Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:45
    powiedz, droga forumowiczko, czy jeśli, dla przykładu, masz spory, kształtny
    biust, ale wydekoltowane topy nie są w Twoim stylu, bo, powiedzmy, lubisz styl
    sportowo - miejski, to będziesz eksponowała swe atuty, czy jestes stale wierna
    swemu stylowi? Albo jeśli masz piękne,długie nogi, ale nie cierpisz chodzić w
    mini, zdecydujesz się mimo wszystko pokazac nogi, bo masz je superzgrabne?
    CO bardziej się dla Was liczy, styl, któremu jesteście wierne, czy
    podkreślanie atutów, które faktycznie posiadacie ?
    Obserwuj wątek
      • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 19:53
        mysle, ze styl powinien wykorzystywac atuty ;)
        • przemkowa.b Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:02
          Ja staram się zawsze, żeby było mi i wygodnie i z drugiej strony żebym mogła
          coś wyeksponować (w moim przypadku eksponuję głównie dekolt, talię i ogólną
          drobność sylwetki).
          Ale zdarza się,że wygoda bierze górę i nie mam ochoty niczego eksponować...albo
          odwrotnie, jest mi niezbyt wygodnie bo zdecydowałam się że coś wyeksponuję:)
          Ale głównie staram się w ubiorze o tzw. "złoty środek".
      • zettrzy Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:00
        moje atuty musza sie dostosowac do mojego stylu, i odwrotnie, a juz ostatnia
        rzecz to eksponowanie tego czy tamtego - JA mam sie prezentowac swietnie jako
        calosc, nie zebym sie miala chowac za nogi czy cyce
      • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:13
        ciagle nie wiem, skad widzicie tu jakas sprzecznosc miedzy stylem a atutami? ja
        np. nie mam juz takich znowu wielkich atutow po dwoch porodach i wykarmieniu
        dzieci, ale np. mam mimo wszytko waska talie (no, przynajmniej w porownaniu z
        biodrami) i jest to calkowicie zgodne z moim stylem, ze te talie u mnie widac...
        a jak ktos wywala na wierzch cycki lub pokazuje majtki, no to i z tym jego
        stylem cos nie halo...
        • przemkowa.b Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:37
          Trudno eksponować atuty w dresie:)
          • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:39
            no chyba zartujesz... ja bardzo lubie dresy i uwazam, ze donry dres nie jest zly
            (rowniez do ekspozycji ;)
            • przemkowa.b Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:41
              W biegu owszem:)
              • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 20:43
                zeby nie byc goloslowna:
                nikewomen.nike.com/nikewomen/exit/index.jsp?pLngNum=1
                :)
        • zettrzy Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 22:45
          klarak napisała:

> ciagle nie wiem, skad widzicie tu jakas sprzecznosc miedzy stylem a atutami?

autorce watku nie chodzi o atuty per se, tylko eksponowanie co poniektorych -
          np. mozna miec piekne ramiona i chodzic w sukniach i bluzkach bez rekawow, aby
          je eksponowac, a mozna nawet w lecie preferowac dlugie rekawy mimo pieknych ramion

dlatego napisalam, ze nie koncentruje sie na jakims detalu anatomicznym, tylko
          staram o optymalny wynik calosci - wiec nie ma tu jakies sprzecznosci, raczej
          priorytety: wazniejsze jest dla mnie jak wygladam niz czy mi widac duzo nog
          • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 22:51
            aaa, no chyba ze nie chodzi o atuty, tylko tzw. "walory" ;)
            • zettrzy Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 23:14
              a czym sie roznia? (atuty od walorow)
              • klarak Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 00:48
                no dla mnie walory to cycki i dupa, by to tak ujac brutalnie. a atuty urody moga
                byc rozne, np. oczy rozmarzone albo "kibić" smukla albo ruchy tancerki.
                oczywiscie ladna pupa i biust tez moga byc atutem, ale jako takie, a nie jako
                wywalony na wierzch towar z miesnego...
                • zettrzy Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 00:51
                  a--ha!!!
      • papryczka_ag Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 08.05.05, 23:05
        styl
      • aniabe13 Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 13:48
        Zdecydowanie styl.
        • lumja Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 14:15
          trudo powiedzieć, ja np. nie chwaląc sie mam łane nogi ale mini nie nosze nigdy
          bo mi się absolutnie nie podoba (lubię długość tuz za kolano), ale mam ez
          bardzo wąska talię ta z kolei eksponuję bo nie lubię obszernych,
          workowatych "gór" tylko takie dopasowane, wcięte.
          Wynika więc,że jednak styl:)
      • Gość: uka Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:35
        Moje piękne czaaarneee oczy!
      • krowa_w_kropki Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 14:48
        Ciekawostka. Można powiedzieć że styl dopasowałam do mojej figury. No z jednym
        wyjątkiem, mam dość zgrabne i szczupłe nogi a organicznie nie cierpię spódnic.
        Zatem styl zwycięża.
      • marvellous Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 15:02
        Zdecydowanie styl i wygoda.
        Np, nie cierpię super-miniówek i szpilek, tak więc w życiu ich nie założe tylko dlatego że nogi są miom "mocnym punktem";)):PP.
      • stephanie_s Re: CO JEST DLA WAS WAŻNIEJSZE ? 09.05.05, 15:28
        mam swiadomosc swego ciała...ale ubieram sie dla siebie nie po to zeby ktos
        mógł popatrzec na me np"zgrabne nogi",generalnie ubieram sie zgodnie z
        nastrojem który mam w danej chwili raczej preferuje styl"romantyczny"..nie
        czuje potrzeby zbytniego obnazania sie od tego jest sypialnia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka