Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2

27.04.05, 20:34
    Poprzedni wątek był bardzo długi.
    Dlatego pozwalam sobie na drugą częsc wątku!
    No więc piszcie......

pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • Gość: linae Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:37
        róż z czerwienią
        • marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 27.04.05, 20:57
          wyobraź sobie że jedna z moich NAUCZYCIELEK w licemu gustowała w takich połączeniach:((( (nie wspominając ze miala styl Barbie:P).
          • Gość: gosiaqus Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 82.160.7.* 28.04.05, 17:03
            u mnie też tak było, jedna uwielbiała różowe plisowane spódniczki, do nich
            różowy/czerwony, albo i to i to:) sweter, przewiązany w pasie paseczkiem z
            gustowną klamrą, i to wcale nie bylo w latach osiemdziesiątych :) tylko.. w tym
            roku :)
            • Gość: linka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 217.11.136.* 13.05.05, 16:04
              najgorsze dla mnie są buciki w szpic, sztuczke kwiatuszki przypięte do spodni,
              wpięte we włosy itp., długie kolczyki bazarowe, róż wszelkiej maści, seledyn i
              morski kolor, koturny
        • Gość: lodi Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.hsd1.fl.comcast.net 28.04.05, 20:17
          Wyobraz sobie,ze roz z czerwienia to juz klasyka mody.Wyzsza szkola jazdy -
          robiona przez pewnych dla pewnych.
          • Gość: gosiaqus Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 82.160.7.* 28.04.05, 20:18
            tak, tylko odpowiedni róz z odpowiednią czerwienią,
      • kiciula1 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 27.04.05, 20:51
        Dla mnie;
        przesada z solarium,
        zle dobrany podkład
        buty z okrągłymi noskami
        sztuczne paznokcie
        • Gość: do poprzedniczki Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:31
          buty z okrąglymi noskami, a to dlaczego ? nie rozumiem
        • Gość: aSia Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.003.dsl.sa.iprimus.net.au 01.05.05, 05:55
          ja tez nie rozumien dlaczego buty z okraglymi noskami to przesada??!! prosze
          napisac dlaczego??/
          solarium - zgadzam sie bo sie wyglada jak zpiedczona 'kaczka'
          podklad - jak murzynek bambo
          sztuczne paznokcie - to wrecz okropne...jak stac cie na sztuczne to najlepiej
          spedzic ta kaske na swoje zeby byly zadbane zadbane..a beda lepiej wygladaly
          jak te sztuczniaki...
        • juliet22 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 04.05.05, 18:55
          Buty z okrągłymi noskami są modne w tym sezonie, mądralo
      • Gość: złośliwa Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.icpnet.pl 27.04.05, 21:08
        przefarbowane przez brunetkę na złotyblond włosy i kostium w ciemnym różu przy
        śnieżnobiałej karnacji i piwnych oczach.
        • Gość: złośliwa Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.icpnet.pl 27.04.05, 21:08
          miało9 być ciepłym różu...
      • marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 27.04.05, 21:12
        Słabo mi jak widzę:
        -pomaranczowe tapety na buźkach, o 3 tony ciemniejsze niż powinny być:(
        -mega solarke zwlaszcza u tlenionych blondyn
        -tlenione na maxa włosy
        -farbowane na "maxa-czarno" włosy, zwłaszcza u bladolicyhc
        -dresy
        -kurtki do pępka
        -czarne krechy wokół oczu

• Gość: agn Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.ifpan.edu.pl 28.04.05, 09:41
          biale mokasyny do czarnych, nieprzezroczystych rajstop
          do przezroczystych zreszta tez

i buty z czubkami podwinietymi do gory - jak dzin z butelki albo inna szeherezada

po prostu mi sie nie podoba :)
          • Gość: julita30 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:05
            Wiem że taka moda-ale nie podobaja mi sie wszelkie białe buty-nie wazne czy w
            szpic, czy z okragłym czubkiem,czy mokasyny czy sportowe.Nienawidze długich
            szponiastych tipsów, zwłaszcza we wzorki;-//.Niecierpię tlenionych na blond i
            farbowanych na czarno dziewczyn.Nie podoba mi sie nadmierna opalenizna.Nie
            podobaja mi sie spodnie typu rybaczki;-//To na razie tyle.
        • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:27
          Aha, zapomniałam dodać
          -mokasyny

Nie wiem czemu, ale tak mi się nie podobją te buty że nie mogęęęę na nie patrzeć :(((((( !!!!
        • Gość: rei Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 213.25.22.* 28.05.05, 15:54
          > -tlenione na maxa włosy
          > -farbowane na "maxa-czarno" włosy, zwłaszcza u bladolicyhc

tlenione w łosy z opalenizną z solarium to koszmar bo wygląda nienaturalnie .Ale włałsnie czarne włosy mają często osoby o bladej cerze (jak Królewna Snieżka :) )
      • Gość: anka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:16
        Solarki - dresiarki ze wszystkimi atrybutami ich wyglądu
        Ogólno pojęte zaniedbanie
        Źle dobrany strój do figury
        Niewłaściwy ubiór w nieodpowiednim miejscu
        Jakiś element stroju nie pasujący do reszty (elegancka torebka do sportowego
        stroju itp)
        Buty z kilometrowymi czubami
        Cała ulica ubrana w jednym stylu
        • Gość: . . . . . . . . . Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.05, 11:17
          Dresiarki w dreasach?
          Nie ma takich na ulicach.
          Cyba, że dresiarki + dżinsiarki
          • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:28
            Ja widziałam dresiary w dresach na ulicy i to nie raz ani nie dwa.
      • kiciula1 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 11:25
        kolczyk w pępku?
        mi się to nie podoba, myśleę że jest to już nie modne!
        ??????????????
      • Gość: alex Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:57
        Nie nazwałabym tego okropieństwem, ale mi się nie podobają:
        - dziewczyny ubrane od stóp do głów na różowo lub błękitno-różowo
        - dziewczyny w wysokich glanach, czarnych ciuchach, z plecakiem-kostką,
        demonicznym makijażem i farbowanymi na kruczoczarno włosami
        - stringi wystające z biodrówek
        - tzw. cygański styl, czyli mnóstwo falban, kwiatowych wzorków i cekinów
        - obcisły golf pod innym swetrem
        - faceci w flanelowych koszulach włożonych do zbyt wysoko podciągniętych spodni
        z ogromnym paskiem big star
        - mężczyźni w czarnych wizytowych butach do dżinsów i kolorowych T-shirtów lub
        bluz
        ... i wiele wiele innych pomysłów tych mniej lub bardziej powszechnych:) Ja bym
        się tak nie ubrała, ale oczywiście nie zamierzam tu nikogo nawoływać do zmiany
        stylu, bo chyba najważniejsze, żeby się dobrze czuć w tym, co się nosi.
        Najgorzej, moim zdaniem, wyglądają seksownie ubrane dziewczyny z przerażoną
        miną zmagające się z nierównymi chodnikami i własną nieumiejętnością chodzenia
        w wysokich szpilkach.
        • Gość: ines Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.hydrobudowa6.com.pl / *.hydrobudowa6.com.pl 28.04.05, 12:30
          cienkie rajstopy (zwłaszcza z klinem na palcach)+ buty z odsłoniętymi palcami
          • Gość: magda Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 15:00
            kliny na palcach w rajstopach??? a to się uśmiałam :)))))))))))
        • mala1990 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 04.05.05, 17:07
          ej nie wiem co ci sie nie podoba w cyganskim stylu, jezeli tylko ktos umie
          ladnie wszystko dobrac to to jest sliczne:) a co do dziewczyn w glanach itp. to
          ja sama nosze glany i mi sie to bardzo podoba, ale wiem ze moze ci sie nie
          podobac jak ktos specjalnie nosi wszystko zeby tylko sie upodobnic na metala:/
          a jak jesacze farbuje wlosy to juz wogole:/ sorki ze tka jakby mam do ciebie
          wyrzuty o to co napisalas ale strasznie mnie wkurzylo to o cyganskim stroju bo
          ja tez tak chodze czasami ubrana:]
      • Gość: kajka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:33
        -plecaki kostki i caly ten styl u dziewczyn
        -swerty do kolan, swetry szersze niz dluzsze
        -za krotkie spodnie (nie chodzi o dlugosc 7/8 itp, ale po prostu o zle dobrane)
        -grubawe panny ubierajace sie w zbyt obcisle ciuchy
        -szary biurowy niedopasowany do kobiecej sylwetki stroj
        -ciuchy ktore robia z kobiety chlopczyce
        -obciachowe koturny
        -rozowe albo inne odblaskowe tipsy we wzorki
        -afiszowanie sie z kolczykiem w pepku lub tatuazem na ledzwiach (chyba robi sie
        to dla siebie a nie dla innych...)
        -golf pod marynarke u facetow
        -skarpety pod sandalami

i wiele wiele innych
        • Gość: ania plecaki kostki- co to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:35
          plecaki- kostki??
          a co to ?
          • mala1990 Re: plecaki kostki- co to jest ? 04.05.05, 17:10
            ej soryy nie wiesz co to sa kostki? :| o boze:/ no to sa takie plecaki jakby
            wojskowe, takie co metale nosza:]
        • mala1990 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 04.05.05, 17:10
          oj z tymi skarpetami to sie zgadzam:D nienawidze jak ktos ubiera skarpetki pod
          sandalki albo takie dlugie skarpetki do spodnicy, bo moja kolezanka to dzisiaj
          przyszla do szkoly w wmiere dlugiej spodnicy takiej do lydek, i miala jeszcze
          adidasy:/ i skarpetki takie normalne ale nie stopki:/ masakra totalna wies:/
      • kiciula1 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 12:37
        Tak mokasyny, wydaje mi się ze są nie eleganckie i nie kobiece. nigdy nie
        włożyłabym je na nogi, acha jak wsponiałam równiż buty z okrągłymi noskami.
        • Gość: liść mały Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.artnet.com.pl 28.04.05, 13:18
          solarium przegięte, samoopalcz nierówno połozony, góra rajstop wystająca spod
          spodni jak się kobieta nachyla, róze, bereciary( w tzw. kaszkietach), białe
          buty na szpilce w szpic (odpustowo!!), tipsy( afeee), blon tleniony, podkład
          zbyt ciemny, czarne krechy, jeansy przecierane , albo z jakimis
          cekinami,generalnie obrzydzają mnie rajstopy, odprysujący lakier na
          paznokciach , wąsik u starych( blechhhhhh0 i młodych, włosy na udach , włosy
          pod pachami.to tyle
          • Gość: zanzare Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:28
            Trend zwlaszcza u kobiet po 40-tce czyli jasne cienkie rajstopy + ciemne
            wlosiska na nogach, fuj! Odpryskujacy lakier na paznokciach, zaniedbane stopy w
            sandalkach, stringi wystajace ze spodni, przeciernane na maxa do bialosci
            jeansy, nadmierna sztuczna i naturalna opalenizna, tona lakieru na wlosach,
            ktore wygladaja jak posklejona kupa czegos, czarne grube krechy zamiast brwi,
            wieczorowy makijaz o 8-ej rano, wymiete nieswieze ubranie i nie wazne czy
            markowe czy nie.
            • vanillaice Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 16:03
              Jeansy z cekinkami, brokacikiem, koralikami i napisem Angel lub Star na
              siedzeniu
              Mokasyny w pastelowych kolorach
              Solarka na maksa
              Brązowe półbuty do czarnego garnituru ( widzialam dzisiaj takiego gościa...)
              Kilkucentymetrowe akryle z frenchem
        • Gość: nieporozumienie Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.dsl.pipex.com 28.04.05, 17:32
          Jednego nie rozumiem, kto nadaje prawo do ubioru,jakie zasady i reguly
          obowiazuja,wiec po co te banalne i aroganckie komentarze.Dla jednego buty z
          okraglymi noskami sa nie modne,a dla mnie sa wspaniale i sa szalem np.w
          Angli,tak samo jak cekiny i korale.Jak czlowiek w d.... byl i g..... widzial to
          niech nie narzuca bez podstawnych komentarzy!!!!!!!
          POLACY!!!!!!
          • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:08
            Nie spinaj się tak, pytanie dotyczyło subiektywnych odczuc. Nie wszystko wszystkim sie podoba wiec autorka byla ciekawa co nas przeraza w wyglądzie innych.
        • kamsi Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 22:16
          Zaczyna mnie zastanawiać Twoja awersja do okrągłych nosków. Czemu nie? I co w
          zamian - długie nosy w szpic?
      • Gość: bez_mapy Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.05, 17:27
        Oprócz wyżej wymienionych:
        ubrania i gadżety z motywami z kreskówek
        czarne pasemka na blond włosach (i odwrotnie)
        torebki i bluzki dołączone do gazet
        krótkie włosy + krzykliwy rudy kolor
        kolor włosów: śliwka, granatowa czerń, popielaty blond
        niebieski, fioletowy tusz do rzęs
        mocno obrysowane rzęsy
        blondynka zafarbowana na czarno bez zrobionej henny
        • Gość: bez_mapy Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.05, 17:32
          wszelkiego rodzaju sandałki
          glany, trapery itp
          trampki na obcasach
          robienie zakupów w dobrych sklepach w dresie
          zniszczone włosy

• bez_mapy Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 17:48
            To lecę dalej:
            Marynarki i sukienki z wszytymi poduszkami a raczej poduchami
            spodnie zwężane do dołu
            brokat
            natapirowane włosy
            zwykłe gacie pod prześwitującymi spodniami
            różowe paski w spodniach
            szerokie spódnicyny
            • Gość: . Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:52
              Sanadałki i spodnie zwężane do dołu są ok, ale jak masz 1,50 m w kapeluszu i 20
              kilo nadwagi to nic dziwnego, ze ich nie lubisz. :)))
            • Gość: s Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.04.05, 20:13
              a o co chodzi z okraglymi noskami w butach?dla mnie obciach to szpice.te co to
              z panny robia "dzina z lampy[swietne okreslenie,mozna jeszcze paz krola
              Zygmunta,ogolnie wielki LOL]
              a kolor wlosow popielaty blond ze niby ble?bo co?jak jest ladnie zrobiony to
              jest super kolor.rozumiem chamska platyna,zolty blond albo nienaturalna czern-
              ale popiel?jakos nie kapuje,bez_mapy.
              z reszta sie generalnie zgadzam.
              • bez_mapy Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 20:16
                Po prostu popielaty blond kojarzy mi się z siwizną - jest nienaturalny. Już
                lepszy jest beżowy, naturalny, złoty, miodowy, mroźny (nie mylić z popielatym).
                • Gość: Oliwka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:33
                  1.oczy obrysowane czarną ,smolistą kredką
                  2.włosy w kolorze siwizny
                  3.róż na czarnym
                  4.biodrówki
                  5.okrągłe noski
                  6.marynarki
                  7.mocne,ohydne perfumy
                  8.bransoletki z nitek na rękach
                  9.tona błyszczyku na ustach
                  10.glany
                  • bez_mapy Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 20:37
                    Marynarki? Jakieś konkretne czy ogólnie? Jakoś nie kumam...
                • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:14
                  Ja się zgadzam z popielatym blondem, kojarzy mi się z plastikowymi lalami :/
                • Gość: Ariana Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.04.05, 21:24
                  Co do stroju,to nawet nie polemizuję,bo bardzo lubię np. trapery,za to
                  osobiście nie znoszę szpilek.Ale ten wątek narzuca subiektywną ocenę więc
                  zostawmy to.Natomiast mam pytanie-czy granatowa czerń naprawdę zawsze jest do
                  kitu?No to co ja mam zrobić,gdy geny obdarzyły mnie prawie zupełnie czarnymi
                  włosami?Co mam zrobić ,gdy żaden inny kolor nie powoduje nawet połysku na mojej
                  głowie?A co będzie ,gdy trzeba będzie zamaskować trochę siwizny?Nie mam zamiaru
                  rozjaśniać włosów dla ew.trendów w modzie.Osobiście bardzo się cieszę z koloru
                  moich włosów i z tego że czerń na głowie mogę nosić swobodnie.
                  Mam tylko pytanie-czy mam jakieś inne wyjście w kwestii koloryzacji?
                  Pozdrawiam was!
          • Gość: Darusi4 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 10:29
            Jesli jednej osobie nie podobaja sie glany,sandałki,trampki na obcasach itd. To
            w czym, Ty chodzisz np w Lato? Tylko i wyłącznie w zamknietych szpilach?
            • Gość: aggus79 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.05.05, 00:56
              Właśnie! To nawet w lecie chodzisz w zamkniętych butach?
              • Gość: aggus79 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.05.05, 01:01
                Aha - a jeśli chodzi kolor włosów, to moim naturalnym jest właśnie ciemny
                popielaty blond (obecnie farbuję na brązy). Popielaty, to niekoniecznie jest
                dosłownie szary.
      • kaajaa Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 20:27
        a ja uzyje tu slow pewnej 'piesni':P

gwiazdy lokalu prosto z bazaru :D

do tego jeszcze:
        `żółte` blondyny
        wzorzyste tipsy
        spodnie z mega wysokiem stanem,takim do piersi:P
        kobiety ok 40-50lat z `disco make-up`em`
        biodrowki + zwisajacy po bokach tluszcz

• papryczka_ag Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 28.04.05, 20:41
          blondi z czarnymi odrostami
          podkład niedobrany do cery ( w każdą stronę )
          panny w różowych albo błękitnych mundurkach
          wszelkie brylanciki naklejane na twarzy w ramach dziennego makijażu
          oko pomalowane do połowy czoła
          za dużo tuszu na rzęsach czyli brudna stonoga
          pazury nazywane kolorowymi tipsami ( jak one coś robią tymi łapami??? )
          gatki wystające ze spodni
          tatuaże kalkomanie lub z naklejanych brylancików/koralików/bóg wie czego
          buty z dziobami - takie że 36 wygląda jak 45
          koronkowe bluzeczki
          widoczny stanik
          tapirowane włosy
          loki na żel w stylu zmokła kura
          adidasy z różowymi sznurowadłami u 30-latki
          krostki i wypryski przykrywane tak grubą warstwą korektora, że wyglądają jak
          cętki lamparta
          rybaczki na rozbudowanych łydkach i niskiej dziewczynie

... i dużo dużo więcej
          • Gość: agn Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.ifpan.edu.pl 05.05.05, 14:22
            papryczka_ag podziwiam Twoje metafory :)
            sa bezbledne
            brudna stonoga mnie powalila :))
            prosze o wiecej
        • xmila Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 30.05.05, 13:52
          Kaajaa masz absolutna racje!!!
          - zżółknięty blond - masakra, lepiej już mieć platynowy, ale w granicach
          rozsądku, czasami można zobaczyć mało gustowny fiolecik od płukanki i to nie
          tylko u starszych pań
          - odsłonięte brzuchy: 1. Gdy na dworze zimno, brrrr wypadałoby pomyśleć chociaż
          o swoich nerkach i korzonkach, za pare lat moze być za późno. 2. ponieważ
          poprzedni punkt nie pasuje do obecnej aury to drugie przeciw: fałdki tłuszczu
          wylewające się ze spodni, spódnic i jeszcze do tego wystające stringi - ohyda.
          3. Biodrówki tak nieskie, że trzeba golić włosy łonowe.
          - szponiaste tipsy ... czy można coś robić mając je??? totalne bezguście
          - odpadający z paznokci lakier, szczególnie w ciemnych kolorach
          - odkryte, obwisłe ramiona, a wystarczy troche pracy i mogą mieć ładnie
          zarysowane mięśnie (nie mylic z przypakowaniem!)
          - mini w wersji ekstremalnej czyli krótsze niż do pół uda - wszystko widoczne
          - no własnie... widoczna bielizna, ale tylko ta przyszarzała, podniszczona etc.
          - BAZAROWE CIUSZKI, które mają uchodzić za gustowne, markowe i modne... tandeta
      • Gość: gosiaqus Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 82.160.7.* 28.04.05, 21:12
        obgryzione paznokcie,
        niedogolone pachy, albo takie z trzydniowym zarostem- (nie wiem co gorsze, czy
        te, które nigdy maszynki nie widziały, czy te "zapomniane")
        białe, a także inne "elfy"- wciąż trzymam się tego regionalizmu, u mnie mówi
        się tak na szpice/czuby
        mocno przetarte na biało biodrówki, albo wersja extreme- przykrótkie, z
        tłuszczykiem i wystającymi stringami
        bielizna sado-maso
        ubrania z tandetnymi napisami- love, sexi, angel, gothic, rich i wszystkie
        państwa świata
        kolor brązowy w sąsiedztwie czarnego
        pasiaste podkolanówki, również wersja extreme- te przedzierające się z rozcięć
        w długich spódnicach
        cala reszta waszych okropieństw, typu zółte wlosy, czarne brwi u farbowanyuch
        blondynek, w ogole wlosy w kolorach, które nigdy nie występują w naturze
        <granaty, fiolety, czerwienie>
        spierzchnięte usta przez cały rok (pomijak syberyjskie mrozy)
        i inne....
        aaa, nastolatka przebrana w czterdziestolatke, czyli zero dziewczęcych, lekkich
        ubranek, a w zamian cięzki, czarny/szary kostium, i kok,
        suknie z gorsetami na kazdą okazję, zwłaszcza bordowe

• Gość: majka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:18
          opięte dzinsy biodrówki, spod których widać "rowek"(wiecie czego), do tego
          wystające z boków gumki czerwonych majtek, całość obficie oblana wałeczkami
          tłuszczu...ohyda
      • Gość: Ivre Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 28.04.05, 22:10
        A dopisze sie, co sobie bede zalowac:P
        No to do dziela;
        - panny typu 'zatrzasnelam sie w solarium'
        - rozowe, niebieskie i inne oczojeb*** mundurki
        - buty z okraglymi noskami lub na koturnie
        - tipsy dlugosci conajmniej 15 cm ;)
        - spodniczka mini, podczas gdy nozki nie nadaja sie na pokaz, nistety
        - balejaz w stylu zebra
        - pieknie wylewajacy sie brzuszek znad biodrowek
        - gustowne dodatki gazetowe
        - ozdoby w uszach, na szyi, rekach (znaczy sie na wszystkich tych czesciach
        ciala naraz)a la choinka na Boze Narodzenie
        - kobiety, ktore zapomnialy, ze czas uplywa
        - styl pan po 40-stce, czyli nieogolone nogi + rajstopy
        - wszelakie dresy, jako stroj na kazda okazje
        I to bylo chyba na tyle.
        • Gość: bocian20 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:01
          panienki z opalenizną jak z Egiptu w środku zimy
        • Gość: gabi Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.toya.net.pl 28.04.05, 23:17
          -Solarium (niekiedy jest takie przesadne, że aż sie zwymiotować chce)
          -żel na włosach i tona lakieru
          -kruczoczarne włosy lub żółty blond tleniony
          -grube czarne kreski na dole oka i na górze a do tego tona tuszu na rząsach że
          aż są posklejane
          - natapirzone włosy
          -przerzedzone włosy
          -różowe buty
          -wzorzaste, kolorowe torby w kwiaty, motylki, paski, falbanki, koronki: nadmiar
          i przesada wszystkiego w jednym - ostatnio tych pstrokatych toreb jest pełno i
          do czego one niby maja pasować? - chyba tylko na odpust.
          - różowe marynarki i różowe spodnie - nie raziłoby mnie to gdyby każda panna na
          ulicy nie chodziła w jednym kolorze, jakby innych juz nie było.
          -tipsy (jak w tym wykonywać podstawowe czynności domowe?)
          -sznurkowe warkoczyki na głowach (wiocha totalna)
          -dopinane sztuczne włosy do swoich
          -styl "metalowy": glany, długie czarne kiecki, koszulki z nadrukami zespołów
          itp oraz ala hipis
          -czarny lakier na paznokciach
          -fałdy tłuszczu na brzuchu a do tego obcisła aż rozrywajaca się bluzka
          -cekiny na spodniach
          -dres jako strój uniwersalny
          -czarna bluzka pod jasny żakiet
          -tatuaże na kostkach u nóg
          -kolczyk w pępku
          -setka kolczyków w uszach
          -pomieszanie złota ze srebrem (np złote kolczyki + srebrny łańcuszek albo
          srebrne pierścionki + złote kolczyki w jednym zestawieniu)
          -obcasy powyginane w boki albo do tyłu
          • Gość: ZuZa Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:55
            Czarna bluzka pod jasny żakiet nie? Nie zastanawiałam się nigdy... Muszę
            sprawdzić czy to aż tak źle wygląda. Hmm...
          • Gość: Kaśka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 217.17.44.* 30.05.05, 11:33
            "...pomieszanie złota ze srebrem (np złote kolczyki + srebrny łańcuszek albo
            srebrne pierścionki + złote kolczyki w jednym zestawieniu)..."
            - a co mam zrobic z obrączką (złotą ) i pierścionkiem od męża z okazji urodzin
            dziecka, który noszę również na serdecznym palcu z obrączką, a reszta jest
            srebrem ? - wg. Ciebie pewnie zdjąć i się nie osmieszać ? hmmm....
      • daria00 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 29.04.05, 16:57
        nie podoba mi się jak dziewczyny mają na sobie dużo pierscionków, bransolete i
        dotego jakieś beznadziejne korale, do tego zbyt mocny makijaż, paznokcie
        pomalowane na czarno.
        a w modzie to buty z tymi okrągłymi noskami, bluzeczki w jakieś duże kwiaty i
        do tego torebka w kwiaty.....jak prosto z bazaru:(

• Gość: donna Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 62.181.175.* 29.04.05, 17:10
          Nie rozumiem, co chcecie od: 1) szerokich spódnic 2) popielatego blondu (do
          bez_mapy - siwizna jest kolorem jak najbardziej naturalnym) 3) ciemnej bluzki
          pod jasny żakiet. Z resztą się zgadzam, ale przestańcie już pisać o tym
          solarium, bo to nudne i oczywiste.
      • very_famous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 29.04.05, 17:14
        Mam awersję do:
        - połączenia: garnitur + adidasy (widziałam takie kilka dni temu)
        - zbyt mocnego makijażu w dzień i ogólnie źle wybranych kolorów
        - zniszczonych, spalonych, zaniedbanych włosów
        - różowej mody której jest na ulicach za dużo
        - obcisłych zbyt krótkich bluzek założonych na mało apetyczny tłuszcz i oponki
        na brzuchu
        - bielizny i rajstop wystających ze spodni
        - bielizny odznaczających się przez spodnie
        - plastikowej biżuterii
        - ubrań składajacych się wyłącznie z lycry lub innych plastików
        - brudnych butów!! i brudnych ubrań
        • sigrun Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 29.04.05, 17:46
          Moje kwiatki to:
          a) Tegoroczna zimowa moda na wiązanie szalika na modłę stryczka. W przypadku
          cienkiego i długiego szala, niebezpieczne - wystarczy modnisia mocno pociągnąć
          za szal i gość zostaje zgarrotowany na miejscu. W przypadku szerokiego i
          krótkiego szala z grubej wełny, wręcz komiczne, gdy nawet frędzle giną w węźle i
          właściciel szala wyglada jakby miał na szyi wielkie calzone :-DDD
          b) Czy to jakaś nowa moda? Ciemne, bardziej kosmate niż niejeden mężczyzna nogi
          w spódnicy midi i jasnych rajstopach min.10 den. Natychmiastowy odruch wymiotny ;-P
          c) Pierścionek na każdym palcu pojedynczo lub liczbie mnnogiej, czyli Master of
          the Rings.
          • Gość: s Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.04.05, 16:09
            jesli juz to chyba The Lord of the rings-jesli mialo brzmiec zabawnie.a nie
            zaden Master.

• sigrun Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 30.04.05, 19:13
              Jasne że Lord. Myslałam o Władcy Pierścienia ale podświadomość podsunęła mi
              chyba Władcę Marionetek :-DDD Chyba za dużo browca wtedy wypiłam. W ogóle
              ostatnio myślę jedno a piszę drugie i nie wiem dlaczego :-) Skizo???
              • Gość: s Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.04.05, 20:37
                hihi moze Master of Puppets Metallicy:))no tak jak sie pija bronka i siedzi
                przy kompie...:)tez mam takie wejscia.tylko wole wino.
                ale swoja droga najlepiej sie drinkuje w klubie w dobrym towarzystwie.i zadne
                forum tego nie zastapi.
                btw ja mam ostatnio tak ze zapominam jak sie co nazywa i zamiast sobie
                przypomniec to opisuje.na alzheimera chyba za wczesnie :D
      • babedoll2 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 29.04.05, 20:19
        Nie mogę patrzeć na zwęgloną od solarki skórę(bądź też "zżółconą" od nadmiaru
        samoopalacza), ale szczytem okropieństwa są wstrętne, ohydne, obrzydliwe wręcz
        włosy nieumiejętnie utlenione na blond(zółte/białe, z jasno-rudymi plackami
        gdzieniegdzie, a jak jeszcze do tego dojdą odrosty, to po prostu się żyć
        odechciewa!)Albo też w drugą stronę-włosy zafarbowane na kruczoczarny
        kolor...fuj!!!
        co do białych butów(obojetnie czy z czubami czy bez),ciuszków
        różowych/niebieskich/białych(niepotrzebne skreślić) czy też mini-torebeczek to
        absolutnie nic do nich nie mam. Ba! Wolę je stokroć bardziej aniżeli strój a'la
        szara mysz-zero makijażu, beznadzxiejne włosy i ubrania a' la pensjonarka.

ps:zawsze zastanawiała mnie jedna rzecz odnośnie panienek wytapetowanych w taki
        sposób, że brązowo-pomarańczowa twarz odcina się od białej szyji-czy te panny
        tego nie widzą?!?
      • Gość: lllll Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 29.04.05, 22:10
        nie rozumiem co chcecie od czarnych wlosow- niektorym kobietom pasuje
        • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:43
          Mnie nie chodzi o czarne tylko mega-kruczo czarne, przy jasnej karnacji i delikatnych rysach.
      • Gość: pączek Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.04.05, 23:58
        Nic mnie tak nie drazni, jak źle dobrany ciuch do figury!!!
        Rzadko która dziewczyna ma IDEALNĄ figurę. Sama jestem pulchna i przez lata
        praktyki nauczylam się dobierac ubranka do figury,wiem że nie wszystko moge
        nosić.
        Ja tez morduje sie ze zbyt odstającym brzuszkiem ale nauczyłam się go mniej
        więcej maskowac, to nie jest trudne wystarczą zabudowane spodnie o kroju
        klasycznym i luźniejsza bluzeczka. nie jest super, ale przynajmniej tego sadła
        u mnie aż tak nie widac.
        Ale z tego co widze (chyba taka moda) że im większy brzuch- tym bardziej
        wystawiony na widok publiczny. akoś nie moge przetrawic falujących zwałów
        wylewajacych się zza ciasnych biodrówek, które przy każdym ruchu przepływają a
        to na lewo, a to na prawo.
        Ostatnio jednak widzialam zjawisko, które przeszło samo siebie.
        Miało na sobie krótka, czarna bluzeczke. wielka opone z tyłu, przodu, po
        bokach. bleeeeeeeeeeeee
        Ta dziewczyna miala krótką delikatną spódniczkę ale... sama w sobie spódniczka
        była sliczna, taka słodka i dziewczęca. Ale na tym zjawisku ta spódnica pekała
        na wielkim tyłku. Ledwo się trzymała i jeszcze uwypuklała duży tyłek.
        A do tej malutkiej spódniczki wystapily zupełnie niepasujace czarne długie
        kozaczyska zimowe (choc wiosna nadeszła).
        Grunt to ladnie się ubrać i patrzeć w lustro!!!!
      • Gość: paula Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: 217.153.182.* 30.04.05, 01:50
        pracuje w szkole (gimnazjum + liceum)i tam dopiero mozna sie naoogladac!szkolne
        przeboje to (niezaleznie od wieku:):

1)zolte/biale wlosy,ktore noca moge slozyc za latarnie
        2)wylewajace sie spod krotkich bluzeczek sadla
        3)tapeta na twarzy,ktora moze posluzyc za znak odblaskowy
        4)odrosty na pol glowy u 'blondynek'
        5)(zima)kortki przed brzuch odslaniajace sadelko
        6)malolatki(13-15)na wyskimmmmmmm obcasie,ledwo sie poruszajace
        7)prawdziwa paleta kolorow na sobie:od stop do glow inny kolor (bardzo
        wiosennie); ogolnie moda na roz;/

a ogolnie:
        to denerwuja mnie te buty z okraglymi noskami,a szczegolnie jak maja jeszcze
        cekiny!normalnie odruch wymiotny!

aha i jeszcze cekiny na torbkach,jak z jarmarku;/

pzdr
        • kinky5 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 30.04.05, 06:02
          -zdecydowanie skapetki z sandalami
          -usta pomalowane kontorowka o wiele ciemniejsza (wlaczajac w to czarny kolor)
          niz wypelnienie
          -makijaz typu:
          czerwoniaste lub rozowiaste policzki, niebiesko na oku i roz na ustach...
          - zle rozprowadzony podklad- czyli szyja jasniejsza o kilka tonow od twarzy.
          - elegancki ubior ze sportowym plecakiem lub innym akcentem tego typu.
          - u facetow: faktu ze niektorzy ubieraja sie tak jakby zapomnieli ze wyszli z
          silowni kilka godzin temu- czyli t-shirt bez rekawow- najlepiej wydartych
          recznie + dresiki adidaska + buciki adidaska i....solarka
          - lancuszkow na meskiej szyji....nie wiem czemu(?!)
          • Gość: co chcecie od okrąglych nosków? nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:16
            co wam sie nie podoba w takich noskach?
            przeciez tes zpice sa wstrętne i niewygodne
            • Gość: jana Re: okrąglych nosków? nie rozumiem IP: *.is.net.pl 28.05.05, 15:15
              Świat butów nie ogranicza się do szpiców i okrągłych czubków. Przynajmniej
              mój....
      • klarak Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 30.04.05, 22:47
        jasne odrosty na czarnych wlosach i maly palec u nogi wiszacy z sandalka i tracy
        pazurem po chodniku!!!! a amarant i ostry roz z czerwienia jest cudownym
        zestawieniem :)
        • Gość: aSia Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.003.dsl.sa.iprimus.net.au 01.05.05, 06:17
          co wy chcecie od butow z zaokraglonymi noskami??? nie jarze..czy lepsze sa te
          szpice ze sie wyglada jak elf//?? albo ten co koniami sie zajmuje? hehehe bez
          przesady!!! wiecej luzu i tolerancji!!
          Po 2gie to jaki problem macie z dresiarami???
          jak sie ma jakies badziewie to niczemu sie nie dziwie!!- np.takie zchodzone
          dresiaki co kilo kartofli mozna by w dupe zmiescic bo tak na dupie wisza!! ale
          jak sie ma jakies extra fajowe firmowki.. do tego fajowe atki.. to w sam raz na
          zakupy wygodnie mozna wyskoczyc!!! po co mam chodzic na shopping w wysokich
          butach??? zeby sie pokazac??? i szybciej zmeczyc??? to juz szczyt bzdury!!!
          no ale co ja bede pisac co niektore "MODELKI" lepiej wiedza... to sa te co ida
          na zakupy sie pokazac.. a nie kupic cos do domu...!!!
          • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 10:23
            Tak, tak ,te spodnie Adidasa z trzema paskami to rzeczywiście "fajowe" firmówki... :(((
      • kiciula1 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 01.05.05, 10:34
        Więszczość dziewczyn nie znosi butów z okrągłymi noskami.
        Ale to kwestia własnego stylu. Mi też się nie podobają , jakos nie mogę się
        pezestawić na te własnie okrągłe noski!
        • Gość: marvellous Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 10:41
          Ja się długo nie mogłam do nich przekonać ale jakoś mi się spodobały bardzo ostatnio:D.
      • Gość: nadinka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.05, 11:46
        to ja moze o tym co u mezczyzn mi sie nie podoba ")
        lancuchy na szyi, nadgarstkach
        obcisle koszulki i abs ")
        sportowe buty przez caly dzien, albo eleganckie pantofle do dzinsow
        koszule w psychodeliczne wzorki, brrr
        "fajowy" dresik poza silownia czy innym klubem sportowym i jeszcze pare rzeczy

a do butow z okraglym noskami tez nie moge sie przyzwyczaic. na kims bardzo mi
        sie podobaja, na sobie - brrr ")
        ogolnie przesada mnie drazni: nadmiar bizuterii, za obcisle i za krotkie ciuchy,
        namiar makijazu itp.
        i wlosy do pasa - ojoj, tego nie znosze, a jezeli jeszcze blond ... nieszczescie
        • Gość: nadinka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.05, 11:52
          i jeszcze cos sobie przypomnialam. zaobserwowane w ubieglym roku na krupowkach:
          bardzo mocno opalony, lysy i mocno "przypakowany" mniej wiecej tzrydziestolatek
          w bialej koszuli zakladanej przez glowe, rozcietej na klacie mniej wiecej do
          konca mostka, z haftem ala lowickie wycinanki wokol rozciecia i w obcislych
          dzinsach.
          ehhh, zakochalam sie =D
          • Gość: gabi Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.toya.net.pl 01.05.05, 21:37
            Gość portalu: nadinka napisał(a):

> i jeszcze cos sobie przypomnialam. zaobserwowane w ubieglym roku na
            krupowkach:
            > bardzo mocno opalony, lysy i mocno "przypakowany" mniej wiecej
            tzrydziestolatek
            > w bialej koszuli zakladanej przez glowe, rozcietej na klacie mniej wiecej do
            > konca mostka, z haftem ala lowickie wycinanki wokol rozciecia i w obcislych
            > dzinsach.
            > ehhh, zakochalam sie =D

:D No co, pewnie sobie kupił jako pamiatkę od górala i chciał się wczuć w
            klimat Zakopanego :D
      • Gość: laleczka Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 IP: *.gl.digi.pl 01.05.05, 12:08
        nie mogę znieść:
        - białych skarpetek do czarnego garnituru i butów z frędzelkami /u facetów/
        - czarnego biustonosza prześwitującego spod białej bluzki
        - spodni ze zwężanymi nogawkami do szpilek
      • kiciula1 Re: OKROPIEŃSTWA W STROJU I WYGLĄDZIE cz.2 01.05.05, 13:11
        Tak u mężczyzn również nie znoszę tych łańcuchów i sygnetów:((
        ależ to wiejskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka