Gość: Aneczka Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.tkchopin.pl 24.06.05, 20:00 Połowa ludzi na tym forum jest zkompleksiona. Jezu ludzie tyle się na świecie dzieje a wy się przejmujecie spojrzeniami?? weźcie się w garść!! Noście co chcecie w różnych fasonach i stylach. Tylko przestańcie zajmować się głupotami. A poza tym osoba pisząca posta oczekuje tolerancji a sam wykazuje jej wąski zakres. Te teksty o szarościach bezosobowych i szpicach i tipsach..... No cóż:"Taki jest świat że każdemu się wydaje że jest lepszy od sąsiada"...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
stallorder Re: Nietolerancja w naszym kraju 24.06.05, 20:45 Nareszcie ktoś to napisał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.05, 00:59 Gość portalu: Aneczka napisał(a): A poza tym osoba pisząca posta oczekuje tolerancji a sam wykazuje jej wąski > zakres. Te teksty o szarościach bezosobowych i szpicach i tipsach..... Wiele razy była juz o tym mowa, ja tez chyba wspominałam, ze "bezosobowe szarosci i tipsy" to skrót myslowy. A poza tym, jestem tolerancyjna, czy nie jestem - nie wlepiam upierdliwego wzroku w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subtelna Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 20:01 To, jak postrzegasz świat zależy tylko od Ciebie. Nie od innych. Po prostu musisz być zadowolona z siebie, żeby Twój świat był piękny. Tylko tyle, naprawdę. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babunowa Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.uje.nat.hnet.pl 24.06.05, 21:13 nawet piękny wewnętrzny świat może zaśmiecić wzrok,na który ma ochote się odpowiedzieć 'kim jesteś ty by oceniać mnie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM23 Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: 217.96.44.* 25.06.05, 10:11 dla niektórych to AŻ TYLE pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Nietolerancja w naszym kraju 24.06.05, 22:59 Jakos nie moge sobie wypobrazic, ze ludzie w Polsce rzucaja niezyczliwe komentarze pod adresem ludzi ubranych "z fantazja" :) Wyobrazic sobie moge jednak krytyczne uwagi o osobach tezszych ubierajacych sie "na fali". Inna sprawa, ze wiekszosc rozmiarow w Polskich sklepach konczy sie na 14. Dziewczyna noszaca 18 i wieksze nie ma praktycznie szansy na to zeby modny ciuch kupic albo nosic co jej sie podoba. Na ulicach w UK widac plez zenska roznych rozmiarow i w roznym wieku ubierajaca sie jak im "pasi". I nikt sie nie oglada za tezsza dziewucha w miniowie. Sporo Polakow zauwaza, ze w UK jest tyle otylych kobiet (dzieczyn). Podejrzewam, ze jest tyle samo co w PL tylko w PL tym tezszym nie daje sie szansy poczuc normalnie. Jak tega to ma nosic wory i najlepiej siedziec w chalupie z rodzicami zeby nie psula widoku na ulicy. Takie sa moje odczucia...ale moge sie mylic. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berem4 Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: 217.153.220.* 24.06.05, 23:36 a tak naprawdę to laska kupiła sobie drogi ciuch i marzy o tym żeby ktoś na nią spojrzał. A nie spojrzy dopóki sama siebie nie zaakceptuje. I tu pojawia się kolejny problem samotnych zrzędliwych bab (wcale niekoniecznie starych), które do całego świata mają pretensje, ŻE SĄ SAME. A jak mają nie być, jak to po minie już widać wielkie ostrzeżenie: "krzywo spojrzałeś- trzymaj się ode mnie z daleka".(tylko że to uśmiech był!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 nie patrz na Jasia bo Jasio będzie płakał IP: 217.96.44.* 25.06.05, 10:27 tak oto można skomentować pretensje tych mniemam panien,które mają za złe innym którzy akurat na nie spojrzeli,niekoniecznie wzrokiem wyrażającym zachwyt zresztą..nawet gdyby to było spojrzenie "sexy"też zapewne miałyby pretensje,że jakiś facio patrzył na nie "obleśnym wygłodniałym wzrokiem" kurcze..i tak żle i tak niedobrze więc myślą godzinami jakby tu się ubrać by dogodzić wszystkim,nie rozumiejąc podstawowej różnicy że na świecie tyle gustów i guścików ile ludzi i smiem zaryzykować tezę ,że są to zakompleksione panieny,które strojem chcą zyskać przychylność otoczenia,podkreślając przy tym swą oryginalność ,wartość i gusta,chcą zwrócić na siebie uwagę i zwracają,tyle że zamiast westchnien i zachwytów otrzymują NIC,albo jakieś pogardliwe spojrzenia no i biedne się przejmują,wypisują bzdury o tolerancji ,piszą o tym ,że ubierają się dla siebie itp pierdoły ot kompleksy i jeszcze raz kompleksy.... moja opinia jest tylko o tych którzy nie znoszą wzroku <cytuję mniej lub bardziej dosłownie>"upierdliwego babsztyla które gapi sie na mój strój i robi miny,wlepia gały i coś tam jeszcze w paskudnym wieśniaczym stylu" Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: nie patrz na Jasia bo Jasio będzie płakał 25.06.05, 21:36 Gość portalu: im23 napisał(a): > tak oto można skomentować pretensje tych mniemam panien,które mają za złe innym > którzy akurat na nie spojrzeli,niekoniecznie wzrokiem wyrażającym zachwyt > zresztą..nawet gdyby to było spojrzenie "sexy"też zapewne miałyby pretensje,że > jakiś facio patrzył na nie "obleśnym wygłodniałym wzrokiem" > kurcze..i tak żle i tak niedobrze > więc myślą godzinami jakby tu się ubrać by dogodzić wszystkim,nie rozumiejąc > podstawowej różnicy że na świecie tyle gustów i guścików ile ludzi > i smiem zaryzykować tezę ,że są to zakompleksione panieny,które strojem chcą > zyskać przychylność otoczenia,podkreślając przy tym swą oryginalność ,wartość i > > gusta,chcą zwrócić na siebie uwagę i zwracają,tyle że zamiast westchnien i > zachwytów otrzymują NIC,albo jakieś pogardliwe spojrzenia > no i biedne się przejmują,wypisują bzdury o tolerancji ,piszą o tym ,że > ubierają się dla siebie itp pierdoły > ot kompleksy i jeszcze raz kompleksy.... > > moja opinia jest tylko o tych którzy nie znoszą wzroku <cytuję mniej lub > bardziej dosłownie>"upierdliwego babsztyla które gapi sie na mój strój i ro > bi > miny,wlepia gały i coś tam jeszcze w paskudnym wieśniaczym stylu" Nic nie zrozumiałaś w ogóle, kiepskim psychologiem jesteś... Nawet jeżeli autorka wątku ma kompleksy to po co jej rzucać w twarz to po tysiąc razy? Wychodząc z domu, tak drinkit jak i ja chcemy mieć ŚWIĘTY SPOKÓJ. Co do mojego stylu ubierania JESTEM NA 100 PROCENT PEWNA że jest on w porządku i drażnić nikogo nie może, chyba że lalunie bo nie wyglądam jak one, ale to mi spływa. Nie przejmuję się komentarzami, czy spojrzeniami, ONE PO PROSTU SĄ. Założe się że i na ciebie nie raz ktoś tak się gapił, tylko tu na forum udajesz wielkiego twardziela co to wszystko spływa po tobie:)))) Więcej empatii w stosunku do innych, mniej osądzania na podstawia nieznajomości faktów:))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Nietolerancja w naszym kraju 24.06.05, 23:59 Ja jestem daleka od narzekania, ze w Polsce to czy tamto, a za granica to super, ale rzeczywiscie cos w tym jest. Ja mieszkam poza Polska, i sporo rowniez prodrozuje sluzbowo po Europie i Afryce. I musze przyznac, ze zjawisko "gapienia sie" jednak wystepuje w PL z duzym nasileniem. Byc moze wynika to z roznic kulturowych - np. w UK gapienie sie na kogos jest zniewaga tylko troche ustepujaca opluciu, w Polsce natomiast nie jest zadnym afrontem (mimo, ze moze ludzi niezle wkurzyc). I nie tylko na kobiety sie gapia - moj maz tez to sam kiedys zauwazyl (a jest Anglikiem wlasnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohanka Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.06.05, 00:29 nie uważacie, że warto byłoby czasem zapytać danego przechodnia o powód 'gapienia się'? dla samego zbicia go z tropu. ps. problem z 'gapienia się' robią głównie te orginały, które potrzebują dodatkowej podbudowy dla swojej orginalności. generalnie, problem z takich rzeczy robią ludzie, którzy czują się niepewnie. nie wierzę w 'bezinteresowne' rzucanie się w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Polacy maja za duzo stylu... IP: *.ms.acxiom.com 25.06.05, 08:23 ..wedlug mieszkancow USA. Sam sie o tym przekonalem "majac odwage" udac sie na lekcje w Amerykanskim college we wloskich mokasynach. Idac korytazem typowej utalitarnie wygladajacej uczelni.NIc tylko.."Oh, wloskie buty!!!" Prawda jest ze Polacy sa "overdressed" czyli ubrani nieodpowiednio do okazji.Ale Polska to Europa, w Polskich zylach plynie bardziej lacinska krew niz w Anglo -Saskiej ameryce gdzie obowiazuje prostota.Tutaj nie zauwazysz zadnych koronek albo brozek na redaktorce w telewizji. W Polce, Francji Meksyku czy Rosji ozdoby, piorka, to jest prawie religia kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Polacy maja za duzo stylu... 25.06.05, 08:33 Gość portalu: Waldek napisał(a): >....Tutaj nie zauwazysz zadnych koronek albo > brozek na redaktorce w telewizji. ... tv kłamie! musi kłamać bo tyle broszek co w amerykanskiej tv (dziennikarki, polity-czki...) to ja w europie nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Polacy maja za duzo stylu... IP: *.ms.acxiom.com 25.06.05, 09:09 Mi chodzilo o Ameryke Polnocna..nie ta poludniowa. W USA dzienikarki ubrane sa zazbyczaj w cos przypominajacego mundur albo meski garnitur tylko ze w roznych kolorach. Bardzo po niemiecku(Sasku)zeby podkreslic swoja rownosc z mezczyznami. Jest to wedlug mnie szkoda bo kobiety powinny pokazywac swoja kobiecosc. Wracajac do Polski. Polacy powinni wiecej uwagi zwracac na buty, na zdjeciach z Warszawy widac tylko ludzi w brudnych dzinsach i "addidasach" Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Polacy maja za duzo stylu... 25.06.05, 16:14 Gość portalu: Waldek napisał(a): > ..wedlug mieszkancow USA. Sam sie o tym przekonalem "majac odwage" udac sie na > lekcje w Amerykanskim college we wloskich mokasynach. Idac korytazem typowej > utalitarnie wygladajacej uczelni.NIc tylko.."Oh, wloskie buty!!!" Prawda jest > ze Polacy sa "overdressed" czyli ubrani nieodpowiednio do okazji. Czyli ubrani "lepiej niż okazja wymaga"?oj tak,tak... Odpowiedz Link Zgłoś
1000tak jak Sarah Jessica Parker 25.06.05, 08:57 ta z "sex in the city" kto mialby odwage ubrac sie tak jak ona??? chyba o to chodzilo drinkit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-trend Re: jak Sarah Jessica Parker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-trend Re: jak Sarah Jessica Parker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:19 idąc ulicą trzymam się tego by nie nawiązywać kontaktu wzrokowego z innymi ludźmi To samo stojąc na przystanku. To jest prawo wielkiego miasta. Ubieram się inaczej niż wszyscy i mam swój styl. Prosty, minimalistyczny Ostatnio miałam takie doświadczenie - przebrałam się w ekstra kolorowe, krzykliwe ciuchy i przeszłam tak przez miasto - nikt nie miał złośliwych komentarzy, ludzie patrzyli się trochę, ale jak napisałam w pierwszym zdaniu - nie szukałam ich wzroku szłam po prostu na imprezę przebieraną. Myślę sobie, że albo autorka wątku mieszka w małym mieście albo szuka wzroku i komentarzy innych na swój temat tj. bada reakcję. To znaczy ubiera się oczekując reakcji... Czy po to się ubieramy? Odpowiedz Link Zgłoś
1000tak Re: jak Sarah Jessica Parker 25.06.05, 10:24 zgadzam sie z toba antytrend w zasadzie stosuje taka sama technike, tylko w zasadzie. w naszej lokalnej metropolii jest przyjete ze ludzie patrza sie na siebie po to by sie do siebie usmiechnac. wiec moze usmiech pomoze, jezeli spotka sie wzrok miedzi innymi wscibskie i zazdrosne spojrzenia. usmiech jest wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: 217.96.44.* 25.06.05, 10:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.05, 10:43 juz płaczę i słabo mi się robi gdy czytam Twoje posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: 217.96.44.* 25.06.05, 10:55 myślałam że jesteś wrażliwa myląc się okrutnie ty jesteś żałosna i oczywiśnie ZAKOMPLEKSIONA ps Rada:NIE CZYTAJ MOICH POSTÓW,NIE CHCĘ BYŚ PRZEZE MNIE PŁAKAŁA A I OSŁABIENIA NIE SĄ WSKAZANE śmiem jednak twierdzić,że podnoszę ci ciśnienie,bo jakieś nerwy szwędają się niędzy słowami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.05, 19:38 To po kija podciągasz watek i odpowiadasz na mój post, skoro "problem" jest dla Ciebie beznadziejny i wydumany? Po to zeby mnie obrazić? Zeby stwierdzic ze jestem zakompleksiona i załosna? Z czego wywnioskowałas/łes ze mam kompleksy? Bo stwierdziłam fakt, ze ludzie gapia sie na ulicach? Gość portalu: im23 napisał(a): śmiem jednak twierdzić,że podnoszę ci ciśnienie,bo jakieś nerwy szwędają się > niędzy słowami W Twoich słowach szwęda sie wredota, wiec cisnienie masz z pewnoscia wysokie. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: 217.96.44.* 27.06.05, 14:03 drinkit napisała: >to po kija podciągasz wątek i odpowiadasz na mój post,skoro "problem"jest dla ciebie beznadziejny i wydumany? Po to żeby mnie obrazić?.... nie miałam zamiaru Cię obrazić,serio nie powinnam napisać,że jesteś żałosna -sorry about that to było wredne z mojej srony,zgadza się - za co raz jeszcze przepraszam mało udolnie widać chciałam Ci powiedzieć,że przejmowanie się tym czy i jak ludzie na Ciebie patrzą nie powinno Cię absorbować człowiek,który zna swą wartość,nie będzie przejmował się tym,że ktoś na niego krzywo spojrzał,szkoda mu będzie na to zdrowia... przejmujemy się tylko tym co dla nas jest ważne zatem,sama wyciągnij wnioski jeśli ktoś mi mówi,żebym rzuciła palenie bo umrę i ja się tym przejmę to rzucę jesli ktoś mi mówi,że powinnam ubierać się kolorowo,bo jest mi do twarzy i ja się tym przejmę to zacznę nosić jaskrawości Ale..jeśli uważam,że zielony jest najpiękniejszym w moim odczuciu,to nikt mnie nie zmusi do zmiany garderoby,ani zawistne spojrzenia,ani namowy koleżanek,ani moda..ja się czuję w tym super i koniec ot jestem pewna swego i nie zasłabną mi nogi pod ciężarem obcego wzroku,czy to zawistnego czy współczującego,czy pogardy czy może fascynacji nie wiem czy łapiesz moje aluzje chciałam tylko powiedzieć:dont worry,take it easy wiesz,jest coś co warto sobie przeanalizować /zakładam,że znasz angielski/ BE WHO YOU ARE AND SAY WHAT YOU FEEL BECAUSE THOSE WHO MATTER DON'T MIND AND THOSE WHO MIND DON'T MATTER i dlatego też pozdrawiam Cię na dodatek serdecznie ps. ciśnienie mam w normie,zawsze bez względu na okoliczności może dlatego ze lubię wszystkie kolory i wszystkich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: 217.96.44.* 25.06.05, 10:49 padły opinie o ludziach w wielkiej Brytanii,chodzą jak chcą i nikt nie zwraca uwagi nie bardzo zgadzam sie z tym NIKT ludzie spoglądają,zerkają odwracają sie młodzi chłopcy rzucają "hi sexy' w pubach nawiązują się znajomości,jedni drugich obmawiają a prasa bulwarowa rozkochana jest w opisywaniu gustów lud bezguścia tych na topie serwując przy tym pikantne szczegóły lub ich braki w garderobie ma się rozumieć i te celebrities,które są niedowartościowane zaraz dementują albo szybko pokazują sie na następnej party w czymś bardziej gustownym lub droższym,albo chcą zszokować,niektóe narzucić innym zwłaszcza swym wielbicielom swój styl,zapominając że od tego są właśnie kreatorzy mody te,które są pewne swej wartości olewają sprawę,albo pytane uśmiechem zbywają pytania o ostatnią kreację często dorzucając"no comments" nie wiem jak to w USA bo nie bywam tam,podejrzewam na podstawie mediów,że jest tam znacznie więcej swobody garderobianej i wiecej zabiegów pokazania swej osobowości poprzez strój no cóz "jak cie widzą tak cię piszą' choć "nie szata zdobi człowieka" może zatem naturyści znależli genialne wyjście z sytuacji<to Zart oczywiście> pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać 25.06.05, 14:00 Gość portalu: im23 napisał(a): > padły opinie o ludziach w wielkiej Brytanii,chodzą jak chcą i nikt nie zwraca > uwagi > nie bardzo zgadzam sie z tym NIKT > ludzie spoglądają,zerkają odwracają sie młodzi chłopcy rzucają "hi sexy' > w pubach nawiązują się znajomości,jedni drugich obmawiają a prasa bulwarowa > rozkochana jest w opisywaniu gustów Jednak chyba o cos innego tu chodzi. Ja nie mam nic do tego, w czym "prasa bulwarowa" jest rozkochana, nie kupuje, nie czytam. Ale dla osoby wychowanej poza Polska jednak takie "gapienie sie" bez ogrodek jest deprymujace. Ktos tu wczesniej wspomnial oryginalnosc. Moim zdaniem to, co sie uwaza za "oryginalne" i nietypowe ubranie w Polsce, i np. w UK to sa dwie rozne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: nie patrz na drinkit do drinkit będzie płakać IP: 217.96.44.* 27.06.05, 13:36 jaleo napisała: >Jednak chyba o coś innego tutaj chodzi.Ja nie mam nic do tego ,w czym prasa bulwarowa jest rozkochana....ale dla osoby wychowanej poza Polską jednak takie gapienie się bez ogródek jest deprymujące. >Ktoś tu wcześniej wspomniał oryginalność.....nietypowe ubranie w Polsce i np.UK to są dwie różne rzeczy Wiesz,ja też nie mam nic do tego ,o czym rozpisuje sie prasa bulwarowa ale kupuję, -zależy mi na racing pages bo mam takie hobby -czytam zaś ploty bo to jeden ze sposobów na poszerzenie bazy słownictwa napisałam poprzedni post po to aby zwrócić uwagę,że wcale nie jesteśmy wyjątkowi Na całym świecie ludzie mniej lub bardziej się obmawiają jeśli chodzi o sposoby ubierania się ,znani ludzie czytają o sobie w w/w prasie,a tym "szarym obywatelom" pozostają spotkania w pubach czy parties/ zgadzam się ,że są różne aspekty porównania Polski i UK,jednak zasada wygląda na niezmienną pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek MODA DLA POCZATKUJACYH IP: *.ms.acxiom.com 25.06.05, 10:47 ..to powinien byc przedmiot w szkolach w Polsce. Wstyd mi za kazdym razem gdy widze "reprezentacyjne" zdjecia Warszawy w przewodnikach w USA, a na nich spacerujacy po placu zamkowym Warszawiacy przywdziani w "adidasy", wyswiechtane dzinsy, i do tego kurtka skorzana. Zadnej elegancji jak przystalo na "salony stolicy". MOzna wiele by sie nauczyc od Mieczyslawa Fogga... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Ja to olewam 25.06.05, 11:55 i ubieram sie dokladnie jak chce. Najwazniejsze ze sie sobie samej i chlopakowi podobam. Reszta ludzi sie dla mnie nie liczy. Nie w tym wzgledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: Ja to olewam IP: 217.96.44.* 25.06.05, 12:25 więcej takich ludzi jak Ty i Twoje Szczęście < tj.chłopak >a świat będzie piękniejszy i tolerancja sama do nas zawita moje najserdeczniejsze pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Re: Ja to olewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 20:02 no z punktu widzenia, ze sobie i chlopakowi to ok, ale np. jak chce sie laske wyrwac a czlowiek nie moze sie ladnie ubrac tylko musi jakies buty z czubami zalozyc, podgolic wlosy zeby efekt osiagnac, to juz sie robi problem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczka Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.tkchopin.pl 25.06.05, 12:50 Słoneczka. jeszcze raz apeluję do ludzi na tym forum. Co wy w ogóle wiecie o nietolerancji?? Ktoś się na was krzywo spojrzy a wy stwarzacie sztuczny problem. Problemem jest jeśli dochodzi do innych oznak nietolerancji.... a ich nie pokazuje się ze względu na strój. Opanujcie się i zajmijcie się czymś poważnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <lol> Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:58 ehh... dobrze powiedziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inaa Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:20 moda modą, ale czy nie najważniejszy jest komfort tego, co się nosi? a co do spojrzeń... tego nie da się uniknąć. nie ważne, czy mieszka się w małym mieście czy w metropolii. a tak w ogóle szarości i beże nie równoważą się ze słowami bezosobowo, buro i smutno. bycie orginalnym przecież nie zawsze oznacza naśladowania kolorów upierzenia papug. Odpowiedz Link Zgłoś
martika19873 Re: Nietolerancja w naszym kraju 25.06.05, 16:41 A ja lubie rozowy i bardzo czesto go nosze co rowniez wywoluje niemile komentarze,w szczegolnosci wsrod mlodych"burych" dziewczyn. Wstydzic sie powinno wtedy,gdy zrobi sie cos zlego a nie gdy nosi sie kolorowe ciuchy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin O.D. Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 21:41 Czesc Wszystkim, mieszkam zarowno w Polsce jak i w UK i musze stwierdzic, ze przed wszystkim Polska to kraj, w ktorym ludzie maja zbyt malo zainteresowan lub zbyt malo pracy. Bardzo interesuja sie sasiadami, nawet tymi mieszkajacymi 20 numerow dalej. To jakas PARANOJA !!! Szkoda ze tacy raczej tego nie czytaja, a moze jednak! Jezdze samochodem, ktory troche zwraca uwage (w Polsce) i stad 4 wlamania w rok, sasiedzi nienawidza mnie, bo auta kupuje u Rovera a ubrania na Oxford Street. Chyba jestem jakies DZIWO, ale na pewno nie z Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.bellarmine.edu 26.06.05, 04:44 nie spotałam się z "krzywymi" spojrzeniami gdy ubiorę się ze swobodą, pomysłem.... to chyba kwestia miejsca gdzie się mieszka... owszem widzę spojrzenia, ale mam wrażenie że raczej zaciekawione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek POLAK W ADIDASACH IP: *.ms.acxiom.com 26.06.05, 06:24 Wstyd mi za kazdym razem gdy widze "reprezentacyjne" zdjecia Warszawy w przewodnikach w USA, a na nich spacerujacy po placu zamkowym Warszawiacy przywdziani w "adidasy", wyswiechtane dzinsy, i do tego kurtka skorzana ze sciagaczami. Zadnej elegancji jak przystalo na "salony stolicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 Re: POLAK W ADIDASACH i amerykanin też IP: 217.96.44.* 27.06.05, 13:12 a ja często widzę turystów z USA w adidasach krótkich spodenkach i t-shirtach z paskami skórzanymi na dokumenty,obowiązkowo w czapeczkach,robiących tyle hałasu,że z góry wiadomo,że to rodzina amerykańska zwiedzająca Londyn i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: im23 post dla DRINKIT Z 27.06.GODZ.14.03 IP: 217.96.44.* 27.06.05, 14:09 Proszę przeczytaj pod tematem"nie patrz na drinkit bo.." NIE MIAŁAM ZAMIARU CIĘ OBRAZIĆ P-R-Z-E-P-R-A-S-Z-A-M i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue oj racja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 00:32 fakt tacy są ludzie, zwłaszcza baby. Dzisiaj np no już wczoraj raczej myślałam że normalnie zwariuję. Założyłam topik na ramiączka z głębokim dekolem. Na niego miałam koszulę z krótkim rękawkiem zapiętą na guziczek. wszystko kolorystycznie dobrane, dodatki itp. No ale właśnie ten biust taki odkryty! Myśłałam że baby zabiją mnie wzrokiem. Chciałam poczuć się seksownie i pięknie a poczułam się jak ...! Babka która przechodziła obok powiedziała coś w stylu: ,,och taka cała odkryta" Tak faktycznie całą mnie było widać! Nie rozumiem naprawdę nie rozumiem tego społeczeństwa. nie mają gdzie nosa wtyykać tylko w mój biust?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga Re: Nietolerancja w naszym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:04 prawda,prawda.mój kolega-fan metalu jest regularnie obrzucany wyzwiskami,przez babcie z kółka różańcowego od satanistów i wszystkiego co najorsze bo chodzi w skórach,czerniach itp.ale jak z tym walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Nietolerancja w naszym kraju 05.07.05, 11:27 np. w trampkach na imprezie... Odpowiedz Link Zgłoś