Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

100 cm w biodrach a spodnie

IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.05, 16:40
    po urodzeniu dziecka mam prawie 100 cm w biodrach - 96-98 , mam problem
    ponieważ żadne moje dotychczasowe spodnie na mnie nie wchodzą .
    mam wąską talie i problem z dobraniem spodni na siebie , szukam dżinsów , ale
    nie tylko poradzcie prosze gdzie mogę dostać coś na siebie żeby nie wyglądać
    jak worek.
    byłam kiedyś w londynie tam to mają na takie ubrania wszelkiej maści i nie
    wygląda sie w nich jak stara baba (przepraszam za porównanie).
    ala
    Obserwuj wątek
      • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 16:44
        Mają, bo Brytyjki w większości są grube.
        Lepiej popracować nad figurą niż od razu kompletować kolekcję na siebie w
        wersji znacznie powiększonej.
        • Gość: pump_it_up Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 06.05.05, 16:48
          96-98 w biodrach wyglada super wg mnie. Sama bym chciala miec tyle, ale na
          swoje nieszczescie mam waskie biodra:( Skoro masz malo w talii polecam
          biodrowki. Poszukaj w Lee albo Big starze:)
          • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 16:57
            Czy ja Ciebie prosiłam o radę w sprawie spodni?
            • Gość: pump_it_up Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 06.05.05, 17:17
              Mowisz do mnie? Przeciez ja pisalam do autorki :|
              • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:19
                A odpowiedziałaś pod moim postem, zupełnie jakby to była odpowiedź do niego!
                • lestka Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:26
                  a co wredoto masz stowe ze tak cie to boli ? ;)
                  • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:28
                    Mam mniej kochana, ale to pusta dyskusja, jako że nie jestem w stanie tego
                    Tobie udowodnić.
                    • lestka Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:29
                      to sie ciesz a nie gderaj :>
                      • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:30
                        Tak się składa, że mam dziś bardzo "wredny" dzień, aż sama siebie nie poznaję!
                        • lestka Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:35
                          a co sie stalo? :D kazdy kto ma gorszy dzien ode mnie jest mile widziany;)
                          • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:46
                            Dziecko chore, ryczy cały dzień, sąsiad za ścianą robi remont i kuje od rana,
                            mąż ma szkolenie do jutra, nie byłam w pracy przez chorobę dziecka, a dziś był
                            cholernie ważny dzień, w niedzielę mam wizytę teściów. (grrrr)
                            Wystarczy?...
                            • elka007 Re: 100 cm w biodrach a spodnie- do wredoty 12.05.05, 20:55
                              A kogo to obchodzi, ze ty masz zly dzien?? Jak nie umiesz panowac nad emocjami
                              to wez tabletki. Nikt na tym forum nie jest winny, ze masz tak a nie inaczej.
                              I nie wyjezdzaj na innych ktorzy udzielaja sensownych rad.
                        • akusia Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:36
                          a moze przyszlo wam do glowy ze przy porodzie kosci biodrowe ulegaja
                          roszerzeniu i biodra robia sie poprostu szersze? Wredoto,co proponujesz tej
                          pani? Łamanie kostek?
                          • lestka Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:38
                            ojoj naprawde?
                          • Gość: wredota Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:44
                            Tak się składa, że ja też urodziłam dziecko i jakoś udało mi się wrócić do
                            figury "sprzed". I co Ty za dyrdymały wypisujesz, że kości się poszerzają?
                            • akusia Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 17:52
                              oj misiu, prawdopodobnie u ciebie zaszla minimalna zmiana ale wiele kobiet
                              zmienia swoje wymiary po porodzie...:) Ale juz dobrze,dobrze...nie denerwuj
                              sie...nikt ci nie chce zrobic krzywdy....no już...spokojnie::)
                              • Gość: anka Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:01
                                > oj misiu, prawdopodobnie u ciebie zaszla minimalna zmiana ale wiele kobiet
                                > zmienia swoje wymiary po porodzie...:)

Zmienia wymiary czyli tyje. Te którym nie chce się wysilać żeby schudnąć
                                zostaja przy tych wymiarach.
                          • umaa Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 18:01
                            o tego to nie wiedzialam. prawda li to?
                            p.s. bardzo chcialbym miec dzidziusia ale chyba jeszcze lata nie te....
                            • Gość: ala Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.05, 20:07
                              biodrówki odpadają bo mi nie pasują , czuje sie w nich żle ale podobają mi sie
                              na innych dziewczynach , szukam czegoś z wyższym stanem - może to będzie ok ,
                              szerokie w biodrach a wąskie w talii , miałam kiedyś takie spodnie - bomba ,
                              może jakieś firmy podacie?
                              pozdrawiam
                              ala
                              • totalna_apokalipsa Denerwujecie mnie głupie kwoki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.05.05, 15:53
                                Dziewczyna pyta o spodnie tak? O spodnie , ktore nie maja 210 w biodrach, ale
                                96- 98 cm, czyli normalne-----------> KOBIECE!!!!!!!!!!!!!80 cm w biodrach to
                                nie jest ideał jakby kto nie wiedzial! A wy jej piszecie , że ma schudnąć bo
                                jest gruba.Widział ją ktos na oczy? I jak ma schudnąć - w dwa dni? A przez te 3
                                miesiące odchudzania ma goła latać?
                                Ku..ca mnie zaraz strzeli!!!!

A teraz na temat:) Musisz kupować spodnie o tzw, kobiecym kroju, profilowane-
                                mają zazwyczaj wąską talię i szersze biodra. Nie wiem, jak jest teraz , bo ja
                                juz dawno profilowanych nie kupuje, ale kiedyś były takie w firmie JORDACHE.
                                Zdaje się, że Big Star też ma, ale nie jestem pewna. Na twoim miejscu
                                zrobiłabym taka rzecz- weż ksiązkę telefoniczną czy Panormę Firm , podzwo po
                                sklepach w dzinsami i zapytaj czy mają profilowane - zaoszczędzisz sobie
                                chodzenia:)
                                Swoją drogą to zabawne , bo wiekszość dzinsów typowych to unisexy i jakoś
                                nikogo nie dziwi, jak to możliwe, że kobieta i facet mają wchodzić w ten sam
                                krój, jesli kobieta ma biodra...Co więcej, niektórych już tak porypało, że
                                uwazają te biodra za obrzydliwe...
                          • zuzaba Re: 100 cm w biodrach a spodnie 12.05.05, 14:49
                            I owszem, ale na czas porodu. Kości miednicy są bardzo elastyczne, po porodzie
                            wracają na swoje miejsce.
      • ena90 Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 21:00
        Gość portalu: ala napisał(a):

> po urodzeniu dziecka mam prawie 100 cm w biodrach - 96-98 , mam problem
        > ponieważ żadne moje dotychczasowe spodnie na mnie nie wchodzą .

ja mam tyle bez rodzenia :D (spodnie tez na mnie czesto nie wchodza;) )
        • lucy215 Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 21:43
          ja też mam tyle bez rodzenia dzieci :p kupuję spodnie które przechodzą przez
          biodra, potem oddaję do krawca żeby zwęził w talii. trochę do uciążliwe ale da
          się wytrzymać. jedyne, których nie oddawałam do poprawek do dżinsy Crown (mam
          je już 3 rok i się powoli rozpadają po chodzeniu w nich non stop) i Fishbone z
          NewYorkera.
      • klarak Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 21:34
        proponuje "tanią odziez" tam pelno brytyjskich spodni w rozmiarze 40-42.
      • klara-klara Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 21:46
        na pewno to musza byc spodnie ze stretchem...biodrowki raczej odpadaja, bo pewnei brzuszek troche tez wystaje..?

Moze model Dalia w Big Starze?
        • Gość: ala Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.05, 21:49
          z taniej odzieży już mam jedne takie właśnie spodnie : granatowy dżins w
          cieniutkie paseczki białe i czerwone ,
          dzięki za ten model big stara polece jak tylko czas pozwoli ,
          może coś więcej?
          ala
          • skara Re: 100 cm w biodrach a spodnie 06.05.05, 22:43
            Ja też mam tyle i dziś kupiłam w House. Wzięłam rozmier 30/34, ze stretchem, w
            biodrach nawet trochę luźne, z wysokim stanem (do pępka), bo biodrówki mi się
            nie podobają i są niezdrowe dla nerek i jajników. W pasie są lekko za szerokie
            (mam 73 cm), ale moja babcia jest krawcową i zrobiła zaszewki.
            Proponuję żebyś wzięła takie, które przechodzą w biodrach i dobrze leżą, a w
            pasie najwyżej zrób zaszewki, bo w Polsce nigdy nie udało mi się dopasowac
            idealnie, a próbowałam we wszystkich sklepach. O dziwo najukochańsze dżinsy
            kupiłam w Bułgarii.
            Pozdrawiam
      • Gość: iza do ALI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:44
        Droga Alu! Ja po ciąży miałam 106 cm w biodrach, dziś po 15 miesiącach mam 93cm
        (4 cm mniej niż przed ciążą) Nie piszę tego by się chwalić, jak pewnie niektore
        z was zaraz pomyślą, lecz po to by namowić, zachęcić cię droga Alu do walki z
        nadmiarem centymetrow i tym samym powrotu do dawnej sylwetki. Naprawdę wszystko
        jest możliwe! Zacznij już dziś a nie obejrzysz się kiedy wskoczysz w spodnie
        sprzed ciąży. Pozdrawiam Cię Alu serdecznie i życzę powodzenia!
        • Gość: ala do Izy IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.05, 18:21
          Izo wielkie dzięki za słowa otuchy , to mnie "stawia w pionie" może i ja
          schudne... ale na razie nic na mnie nie wchodzi, jak znajde czas to lece do
          sklepów z używanymi ciuszkami.
          A ten "House" też zobacze .
          pozdrawiam
          ala
          • Gość: ala Re:100 cm ... IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.05, 19:07
            dziewczyny byłam w "odzieży używanej" i kupiłam 2 pary spodni , kupiłam dosyć
            obcisłe na styk , są świetne , jedne ciemno granatowe materiał jak dżins,
            drugie troszke jaśniejsze w cieniusieńkie mało widoczne paseczki biało
            czerwone
            pozdrawiam
            ala
          • zuzaba Re: do Izy 12.05.05, 14:51
            To ja też Cię pocieszę: po ciąży 99, po ośmiu miesiącach 93.
      • Gość: tru Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 13:02
        Hej!
        100cm w biodrach to wcale nie tak dużo!
        Ja mam 95, a w tali 60. Mam typową kobiecą figurę i najlepiej leżą na mnie
        spodnie biodrówki, dopadowane w biodrach z nieco luźniejszą i lekko rozszerzaną
        nogawką. Do tego fajnie wyglądają dopasowane bluzki. Dodam, że mam szczupły
        brzuch a i na biodrach nie mam fałd tłuszczu, więc wszystko dobrze leży.
        Jeśli po ciązy przytułaś, to polecam spodnie o opisywanym przeze mnie fasonie +
        bluzki, które nie są zbyt opięte (jeśli masz co zakrywać).
        Pozdrawiam!
        • Gość: ala Re: 100 cm w biodrach a spodnie IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.05, 19:25
          wielke dzięki,
          mam nadzieję że wkótce schudne,
          ala
      • Gość: ad Niedrogie spodnie ze streczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 10:01
        Niedrogie (do100zl spokojnie) można kupić u Cross' a i chyba polskiej firmy
        Strom. Sama mam tyle w bioderkach i mam spodnie zarówno jednej jak i druiej
        firmy. Ich zaletą jest to, że jest to dżins ze streczem i dobrze się
        dopasowują. Ja mam 2 pary biodrówek, z delikatnie rozszerzoną nogawką. Mam
        szerokie biodra i dość wąską w stosunku do nch talię i w sklepach tych marek
        zawze znajduję coś dla siebie, spodnie nie odstają w pasie, są całkiem duże
        rozmiary.
        • Gość: ala Re: Niedrogie spodnie ze streczem IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.05, 12:22
          dzięki , rzeczywiście zapomniałam o "cross'ie"
          ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka