Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dziś rano odkryłam...

30.05.05, 23:10
    że mam lewą nogę krzywą.

Poza tym,nawet jeśli schudnę,mam:krzywy zgryz,złe proporcje ciała,ładna jestem
    średnio,a biust zniszczyłam sobie minimizerami.

Bez_mapy napisała:
    A czy atrakcyjny wygląd wyklucza przyjemność? O co wam chodzi, czy nie można
    dobrze wyglądać i w dodatku świetnie się bawić?

Problem w tym,że nawet jak schudnę,nie będę dobrze wyglądać.Dlaczego bez_mapy
    sugeruje,że wszystkie mamy być upajająco śliczne?

Obserwuj wątek
      • bez_mapy Re: Dziś rano odkryłam... 30.05.05, 23:29
        Krzywy zgryz -aparat ortodontyczny (Tom Cruise też go teraz nosi,a ma już swoje
        lata)
        -złe proporcje ciała - odpowiedni ubiór i ćwiczenia (również dla zdrowia)
        - biust - dobrze dobrane staniki i ćwiczenia
        - średnio ładna twarz -odpowiedni makijaż i dbanie o cerę
        Nie każdy może wygladać ślicznie, ale każdy może wyglądać lepiej. To nie takie
        trudne.
        • Gość: m Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.saska.krakow.pl 30.05.05, 23:34
          a co proponujesz na brzydkie stopy i każden cycek innej wielkości? ale
          bezzabiegowo, por favor
          • bez_mapy Re: Dziś rano odkryłam... 30.05.05, 23:36
            niesymetryczne cycki- wkładki silikonowe: wkłada się taką do miseczki od
            stanika (albo wszywa na stałe)i w ten sposób wyrównuje dysproporcje
            brzydkie stopy? A w jakim sensie?
            • Gość: m Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.saska.krakow.pl 30.05.05, 23:39
              stopy płetwiaste, szerokie i niezgrabne. na szczescie rozmiar tylko 38...

przy czym chodzenie w pełnych butach w upał jest dla mnie raczej średnio do
              przyjęcia
              • bez_mapy Re: Dziś rano odkryłam... 30.05.05, 23:53
                Jeśli stopy są szerokie na całej długości, to taki fason optycznie je
                wuszczupli:
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V246727.jpg
                Jeśli palce są wąskie, a góra stopy szeroka:
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V247092.jpg
                Jeśli szerokie palce:
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V243930_SPLIT2.jpg
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V245479.jpg
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V245523.jpg
                www2.victoriassecret.com/images/prodlgvw/V246419.jpg
                Poza tym, świetne będą sandały na regulowanych, szerokich paskach.
                • r.richelieu Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 00:09
                  o, to co tam masz w zanadrzu na lato dla nogi takiej jak Twoja, choć jest moja,
                  mała i żylasta, a co gorsza, cholernie wrażliwa, dostająca odcisków od byle
                  czego
                  japonki odpadają bo strasznie mnie obcierają. Japonki też odpadają
                • Gość: regata7 Re: Dziś rano odkryłam... IP: 212.160.172.* 31.05.05, 11:26
                  to nie są buty dobre dla szerokich stóp.
                  Mają odkryte boki, a to powoduje, że widać jak stopa wystaje sporo poza obręb
                  podeszwy. Przy takich stopach lepsze będą zakryte boki (przynajmniej od
                  zewnętrznej strony), a np. ażurowy wierzch.
        • r.richelieu Re: Dziś rano odkryłam... 30.05.05, 23:51
          w takich wypadkach zawsze stają mi przed oczami ci, dla których aparat
          ortodontyczny to 2 miesiące zbierania złomu, ubiór tuszujący złe proporcje jest
          bez znaczenia, ważne by był wygodny, a ćwiczenia mają na codzień kiedy z kubłem
          idą na hałdę

po co wyglądać lepiej kiedy nie sprawia komuś przyjemności poprawianie wyglądu.

a Tom Cruise ma swoje lata? ;) ten gó..arz ma swoje lata? on dopiero zaczął
          używać życia jako sucharek
        • kochanica-francuza Buahahaha 31.05.05, 00:01
          bez_mapy napisała:

> Krzywy zgryz -aparat ortodontyczny (Tom Cruise też go teraz nosi,a ma już swoje
          >
          > lata)

Nie stać mnie.

> -złe proporcje ciała - odpowiedni ubiór i ćwiczenia (również dla zdrowia)

Ja miałam na mysli krótkie nogi.Znasz ćwiczenia na wydłużenie?

> - biust - dobrze dobrane staniki i ćwiczenia

Nie,nie będę nosić dobrze dobranych staników!W minimizerze przynajmniej rzadziej
          słyszę rynsztokowe komplementy...

> - średnio ładna twarz -odpowiedni makijaż i dbanie o cerę
          Dbam o cerę.Rysów mi to nie wyszlachetni.

> Nie każdy może wygladać ślicznie,

O!Jednak!
          • jonnas Re: Buahahaha 31.05.05, 00:15
            nie ma co sie sprzeczac, przeciez wiesz jak to jest, jutro albo pojutrze
            odkryjesz cos przeciwnego; ze jestes nadzwyczajnie sliczna:) I ja tak mam i
            chyba wiekszosc:) Po prostu dwa (albo i wiecej)zupelnie rozne obrazy- czasem
            staje przed lustrem i widze ohydnego potwora, a czasem wspaniala laske:))) Wiec
            przeczekaj:)
            Albo idz do fryzjera, przeciez wiadomo, ze fryzjer jest dobry na wszystko;))))))
            • kochanica-francuza Re: Buahahaha 31.05.05, 00:35
              jonnas napisała:

> nie ma co sie sprzeczac, przeciez wiesz jak to jest, jutro albo pojutrze
              > odkryjesz cos przeciwnego; ze jestes nadzwyczajnie sliczna:) I ja tak mam i
              > chyba wiekszosc:) Po prostu dwa (albo i wiecej)zupelnie rozne obrazy- czasem
              > staje przed lustrem i widze ohydnego potwora, a czasem wspaniala laske:))) Wiec
              >
              > przeczekaj:)

Nie,nie,ja wiem,że mogę być ładna.Chodziło o spojrzenie bez_mapy.

> Albo idz do fryzjera, przeciez wiadomo, ze fryzjer jest dobry na wszystko;)))))
              >\Świeżo byłam.
        • kingakunowska Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 01:43
          owszem, moze, ale po co?
          • Gość: Majka Re: Dziś rano odkryłam... IP: 157.25.9.* 31.05.05, 08:31
            O rany, też miałam zły zgryz, nosiłam aparat i wszyscy stwierdzili że mi
            pasuje. Teraz ząbki są super. Przez całe życie cierpiałam z powodu chudości, w
            dzieciństwie przezywali, a w wieku dojrzewania chłopcy krzyczeli deska. Później
            się okazało że deski są w modzie, a niektórzy się wręcz odchudzają. Teraz
            przychodzi moda na kobiece krąglości a'la J'LO. A mój tylek nigdy chyba taki
            nie będzie, nie mam co się łudzić. Więc co mam przez cale życie cierpieć???
            Nigdy, poco się przejmować. Są ważniejsze sprawy, przynajmniej dla mnie. Jak ty
            nie masz to sobie znajdź.
            • Gość: AnnieLaurieStarr Re: Dziś rano odkryłam... IP: 80.50.251.* 31.05.05, 09:30
              Kochanico Francuza - Ty po prostu masz zle podejscie do wlasnej osoby.
              Podejrzewam, ze jestes calkiem ladna dziewczyna - tylko sie czepiasz samej
              siebie.
              Moze potrzeba zeby Cie ktos dowartosciowal.
              Jakbys kiedys chciala, zebym ci powiedziala co masz ladne (tak dla odmiany, po
              tej Twojej litanii cech rzekomo brzydkich) to wyslim\ mi zdjecie i cie
              dowartosciuje. ;)
              Czasami to bywa tak, ze kobiety uwazajace sie za osmy cud swiata wcale ladne
              nie sa, a te nielubiace siebie sa calkiem ladne, tylko marnuja najlepsze lata
              swojego zycia na dolowanie sie. Pierwszej grupie jest lepej w zyciu.
              Ja bylam mistryznia swiata w dolowaniu samej sienie miedzy 22 a 24 rokiem zyciu
              i gdy teraz patrze na zdjecia z tamtego okresu, to naprawde nie mam sie czego
              wstydzic. Mysle, kochanico, ze z toba jest podobnie, tylko zle traktujesz sama
              siebie.
              • misae Re: na szerokie stopy 31.05.05, 12:08
                content.neimanmarcus.com/products/an/NMX3557_an.jpg
                content.neimanmarcus.com/products/mn/NMX4091_mn.jpg
                content.neimanmarcus.com/products/mn/NMX5837_mn.jpg
                content.neimanmarcus.com/products/mn/NMX4665_mn.jpg
                content.neimanmarcus.com/products/mn/S4S4489_mn.jpg
                niestety ale sandalki na paskach ciezko dopadowac gdy noga szeroka...
                • smazony_zielony_pomidor Re: na szerokie stopy 31.05.05, 12:28
                  kochamica.francuza napisała:

>>że mam lewą nogę krzywą.

ale za to prawą prostą!

Poza tym,nawet jeśli schudnę,mam:krzywy zgryz,złe proporcje ciała,ładna jestem
                  średnio,a biust zniszczyłam sobie minimizerami.

Skoro jesteś średnio ładna, to znaczy, ze szkaradna nie jesteś a więc coś
                  ładnego w sobie masz. Wystarczy podkreślić.
                  Złe proporcje ciała-odpowiednie ubranie
                  krzywy zgryz-no i co z tego?? wystarczy miły, sympatyczny uśmiech i życzliwość i
                  nikt nie będzie zwracał na niego uwagi
                  biust sparuj sobie chociażby wit.A i E rozpuszczonymi w zwyklej oliwce dla
                  dzieci i już bedzie troche lepiej

Bez_mapy napisała:
                  A czy atrakcyjny wygląd wyklucza przyjemność? O co wam chodzi, czy nie można
                  dobrze wyglądać i w dodatku świetnie się bawić?

Problem w tym,że nawet jak schudnę,nie będę dobrze wyglądać.Dlaczego bez_mapy
                  sugeruje,że wszystkie mamy być upajająco śliczne?<<
                  nie znosze jak ktos jest upajająco śliczny, bo
                  1.zazwyczaj ktoś taki ma niemal idealne proporcje, przez co jest NUDNY
                  2.faceci najpierw widzą w lasce tę upajającą śliczność, trudno im znaleć człowieka
                  3.śliczna to może być dziewczynka:mała i słodziuteńka aż do obrzydzenia. kobieta
                  powinna być interesująca...wtedy jest piękna

nie katuj się tak kobieto, bo to jak o sobie myślisz, sprawia, że inni też tak o
                  Tobie myślą. jesteś inteligentna(widać z wypowiedzi), niesztampowa, masz coś, co
                  dzisiaj jest rzadkością-własne zdanie i własny kanon piękna. też bym chętnie
                  zobaczyła Twoje zdjęcie.jeśli maszz ochotę mi je pokazać, to wyślij mi na maila
                  gazetowego.
                  pozdrawiam
                  i wiary w siebie życze
              • kochanica-francuza Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 15:51
                Gość portalu: AnnieLaurieStarr napisał(a):

> Kochanico Francuza - Ty po prostu masz zle podejscie do wlasnej osoby.
                > Podejrzewam, ze jestes calkiem ladna dziewczyna - tylko sie czepiasz samej
                > siebie.
                >
                Jestem,jestem...Ale całe życie myślałam,że mam równe nogi...
      • Gość: Majka Re: Dziś rano odkryłam... IP: 157.25.9.* 31.05.05, 13:37
        A tak wogóle to naprawdę dopiero dziś to odkryłaś? Wydaje mi się że dzisiaj
        masz wyjątkowego doła. Każda z nas wygląda raz lepiej raz gorzej, przecież
        patrząc w lustro nie piejemy codzinnie z zachwytu...
        • kochanica-francuza Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 15:52
          Gość portalu: Majka napisał(a):

> A tak wogóle to naprawdę dopiero dziś to odkryłaś?

Naprawdę!!!Szczerze!!!To znaczy lewą nogę,bo o reszcie to wiem...
          • Gość: Majka Re: Dziś rano odkryłam... IP: 157.25.9.* 31.05.05, 16:02
            "Naprawdę!!!Szczerze!!!To znaczy lewą nogę,bo o reszcie to wiem..."

To mnie nie załamuj, kto wie czy ja czegoś u siebie, któregoś pięknego
            poranka, nie znajdę...

• Gość: Młoda Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:33
            ale nie masz zapewne kilkunastucentynetrowych blizn na nogach, tak po kilka na
            obu, niesymetrycznych kolan, jednej nogi chudszej od drugiej, i praktycznie
            różniących się od siebie na tyle, że można zaryzykować stwierdzenie, że któraś
            nie jest twoją własną...

ale jest za to szansa, że będziesz mogła w koncu chodzić samodzielnie, bez
            żadnych kul, lasek itp... i wtedy to, co powyżej jakoś staje się mniej ważne i
            istotne...

pozdrawiam ciepło
      • regata7 Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 16:45
        każdy jest trochę krzywy, nawet najzgrabniejsze dziewczyny.
        Przekonałam się o tym kiedyś, jak dorabiałam szyciem :-)
        Mierzyłam dziewczyny, mierzyłam i nadziwić się nie mogłam, że aż tak, i że
        wcale to nie przeszkadza, bo tego nie widać.
        Np. prawie każda z nas ma nierówne biodra.
        To znaczy, jak się mierzy od talii do podłogi to jest różnica pomiędzy jednym a
        drugim bokiem. Dlatego idealnie skrojona (na miarę) wąska spódnica będzie
        nierówna po złożeniu na pół ;-)
        • vanillaice Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 17:15
          A wiecie co ja myślę dziewczyny? Że tak naprawdę wszystkie jesteśmy piękne,
          tylko czasem mamy zły dzień i wtedy doszukujemy się w sobie drobnych
          niedoskonałości, które tak naprawdę wcale nie są ważne. :D
          • mech-k Re: Dziś rano odkryłam... 31.05.05, 20:32
            a ja mam krzywy kręgosłup.... nie tylko moralny ;)
      • krowa_w_kropki Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:16
        Ja jestem cała krzywa z prawej strony: noga krótsza, biodro niżej, większe
        wcięcie w pasie, wystająca łopatka. W dodatku ta prawa noga jakaś krzywa jest.
        Lewa prosta, w porządku, ale nie wiem o co chodzi prawej. No nic, i tak ją
        lubię.
        • Gość: deri Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.petrus.com.pl 02.06.05, 10:26
          ja mam dokładnie tak samo:) i jeszcze skolioza
          ale tak naprawdę to pod ubraniem tak tego nie widać, staram się dbać o prostą
          sylwetkę tzn prostować się i czym innym odwracać uwagę od swoich
          niedoskonałości, ale prawda jest taka że kiedyś mi to bardzo dokuczało.

• krowa_w_kropki Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:38
            Skolioza to oczywiste następstwo powyższych dysproporcji. Mnie nadal dokucza w
            sensie takim że niestety boli kręgosłup czasem i uciska na płucko, a z wiekiem
            będzie coraz gorzej.
            Ale urodzie nie przeszkadza to absolutnie ;)
      • krowa_w_kropki Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:18
        Zresztą nie łam się. Już starożytni Grecy wiedzieli, że idealne proporcje nie
        są piękne. Prawdziwe piękno drzemie w minimalnych dysproporcjach, vide
        architektura starożytna. Dlatego neoklasycyzm już nie miał tego wdzięku -
        budowali idealnie proporcjonalnie.
        • Gość: goldi Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:29
          OOOj, nie.Platon, Arystoteles - piekno to idealna symetria, harmonia, ujęcie w
          kanon piękna ciała ludzkiego, piekne tylko to co postrzegane (np.myśl nie moze
          być piekna, chociaż...idee wg.Platona tak)
          Romantycy - piekno to brzydota, asymetryczność, rozbuchana wyobraźnia,
          tajemnica, to czego sensorium zmysłowe nie rejestruje.
          XXI wiek(W.Welsch)-estetyzacja powierzchniowa życia i ciała, "piękni ludzie",
          dążenie do doskonałości,brzydota-tylko w sztuce jako odpowiedz na pęd do piekna.

Co epoka to inne spojrzenie, więc miej to w de...
          Piękno jest w oku patrzącego wg. mnie i tyle
          • sigrun Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:30
            A ja jestem tak skrzywiona, że totalnie zakręcona :-)
        • Gość: goldi Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:30
          krowa_w_kropki - mówisz oarchitekturze a nie ciele człowieka:)
          • krowa_w_kropki Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:36
            Mówię o dysproporcji jako takiej. Symetria ZAWSZE jest banalna, obojętnie czego
            dotyczy. Nigdy nie powieszę obrazu idealnie pośrodku ściany.
            • Gość: goldi Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:46
              Pewnie, że jest banalna, no ale była pociagająca dla starozytnych:)
              Teraz też podobno te twarze mają "wzięcie" podswiadomie odb. są jako piękne,
              które są jak najbardziej symetryczne(jedna i druga połowa twarzy). Nie wiem czy
              w to wierzyć, bo kto ma idealnie symetryczna twarz do cholery!!!Foremniak,
              K.Winslet... więcej nie mogę sobie przypomnieć...mają ewidentnie 1 oko większe
              od 2:)))i co? i nic:)
              • krowa_w_kropki Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 10:57
                Paris Hilton ma jedno oczko kaprawe.
                Co do starożytnych, to w architekturze, aby osiągnąć wrażenie idealnej symetrii
                stosowali minimalne od niej odchylenia. Może jeśli chodzi o ciało człowieka ten
                paradoks też się sprawdza?
                • Gość: goldi Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:05
                  OOO!Ma!dlatego tak zawsze boczkiem, boczkiem się do foto ustawia:)))
                  Może i w stosunku do ciała tez stosowali tę zasadę?Tego to nie wiedziałam, no
                  widzisz człowiek się uczy całe życie, achh:)
      • dz1dka Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 11:04
        a co to jest minimizer??????
        • Gość: goldi Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:06
          Rodzaj miksera tudziez robota kuchennego (Philipsa lub Brauna najczęściej)
      • dz1dka Re: Dziś rano odkryłam... 02.06.05, 12:31
        ale jak to się ma do biustu bo nie czaję - jakaś tępa jestem chyba!
        • Gość: Młoda Re: Dziś rano odkryłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:35
          kochanico...ale nie masz zapewne kilkunastucentynetrowych blizn na nogach, tak
          po kilka na obu, niesymetrycznych kolan, jednej nogi chudszej od drugiej, i
          praktycznie różniących się od siebie na tyle, że można zaryzykować
          stwierdzenie, że któraś nie jest twoją własną...

ale jest za to szansa, że będziesz mogła w koncu chodzić samodzielnie, bez
          żadnych kul, lasek itp... i wtedy to, co powyżej jakoś staje się mniej ważne i
          istotne...

pozdrawiam ciepło
      • butters77 MINIMIZER? 02.06.05, 13:17
        Co to jest minimizer?? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz serio:)
        • butters77 MINIMIZER - c.d. 02.06.05, 13:20
          Tzn. domyslam sie,ze COS do zmniejszania biustu - skoro kochanica-fr. czuje sie
          w tym bardziej komfortowo niz w stanikach, to jestem ciekawa,bo sama mam ochote
          czasem ukryc swoj biust:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka