Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

duży biust

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:35
    kurczę,niemal nigdzie nie można dostać koszulek, topów które ladnie leżą na
    dużych piersiach. Producenci sądzą, iż osoba z duzym biustem nosi rozmiar
    conajmniej 42 :( a ja noszę 38, biust mam 70C. I nigdzie nie moge znaleść
    ubrań dla siebie :-(
    Obserwuj wątek
      • kiciorun Re: duży biust 28.04.05, 13:46
        mam to samo:(
      • tropicielka Re: duży biust 28.04.05, 15:07
        mam to samo 38 i 75d ,musze czasami ubrać to co pasuje , a nie to co mi się
        podoba - niestety - koszmar np "camaieu" .... świetne ciuchy wszystko dobrze
        leży, tylko w biuście ech...
        • kamisia22 Re: duży biust 28.04.05, 15:17
          hmm ciekawe...ja mam 70D i jakos bluzki ktore wpadna mi w oko leza na
          "biuscie"rewelacyjnie..
          • tropicielka Re: duży biust 29.04.05, 12:43
            niektóre tak , ale mnie się no podobaja takie odcięte pod biustem , nie wiem
            jak wytłumaczyć ... , że jest określone miejsce na biust... no i wychodzi
            sobie :-(
      • Gość: momi Re: duży biust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:26
        70c nazywanie dużym to chyba przesada
        • Gość: jackie Re: duży biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:27
          To jest duży biust, większy to już bardzo duży.
          • Gość: momi Re: duży biust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 21:27
            A mały to taki co tylko widać pod lupą?
      • przemkowa.b Re: duży biust 28.04.05, 20:29
        a co powiesz na rozmiar 34 i do tego 70 D? Hehe,ja to dopiero mam problem:)))
        • bez_mapy Re: duży biust 28.04.05, 20:33
          A co one mają powiedzieć:
          www.photoclubs.com/pt=mip2247/index.php
          Jak widać wasze problemy to przy tym pikuś - nie narzekajcie:D
          • przemkowa.b Re: duży biust 28.04.05, 20:34
            To się nazywa samookaleczenie:)))
        • Gość: bu Re: duży biust IP: *.acn.waw.pl 28.04.05, 20:34
          przemkowa.b napisała:

> a co powiesz na rozmiar 34 i do tego 70 D? Hehe,ja to dopiero mam problem:)))

trzeba bylonie pompowac silikonem
          • przemkowa.b Re: duży biust 28.04.05, 20:37
            Nie mam silikonu:)))
            Brzydzę się operacjami plastycznymi,które w Polsce sa nagminnie partolone.
            To natura tak mnie niestety hojnie wyposażyła:)))
            Ale myślę że jesteś facetem,bo tylko facet mógłby napisać takiego posta.
            • black_magic_women Re: duży biust 01.05.05, 09:18
              ten silikon to bylo a propos zdjec,tak mi sie przynajmniej zdaje,nie do ciebie
              przemkowa;)
              • black_magic_women pomrocznosc:((( 01.05.05, 09:20
                qurcze,czytam jeszcze raz,cos mi sie nie zgadza,to bylo jednak do
                ciebie!nalozyly mi sie jakie posty i stad zamieszanie,a skad takie chamstwo?tego
                to juz nie wiem...
                • przemkowa.b Re: pomrocznosc:((( 01.05.05, 18:36
                  nie czuję się jakoś szczególnie obrażona...trzeba być idiotą,żeby uważać że 70
                  D to naprawdę wielki biust...nie jest taki straszny,a jeśli już jakaś napalona
                  decyduje się na operację biustu i powiększanie go to nie poprzestaje na 70 F:)))
                  Tak więc jakiś niedouczony zbok to pisał,oto co sądzę:)))
      • Gość: ekler Re: duży biust IP: *.kim.pl / *.ghnet.pl 28.04.05, 21:03
        70 c to naprawde nie jest duzy biust.nie wierze,ze sie nie miescisz w 38.no
        chyba ze wloskich firm,bo wloskie 38 to nasze 34..
        • kamisia22 Re: duży biust 28.04.05, 21:34
          70 C to duzy biust.i co do tego nei ma watpliwosci. a tak dla powierdzenia:
          wystarczy troche orientowac sie w swiecie zeby wiedziec ze miseczka A oznacza
          maly biust, miseczka B-sredni, C-duzy, a D bardzo duzy. tych "wyzszych"liter juz
          nie opisze. i to nie sa moje przypisy tylko tak jest ogolnie przyjete.wiec jesli
          ktos uwaza ze 70C jest malym biustem to albo nosi zle dobrane staniki, ktore
          zamiast to"C"eksponowac, chowaja go, albo jest facetem ktory nie zna sie na
          rozmiarach biustu (jak to czesto bywa heh).swoja droga kiedys bylam modelka a w
          agencjach tez ucza tego co jest "male"a co "duze".
          • Gość: ekler Re: duży biust IP: *.kim.pl / *.ghnet.pl 28.04.05, 21:47
            coz,w takim razie nie mieszcze sie w twoich kategoriach..chyba sie poplacze.
          • annemone Re: duży biust 29.04.05, 07:22
            kamisia22 napisała:

> 70 C to duzy biust.i co do tego nei ma watpliwosci. a tak dla powierdzenia:
            > wystarczy troche orientowac sie w swiecie zeby wiedziec ze miseczka A oznacza
            > maly biust, miseczka B-sredni, C-duzy, a D bardzo duzy. tych "wyzszych"liter ju
            > z
            > nie opisze. i to nie sa moje przypisy tylko tak jest ogolnie przyjete.wiec jesl
            > i
            > ktos uwaza ze 70C jest malym biustem to albo nosi zle dobrane staniki, ktore
            > zamiast to"C"eksponowac, chowaja go, albo jest facetem ktory nie zna sie na
            > rozmiarach biustu (jak to czesto bywa heh).swoja droga kiedys bylam modelka a w
            > agencjach tez ucza tego co jest "male"a co "duze".

Nie masz raacji, madralo
            W rozmiarach stanikow liczy sie nie tylko miseczka, ale tez proporcja miedzy
            odwodem w biuscie i pod biustem.
            Z grubsza mozna powiedziec, ze biust osoby noszacej rozmiar stanika 70C
            odpowiada biustowi osoby o nieco szerszej klatce piersiowej i noszacej stanik w
            rozm. 75B. A jak wiadomo 75B to rozmiar najpowszechniejszy i jest to biust
            sredni, zeby nie powiedziec maly...
            • kamisia22 Re: duży biust 29.04.05, 12:46
              buahaah smieszne :] dobrze ze mi powiedzialas bo nie wiedzialam :/ logiczne ze
              jak ktos jest szerszy pod biustem to ma szerszy stanik ale miseczka nie ma tu
              nic do rzeczy B jest B C jest C :] wez se kup stanik 70 C i 75 B i zaloz.
              ciekawe czy wejdziesz w miseczke B (zakladajac ze nosisz C), pomijajac juz fakt
              ze pod biustem to 75 bedzie za luzne (zakladajac ze masz 70)
              • Gość: ania Re: duży biust IP: *.orzysz.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 13:24
                nie masz racji, zobacz sobie w sklepie 70 B i 90 B , miseczka druga jest 5 razy
                większa
                • kamisia22 Re: duży biust 30.04.05, 19:32
                  wiem ze jest wieksza. wiec patzac na wypowiedz poprzedniczki-jakim cudem 70C to
                  wg niej to samo co 75B?! skoro wiadomo ze im wiecej jest cm pod biustem tym tez
                  miseczka wieksza...
                  • annemone Re: duży biust 02.05.05, 18:28
                    kamisia22 napisała:

> wiem ze jest wieksza. wiec patzac na wypowiedz poprzedniczki-jakim cudem 70C to
                    > wg niej to samo co 75B?! skoro wiadomo ze im wiecej jest cm pod biustem tym tez
                    > miseczka wieksza...

podstawowe pytanie:
                    wiesz co to jest miseczka stanika?
                    jesli tak, to czytaj dalej
                    wyjasniam lopatologicznie, specjalnie dla ciezko myslacych:
                    rozmiar MISECZKI w staniku 75B jest zblizony do MISECZKI w staniku 70C

wiec twoje stwierdzenie, ze miseczka A to mialy biust, a C duzy jest pozbawione
                    podstaw i bledne

przeczytaj sobie jeszcze raz to co napisalam, kilkakrotne przeczytanie moze
                    pomoc ci zrozumiec o co mi chodzilo
                    a jesli to nic nie da, to popros kogos bystrzejszego, zeby ci wytlumaczyl
              • annemone Re: duży biust 29.04.05, 14:00
                kamisia22 napisała:

> buahaah smieszne :] dobrze ze mi powiedzialas bo nie wiedzialam :/ logiczne ze
                > jak ktos jest szerszy pod biustem to ma szerszy stanik ale miseczka nie ma tu
                > nic do rzeczy B jest B C jest C :] wez se kup stanik 70 C i 75 B i zaloz.
                > ciekawe czy wejdziesz w miseczke B (zakladajac ze nosisz C), pomijajac juz fakt
                > ze pod biustem to 75 bedzie za luzne (zakladajac ze masz 70)

nie osmieszaj sie wiecej, tylko przejdz sie do sklepu z bielizna i porownaj
                staniki, to zrozumiesz jakie bzdury piszesz
                • kamisia22 Re: duży biust 30.04.05, 19:34
                  mam sklep z bielizna i szafa cala w biezliznie wiec nie mysl sobie ze wszystkie
                  rozumy pozjadalas bo zdury piszesz:]
                  • kamisia22 Re: duży biust 30.04.05, 19:34
                    bzdury*
      • Gość: Ivre Re: duży biust IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 28.04.05, 21:58
        Ja tez nosze 70C (czasem 75B..zalezy od producenta) oraz rozmiar 38 (no..czasem
        36)i zdecydowana wiekszosc rzeczy lezy na mnie bardzo fajnie. Nie mam zadnego
        problemu z ubraniami.
      • Gość: Ag Re: duży biust IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 28.04.05, 22:22
        Bluzka to pol biedy, mozna cos znalezc. Gorzej z sukienka albo marynarka.
        Nosilabym 40tke, gdyby nie... 75F :( Niech mi ktos pokaze kiecke na 105 w
        biuscie i 95 w biodrach - wszystkie sa odwrotnie....

Rozwiazanie znalazlam jedno - ladnie sie usmiecham do uzdolnionej krawiecko
        ciotki i znosze jej wszystkie kiecki i bluzeczki do zwiezenia w talii. Aha, no
        i rozplaszczajace staniki.

Pozdrawiam
        Ag
        • lestka Re: duży biust 29.04.05, 07:45
          Niech mi ktos pokaze kiecke na 105 w
          > biuscie i 95 w biodrach - wszystkie sa odwrotnie....
          sama sobie odpowiedzialas nos je odwrotnie;)
          :>
        • Gość: linka Re: duży biust IP: *.orzysz.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 09:39
          Wiesz ja też mam 75 F i myślałam że jestem jedyna w swoim rodzaju (w biodrach
          mam 92 a w pasie 60). Nigdy mi to nie przeszkadzało, z ubraniami też nie mam
          problemu. Miło jest pomysleć, że nie jestem sama.
          • kruszynka301 Re: duży biust 29.04.05, 09:52
            ja mam 70D, ale nie mam kłopotu z bluzkami czy topami: doskonale przy takim rozmiarze sprawdzają się bluzki i topy Bolero, Mertex, Fer, Echo, Pompea. Nie mam żadnych problemów z zakupem - jedynie, czego nie mogę dopasować, to kostium, ale to już inny problem;).
      • Gość: milak Re: duży biust IP: *.ziemowit.ds.polsl.gliwice.pl 29.04.05, 13:00
        mnie też podobają sie koszulki obcinanie pod biustem ale niestety biust mam
        zaduzy. Z koszulami też mam problem. Na piersiach się ledwo dopinam koszula
        jest cała naciągnieta a w tali jest wyraznie zaszeroka, pozatym wszystkie
        koszulki i bluzki są za krótkie. Podniosą mi sie na piersiach teoche i świece
        gołym bżuchem.
      • crazyrabbit Re: duży biust 01.05.05, 15:17
        Hehe fajnie się licytujeie! Ja też mogę? Powinnam nosić rozmiar 36 , ale biust
        70DD (czy 70F wg nowej skali) mi na to nie pozwala. Z bluzkami jeszcze nie jest
        tak źle , mam koleżanke która przerabia mi niektóre rzeczy , ale kupienie
        kostiumu czy garnituru to już problem. Pod marynarkę kupuję czasem po prostu
        zwykłe T-shirty , nie wygladają najgorzej. Szkoda jednak , że produceci
        zapominają o "biuściastych" , przecież na takich figurach jakie mamy , ciuszki
        wyglądają superrrrr....... ;)
      • Gość: jasna_79 Re: duży biust IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 18:39
        współczuje wam ja mam wymiary doskonałe, nigdzie nie mam ani 1 centymertra za dużo i za mało. Byłam zresztą modelką. Ale też mam dość duży biust jak na moją posturę. Inne modelki mi zazdrościły bo one mają taki malutki biuścik
        • black_magic_women Re: duży biust 01.05.05, 19:11
          1-modelki ,a nie "modelki"zwykle,prawie zawsze?maja male biusty,to po
          pierwsze,po drugie-patrzcie watek"bielizna korygujaca" i takie same zlote mysli
          jak wyzej.ciekawe?!
          --
          "Nie opieraj sie o slonce,bo gorace"
          • przemkowa.b Re: duży biust 01.05.05, 19:17
            Ja nie czuję się nieszczęśliwa z powodu biustu,broń Boże!!! Kocham moje
            piersi!!!
            A że nie zawsze mi się koszula dopina to jest inna sprawa ale nie zamieniłabym
            się z żadną modelką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka