Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty PUMY - nie polecam - help

14.05.05, 16:32
    Witam,
    Mam maly problemik z ta wlasnie firma.
    Po zakupie bucikow (prawie 400), po jakims miesiacu uzytkowania pekl szew na
    jednym w bucikow. Co sie w takich sytuacjach robi - idzie sie z reklamacja.
    Wlasnie wracam z takowego slepiku i niestety nie mam butow. Ekspert napisal ze
    buty popsuly sie z mojej winy. (Nie wiem moze w nich nie mozna na dworzu
    chodzic). Teraz czekam na kierownika sklepu i bede pertraktowac o zwrot kasy.
    Czy ktos mial taka sytuacje, za tyle kasy to ja cos przeciez moge cos wymagac.
    Buty na razie leza w sklepie. (nawet nie zaszyli na nowo, oddali mi takie
    jakie byly.
    Czekam na rady.
    PS. nie kupujcie w tej firmie - a gwarancje to masz na 24 miesiace, ale chyba
    wtedy kiedy sabie stoja w domu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Oliwcia Re: Buty PUMY - nie polecam - help IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 16:35
        Moje buty Nike też się porwały.O reklamacji nawet nie marzyłam.
        • Gość: d. Re: Buty PUMY - nie polecam - help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:57
          Wręcz taką samą sytuację z bucikami Pumy miała moja kumpela rok temu. Poszła
          zgłosić reklamację,przyjęli, mieli naprawić. Gdy poszła odebrać, okazało się,
          ze wada nie jest do usunięcia ...i oddali jej całą kasę. Tak więc - nie wiem,
          ale warto próbować, może się uda, a może zależy to też od życzliwości
          sprzedawców w sklepie. Życzę powodzenia, pozdrawiam:-)
        • vanillaice Re: Buty PUMY - nie polecam - help 14.05.05, 18:00
          Też miałam taką sytuację z Pumą i mi podobnie jak Tobie odpisali, że buty pękły
          z mojej winy...275 złotych poszło się paść, a dla mnie to duża suma...:(, no
          cóż więcej nic już nie kupię z tej firmy, nawet t-shirta.
          • akusia Re: Buty PUMY - nie polecam - help 14.05.05, 19:37
            ja od wielu lat kupuje w pumie i jak dotad to buty o najwiekszej wytrzymalosci
            jakie mialam, moze trafilyscie na trefna serie;/ ja tak mialam z butami adidasa
            i sk8chers(nie wiem jak to sie pisze) adidasy mi sie popruly a od tycch
            drugich odkleila sie podeszwa...
            prawda jest taka ze nie znam firmy obownniczej ktorra by bezproblemowo przyjela
            reklamacje,wszysttkie zawsze mmowia ze to wina klienta moj kolega mial tak z
            martensami kiedy mu skora popekala po tygodniu
            • salos1 Re: Buty PUMY - nie polecam - help 18.05.05, 13:24
              Jestem juz po spotkaniu z kierownikiem.
              Jakos sie dziwnie czuje bo wyszlo na to ze butow nie da sie na prawic i dlatego
              mi ich nie zaszyli. A poniewaz nie da sie naprawic to nie naprawia i chodze z
              butami z przetartym szwem. No i oczywiscie to moja wina ze sie popsuly. Mily Pan
              kierownik powiedzial ze moge sie udac do rzecznika spraw konsumenta co moze i
              zrobie w najblizesz okazji. Zobaczymy, musze pomyslec czy mam na to czas.
              Dlatego pochodze dluzej moze znowu cos sie popsuje to znowu pojde.
              • Gość: aga Re: Buty PUMY - nie polecam - help IP: *.chello.pl 18.05.05, 14:21
                idz do rzecznika!!! Mi pomógł, płacisz około 50 zł za ekspertyzę, na razie nie
                chodz w butach i dowiedz się kiedy jest rzecznik, bo on urzeduje chyba raz na
                dwa tygodnie czy cos takiego. Jesli butów nie da sie naprawic musza oddac
                pieniadze lub nową parę
              • Gość: asia Re: Buty PUMY - nie polecam - help IP: *.aster.pl 18.05.05, 19:43
                Mialam taka sytuacje z butami w innym sklepie.
                Po pierwsze musisz napisac do nich pismo - reklamacje, opisujace cale
                zdarzenie, dolacz paragon, powolaj sie na ustawe ( o szczegolnych warunkach
                sprzedazy konsumenckiej oraz zmianie Kod.C.)dolacz dowod zakupu i podaj zwrotny
                adres do korespondencji.Maja 2 tyg. na odp. i nie sadze zeby Cie zbyli, bo
                musza to umotywowac ,dlaczego nie ich wina itp.
                Pozdr!
      • Gość: ewa Re: Buty PUMY - nie polecam - help IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 14:42
        Moje buty Puma maja juz prawie 2 lata i nie przerwal sie w nich zaden szew, ba,
        nawet zapietki sie nie przetarly! To najbardziej wytrzymale buty jakie mialam.
        Moze trafilas na jakas trefna serie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka