Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sandaly i rajstopy :/

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:03
    wybieram sie na wesele, na ktore mam sukienke za kolano-dosc elegancka, do
    ktorej pasuja rajstopy-jak to zwykle to eleganckich rzeczy, rzecz w tym ze
    mam do tej sukienki jedynie delikatne sandaly bo takie pasuja na czerwowy
    dzien i do sukienki. czy mam zakladac rajstopy? ogolnie nie nosze rajstop do
    sandalow ale teraz nie wiem co zrobic:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: pump_it_up Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.broker.com.pl 28.05.05, 13:11
        Jesli musisz to kup gladkie na stopie:P Nie wiem jak to sie fachowa nazywa.
      • easier_to_fly Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 13:17
        Ja bym szła bez rajstop. Skoro już sandały, no to nie przesadzajmy z tymi
        rajstopami.
      • b_bb Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 13:22
        Nigdy nie nosi się rajstop do sandałów.
        • Gość: Kot-kanapowiec Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.chello.pl 28.05.05, 13:33

Większość butów (sandały też) tak cholernie obciera moje stopy, że czasem kiedy
          wracam do domu to już myślę, że nie dojdę - moje stopy są jedną wielką raną. :(
          Jedynym ratunkiem jest dla mnie założenie rajstop. Wtedy paski sandałów, które
          obcierają mnie i kaleczą, ześlizgują się po gładkich rajstopach. Kiedy jest
          jakaś większa "gala", kupuję w calzedonii SPECJALNE RAJSTOPY DO SANDAŁÓW z
          gładkim zakończeniem paców, bardzo cieniutkie. Ale One są drogie i na codzień
          noszę zwykłe rajstopy. I szczerze mówiąc brak bólu i wygoda jest dla mnie
          ważniejsza, niż to, że mogę naruszać zmysł estetyczny zblazowanych pań i panów.
          • b_bb Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 13:42
            > noszę zwykłe rajstopy. I szczerze mówiąc brak bólu i wygoda jest dla mnie
            > ważniejsza, niż to, że mogę naruszać zmysł estetyczny zblazowanych pań i panów.

Oczywiście można też iść na wesele w adidasach, jeśli najważniejsza jest wygoda,
            rozmawiamy jednak o elegancji. Jeśli ktoś nie może obyć się bez rajstop, może
            założyć buty letnie z zakrytymi palcami. Sandały mają za zadanie eksponować nagą
            stopę, więc rajstopy (nawet supercieniutkie i superdrogie) są tu wykluczone.
            • Gość: Kot-kanapowiec Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.chello.pl 28.05.05, 13:45
              Kochana, chyba mnie nie zrozumiałaś. Te rajstopy mają na opakowaniu napisane,
              czy tam narysowane, że służą do zakładania je DO BUTÓW Z ODKRYTYMI PALCAMI.
              Przypuszczam, że nawet nie nadawałyby się do innych butów, bo przez brak
              wzmocnienia na palcach podarłyby się po 15 minutach chodzenia.
              • b_bb Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 13:52
                Kochana, Bridget Jones miała wielgachne majty, przeznaczone specjalnie do tego,
                by wyszczuplić figurę pod sukienką, ale czy one były eleganckie i ładne?
                Ja nikomu nie zabraniam zakładania czegokolwiek, jeśli ma na to ochotę, temat
                dotyczy jednak czegoś innego. Pozdrawiam.
                • Gość: Kot-kanapowiec Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.chello.pl 28.05.05, 14:19
                  Kurde, no i gadaj tu z taką :( Czy naprawdę nie dociera do ciebie, że te
                  rajstopy są specjalnie przeznaczone do tego, żeby je założyć do sandałów? Chyba
                  nie dociera, skoro raz wyjeżdżasz z jakimiś majtami Bridget Jones, raz znowu z
                  adidasami na wesele - nie na temat, bez ładu i składu. Czuję się, jakbym pisała
                  z kimś, kto po polsku nie godo.
                  Do autorki wątku - polecam te cienkie rajstopy nawet do odkrytych klapek. No i
                  nie zmarzniesz wieczorem :)
                  • lunalovelight Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 20:34
                    kocie kanapowcu, b_bb chodzi o to mianowicie, ze niezaleznie od tego, czy sa
                    rajtki specjalnie do sandalow czy tez nie, to i tak ich noszenie do takiego
                    obuwia jest nieeleganckie :).
                    • b_bb Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 22:23
                      Dzięki, luna, już zaczynałam wątpić w swoją komunikatywność. :)
            • Gość: Tights Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:38
              Ja nie wyobrażam sobie sandałów na gołe nogi. Masakra.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.06.05, 22:18
                Sandaly na gola stope to naturalny stan rzeczy, ubieranie do tego rajstop
                jest "inne". Oczywiscie rozumiem, jesli ktos inaczej nie moze.
              • xixx Re: sandaly i rajstopy :/ 02.06.05, 15:55
                Ja za to nie wyobrażam sobie sandałów ani klapek na rajstopy, nawet cieniutkie,
                to troche tak jak wersja męska - sandały na grubaśne skarpetki, aż słabo sie
                robi od patrzenia. Du sukienki radze sandaly na gołą nogę bądź rajstopy i
                troszkę bardziej zabudowane butki.

Pozdrawiam!
          • Gość: Eva Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.hsd1.ct.comcast.net 27.08.05, 04:50
            Odwiedz te strony moze moze to bedzie dla ciebir rozwiazaniem:
            www.onehanesplace.com/cgi-bin/ncommerce3/ExecMacro/product/product.d2w/report?
            style=15374&ENTRY_TAG=LINKSHARE&siteID=GKYboAQB6T4-_S1Mer2ubNsXjY_NxXvWew

lub:
            www.silkies.com/itemdy00.asp?T1=8839+L+BE&Cat=Silkies+Hosiery
            Mieszkam w USA i takie rajstopy nosze na pozadku dziennym, jeszcze jedno: nie
            dra sie tak jak zwykle rajstopy.
      • Gość: zulka Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 13:22
        niby nilelegancko na duza impreże bez rajstop, ale jeszcze bardziej w
        rajstropach do sandalów!
      • Gość: Agnieszka Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:27
        wielkie dzieki za rady choc ciagle nic nie wiem :) dziewczyny nie sprzeczajcie
        sie!! przeciez nie o to chodzi, pojde do calcedoni i zapytam, przymierzalam te
        sandaly z rajstopami i bez i nie wiem..no nic, dzieki za rady jeszcze raz,
        pozdrawiam!
      • Gość: nadinika Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.05.05, 15:15
        nie zakladac rajstop :)
        • Gość: baret Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.chello.pl 28.05.05, 20:08
          zrób jak uwazasz ze jest dla ciebie najlepiej. Jak wynika z tej dyskusji można
          i tak i tak, głosy sa rozłozone mniej/wiecej po połowie. Są rzeczy nie do
          przyjecia w modze, ale rajstopy do sandałów niekoniecznie zaliczają sie do tych
          rzeczy.
          • Gość: selena Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.05.05, 20:26
            no rzeczywiscie nie jest to za szczesliwe polaczenie.ja bym nie przesadzala-w
            koncu nie idziesz na bankiet w firmie tylko na wesele.troche luzniejsza
            okazja,a w goracy czerwcowy wieczor trudno sie piec w rajstopach.przeciez latem
            to zupelnie normalne,gola stopa+sandalek
            i nie ujmuje elegancji,naprawde.
            jesli nie masz problemow z nadmierna potliwoscia[w takim przypadku nogi sie
            moga slizgac i ranic]to nie widze przeszkod.
      • mroova2002 Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 21:36
        Specjalne rajstopy do odkrytych butow sa produkowane nie po to zeby wygladaly
        obciachowo czy "wiesniaco". Wiesniacko jest wlasnie wyskoczyc na elegancka
        impreze bez rajstop jak na jakas letnia dyskoteke. Zreszta jak to taki dylemat,
        to najlepiej kup buty z zakrytymi palcami i problem z glowy. A i wygodniej
        bedzie tanczyc.
        Pozdrowiam All
        Joanna
        • Gość: selena Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.05.05, 21:42

bez przesady.wiesniactwo to wlasnie holdowanie jakims idiotyzmom.a kto niby
          mowi ze bez rajstop,eleganckie sandalki nie moga byc?
          jak ty nie mozesz tak chodzic to nie znaczy ze ktos normalny bedzie sie
          meczyl.polewka niezla z panien ktore w lejacym sie z nieba skwarze posuwaja w
          rajstopach.to jest dla mnie obciach.
          jak stopa jest zadbana,but szykowny to po jaka cholere w gorac jeszcze rajstopy?
          co innego jakies odgorne zarzadzenia w firmie,banku ect.ale wesele?
          • mroova2002 Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 21:46
            Halooooo...Mowa byla o rajstopach ktorych prawie nie widac bo sa to specjalne
            najciensze rajstopy. Przeciez nikt nie pisze o chodzeniu w rajstopach latem,
            poruszona zostala kwestia weselnego outfitu.
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 22:45
              Nie widac ich = goscie beda myslec, ze nogi sa gole = bedzie "golo"
              nieelegancko zgodnie z Twoja filozofia.

Co nieeleganckiego jest w tym, ze w lecie chodzi sie z golymi nogami? Wazne,
              zeby nogi i stopy byly zadbane. Widok palcow u nog w powloce z
              lycry/nylonu/strechu - to dopiero nieelegancko i nieestetycznie. A na potrzeby
              roznych ludiz produkuje sie rozne rzeczy, co nie znaczy, ze sa one "poprawne".

Jesli ktos ma delikatne stopy i tylko rajstopy mu pomagaja, to jasne, przeciez
              nie bedzie sie meczyc. Swoja droga pamietam, ze Gatta keidys miala rajstopy 8
              DEN specjalnie na lato, domyslam sie, ze skoro na lato, to bez wzmocnien na
              palcach.
              • Gość: ProximC Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 05:30
                Uwielbiam te rajstopy są delikatne i tylko do delikatnych sandałków lub klapeczek
      • Gość: <MAGDA> Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:43
        Idz bez rajstop.

...::: Brak sygnaturki:::...
      • Gość: alex Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 21:58
        Ja bym nie zakładała rajstop, ale słyszałam ostatnio o takim wynalazku jak
        rajstopy w sprayu. Moze takie by się nadały?
        • irenka82 Re: sandaly i rajstopy :/ 28.05.05, 22:46
          czerwone paluchy beda wygladac "estetycznie i elegancko",zwalszcza jak sie
          ubrudzisz:P
          dla mnie bose stopy w sandalach sa obrzydliwe.kup rajstopy i miej to w dupie.
      • Gość: Agnieszka Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:21
        dziekuje Wam za wszelkie rady i spostrzezenia :) chyba najlepiej bedzie jak
        zaloze buty z zakrytymi palcami:) no zobacze.. jeszcze przemysle i ew.czekam na
        inne rady-rajstopy w sprayu? ciekawe..nie slyszlam
        pozdr
      • Gość: Lena Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.06.05, 22:20
        sandały plus rajstopy<skarpetki>=masakra bezguscie
      • Gość: zuzaba Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.softlab.gda.pl 02.06.05, 10:57
        Gołe nogi są lepsze, nawet rajstopy, które udają, że ich nie ma, są widoczne i
        brzydko to wygląda. Tak samo jak silikonowe ramiączka zresztą.
        I do tego śliczny pedikiur.
        Albo pół-sandałki z zakrytymi palcami.
        • misae Re: sandaly i rajstopy :/ 02.06.05, 11:24
          zalozyc mozna teoretycznie wszystko...
          wcale nie jest powiedziane ze do eleganckiej sukienki musza byc rajstopy...
          ale moim zdaniem to wlasnie sandaly nie pasuja do eleganckiego ubioru, wiec
          moja rada jest nastepujaca, zrezygnowac z sandalkow :o))
          • Gość: AnnieLaurie Starr Re: sandaly i rajstopy :/ IP: 80.50.251.* 02.06.05, 15:14
            Niektore amerykanskie firmy, ktore sa rygorystyczne pod wzgledem ubioru
            pracownikow wymagaja od kobiet by ZAWSZE nosily rajstopy, do sandakow tez.
            Nawet juz wymyslono specjalne rajstopy bez palcow, zeby nosic do sandalow.
            Moim zadniem, to lekke przesada, ale noszenie rajstop i sandalow nie jest
            bezgusciem.
            • titerlitury Re: sandaly i rajstopy :/ 02.06.05, 15:37
              Ja pracuje w firmie, gdzie panują dość ścisłe zasady w kwestii ubioru do pracy
              i musze powiedzieć, że to co piszesz nie jest prawdą: otóż tak samo
              niedopuszczalne jest chodzenie do pracy bez rajstop jak i w butach z odkrytymi
              palcami. Do pracy nalezy chodzić w butach z zakrytymi palcami i w
              rajstopach/pończochach.
              Sandały maja ukazywac kobieca stope, a my kobiety rzadko zdajemy sobie sprawę z
              tego, że dla sporej grupy męzczyzn stopa kobieca jest niezwykle atrakcyjną
              częścią jej ciała. Stopa naga jest więc niemal tak samo prowokująca jak głęboki
              dekolt, czy nieprzyzwoicie krótka sukienka.

Rajstopy bez wzmocnień na palcach? No cóz, ja je kupuję do butów z zakrytymi
              palcami, bo zwyczajnie nie podobaja mi sie takie, które wzmocnienie maja (jakiś
              takie komiczne są - jak nagi facet w ciemnych skarpetkach). Buty z odkrytymi
              palcami nosimy na gołe stopy, takie, które mają zakryte palce i odkryta pietę
              możemy nosic i tak i tak, zas buty całkowicie zabudowane zawsze z
              pończoszką/rajstopą.

A gołe nogi z pieknym pedicurem, opalone, wydepilowane i zadbane będą pieknie
              wyglądały do najbardziej eleganckiej sukienki - spójrz na czerwone dywany w
              Cannes czy Hollywood - tam sandałki zdobią gołe stopy. I nie ma to nic
              wspólnego z brakiem elegancji.

I jeszcze jedna mała nostalgiczna nuta na koniec: czy pamiętacie, miłe panie,
              paskudna modę z lat 80-tych na białe buty i czarne rajstopy? :)
              • Gość: jasna_79 Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:06
                W mojej firmie też jest względny reżim ubraniowy, ale ja tak kocham sandałki.
                Kupiłam sobie z odkrytą piętą i odkrytymi palcami, a do tego beżowe kabaretki -
                antygwałty. To dopiero wiocha :)
              • misae Re: sandaly i rajstopy :/ 03.06.05, 09:46
                a te durnowate zasady (dress code) zatwierdzaja zboczeni mezczyzni, ktorym na
                widok kobiecej stopy cieknie slina z pyska :o))))
            • bukfa Re: sandaly i rajstopy :/ 02.06.05, 20:32
              No wlasnie, zawsze mozesz poszukac rajstop bez palcow. Sa bardzo delikatne i
              wlasciwie niedostrzegalne, tyle ze noga wydaje sie bardzije gladka
              i "aksamitna" :) Rajstopy w sprayu maja ten sam efekt. Choc nadal nie rozumiem
              coz nieeleganckiego w pieknej i zadbanej nieorajstopowanej nozce. mamy w koncu
              21 wiek!
              • Gość: magia Re: sandaly i rajstopy :/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 08:46
                a co też się dopiszę
                jeśli sandały to bez rajstop,
                jeśli rajstopy to buty zakryte z przodu
                to tyle jeżeli o mnie chodzi.
                • Gość: Panna Re: sandaly i rajstopy :/ IP: w3cache.* / *.2-0.pl 03.06.05, 14:41
                  A ja widziałam faceta w długich spodniach, sandałach i..białych
                  rajstopach/podkolanówkach na nogach. I co ? I nic ? Moda to swoboda i
                  wyobraźnia a nie marudzenie o obyczajowości. Trzeba mieć co wspominać na stare
                  lata ;0))
      • przemkowa.b Re: sandaly i rajstopy :/ 03.06.05, 20:58
        Zawsze warto mieć więcej butów by wybrać. Buty z zakrytymi palcami i otwartą
        piętą lub z piętą i palcami ale bez środka to najlepsze wyjście dla kogoś, kto
        ma dylemat pt. "rajstopy do sandałów - być albo nie być".
        Jak byłam nastolatką, zdarzało mi się, bo nie miałam zbyt dużo butów:)
        Obecnie też uważam że to nieładnie wygląda i cierpię, bo sandały mnie
        piekielnie obcierają:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka