna jaka znalazlam!
                              jezeli chodzi o patyki to chyba moda faktycznie.. trzeba przyznac, ze Camila
                              miala jeden z lagodniejszych patykow;)
                            • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 21:58
                              eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/reuters_molt/1581215732.jpg
                              eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394372.jpg
                              eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394360.jpg
                              • frrancuzeczka Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 22:00
                                o a tu krolowa w czarnych reakwiczkach i torebce do jasnego stroju;)
                                wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686967.jpg
                                • kochanica-francuza Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 22:11
                                  frrancuzeczka napisała:

> o a tu krolowa w czarnych reakwiczkach i torebce do jasnego stroju;)
                                  > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686967.jpg

fakt,kto królową ubiera??????
                                  • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 22:22
                                    jest tak silna osobowoscia, ze i tak pewnie nikogo nie slucha...
                                    • miss.didi Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 11.04.05, 22:20
                                      ta laska w zielonym
                                      wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686949.jpg
                                      to corka camilli;) pewnie poszly razem do fryzjera;p
                                      • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 11.04.05, 22:51
                                        A ten gosciu przed nia to jej brat...
                          • bonzee Re: Dżinsy drobiazgCamilla nie ma za to za grosz 10.04.05, 22:15
                            Panna Zara faktycznie wyskoczyla tu jak Filipek z konpii, dziwne ze babcia na
                            jej widok zawalu nie dostala ;D
                        • kochanica-francuza Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 21:51
                          trzeci rząd,pierwsze zdjęcie z lewej
                          a Laura Parker-Bowles i panna młoda mają jakieś dziwne stroiki ze
                          sztuczno-suszonych tkanin na głowach...
                          to jakaś ostatnia moda angielska?
                          • bonzee Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:10
                            To co ma Laura Parker-Bowles na glowie moim zdaniem jest bardzo ok. Zastanawiam
                            sie tylko ile by mi musieli zaplacic, zebym wlozyla ten seledynek, w ktorym
                            wystapila...
                            To co jej mama ma na glowie... Tez... Ale nie do tej sukni...Nawiasem mowiac,
                            Camilla chyba nigdy dotad jeszcze nie wygladala tak korzystnie.

• frrancuzeczka Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:25
                              znalazlam jeszcze taka lady:
                              wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686964.jpg
                              tu w pelnej krasie seledynek:
                              us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20050410/lthumb.sge.fny70.100405102141.photo01.photo.default-259x384.jpg
                              us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20050409/s/r1967204033.jpg
                              tu namiastka, turkusik po lewej:
                              us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20050409/lthumb.lon35504091653.britain_royal_wedding_lon355.jpg
                              • bonzee Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:34
                                > wwwimage.cbsnews.com/images/2005/04/09/image686964.jpg

pomijajac juz te buty ciekawe czy spodnice ma na szerokiej GUMCE :D
                                • frrancuzeczka Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:41
                                  eur.news1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/ap_photo/20050409/all/l1394219.jpg:D
                                  • bonzee Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:45
                                    Perelka!!
                                    Doczytalam, ze to jest dziwczyna syna Camilli. Myslalam, ze to Kurnikowa :D
                                    • frrancuzeczka Re: Princess Beatrice z faterem oblecą 10.04.05, 22:57
                                      i na koniec:
                                      us.news2.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20050409/capt.lon82604091356.britain_royal_wedding_lon826.jpg
      • Gość: sylwia Re: Camilla skandallizuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:59
        No i co z tego że nosi dżinsy?Moja babcia ma 71 lat i też nosi...też mi skandal.
      • klara-klara Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 12:10
        Dla mnie skandalem jest fakt, ze chyba w WB nie ma ani jednego dobrego fryzjera, albo Camilla ma pecha, bo fryzury to ona ma od zawsze beznadziejne, szpetne wrecz..
        • kochanica-francuza Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 12:29
          kliknęłam w serducho i w nagrodę gęba Religi ukazała się;-)
          • klara-klara Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:10
            no widzisz:)oplacalo sie:))

swoja droga, to moze byc dobry dodatek jego kampanii wyborczej, jesli zamierza kandydowac.
      • bonzee Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 12:37
        :D. A swoja droga ciesze sie bardzo, ze po tylu latach udalo im sie wreszcie
        przypieczetowac ten zwiazek...
        • kochanica-francuza Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 12:48
          bonzee napisała:

> :D. A swoja droga ciesze sie bardzo, ze po tylu latach udalo im sie wreszcie
          > przypieczetowac ten zwiazek...

A ja się martwię,ze media tworzyły taki mit Diany,a teraz zaczynają ją
          deprecjonować...
          To przykre.
          • bonzee Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:01
            Silna kobieta, da rade... Widac po niej, ze jest szczesliwa. A deprecjacja
            Camili trwa nieprzerwanie od 30 lat i mam nadzieje, ze sie tym nie przejmuje.
            • kochanica-francuza Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:10
              bonzee napisała:

> Silna kobieta, da rade... Widac po niej, ze jest szczesliwa. A deprecjacja
              > Camili trwa nieprzerwanie od 30 lat i mam nadzieje, ze sie tym nie przejmuje.
              tak,ale nie wynoszono jej najpierw pod niebiosa
              • bonzee Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:12
                No nie wynoszono, a do czego zmierzasz?
                • kochanica-francuza Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:16
                  bonzee napisała:

> No nie wynoszono, a do czego zmierzasz?
                  Do niczego.cały czas pisze to samo.najpierw media konstruowały mit Diany,a
                  teraz konstruują antymit...
        • klara-klara Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:13
          Nie zycze im zle, ale moze przytrafi im sie rychly rozwod..ile razy zdarzylo sie, ze pary z dluugoletnim stazem, po slubie rozstawali sie.
          • bonzee Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:14
            No to faktycznie nie zycysz im zle...
            • klara-klara Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 13:16
              No nie. NApisalam ogolnie o takim paradoksie, wykorzystujac akurat ten watek:)
      • zettrzy Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 17:34
        do pewnego stopnia czepiaja sie Camilli z uwagi na jej biografie, ale dzinsy to
        osobna sprawa - okazuje sie Brytyjka z okreslonych "sfer" nie moze tego i owego,
        zwlaszcza dzinsow po trzydziestce
        mnie zas ubawilo to ze skutkiem komentarzy w prasie brytyjskiej hamerykancy,
        zawsze kopciuszek z zakresie mody, teraz przybieraja poze tolerancyjnej
        wynioslosci, i z luboscia wyciagaja wszelkie roznice miedzy nami i nimi i
        dochodza do jedynie slusznego wniosku ze kobieta moze byc naprawde modna tylko w
        juesej
        • daino o/t a co sadzicie o tym"boho look" kucyk r/o 10.04.05, 17:47
          ...asymetryczny?
          • wildorchid Re: o/t a co sadzicie o tym"boho look" kucyk r/o 10.04.05, 17:57
            swoja droga to musi byc naprawde milosc miedzy nimi ze tyle czekali i przeszli
            zeby wziac slub
            a biedna Camilla i tak bedzie zyc w cieniu "the people's princess",brrr nie
            zazdroszcze
      • Gość: liska Re: Camilla skandallizuje IP: *.stusta.mhn.de / *.lrz-muenchen.de 10.04.05, 19:09
        jaki podeszły wiek?! dla niektórych życie zaczyna sie dopiero po pięćdziesiątce,
        bo w końcu mają czas dla siebie. A dzinsy na Camilli to w cale nie
        skandalizujący temat, po prostu kobieta czegokolwiek by nie zrobila i cokolwiek
        by nie ubrala, zawsze bedzie to złośliwie skomentowane. Ja im życzę powodzenia,
        bo skoro ten zwiazek trwa juz tyle lat to coś to musi oznaczać. Szkoda tylko, że
        te 30 lat temu Karol nie sprzeciwił się matce i nie postawił na swoim, bo Diana
        by pewnie żyła do tej pory i była szczęśliwa z jakimś mężczyzną. Ale to tylko
        gdybanie...

• daino Re: Camilla skandallizuje 10.04.05, 20:23
          camilla jezdzi do nyc na zabiegi pieknosci.
          • ania_wiedzminka e tam;) 12.04.05, 13:54
            Camilli nawet jak widać zabiegi piękności nie pomagają :D:D:D

ale swoją drogą cudownie razem wyglądają - troll i ogrzyca - oni sobie
            faktycznie od zawsze byli przeznaczeni, pasują jak ulał!
      • Gość: do zetrzy Re: Camilla skandallizuje IP: *.ipt.aol.com 12.04.05, 11:29
        Durna kretynka jestes, 57 lat nazywasz podeszlym wiekiem?
        Naprawde nie mam slow; durna idiotka.
        • regata7 Re: Camilla skandallizuje 12.04.05, 15:54
          i kto tu jest kretynką?....

wytłumaczę - to nie Zetrzy nazywa 57 podeszłym wiekiem, tylko angielska prasa
          grzmi na Camillę, że w tym wieku dzinsów nie wypada!
          przeczytaj ze zrozumieniem...
          • zettrzy Re: Camilla skandallizuje 12.04.05, 18:14
            dziekuje za interwencje, ja nie mam cierpliwosci do przypadkow o IQ ponizej 12
            i jeszcze bym jej cos odpisala
            a na marginesie, kto siedzi przy kompie o 5 z minutami rano? bo ten post
            powyzej wyszedl z juesejowego IP o tej wlasnie godzinie lokalnego czasu
            (westchnijmy nad ciezkim losem nocnego ciecia, er, recepcjonistki na zmianie
            kostnicowej (morgue shift))
            • Gość: do zetrzy Re: Camilla skandallizuje IP: *.ipt.aol.com 13.04.05, 10:51
              Zetrzy napisalas:
              "Skandall czy nie zeby nosic dzinsy w tak podeszlym wieku?"
              Czyli kto, czegos tu nie zrozumial?

Nie mam z tym problemow, mam IQ jak dzem truskawkowy, albo powidla sliwkowe; a
              Ty po prostu durna jestes!

Miska, nie mieszkam w USA, tylko w Europie, kochaniutka.
              • regata7 Re: Camilla skandallizuje 13.04.05, 11:01
                Gość portalu: do zetrzy napisał(a):

> Zetrzy napisalas:
                > "Skandall czy nie zeby nosic dzinsy w tak podeszlym wieku?"
                > Czyli kto, czegos tu nie zrozumial?
                >
                ech... to znaczy, że ironii też nie rozumiesz...
                a szkoda, bo jednak większość z osób czytających zrozumiała...

> Nie mam z tym problemow, mam IQ jak dzem truskawkowy, albo powidla sliwkowe;

z tym mogę się zgodzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka