Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Moja irytacja

16.05.05, 20:01
    Chciałam podzielić się z wami swoją irytacją: strasznie drażnią mnie
    wypowiedzi w stylu: "A na zachodzie to wszyscy...", "A w USA to nikt...",
    albo:"bo wy Polki to...". Ludzie, dajcie spokój, bo to jest żałosne! Co mnie
    obchodzi USA, Zachód, czy co tam jeszcze -czy to jakaś wyrocznia??? Poza tym,
    takie generalizowanie jest bez sensu (wszędzie są i bezguścia i stylowi
    ludzie). A takie argumenty, że np. Francuzka by tego nie założyła są śmieszne
    i głupie. I jeszcze jedna sprawa: zawsze jak jestem poza granicami swojej
    ojczyzny, wypowiadam sią o niej i o rodakach w samych superlatywach i
    podkreslam dobre strony. Dlaczego ciągle najeżdzacie na rodaczki? Całe
    szczęście w wielu krajach Polki uchodzą za kobiety piekne, dbające o siebie i
    dobrze ubrane (wbrew kiepskiej sytuacji finansowej)...
    Obserwuj wątek
      • Gość: niunia Re: Moja irytacja IP: *.leon.com.pl 16.05.05, 20:08
        całkowicie popoieram!!!!!!!!! jestem tego samego zdania :)
        • Gość: Richelieu* Re: Moja irytacja IP: *.localdomain / 80.48.249.* 16.05.05, 20:13
          ja też całkowicie popieram i jestem tego samego zdania ;) Wreszcie ktoś mądrze
          powiedział, tyle czasu nikt, aż zjawiłaś się Ty

buziaczki
          • Gość: zanzare Re: Moja irytacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:15
            BRAWO!!! popieram w calkowicie.:)
          • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 22:58
            Riczi nie poznaję Cię....Ty?buziaczki?
            zwariowała?
            ten sopel zimny?
            co jest grane?
            hum....
            • Gość: Richelieu* Re: Moja irytacja IP: *.localdomain / 80.48.249.* 16.05.05, 23:05
              wątpliwości co do stanu mojego zdrowia psychicznego proszę słać na adres, który
              zaraz sobie założę

slodka-niunia@buziaczek.pl
              • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.05, 23:41
                zakochałaś się?
                • r.richelieu Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:10
                  o to to, zakochałam się w niewiarygodnym stylu La Parisienny. Kiedy Ją widzę
                  mam ochotę wielbić jej czcionki i obcałowywać ekran
                  • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:26
                    za pierwszym razem przeczytałam "wielbić jej członki"
                    • zettrzy Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:29
                      Gość portalu: NADOBNA napisał(a):

> za pierwszym razem przeczytałam "wielbić jej członki"

fakt ze tak gwarantowanie to nie wiemy czy ona członka nie posiada
                      • r.richelieu Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:36
                        Kiedy założę fanklub La Parisieny to będę mieć mnóstwo członków

co do "przeczytałam członki" .. Oj Nadobna, nadobna, co Ci po tej nadobnej
                        łepetynie chodzi;)
                        • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:45
                          Głodnej Nadobnej członki na myśli.Tfu!Chleb.Tfu!Pariesenne!
                          • bez_mapy Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:48
                            Ja przed chwilą straciłam apetyt (po wejściu na wątek niejakiego Adama).
                            • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 00:50
                              A ja się do tej pory śmieję jak jakaś cholerna pensjonarka
      • klarak Re: Moja irytacja 16.05.05, 20:15
        bez mapy - buziaki
      • bez_mapy Re: Moja irytacja 16.05.05, 21:10
        A czy zauważyłyście tą pogardę w wypowiedziach niektórych pań piszących zza
        granicy -jedna pisząca z Holandii już na samym początku wypowiedzi podkresliła,
        że my Polki to jestesmy zacofane, nietolerancyjne -generalnie ciemnogród. Skąd
        to się bierze? Może z tego, że nie potrafią tak napradę odnaleźć się w nowym
        środowisku i tutaj próbują odreagować swoje frustracje?
        • Gość: niunia Re: Moja irytacja IP: *.leon.com.pl 16.05.05, 21:13
          ja słyszłam że panie z pewnego kraju uważają polki wręcz za ideał kobiety. nasz
          styl itd. ale nie podoba im się nasz brak stanowczości :) Ale już nie pamiętam
          jaki to był kraj :/
        • Gość: oliwcia Re: Moja irytacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:15
          bez_mapy,kochana
          ta pani z Holandii stwierdziła,że jesteśmy zacfane gdyż ona ma zaróno kochankę
          jak i kochanka,a do nas to pewnie taka "europa" nie dotarła.
          masz absolutną rację,co tu dużo gadać.
          Polki rulez!
          • zettrzy Re: Moja irytacja 16.05.05, 23:40
            tej to fakt mialam przyjemnosc odpowiedziec tak ze sama sie zaszokowala
      • aniabe13 Re: Moja irytacja 16.05.05, 21:14
        Mi już się nie chce dyskutować z wypowiedziami w stylu "bo Polki..." "bo u nas
        w (tu wpisz nazwę kraju)". Takie wypowiedzi świadczaąo poziomie piszących.
      • Gość: werka Re: Moja irytacja IP: 137.122.26.* 16.05.05, 23:23
        dokladnie tak samo mysle.
        • Gość: y Re: Moja irytacja IP: *.g / *.g-net.pl 16.05.05, 23:26
          kazdy stereotyp jest zly
        • Gość: myszka333 Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl 16.05.05, 23:32
          Może to jest kwestia kompleksów.W dawnych czasas u nas było okropnie a zachód
          jawił się jak śliczna bajka.Ale wydaje mi się że to się skończyło.Warszawa (tu
          mieszkam , moja perspektywa) jest (mimo wszystko ) europejską metropolią.
          A te wszysktkie teksty "bo u nas w Paryżu, N.Y. czy USA" to jest zaleciałe
          kompleksy.My się już wyleczyliśmy z tego (przynajmniej mam nadzieję).
          • zettrzy Re: Moja irytacja 16.05.05, 23:47

A te wszysktkie teksty "bo u nas w Paryżu, N.Y. czy USA" to jest zaleciałe
            > kompleksy

kotku, kiedy sie mieszka, wchodzi w relacje z ludzmi, doswiadcza sukcesow i
            porazek, zmienia jakies miejsce wlasna dzialalnoscia przez dluzszy okres czasu,
            to to miejsce staje sie DOMEM, i to jest U NAS W NY, jasne? U NAS - ja pod
            wielu wzgledami bardziej przynaleze tu niz gdzie indziej
            ale byc moze jestes zbyt mloda aby miec juz zapas doswiadczen z wlasnego zycia,
            takich ktore sie dodadza do sensu U NAS nawet jesli U NAS jest na ksiezycu
            (jakby co, to kiedy laduje na Okeciu mam to samo uczucie kiedy laduje w Rio -
            "ale fajne wakacje"; a jak samolot siada na Kennedym to pierwsza mysl
            jest "no, nareszcie w domu")
            ale nie sposob tego zrozumiec z ksiazek lub internetu, bo wiele rzeczy, aby
            zrozumiec, trzeba najpierw doswiadczyc
            pozdr.
            • Gość: myszka333 Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl 16.05.05, 23:54
              U nas miałam na myśli " u nas" z tym prychnięciem i tą manią wielkości.Nie wiem
              czy ty słyszałaś coś takiego ale ja tak.A na pewno nie miałam na myśli ludzi
              którzy z różnych powodów u nas mają gdzieś indziej niż Polska(jakkolwiek to
              brzmi).Chodzi mi o ludzi którzy z góry zakładają że w Polsce jest totalne
              zasofanie, zadupie, wiocha itp.
              Kotku
              • zettrzy Re: Moja irytacja 16.05.05, 23:56
                aha...
                a kotki lubisz? ja tak
                • Gość: myszka333 Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl 17.05.05, 00:02
                  mam dwie kotki.Prawdziwe tygryski
                  • zettrzy Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:07
                    ja bialo-czarnego dachowca
                    lobuz nie daje nikomu poza soba spac w moim lozku
                    • Gość: myszka333 Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl 17.05.05, 00:12
                      dwie dachówy, jedna totalny kanapowiec, druga wygląda jak 6-miesięczna ( ma na
                      7 lat).Ale niestety zdarzają się wyskoki typu kupa w przedpokoju obok kuwety.Po
                      tylu latach razem.
                    • bez_mapy Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:13
                      A wy co na cudzym wątku sobie pogaduszki urządzacie? A kysz!
                      • Gość: myszka333 Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl 17.05.05, 00:15
                        Ups Sorry a nawet Przepraszam.
                        Nigdy więcej :)))
                      • zettrzy Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:17
                        > A wy co na cudzym wątku sobie pogaduszki urządzacie? A kysz!

bardziej adekwatnie byloby "a psik!"
                        • r.richelieu Re: Moja irytacja 17.05.05, 00:49
                          > bardziej adekwatnie byloby "a psik!"

na zdrowie
      • Gość: NADOBNA Re: Moja irytacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.05, 01:10
        Zabierzcie tego wariata:)))
        • zettrzy Re: Moja irytacja 17.05.05, 03:10
          > Zabierzcie tego wariata:)))

moze odpalmy go la paryzie, beda pasowac jakby byli dla siebie stworzeni
          • lumja Re: Moja irytacja 17.05.05, 08:25
            o, bez_mapy, a toś mnie pozytywnie zaskoczyła:)
            Ja mieszkam właściwie wiecej w całej Europie niz w Polsce (choc powoli sie to
            zmienia i zaczynam bardziej osiadać tu), zawsze staram sie Polske chwalic,
            relamować, zachęcać ludzi do przyjazdu tu, do zwiedzenia, żeby poznali ten kraj
            naoczne a nie tylko z nie zawsze pochlebnych opini prasy i stereotypów.
      • przemkowa.b Re: Moja irytacja 17.05.05, 13:28
        Bez_mapy,już był taki wątek i ja go założyłam no ale zgadzam się z Tobą:)
      • Gość: czerwony sziraz Re: Moja irytacja IP: *.nycap.res.rr.com 18.05.05, 16:45
        Całe
        > szczęście w wielu krajach Polki uchodzą za kobiety piekne, dbające o siebie i
        > dobrze ubrane (wbrew kiepskiej sytuacji finansowej)...

Pani O nawet powiedziała, że są najpiękniejsze w swoim tokszoł. ,)
        Popieram w całości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka